WENDELOVA POSLEDNÍ ŠANCE

14.02.2007, 13:57
Aktuality
Brazilský univerzální hráč Wendel, který nyní působí v Bordeaux, si myslí, že tohle je jeho poslední šance prosadit se v Evropě. Jeho dosavadní forma hovoří o tom, že by to nemusel být vůbec marný pokus. V dresu Girondins zaujal hned na několika postech.

Brazilec podepsal v Bordeaux v létě roku 2006 smlouvu na čtyři sezóny. Po návratu do Evropy se prosazuje do základní sestavy Bordeaux hlavně kvůli své velké univerzálnosti. Ta se nejvíce zamlouvá o trenérovi Ricardu Gomesovi. Může hrát pravého beka, ve středové řadě, ale také jako hrotový útočník. Poslední schopnost nejlépe demonstroval, když při svém debutu vstřelil branku Nice.

"Toto je moje druhá a zřejmě asi poslední šance zaujmout v Evropě. Po působení v Portugalsku se mi i tady v Bordeaux hodně líbí a chtěl bych na tomto kontinentu působit co nejdéle to půjde," řekl Wendel, který již dříve nastupoval v dresu Madeiry. "Když mi trenér Gomes zavolal s tím, že o mě má zájem, vůbec jsem neváhal."

"Ve 24 letech jsem byl v Brazílii považován za nadprůměrného hráče, který dokáže předvádět dobré výkony. Hrál jsem za Cruzeiro a Santos a to jsou velice kvalitní kluby. Ovšem je jasné, že se nejlepší hráči stěhují do Evropy a já jsem měl také takové ambice. Prostě jsem si věřil a věděl, že se můžu prosadit," popisuje Wendel pocity, které zažíval ve své vlasti.

Hodně Brazilců zastaví při přestupu do Evropy jiná kultura a také velký rozdíl v pojetí fotbalu. Wendel o sobě říká, že je přizpůsobivý a že toto u něho nehrozí. "Tady v Evropě je fotbal úplně jiný. Tvrdší a rychlejší. V Brazílii máte čas se pomazlit s míčem, rozhlédnout se a přihrát. Ale na tohle jsem byl připraven. Nemám v tom nejmenší problém," tvrdí Wendel.

Autor: Ondřej Štícha / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele