Výkon v první půli nesnesl žádné měřítko, zlobil se Polách po dalším nezdaru

07.04., 12:57
Aktuality
Tomáš Polách (© FC Zbrojovka Brno)

Trápení Zbrojovky Brno nebere konce. Původně aspirant na postup do nejvyšší soutěže se topí v herní i výsledkové bídě. Celý týden se spekulovalo o konci kouče Tomáše Polácha, nakonec ve funkci zůstal, ale přišel další domácí výbuch. Brno prohrálo druholigový domácí zápas s Prostějovem 1:2 a trenér poražených nešetřil kritikou. "V první půli byl náš výkon posr..ý. Nesnesl žádné měřítko. Hráči, kteří mají problém hrát doma, by neměli by dělat sport," volil ostrá slova Polách.

Zbrojovka Brno šla do jarní části druhé ligy s cílem napravit nepovedený podzim. Realita je ale ještě horší. Jedna bodová ztráta následuje druhou, zklamání pak střídá ještě větší zklamání. A jinak tomu nebylo ani v sobotním duelu s Prostějovem. "Pro výkon v první půli nemám vysvětlení. Náš výkon nesnesl absolutně žádné měřítko. Vázla kombinace, absolutně jsme nedostupovali hráče. Situace jsme řešili absolutně špatně. Chtěli jsme se tam dostat přihrávkou, ale jak byl soupeř zavřený, tak se nám to nedařilo," uvedl před zástupci médií kouč Zbrojovky.

Postupně ve svých výrocích přitvrzoval. "Celkově byl náš výkon hodně, nevím jak to říct, posraný. Nesnesl žádné měřítko, byl hrozný. Nenašel se tam hráč, který by to zvedl," doplnil k hodnocení výkonu svých svěřenců v první půli.

Podle Polácha se Brno po pauze trochu zvedlo, ale na lepší výsledek to nestačilo. "Byla tam absolutní nekvalita směrem nahoru. Kombinace vázla, všechno byly nákopy do připravené obrany. Soupeř si to pohlídal, naše hra neměla nic. Po přestávce se mužstvo možná lehce nadechlo, ale náš výkon prostě nebyl dobrý. Chápu rozčarování lidí, náš výkon byl hrozný," opakoval kouč, co všechno se jeho týmu nepovedlo.

Zástupce médií zajímalo, zda může za nepovedený výkon tlak spojený s tím, že Zbrojovka hrála před vlastním publikem. "Pro mě osobně to svazující nebylo. Pokud máme hráče v kabině, kteří mají problém hrát před domácím publikem, tak je to chyba. Měli by dělat něco jiného a nedělat sport," nebral si servítky Polách s tím, že v první půli nebyl v dresu Zbrojovky hráč, který by snesl přísnější měřítko.

"Prostějov přitom potřeboval body, nabádali jsme hráče, že je soupeř poctivý do defenzivy. Nebyli jsme ale konstruktivní a důrazní, odehráli jsme hodně špatné utkání," smutnil Polách. Přiznal, že po svém příchodu do pozice hlavního kouče si dal jako úkol, aby do hry týmu vnesl drajv, nasazení a větší touhu po vítězství. "Teď budu mluvit proti sobě, tohle utkání bylo přesně takové, kdy jsme hráli fotbal do stoje, chyběl moment překvapení, přihrávka, to tam nebylo za celý zápas," mrzelo trenéra Zbrojovky. "Ty věci do sebe nezapadají, chybí mi drajv, touha se prosadit," dodal.

Na dotaz, zda se dá tým vůbec probudit a ve zbytku sezony se polepší, reagoval Polách neurčitě. "Každý sportovec tohle musí mít v sobě. Vyzkoušeli jsme nějaké avrianty, upravili jsme režim, a nezabralo to. Je těžké odpovědět," přiznal Polách. Smutně připustil, že místo boje o postup se jeho týmu mohou týkat úplně jiné starosti, protože tým tabulkou klesá a klesá. "Realita je taková, že jsme osmí a říkám znovu, cíle vyslovené před sezonou jsme nenaplnili. Naopak. Nesbíráme body. Chybí mi tam nasazení, agresivita. Bez toho není šance se posunout," měl jasno kouč Zbrojovky.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (9)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Jen šest bodů od posledního místa v tabulce a do konce devět kol.

Reagovat
Vasil

Loni snad měli větší náskok a jak to zvládli

Reagovat
Uwe háže buly

Na cikána mluví celkem rozumně.

Reagovat
Witcher

Mě přijdě zoufalej

Reagovat
poz3n

BAN

Reagovat
Sosi

Reagovat
Mass

Vypadá to, že s tím zoufalstvím měl Rada pravdu. Twl profíkům může chybět třeba kvalita nebo myšlenka, ale nasazení?

Reagovat
Uwe háže buly

free plukovník

Reagovat
STR

Jediné co chybí našemu městu je poradny fotbal a stadion, bohužel zatím není vidět žádné světlo na konci tunelu. Člověk jde radši na MSFL kde jsou celky z Brna a je to daleko lepší atmosféra a mnohdy i fotbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele