Weigl setrvá v Mönchengladbachu, který ho vykoupil z Benfiky

05.05.2023, 17:41
Aktuality
Julian Weigl (© AFP)

Julian Weigl před pár dny vyjádřil přání nevracet se do Lisabonu, a to se mu nyní splnilo. Borussia Mönchengladbach ho za potvrzených 7,2 milionů eur z Benfiky vykoupila a podepsala s ním smlouvu do roku 2028.

Weigl v Benfice odehrál 115 zápasů a prožil s ní jedno z nejčernějších období v novodobé historii. V letošní sezoně se usadil v Gladbachu, s nímž hraje klidný střed bundesligové tabulky. Sám přitom velmi přispívá; ze záložníků z Top 5 evropských lig s více než 1000 odehranými minutami žádný nebyl obrán o balon méně než právě ex-dortmundský Weigl (1x).

Weiglův přestup za 7,2 milionů eur potvrdil sám lisabonský celek. Částka však nezahrnuje případné bonusy a procenta za další prodej. Původní klauzule ve smlouvě o hostování byla přitom více než dvakrát vyšší - odpovídala 15 milionům eur.

Sedmadvacetiletý středopolař podle sportovního ředitele Borussie Rolanda Virkuse okamžitě zapadl do kabiny a stal se jedním z lídrů týmu - právě vůdcovství bude od něj tím více vyžadováno, jakmile se do Karlsruhe v létě přesune ikonický Lars Stindl. Weigl je už druhou posilou Mönchengladbachu po levém bekovi Lukasi Ullrichovi.

Autor: Tomáš Daníček / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Felitel

Reagovat
Felitel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele