Wagner už nebude hledat angažmá, rozhodl se ukončit kariéru

02.08.2020, 14:28
Aktuality
Konec aktivní hráčské kariéry oznámil Sandro Wagner. Osminásobný německý reprezentant naposledy oblékal dres čínského Tianjinu Teda, kde nedávno ukončil smlouvu...

Wagner je odchovancem Bayernu Mnichov, tam se však neprosadil, proto postupně vystřídal Duisburg, Brémy, Kaiserslautern, Herthu BSC, Darmstadt a Hoffenheim.

Ve dvou posledních klubech se vysoký útočník zařadil k oporám, což neuniklo pozornosti Bayernu Mnichov, který za něho v lednu 2018 zaplatil 13 milionů eur. Wagner si nevedl špatně, když během jara ve 14 zápasech vstřelil osm gólů, po roce však zamířil do Číny.

V dobrých výkonech pokračoval Wagner i v Tianjinu Teda, kde se však před týdnem dohodl na předčasném ukončení smlouvy, načež oznámil, že definitivně ukončí kariéru.

"Jsem vděčný, že mi fotbal udělal takhle nádherný život. Dosáhl jsem všech svých cílů a snů, zvlášť hrdý jsem na to, že jsem nastoupil za reprezentaci," řekl Wagner, jenž má na kontě tři ligové tituly a dva triumfy v poháru.

"Potěšilo mě, že jsem v uplynulých dnech dostal nabídky od klubů z Bundesligy i ze zahraničí, ale rozhodnutí už jsem učinil," prohlásil útočník, který s Německem v roce 2017 vyhrál Konfederační pohár. Kromě toho byl u výhry německé jednadvacítky na ME v roce 2009.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
Beči

Čím to je, že většina Němců končí kariéru v tak relativně brzkém věku?

Reagovat
lajka30

Nechtěj dostat Koronaviruš.

Reagovat
Rock

Nevím, zeptej se Kahna

Reagovat
Stannis Baratheon

Arbeit macht frei

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Ani jeden z tých troch už žiadne veľké kariérne ambície nemal, všetci už svoj prime majú za sebou a zrejme by už len paberkovali. Proste ich to už asi prestalo naplňať (on ten profesionálny futbal má samozrejme i mnohé nevýhody ako napríklad veľa cestovania a najmä obrovský tlak) a sú dostatočne inteligentní a solventní na to, aby si to mohli dovoliť. To načasovanie môže byť aj tým, že obzvlášť teraz počas pauzy si uvedomili, aký cenný je čas s rodinou a že im ten futbal proste ani moc nechýbal.

A celkovo, ako už písal minule willi, v modernom nemeckom futbale sa dáva priestor hráčom vo veľmi mladom veku, ale napriek tomu sa celková dlžka kariéry nemení a keďže začínajú skôr, tak aj končia skôr. Ale tak samozrejme, každý hráč má svoj osobitný príbeh a ono o tom konci kariéry častokrát nerozhoduje len jedna vec, ale je to tak nejak jedno z druhým.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky napsané. Myslím, že kariéra profesionálního fotbalisty nebo hokejisty je jedna z nejtěžších už z pohledu toho, že ti lidi nemají skoro žádné soukromí a čas na rodinu. Pokud hrají na mezinárodní úrovni a čeká je nominace, tak mají 2-3 týdny dovolené? Za celý rok? To je opravdu hodně. A zas kolotoč cestování, hotelů, tréninků. I když v běžném zaměstnání jsou také 4 týdny dovolené. A slyšel jsem, že spousta podnikatelů to řešila tak, že 2x ročně někam vyjela na 14 dnů. Ale každý není workoholik, který je ochotný jen dřít.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě ví, kdy je nejlepší skončit.

Reagovat
Müllered

Mají vyděláno a když projdeš top kluby, vyhraješ LM a MS, tak se pak ta motivace už hledá hůř. To není případ zrovna Wagnera, ale on měl taky pěknou kariéru, vzhledem k tomu jak se těžko prosazoval. V Číně ho to třeba moc nebavilo, on mi vždycky přišel jako takový bohém.

Reagovat
REPLIKATOR

Pár sezon ještě mohl hrát

Reagovat
Müllered

Neměl tak rychle odcházet. Pod Juppem byl dobrý, jako dost hráčů doplatil na Kovače.

Reagovat
John Obi Mikel

Jsem myslel, že je mnohem mladší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele