Wales a Skotsko chtějí Euro 2016

20.06.2008, 11:14
Aktuality
Představitelé Fotbalového svazu Walesu (FAW) souhlasili se společnou kandidaturou se Skotskem na evropský šampionát v roce 2016. Informaci v pátek přinesl server walesonline.co.uk.

O společném uspořádání Eura hovořili před necelými dvěma týdny premiéři obou zemí. Velšský předseda vlády Rhodri Morgan a jeho skotský protějšek Alex Salmond se dohodli na nabídce, kterou podají na Evropskou fotbalovou federaci UEFA.

Salmond původně uvažoval o kandidatuře pouze pro svou zemi, ale po oznámení záměru UEFA, že se šampionát rozšíří na 20 nebo 24 účastníků ze současných 16, vzal za vděk pomoci z Walesu. Mistrovství Evropy se tak zřejmě bude muset hrát na dvanácti stadionech. V tomto případě by osm dodalo Skotsko, ve kterém je už polovina stadionů vyhovujících, a čtyři Wales.

Snahu obou premiérů nyní potvrdilo i vedení Velšského svazu. Jeho šéf David Collins už zahájil debatu se svým skotským kolegou Gordonem Smithem. "Zatím jsou ta jednání v přípravné fázi, ale je nutné všechno dobře zvážit, abychom mohli podat nadějnou kandidaturu na pořádání mistrovství Evropy," prohlásil Collins.

Skotsko už žádalo o šampionát v roce 2012, ten ale dostalo Polsko s Ukrajinou. S Irskem podávalo společnou kandidaturu už na letošní Euro, které právě probíhá v Rakousku a Švýcarsku.

Autor: MEDIAFAX

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele