Weigl: Nemyslím na odchod z Dortmundu

18.01.2016, 10:24
Aktuality
Dobré výkony za Borussii Dortmund předvádí Julian Weigl, jehož jméno se během posledních týdnů dostalo do spojení s Manchesterem City. Sám mladý záložník ale odchod z Vestfálska vylučuje...

Německý mládežnický reprezentant je odchovanecem Mnichova 1860, ze kterého se do BVB vydal před startem letošního ročníku a okamžitě si vybojoval místo v základu.

Dobré výkony pak logicky nezůstaly bez odezvy, zájem o 20letého středopolaře má mít údajně Manchester City, Weigl však plánuje setrvání ve svém současném působišti. "Nemyslím na odchod z Borussie. To opravdu není otázka pro mě," reagoval na spekulace Weigl.

Bohatý anglický celek má údajně Dortmundu nabízet až 25 milionů eur, což je rovný desetinásobek sumy, za kterou Weigl ke Schwarzgelb přišel. "Chci toho s BVB ještě hodně dosáhnout, mám smlouvu do roku 2019," dodal záložník. "Julian za nás bude hrát ještě hodně dlouho," přidal sportovní ředitel Michael Zorc, jenž momentálně hledá posily.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

běžte doprdele.. toto snad nemůže nikdo myslet vážně

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

jestli narážím na titulek a to, že by měl brzy odejít. já to pochopil..

nicméně.. 20 let. kluk se v podstatě neprosadil nijak výrazně ani v Dortmundu, kde hraje první sezonu. hraje dobře, dost dobře.. ale že by to byla nějaká hvězda. má na v budoucnu se chytit v nároďáku.. Je to Němec..

On si musí být vědom, že ve fotbale nejsou peníze prioritou. v BVB toho může dokázat mnoho.. + domácí liga. Mladým Němcům dá dle mého nejvíce právě domácí soutěž a práce s trenéry a celým týmem. Pokud bude za 3 - 5 let po kvalitních odvedených výkonech a za patřičný obnos chtít odejít, budu mu to přát..

Tady ani nejde o to, že fandím BVB a nelibě bych nesl jeho odchod, i když samozřejmě. ale jde zejména o to, že by Weigl riskoval svoji kariéru, buď za vidinou finanční anebo mediální (PL). a to by byla škoda.

Co se týče City: tak jsem si vědom, že to nejsou žádní zelenáči a myslím si, že vkládají do práce s hráči, tréninkových center, akademií a všech těch věcí společných asi nejvíce a ovoce jim to nese a hodnotím je . Pořád platí co jsem napsal..

Dalším teoretickým a opravdu teoretickým důvodem by mohla být spolupráce s Pepem Guardiolou. ale to se mi nezdá moc reálné vzhledem k finančním možnostem City a tomu, že v Bayernu pracoval se stejně kvalitnímu, pravděpodobně talentovanějšími mladými hráči.

Reagovat
Rudnevs

Keby chcel odísť prekvapilo ma to. Veď ešte minulú sezónu zo začiatku nemal istý základ ani v Mníchove 1860.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně, že byl kapitán

i když pravda, že asi jen na 6 kol

Reagovat
Rudnevs

Myslím že zo zaciatku bol kapitán niekto iný... Schindler ? On sa tam dostal až v 2 polroku keď alehhviezdil a možno aj zachránil Tsv 1860. Inak kapitán nemusí automaticky hrávať základ čo napr. Kehl. Ale viem toto nebol Weiglov prípad.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni chtějí hráče BVB, snad nikdo neodejde

Reagovat
livefan

Snad zůstane v týmu hodně dlouho. Neskutečně jsem si ho oblíbil

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten věk hraje s velkým přehledem, ale na odchod je příliš brzo, v City by neměl místo jasné a dost možná by si tím pokazil kariéru. U nás mu bude dobře a za pár let může hrát absolutní top, ale to je dlouhá cesta. Předpoklady ale má!

Reagovat
Dufan

Reagovat
smazaný uživatel

Toto se líbí uživateli Manuel Pellegrini

Reagovat
Y.N.W.A

Odpovědět

Reagovat
Lifted

Seber ten Weigl..

Reagovat
smazaný uživatel

To byla kachna od samého začátku Sotva přišel a jsem přesvědčen o tom, že u nás zůstane ještě dlouho. Bude to tak dobře pro obě strany.

Jinak teda fakt skvělý hráč. Ten jeho přehled, jistota na míči, ta jeho přesnost přihrávek a zachování klidné hlavy i pod tlakem několika spoluhráčů je obdivuhodné. Snad největší individuální překvapení podzimu BL, že se tak uvedl a chytil

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení je to obrovské, asi málokdo čekal, že Bendera odsune na střídačku, defakto na stopera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

má k tomu docent Weigl nějakou připomínku? ..."Ano, já jsem to celé

pozorně vyslechl a vyvodil jsem z toho ten závěr, že bude-li ještě někdy příležitost a budu-li

požádán o nějakou další rekonstrukci, že se vám na to vyseru."

Reagovat
tunkic

Fakt sen, jmenovat se Vajgl

Reagovat
smazaný uživatel

Když pominu Costu, který je fenomenální, tak jednoznačně nejpříjemnější překvapení podzimu. Ty kráso, takový zajoch a ta jistota! Přehled, skvělé přihrávky, dokáže zastavit akci soupeře i nastartovat rychlý přechod do útoku. Přitom na jeho místo se plánovalo spíš s Gonzem, který přišel docela za prachy, naštěstí jsme pak v průběhu podzimu přišli na to, že ten umí pěkně zahrát i v útočné trojici pod Aubameyangem...skvělý hráč, který bude jednou spolu s Mathiasem tahounem BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš to bude cenné zboží pro BVB, těžko se u nás změní filosofie a budou se přeplácet velkokluby a hráči se budou držet, spíše počkáme až se jejich cena vyšplhá a pak půjdou

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě doufám, že se změní. BVB má na to být velkoklub, co hraje o titul v Německu a o nejvyšší příčky v pohárové Evropě, ne jenom tým, co je každému sympatický, protože hraje pěkný fotbal, ale viceméně akademie pro Bayern nebo nějaký tým v Anglii nebo Španělsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že je to celkem nereálné. V tomto ohledu věřím spíše Wolfsburgu, který má za sebou velkého sponzora. Přece jen Dortmund má v Porýní velkou konkurenci a o sponzory se dělí. Navíc v Německu je velká nadvláda Bayernu. Sem tam ho můžeme v boji o titul porazit, ale dlouhodobě asi ne. Teď je v Dortmundu super generace, kde jsou výjimeční hráči, ovšem otázka co bude dále.

Reagovat
db18

OT: volba německého gólu roku: http://www1.sportschau.de/tdm/tdj

Reagovat
db18

tam nejsou videa... tak nominace je zde: http://www.sportschau.de/tdm/tordesjahres/index.html

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Ndjeng

Reagovat
db18

Z těch gólů z půlky je asi nejhezčí... ale nakonec jsem dal přece jenom hlas Xabimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady máš cenu a už jdi do piči

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Ale Xabiho bol pekný

Reagovat
Rudnevs

Harrer, Alonso, Ndjeng a Lewandowski boli asi najlepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.bundesliga.com/en/bundesliga-tv/bundesliga-tv_394037.jsp

Team of the Hinrunde podle hlasování diváků - až na Chicharita složen jen z hráčů BVB a Bayernu Některé věci jsou diskutabilní, třeba Sokratis určitě odehrál lepší podzim než Mats, ale přece jenom, tohle je spíš o popularitě...

Reagovat
Rudnevs

Videl som na YT Dosť blbé že tam je len BVB a Bayern v až ns Chicharita ktorý je na tom oficiálnom BL kanáli celkom preceňovaný. Inak videli sme dnešnú Bunducksligu celkom zábava

Reagovat
honziss

Weigl, Bendeři, svýho času velký talent Gebhart, Volland... Kdyby jen to v TSV fungovalo o trochu lépe, tak si z vlastní líhně postaví bundesligovej tým.

Reagovat
smazaný uživatel

+ das ewige Talent - Benjamin Lauth

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu to jeden čas pálilo pěkně, a vlastně je to i mistr ligy se Stuttgartem Hraje ještě vůbec? On pak šel někam do Maďar ne?

Reagovat
honziss

Jj, šel do Ferencvárose.

Reagovat
smazaný uživatel

kam?

Reagovat
stas87

Reagovat
honziss

...Schäfer, Träsch...

Děsný, že to s nima vypadá, že padnou do 3. Ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně chlapče, výborně...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně kam by odcházel.Hraje fotbal ,hraje ho za Dortmund kterej je v Německu.A bere víc než kdejakej imigrant tak kam by se hnal ,že ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele