Weigl zůstane v Dortmundu, reaguje na spekulace Zorc

20.01.2019, 12:43
Aktuality
Nejdříve v červenci se z Dortmundu bude stěhovat Julian Weigl. Třiadvacetiletý německý záložník nemá místo v základní sestavě Borussie a spekuluje se o jeho odchodu z Vestfálska. Velký zájem o jeho služby má trenér PSG Thomas Tuchel, na fotbalistův příchod do Francie si ovšem bude muset počkat...

Weigl letos nastupoval jen sporadicky a podle některých zpráv byl Dortmund ochoten ho v zimě prodat za 25 milionů eur. Něco takového ovšem dementoval sportovní ředitel Michael Zorc a reagoval tím i na situaci klubu, co se zraněných hráčů týče. Mimo hru jsou aktuálně Manuel Akanji, Ömer Toprak a Dan-Axel Zagadou a Weigl tak vypomáhá ve středu obrany.

"Julian Weigl zůstane v Dortmundu," řekl jasně Zorc.

"Na místě stopera zahrál velmi dobře už před zimní přestávkou proti Gladbachu a dnes podal vynikající výkon, a to zvláště vzhledem k tomu, že obvykle hraje v záloze," dodal sportovní ředitel BVB.

PSG v tuto chvíli hledá náhradu za Adriena Rabiota, ten neprodlouží končící kontrakt a nejpozději po sezoně odejde. Weigl by se mu hodil už v lednu, včera se totiž zranil Marco Verratti (kotník) a pravděpodobně se jedná o vážnější problém.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (46)

Přidat komentář
j_mrazik

Vyměníme, výměna Xhaka vs Weigl bych bral všemi deseti.

Reagovat
lajka30

Reagovat
smazaný uživatel

No tak nato zapomeň

Reagovat
Zark

naštěstí vedení borussie není tak hloupé jako fanoušci arsenalu

Reagovat
Spalovač šancí

Jak to myslíš, že fanoušci Arsenalu jsou hloupí?

Reagovat
smazaný uživatel

Presne.

Reagovat
andrew96

Brzy byste na Weigla začali prskat podobně jako na Xhaku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Neumím si představit kdyby spolu hrát Xhaka a Witsel v BVB. Ale kdyby se Xhaka vrátil do Gladbachu mohl by být zase top.

Reagovat
Uwe háže buly

+ doplatek 20 mega

Reagovat
smazaný uživatel

On musí zostať, otrepať sa zo zlého obdobia a postupne sa vyhrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec by mi nevadilo kdyby se z něj sta stoper a zůstal u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Seber ten vajgl.

Reagovat
TheTopFootbaler

K tomu nicku se to i hodí.

Reagovat
Logan

Musí zůstat, byla by chyba odepsat ho po špatné půlsezoně. Kluk ukázal talent a pořád je hodně mladý, vyhraje se. A je dobře, že může alternoavt i na stoperu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna odchod k Tuchelovi je dobrou možností, PSG v záloze tlačí pata.

Navíc se už znají, věří si, a Tuchelův styl očividně Weiglovi seděl.

PSG by také mohlo zaplatit slušně (i přes FFP, ono se to "nějak" zařídí), a Dortmund má zálohu dost silnou, aby odchod Weigla neby velký problém - a to i pokud nekoupí nikoho nového.

Reagovat
Logan

Odchod Weigla by problém byl.

Teď je super, že máme čtyřku Dahoud, Delaney, Weigl, Witsel, která se krásně doplňuje dle potřeby.

Ano, odchod k Tuchelovi by nebyl špatná volba, ale budu radši, když zůstane v BVB, je to jeden z oblíbenců.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě ideální je mít padesát špičkových hráčů na každou pozici. Ale Weigl by v PSG mohl dál růst (a ne seděl na lavičce v Borussii), a Zorc by určitě někde vyšťoural další talent, který by mohli rozvíjet, a ještě by na tom BVB vydělala, což by pomohlo konkurovat Bayernu stabilně a dlouhodobě.

Reagovat
Logan

Weigl je individuálně lepší hráč než Delaney s větším potenciálem (IMO) a je otázka času, než si svoje místo ve Favreho systému najde.

Samozřejmě, že je lepší mít padesát špičkových hráčů, jen tak můžeme konkurovat Bayernu a ostatním týmům v LM, stačí se podívat na City nebo Liverpool, koho mají na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, nepotřebuješ jich 50. Ale na 2 posty jsou prostě 4 hráči hlavně s ohledem na počet soutěží nutnost. A hlavně je super, že každý z nich má trochu jinou charakteristiku, což dává Favremu možnost měnit střed hřiště s ohledem na soupeře. A pak ti navíc přijde taková marodka ve středu obrany, jako teď, a všichni jsme za něj rádi. Po tom zranění se mu do sestavy dostává špatně a hlavně klesla jeho výkonnost. To, že teď hraje, byť na stoperu, by mu mohlo pomoci se zase dostat do sestavy i do zálohy. Bohužel pro něj hraje Witsel geniálně a k němu Favre potřebuje někoho malinko konstruktivnějšího, než je Weigl.

Reagovat
Logan

i když si myslím, že Weigl je konstruktivní dost, dokonce víc než Delaney

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím no. Možná máš pravdu. Když hrál Weigl na štítu, tak měl sice taky velkou úspěšnost přihrávek jako Witsel, jenže většina z nich mířila na stopery, beky do stran, nebo někomu v (té době ještě) dvojici kreativnějších hráčů nad ním. Finálku jsem od něj snad neviděl, od Delaneyho jo. Ale jsou samozřejmě v porovnání s ostatními v podstatě srovnatelní, že by v nich byl co do techniky diametrální rozdíl, to ne. Delaney ale dokáže na rozdíl od něj hrát víc od podlahy.

Reagovat
Logan

Právě ale Weigl nikdy nepotřeboval hrát od podlahy, protože to skvěle četl a byl všude včas pozičně. Finálek jsem od něj taky moc neviděl, to je pravda, ale od toho on tam ani není. Co ale uměl skvěle byly průnikvé přihrávky na hráče před ním nebo vedle něj. Jeho vyvezení míče a následná distribuce, rozhodně nesouhlasím, že by většina jeho přihrávek šla na stopery. Možná to trošku zapadlo tím, že vedle něj hrál Ilkay no ...

Reagovat
stas87

Weiglovi najviac vyhovoval ako trener Tuchel a hra na väcsie drzanie lopty. Favre toto nepreferuje a preto je Weigl strateny a tak mu Favre nasiel miesto aspon na IV pri absencii Zagadoua ci Topraka. Weigl je dobry hrac na ten spodok a prostredok tabulky v BL, na CL je v Po fazi nepouzitelny. Je to mäkky hrac, nema rad fyzicku hru plnu subojov a nedokaze byt superovi neprijemny ako Witsel a Delaney. Takze vo finale je Weiglovi pomerne k nicomu to, ze je to technickejsi hrac ako Delaney ale v atributoch ktore preferuje Favre, tak ma navrch Delaney. Delaneyho som sledoval posledny polrok pred prichodom do Werderu a prave futbal FCK nebol az tak odlisny od toho, co hra Favre teraz s BVB. A vo Werderi Delaney okrem vyhravania subojov ukazal, ze dokaze preniest hru na 30-40 metrov ci poslat kolmicu. Pravda, nema na to byt tym hracom, co rozdava pravidelne prienikove prihravky, ale ked vidi moznost, tak riskantnu prihravku posle. Ten stred v podobe Witsel-Delaney je vyborny dozadu(mimochodom, toto Dortmundu posledne sezony chybalo ako sol..) a ani dopredu to nie je az tolko nekreativne. Navyse, obaja su skuseni hraci a zatial su lepsi ako Dahoud a Weigl. Preto su pre Favreho jasnou volbou do najtazsich zapasov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I ten první měl být nahoru :D

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Nas... všem!

Reagovat
smazaný uživatel

Do základní sestavy na pozici zálohy je pro něj opravdu těžké se dostat, teď sice zalepuje pozici stopera, ale tam (ačkoliv hraje výborně) taky nezůstane dlouho, jakmile se Akanji nebo Zagadou vrátí... odchod do PSG za Tuchelem by pro něj nemusel být špatný a jak už tu avizoval uživatel nademnou - PSG zaplatí. Těch 30mil eur by asi dali...

Reagovat
El-Pistolero-68

A Akanji se Zagadouem mají kvalitu na základ?

Reagovat
smazaný uživatel

A ne jen v BVB. Brzo půjdou vejš

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
El-Pistolero-68

A z té trojice Akanji - Diallo - Zagadou je kdo nejlepší, příp. kdo z nich má největší potenciál?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se nejvíc líbí překvapivě ten o kom se z nich mluví suverénně nejmíň a to Diallo.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

To už je těžší! Zagadou je z těch tří nejmladší a troufám si říct, že fyzicky je na to nejlíp - připomíná mi postavou VVD. Všichni tři jsou hrozně silní ve vzduchu a silní na míči. Můj smělý typ - Zagadou to dotáhne nejdál... jaká bolest je vidět potom čas od času Topraka v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

Zagadou má velký potenciál, ale zatím ještě úplně nedosauje kvalit těch dvou. Nejjistější je Akanji

Reagovat
El-Pistolero-68

Dík všem třem nade mnou za názory.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba, jednoznačně. Tyhle čtyři příchody (Akanji, Zagadou, Diallo a Hakimi) se Zorcovi hodně povedly. Je super, jak moc variabilní jsme v té defenzívě. Hakimi může hrát na obou krajích a možná bych si ho dokázal představit i na křídle, ale na to mu asi přeci je chybí větší individuální technika. Pak Diallo, taky v pohodě na kraji i na stoperu. Guerreiro může hrát v záloze nebo na kraji obrany. A pak oba skvělí stopeři Akanji a Zagadou - výborní ve vzduchu, a oba i poměrně jistí v rozehrávce, což bylo pro mě největší překvapení vzhledem k výšce hlavně u Zagadoua. V rozehrávce se mi na stoperu ale stejně nejvíc líbil Diallo.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
El-Pistolero-68

Borussia to ted dela skvele, moc ji pod Favrem fandim.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že je to hlavně změna v myšlení Zorca. Přijde mi, že po tom super obchodu s Dembelém jim konečně narostlo sebevědomí a nebojí se tolik o finance. Trochu si myslím, že je prostě ten skoro krach v tom klubu zarostlý v DNA. Ale teď to vypadá poslední dobou fakt dobře. Ale nezakřiknout!

Reagovat
El-Pistolero-68

Ten titul by mohl klapnout, i kdyz Kovacovi se ted s Bayernem zacina darit.

Reagovat
Spalovač šancí

Je to vtipné. Není schopen se prosadit v BVB, a proto by měl jít do PSG

Reagovat
smazaný uživatel

BVB a PSG hrají jinak. A PSG trénuje Tuchel, pod kterým byl Weigl klíčový hráč pro Dortmund. Tedy už víme, že Tuchelova taktika Weiglovi sedí, a pokud současná hra Dortmundu nikoliv, dává přesun do PSG smysl pro všechny tři strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele