Vypadáme vyčerpaně, ztrácíme řád a přehled, poukazuje Tuchel

23.04.2023, 11:24
Aktuality

Do velkých problémů se dostal Bayern Mnichov, bavorský celek vypadl z pohárových soutěží a hrozí mu, že opustí bundesligový trůn. Další nezdar přišel včera, když padl v Mainzu (1:3)...

Bayern měl po prvním gólu Sadia Maného zápas pod kontrolou. Ani Senegalcův první gól od října a poločasové vedení 1:0 však Bavořanům nestačilo. Tři inkasované branky během 14 minut všechno změnily.

Další ztráta dala Borussii Dortmund šanci jít na první místo a BVB ji dokonale využilo, když později v sobotu rozstřílelo Eintracht Frankfurt 4:0.

Zmatený trenér Thomas Tuchel prohlásil, že jeho týmu "chyběla energie, aby se dokázal po neúspěchu odrazit".

"Vypadáme jako tým, který v této sezoně odehrál už 80 zápasů. Vypadáme vyčerpaně. Nejsme ve stavu, abychom hráli bez chyb," řekl po dalším krachu Bayernu Tuchel a vzápětí dodal: "Ztrácíme řád, ztrácíme přehled. Byli jsme nemilosrdně potrestáni."

"Nejsme v pozici, kdy bychom mohli bojovat, ukázat potřebnou energii a předvést reakci. Body nám propadají mezi prsty jako písek," dodal zklamaný kouč.

Po porážce se pozornost opět upřela na rozhodnutí vedení Bayernu vyhodit Juliana Nagelsmanna a nahradit ho koncem března právě Tuchelem.

Od svého nástupu Tuchel vypadl z Ligy mistrů s Manchesterem City, v německém poháru neuspěl s Freiburgem, přičemž ze sedmi zápasů ve všech soutěžích vyhrál jen dvakrát.

Generální ředitel Bayernu Oliver Kahn se po zápase za Tuchela postavil s tím, že "je poslední, o kom bychom měli diskutovat".

"Dělá se svým trenérským týmem všechno pro to, aby kluci po taktické i psychologické stránce pochopili, že má cenu bojovat o německý (ligový) titul," vysvětloval po zápase legendární brankář.

Tuchel však po zápase nesdílel Kahnovo hodnocení a řekl, že za špatnou formu týmu může on. "Já jsem vždycky zodpovědný. Bez ohledu na to, co se děje. Budeme to společně analyzovat. Ve druhé polovině sezony jsme ztratili extrémní množství bodů."

Tuchel prohlásil, že před střetnutím s Herthou, která se představí příští neděli v Allianz Areně, dá svému týmu tři dny volna.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
Jardman

Určitě, 1. o kom bychom měli diskutovat je Salihamidžič, Kahn a Hainer. Taková komeide by se za Hoeneßa a Rummeniggeho nestala. V létě to chce refresh, jak v kabině, tak ve vedení. Za touhle sezónou udělat tlustou čáru a poučit se. Jednou to přijít muselo, BL se nedá vyhrávat a brát automaticky každej rok. Každopádně úspěchů na mezinárodní úrovni by to chtělo daleko víc. Ten tým na to má.

Reagovat
Bandita_Harry

Chápem frustráciu, ale niesu nenazrany?

Reagovat
Rudnevs

"Taková komeide by se za Hoeneßa a Rummeniggeho nestala"

Je ti jasné, že Uli a Kalle boli vo vedení aj pred rokom 2012 a Bayern mával pravidelne krízu aj pod nimi. Okrem iného, tú túžbu po Tuchelovi načal v Bayerne práve Rummenigge.

Brazzo tam už dlhšie nemá čo robiť, ale tých zvyšných by som nechal. Nemôže sa meniť celé vedenie po jednej sezóne, v ktorej trocha hrozí, že sa nevyhrá titul. Aj ked ten ťah s výmenou trénera bol naozaj sprostý.

Reagovat
vladino10

Píšeš rozumne a máš nadhľad - to my píšeme s emóciami a za ten ťah s trénerom by som vykopol všetkých troch

Nie kvôli tomu, že Bayern možno nič nevyhrá, ale za to, ako k tomu došlo. Za všetko hovorí ten transparent čo fanúšikovia vytiahli s city - môže sa stať, že sa nesplnia ciele. Nemôže však dôjsť k tomu, aby sa neplnili klubové hodnoty.

A ešte ten ťah obhajujú.

Reagovat
db18

Reagovat
El Cid z City

City vás seklo, to se může stát , ale určitě nezlomilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera ich zlomil Mainz.

Reagovat
O.Giroud

Mainz City?

Reagovat
tadko97

Veľmi sa čudujem, že Bayern radšej neskúsil vydržať s Juliannom do konca sezóny a vyskúšať Josého Mourinha. Čo myslíte vy? Ja si tam viem Josého predstaviť už roky, myslím si, že by to bolo super spojenie. Kvalitný káder, ktorý keď sa vhodne doplní, Mourinho by vedel urobiť zázraky. Jedine sa bojím spolupráce Josého s tým nie veľmi sympatickým vedením Bayernu. Inak mimo témy, kde tipujete skončí José po sezóne? Ostane v AS, alebo odíde? Ja ako fanúšik Chelsea a hlavne Mourinha, si ho želám naspäť v Chelsea, alebo v PSG.

Reagovat
Jardman

Pěknej nesmysl

Reagovat
Talker

Je prdel že mourek je už dekádu spíš druhoradym koučem a někteří lidi si to pořád neuvědomují.

Reagovat
Seydou Doumbia

je to tak...bohužel výhra třetiřadové soutěži EKL mu zas od pár fanoušků hodila kredit, protože vyhrál všechny 3 evropské soutěže jako jediný v historii...samozřejmě to vyhrál s týmy, které mají bojovat o vítězství trofeje o jednu soutěž výš

Reagovat
jenage

Kterou soutěž výš měly hrát týmy, se kterýma vyhrál LM?

Reagovat
Seydou Doumbia

Věřím že ty moc dobře víš že píšu o EL a EKL a tedy o nedávném období...já mu neberu kredit že BYL to trenér, ale ted prostě už není nějakou dobu

Reagovat
Fendi

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Ranoth

Reagovat
Rudnevs

To by som zas úplne netvrdil. Tá jeho aura tam stále je a jediný klub, s ktorým nevyhral trofej bol Tottenham. Pokiaľ Chelsea dokáže vziať Pottera či znovu Lamparda, tak nevidím dôvod, prečo by Mourinho nemohol znovu prebrať nejaky veľkoklub.

Reagovat
Fendi

je vidět, že narozdíl od Doumbii či Talkera fotbalu rozumíš

Reagovat
Trand

Vždyť Potter byl před Chelsea považovanej za jednoho z nejtalentovanějších manažerů vůbec. Mourinho už nemá co nového nabídnout, jeho styl fotbalu je totálně přežitý a hodí se max na uhaluzení nějakého poháru/EKL.

Reagovat
Talker

Takhle - já tam vidím několik důvodů, proč Mourinha nebrat.

1) Ty trofeje, které vyhrál v poslední dekádě jsou spíš sekundární (kromě titulu s CFC). Prostě jsou to trofeje, které prostě vyhrát ani úplně "nechceš", protože tam ani nemáš být v těch soutěžích jako EL nebo EKL.

2) Ty týmy si analyzují už nejen trofeje, ale veškeré další věci, jako třeba jak ten kouč posouvá ten kádr, jak se pod ním zlepšují ti hráči a podobně. Tam je prostě Mourinho úplně mimo. V Chelsea dostal mladý tým, kde měl 3 z nejlepších ofenzivních hráčů uplynulé dekády a nechal si z toho jednoho. U United dostal slušný tým (byť ne famozní), narvali do toho 400 mega a ten tým byl na úplně stejné úrovni i v jeho třetí sezoně. V Tottenhamu taky neudělal díru do světa, co se týče rozvoje hráčů.

3) Schopnost pracovat s managementem na nějaké dlouhodobé vizi. Jeho egoismus prostě chce trofeje, což prostě nepomáhá v nějakém budování. Je ochotný ten kádr rozbít jen aby získal tu jednu trofej. Podobný problém má třeba Conte, ale bude ho mít podle mého i Tuchel v dohledné době.

Já říkám už dlouhou dobu, že Mourinho se musí kompletně změnit, aby měl pro TOP kluby nějaký smysl. Možná to zas někdo zkusí, on to zas posere a bude muset chodit dál do ASR a podobných klubů, které na ty (TOP) trofeje nedosáhnou.

Reagovat
Rudnevs

To su velmi narocne poziadavky na trenera. Kto ti v momentalnom futbalovom rozplozeni dokaze klub viest dlhodobo, budovat ho a este aj dosahovat vysledky a vyhravat trofeje. Mozno tak Guardiola? S neobmedzenym rozpoctom. Klopp povedzme. Teraz vyzera nadejne Arteta, ale ten toho bude musiet este vela natrenovat, aby sa mohol zrovnavat s Mourinhom a spol. Co dosiahol Ancelotti s Evertonom? Posunul ich niekam? Alebo Bayern? Napriek tomu ho zrecykloval Real a on im znovu vyhral LM. Alebo ako vravis, Conte. Myslim, ze Inter je doteraz rad za jeho angazovanie. A taktiez nakoniec pohorel na Tottenhame. Na klube, ktory realne na ten titul nema, no napriek tomu su tam prehnane ocakavania. Aby Tottenham nieco vyhral, to by museli inac zainvestovat a dat tomu trenerovi ovela viac casu.

V poslednych desiatich rokoch sa futbal zmenil, prilieva sa viac penazi, vsetko sa toci rychlejsie, naroky sa zvysuju... a clovek zrazu zistuje, ze malokto tie naroky splna. Preto podla mna nie je vylucene, ze si miesto vo velkoklube najde este aj "nedokonaly" Mourinho.

Reagovat
Talker

Vyloučené to není, každopádně to bude taková ta poslední varianta, kdy není nikdo jiný k dispozici. Stačí se kouknout na nás, kdy se s námi spojuje Poche (který nevyhrál téměř nic), Gallardo (který netrenoval mimo jižní ameriku) a někdo z Celticu.

Mourinho by teoreticky dostupný byl, kdybychom chtěli, ale nechceme. Stejně tak nechtěl žádný velkoklub, když šel do ASR. Nebo když šel do Tottenhamu. Vlastně i United byli ve sračkách, zjistili, že jim nic nepřináší a vykopli ho.

To, že téměř nikdo nezaškrtne všechny 3 oblasti je realita. Každopádně můžeš očekávat minimálně jednu, spíš 2. Když trefíš jackpot, máš všechny 3. U Mourinha máš garanci, že nemáš ani jedno.

Reagovat
db18

Reagovat
mesyas

Ten Potter si dost ublížil tím angážmá v Chelsea, ale nemyslím si, že je to takový tragéd, vlastně jsem přesvědčen, že ještě udělá kariéru, protože to není vůbec špatný trenér. Těch faktorů proč v Chelsea neuspěl byl mnoho a ne vždy za to mohl Potter. Budu s radostí sledovat další jeho angažmá a držet mu palce. Viděl jsem u něj mnoho nápadů na zlepšení týmu, ale bůh ví proč to nefungovalo a samotný Potter určitě svým hráčům nenařídil, aby nepřihrávali přesně, neběhali nebo se jen ploužili po hřiští. Mít trochu větší štěstí(při zakončení) tak to mohla být jiná písnička, protože hodně zápasů se doplatilo na to, že na hrotu byl/byli tragédi.

Reagovat
El Cid z City

jakože Mourinho? Vtipek?

Reagovat
Mönchengladbach

Nepsalo se, že Žuzé jde po sezoně za CR7 do pouště?

Reagovat
Kiss Me Polka!

mourinho je uz totalne za zenitem, nechapu to jen fanboys, kteri fotbal stejne nesleduji

Reagovat
O.Giroud

a jo, Chelsea proc ne.

Reagovat
Jkb

Mourinho je stále velmi dobrý trenér, ale jeho styl fotbalu už je přežitý a na té nejvyšší úrovni už potřebuješ něco víc. Já nevěřím, že po něm ještě šáhne někdo s nejvyššíma ambicema.

Reagovat
Unai

Reagovat
fenixLFC

to je jak na novinkach toto

Reagovat
TopinB

Reagovat
Fairplay

O tomhle spojení se mluvilo už dobrých deset let dozadu a Mourinho vždycky říkal, že si nikdy nedovede představit trénovat v Německu, protože nezná jazyk a potřebuje se s hráči dorozumět - umí anglicky, španělsky, portugalsky a italsky. Mně osobně by se hodil do portugalskýho nároďáku, na jednu stranu by částečně navázal na Santosovu pevnou hru zezadu a ti portugalští mladíci se vyloženě nabízejí k smrtícím brejkům jako hrával v Realu okolo 2012. Na druhou stranu tohle se blbě cvičí s nároďákem, kde trénuješ jednou za měsíc a ještě tam máš pravidelně nové lidi (pokud to nebudeš hrát jak Santos 6 let se stejnou jedenáctkou ), vlastně sám Mourinho kdysi říkal, že preferuje klubovej fotbal, ale zas tehdá měl asi víc nabídek než dnes

Reagovat
ACSeRw!n

krasa videt konecne ty namysleny bavorsky kurvy na kolenou

Reagovat
esmuellert

Ty jsi v reálném životě strašný mrzák, co?

Reagovat
ACSeRw!n

real life frogs..

Reagovat
eder

Reagovat
FORZAMILAN

No bóže, tak přinejhorším nezískají 11-tý titul v řadě

Reagovat
Bandita_Harry

To zamrzi

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě by měl Bayern angažovat generála presidenta Pavla.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hráči jsou unavení, ale psychicky. Fyzicky na tom určitě nemůžou být špatně. City od MS odehrálo 26 zápasů a jsou ted v topu, Bayern odehrál 21 a vše jde do hajzlu. Ale to vše souvisí s nepohodou v kabině, vyhazovem trenéra, problémy ve vedení atd. V létě hráčská čistka i čistka ve vedení a snad to zase bude fajn.

Reagovat
Fendi

Fyzická nepřipravenost jde za Julianem, což naznačoval i Tuchel

Reagovat
Bandita_Harry

Takže Dortmund 2 tituly po sebe a potom vy zase 10 ?

Reagovat
Seydou Doumbia

hlavně aby vůbec vyhráli alespon ten jeden, aby se konečně někdo probral

Reagovat
Rudnevs

Ešte stále neni nič hotovo. By som sa nečudoval, kebyže to Bayern nejak urve a následne sa budú plácať po chrbáte, jak to senzačne zvrátili, ukázali chrakter atd'

Reagovat
Arnar Resmusonn

To by byl dovolím si tvrdit ten nejhorší scénář letos. Už teď má Bundesliga pověst ligy jednoho týmu, kdyby to letos vyšlo Bayernu, jen se to potvrdí. Navíc co si budem.... kádr BVB není tak silný, jako byl za dob Kloppa a jeho vzestupu s týmem.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Eichel

Nepríde ti, že práve tým odvolaním Nagelsmanna ukázali, že ligu neberú ako samozrejnosť a že ich netreba prebúdzať ale boli už sú si vedomí toho, že je treba urobiť minimálne čistku v kádri?

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele já sám nevím co tim krokem chtěli ukázat. Tuchel byl volný tak po něm šli, ale Nagelsmann neodváděl zas tak špatnou práci jak se často prezentuje. Tu sezonu mohl dodělat on a tu čistku v létě taky.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Eichel

Ja mám práve dojem, že som niekde videl štatistiku, že Nagelsmann mal v lige menej bodov ako Kovac, keď bol vyhadzovaný. Príde mi, že práve sa zľakli, že to ide zlým smerom a treba rýchlo konať. Ktovie. Ale mám každopádne pocit že sú si vedomí že tam je problém a treba čistku aj keby titul dali.

Reagovat
vladino10

Mne to skôr prišlo, že tuchela chceli.uz v roku 2018 a nevyšlo to. A teraz zacítil šancu znova, tak kopli Juliana do zadku lebo videli krajsiu nevestu za rohom. Pokiaľ ide o Kovaca, tam tá hra nemala hlavu, pätu, systém, nič. Do toho stratil kabínu, tam to bolo bez šance ďalej.

Reagovat
VTID94

Keď sa tam dostávajú funkcie za meno a nie znalosti-skusenosti tak sa nečudujem že to stojí za p...

Reagovat
kovi610

Pamatuji před rokama kdy ještě Kahn chytal tak se furt psalo a říkalo že to zrovna není nejchytřejší človek na planetě... Řekl bych že Salihamidzic je na tom tak nějak stejně

Reagovat
VTID94

Reagovat
Rudnevs

Fakt netuším ako Brazzo, ale Kahn je práveže inteligentný, hoc to tak možno na ihrisku nie vždy vyzeralo kvôli tým všetkým výstupom (Herrlich či Herzog by mohli rozprávať)

Reagovat
Unai

Reagovat
esmuellert

Tohle jsou strašný plky, které nechci slyšet. Tým, který předešlé sezóny demoloval soupeře za soupeřem, před sezónou posílil a dušoval se, jak konečně zaútočí na zisk poháru v LM nemá najednou dech? My nejsme (s prominutím) Augsburg, který hraje první sezónu evropské poháry a nemá tým na to, aby hrál tři soutěže v kvalitní sestavě...

Nechci snižovat kvality Sommera, ale když byl Manu zraněný, tak Sven byl dobrý backup, což se teď o Yannovi říct nedá. Každopádně pokud na tým padla deka, tak jedině díky zásahu "mistrů" Brazza a Kahna. Na hřišti legendy, v managementu spíše komici.

https://i.imgur.com/3XWrhoZ.png

Reagovat
Ferragamo7

Súhlasím s výnimkou,že Salihamidžič pre mňa osobne nie je vôbec žiadna legenda Bayernu,bol to len veľmi priemerný hráč,typu Kovača,Rafinhu a ďaľších xy hráčov podobného rangu,ktorí za nás hrali.Ani Kahn(ktorého smelo môžeme zaradiť medzi legendy) ani bradatý komik,nemajú na to potrebné kvality,aby viedli takýto mančaft.

Reagovat
Rudnevs

Zas by som to nezvaloval všetko na Sommera, tá obrana bola častokrát príšerná a útok taktiež, brankár neni až taký problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchlovinka

Reagovat
Geordies

OT: Černý v zápase zatím 1+2, hraje skvěle. Na Arena sport 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Aréna Šport je dobrý kanela

Reagovat
VTID94

Ten druhý bol myslím uznaný ako vlastný

Reagovat
Rothbard

Soupeř vás měl na lopatě.

Reagovat
Kincl

Měl jsi jít trénovat ten prašivej Tottenham radši, tam by ti to sedlo, tam totiž neočekávají výsledky ty č***ku.

Reagovat
eder

Tak snad to dotáhnete do úplného konce, Herr Führer Tuchel...

Reagovat
Rich

Tuchel nemůže naplno povědět, co se děje... Ale hlavním klíčem je kabina Bayernu, pokud tam jsou nějaké hádky, nesrovnalosti mezi hráči, tak to prostě vypadá, jak to vypadá... Další věc a to je bohužel fakt, je totální neforma hráčů... Vždyť už snad 4 zápasy nedala ofenzíva Bayernu gól, to vypovídá hodně... Další věc, Sommer dělá jednoduché chyby, které způsobují góly... Ale ani obrana není nejpevnější, nejhorší v tuhle chvíli je Upamecano a ten by prostě měl jít pryč... Chce to čistku ve vedení a v kabině... Tuchel nemá smlouvu na dlouho, snad do června 2025... Nechal bych mu šanci, první poločas se dal dívat a nevypadalo to špatně...

Reagovat
Kornovec

Upamecano mel pod Nagelsmannem super sezonu

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

Jo jako v Leverkusenu. Hraje nekonzistentně… A nedokáže se po jedné chybě vrátit do zápasu…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele