Vyšetřování s Rubialesem pokračuje. Každý měsíc se musí hlásit u soudu

29.04., 19:32
Aktuality
Luis Rubiales (© AFP)

Bývalý prezident Španělského fotbalového svazu (RFEF) Luis Rubiales se musí hlásit každý měsíc u soudu v Madridu, a pokud bude chtít vycestovat ze země, bude muset žádat o povolení. Rubialesovi to nařídil soudce při dnešním slyšení, jež se zabývá jeho podezřením z korupce.

Madridský soud vyšetřuje od června 2022, zda Rubiales neporušil zákon, když se RFEF dohodl se společností Kosmos bývalého fotbalisty Barcelony Gerarda Piquého na přesunu španělského Superpoháru do Saúdské Arábie. Jeho každý ročník měl svazu vynést 40 milionů eur (přes miliardu korun), důvodem k zahájení vyšetřování byly nejasnosti kolem milionových provizí.

"Jsem přesvědčený, že spravedlnosti bude učiněno zadost. Za mého působení nikdy nedošlo k žádnému nezákonnému přesunu financí a nikdy se v této souvislosti neodehrálo nic nestandardního. Ve zkratce, vždy jsme usilovali o největší kvalitu legálními prostředky," řekl Rubiales novinářům. "Zodpověděl jsem všechny otázky, podrobil jsem se křížovému výslechu. Chci pomoci. Já sám mám největší zájem na tom, aby se vše vyjasnilo," dodal.

Policie v rámci vyšetřování v březnu prohledala sídlo svazu, Rubialesovo bydliště v Granadě a také fotbalový stadion v Seville. Zatčeno bylo sedm lidí. Krátce zadržen byl začátkem dubna po příletu z Dominikánské republiky také Rubiales.

Šestačtyřicetiletý bývalý viceprezident UEFA skončil loni v září v čele národního svazu kvůli tomu, že po vítězství Španělek ve finále mistrovství světa bez svolení políbil útočnici Jenni Hermosovou. Od mezinárodní federace FIFA za to dostal tříletý zákaz působení ve fotbale a prokuratura pro něj za sexuální napadení a nátlak požaduje 2,5 roku vězení.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pablos

Každý měsíc musí před soudem udržet chlípnej chtíč sexuálního predáktora a nevypusinkovat figurínu po dobu 10ti let… za mě dobrý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele