Vyhrál ten nejlepší, uznal Tchato

11.02.2008, 10:49
Aktuality
Fotbalová Afrika bude mít i v následujících dvou letech stejného krále, Egypt totiž ve finále tamního šampionátu porazil Kamerun a obhájil dva roky starý triumf na domácí půdě. Trofej je ve správných rukou, což uznal i kamerunský obránce Bill Tchato...

"Musíme Egyptu pogratulovat, vítězství si zasloužil. Upřímně, celý turnaj vyhrál nejlepší tým. Mají za sebou skvělý šampionát a nesmíme zapomínat, že to byli obhájci titulu. A jejich triumf před dvěma roky nebyl náhodný," prohlásil po utkání Tchato, jemuž do sestavy pomohlo vyloučení Andre Bikeyho v semifinálovém duelu s Ghanou.

Egypt do své sbírky přidal již šestý titul afrického šampiona, k němuž mu velkou měrou pomohl Rigobert Song. Zkušený obránce v 77. minutě podcenil souboj se Zidanem, v pokutovém území následně přišel o míč a dobíhající Aboutriaka již neměl problém s tím otevřít skóre.

"Nikdo nemá rád porážky, zvláště pak ve finále, ale pozitivní je, že jsme se dostali až do finále. Lidé nám příliš velké šance nedávali," snaží se vzít si z turnaje to pozitivní Geremi.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

On byl hlavně zázrak, že se Kamerun do finále dostal a v něm nepředvedli vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, opravdu vyhrál ten nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě se s tím dá souhlasit. Egypt předváděl během afrického šampionátu nejvyrovnanější výkony ze všech. Rovněž měl sílu v tom, že v mužstvu nebyl žádný slabý článek, spíše naopak např. brankář. To je častou slabinou u afrických týmů, u Egypta to ale byla opora a z toho pak mužstvo těžilo a tak by se mohlo pokračovat a ... Zkrátka titul je ve správných rukou !!! Bravo EGYPT !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale po čtvrtfinále si jim teda moc nevěřil...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, máš pravdu. Nejen Egyptu, al i ostatním silným reprezentacím ze arabského severu (Maroko, ...)se v "černé" Africe zase tak moc fotbalově nevedlo, ale také proto, že měli opravdu velmi nenápadné mužstvo, žádné oslnivé výsledky z příprav či minulých kvalifikací, atd. Ale dokázali, že jsou na výši !

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že jako téměř každý, i já jsem viděl jako největšího favorita Pobřeží Slonoviny. O to milejší bylo pro mě "překvapení" v podobě vítězství Egypta.

Reagovat
One-Real

Egypt dobre ale moc sem jim teda neveril po tom co na zacatku turnaje predvadeli SLONI

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně mi příjde zvláštní, že faraonům se na africkém poháru stabilně daří a jsou vůbec nejúspěšnější zemí v historii. Na MS se ale moc nedostávají, při tom mají stejné soupeře....

Reagovat
Liquid

El-Hadary (EGY) - Sarpei (GHA), Mensah (GHA), Baldé (GUI), Geremi (CAM) - Fathy (EGY) - Odemningie (NIG), Muntari (GHA), Yaya Touré (CIV), Abdul Kader Keita (CIV) - Manucho (ANG)

lavica: Kemoko Camara (GUI), Haggui (TUN), Mikel (NIG), Ben Saada (TUN), Brendell (NAM) kouč: Shehata (EGY)

a co vaše all-star?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele