Vlahović nabídku na prodloužení smlouvy odmítl, potvrdila Fiorentina

06.10.2021, 09:57
Aktuality
Dušan Vlahović (© AFP)
Fiorentinu dříve nebo později opustí Dušan Vlahović. Italský celek se s talentovaným útočníkem opakovaně pokoušel dohodnout na prodloužení smlouvy, ovšem neuspěl...

Vlahović dorazil do Fiorentiny před více než třemi lety z Partizanu Bělehrad, postupně se zabydlel v prvním týmu a v minulé sezoně se s 21 góly zařadil mezi elitní střelce Serie A.

Zájem o 21letého útočníka projevily věhlasnější kluby, přesto ve Florencii věřili, že se dohodnou na prodloužení smlouvy. To se však ani přes výrazné finanční navýšení nepodařilo.

"Od příchodu do Fiorentiny jsem fanouškům sliboval, že k nim budu upřímný, a že nebudu slibovat nic, co nemohu splnit," uvedl prezident toskánského klubu Rocco Commisso.

"Proto chci informovat o jednáních s Dušanem Vlahovičem. Opakovaně jsme vylepšili nabídku na prodloužení smlouvy až do bodu, kdy by se stal nejlépe placeným hráčem v historii klubu. Bohužel přes veškerou snahu jsme se nedohodli," prohlásil Commisso, jehož klub i díky čtyřem gólům Vlahoviče prožívá vydařený vstup do sezony a nachází se na páté příčce.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (53)

Přidat komentář
Nuno čomes

Super doba Pro fiore dobre, zas tolik neukázal, aspoň mu nedají nesmyslný plat a příští rok ho ještě střelí za nějaké eura. Pochybuju, že by za něj někdo za 2-3 roky dal třeba 80 mega.

Reagovat
bobis21

"zas tolik neukázal"

Reagovat
Tchn69

Tak toho by som u nás rad videl

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Podle mě je už napůlhuby domluvený s někým z Top10 v EPL. Možná přestoupí už v zimě.

Reagovat
Jkb

Loni 21 branek v lize, 6 z penalt, 18 levou nohou, 1 pravou, 2 hlavou, 3 asistence, na to že má 190 cm. Letos 4 branky v lize a 3 byly penalty a 1 hlavička. Talent nepochybně má ale do hotového hráče mu ještě něco chybí. Škoda, že nechce prodloužit ve Fiorentině, kdyby tam zůstal ještě dva roky tak by mu to pomohlo, ale třeba bude mít štěstí někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on tam práve ešte tie 2 roky (2 sezóny) ostať môže, pretože sezóna len začala a je za nami iba 7 kôl z 38. Takže kľudne to môže potiahnuť vo Fiorentine do konca sezóny 2022/2023 a potom sa môže oňho rozpútať bitka

Reagovat
smazaný uživatel

Odejde nejpozději v létě příštího roku. Kdo dá na stůl 75-80m, tak tomu ho budou ochotní pustit.

Reagovat
Malresi

To niekto za neho toľko dá?

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti prý nabízeli 50 a to jim smázli ze stolu, že chtějí 75.

Reagovat
Malresi

Wow, čo sú blázni preboha? Po jednej vydarenej sezóne je aj tých 50 mil. veľa, to mali zobrať.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

To určite, pretože Fiorentina sa ho bude tiež chcieť veľmi zbaviť, aby zarobili nejaké peniaze. Skôr som to myslel tak, že aj vo Fiorentine by mohol mať šancu rozvíjať sa, keby dodržal kontrakt.

Reagovat
oli9

Juventus....

Reagovat
ED91

Nesťažoval by som sa

Reagovat
Kapřík

Tam budou teď asi jiné priority. Nějaký ten použitelný záložník a asi i křídlo (Berardi?) a stoper.

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna bude chciet hrat LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo by na škodu napsat, kdy ta smlouva končí

Reagovat
Jkb

Podle Transfermarktu mu smlouva končí 30. června 2023

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pablos

Jj to je samej Football manager a pak člověk čumí, že mu je pořád ještě jen 21 let

Reagovat
Arnar Resmusonn

Reagovat
GrimeBaller98

Piatek regen, stejnej flop

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda promarněného tématu, šlo o tom napsat více a lépe. Snad někdy příště.

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

pojd do AC

Reagovat
smazaný uživatel

OT: https://www.csfd.cz/film/1090765-skryta-tvar-sportu/galerie/plakaty/

Třetí díl o calciopoli Ode dneška na netflixu, viděl už někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Juventus vinen

Reagovat
The Krupy

lol Harabin

Reagovat
10

Viděl jsem to asi 20+ minut a je to přesně ten mediální obraz, který se celou dobu tvořil. Tj. naprosto jednostranný pohled, Juventus jako synonymum všeho zla a Moggi vládce pekel.

Dokoukám to, ale nějak nevěřím tomu, že se ten obraz otočí a třeba tam zazní odposlechy Facchettiho, Morattiho, Gallianiho...který dělali 1:1 to samé.

Reagovat
10

Bohužel jsem to odhadl správně. Měl jsem se nejdřív podívat, že to režíroval Moratti.

Řeč obhájce Moggiho, kde mluví o obvinění z únosu na základě vtipu do telefonu, je dost vypovídající...

Kromě krátké části, kde Moggi a jeho obhájce mluví o tom, že jsou podobné odposlechy i na ostatní týmy a jsou tam přečteny tresty pro ostatní týmy, je to naprosto jednostranně vykresleno, včetně toho závěru.

Nemluvě o tom, že tam naprosto vynechali souvislosti toho, jak se odposlechy dostali ven, kdo je zprostředkoval, kdo rozhodoval o sportovních trestech a titulu Interu apod.

Pokud by to někdo chtěl udělat pořádně, musela by to být série tak o 12 dílech.

FORZA MOGGI

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem od toho daleko víc. Je fakt, že hodina je pro takový případ málo.

Reagovat
10

Souhlasím. Natočený to bylo skvěle, prostředí super, jen škoda, že se to o to téma vlastně jen tak otřelo, no...zrovna Calciopoli je téma, který by si nějaký větší a detailnější zpracování zasloužilo

Reagovat
Greny
Reagovat
smazaný uživatel

Hodně by se mi libil v AC... Ale Fiorentina obchoduje hlavně s Juventusem. Co se dá dělat. Mladý torpédo by se mi moc zamlouvalo.

Reagovat
GEGE

V Itálii ho nikdo nezaplatí...ten skončí v PL...

Reagovat
Malresi

Ale kde tam? Napadá ma len Tottenham ako náhrada za Kanea.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by prodali Harryho, tak možná by to Levy Paraticimu dovolil, ale jinak asi ne. A jinak to můžou být City, kdyby neurvali Harryho. Ale věřím, že skončí v Juve.

Reagovat
Panini Calciatore

Podla mna jemu primarne nejde o peniaze.

Chce hrat v klube kde ma sancu vyhravat trofeje.

Vo Viole mu to nehrozi, budme realisti.

Som si isty ze ked mu ponukne rovnaky plat ktory teraz odmietol Juve alebo milanske kluby tak to vezme.

Toto u hracov ktori maju svoje ciele a chcu nieco dosiahnut chapem.

Moze sa mu ale stat ze kym bude vo Fiorentine pohneva si tym fanusikov pretoze ti to beru ako zradu, ich jeho pohnutky nezaujimaju, vidia len svoj klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve. Hostování s odkupem. 5-10m na dřevo, dvě splátky po 30m každý další rok. Na shledanou. Commisso ví, že mu do toho Vlahović s agentem hodili vidle. Navíc agent chtěl údajně až 10 % z přestupové částky, což byl jeden z důvodů, proč se nedohodli.

Reagovat
Pharrell

Juventus nebo milánské kluby.

Reagovat
10

Na jednu stranu by se dalo mluvit o tom, že je to zvláštní generace, když mají v 20 takový požadavky...na druhou stranu když vidí ty prezidenty a jejich prohlášení, Commissa zvlášť, tak proč by měl mít nižší? Akorát dává Commissovi ochutnat jeho vlastní medicínu, protože zrovna Commisso je v tomhle extrém.

Reagovat
PISTOLERO

Calcio nejspíš přijde o dalšího skvělého hráče

Reagovat
DelPiero137

OT : ako hrala Squadra? Bola to dominancia Spanielov?

Reagovat
10

https://football-italia.net/juventus-fans-rage-against-mummy-ramsey/

vemte si už někdo toho zoufalce uplakanýho

Reagovat
smazaný uživatel

Včera večer jsem chtěl napsat reakci od plic, byl jsem maximálně vytočený, co si to ta zasraná špína z ostrovů dovoluje, ale udržel jsem se. Takže dneska už jen v poklidu napíšu, ať táhne ke všem čertům.

Reagovat
10

to je takovej zmr...za 7m ročně

paradoxní je, že mi byl před příchodem ještě docela sympatickej, na britský poměry...

Reagovat
smazaný uživatel

Když už přišel, říkal jsem si, že aspoň nebude dělat bordel, že si jde vydělat na důchod a bude držet hubu, když už nic jiného, protože jsem od něj fotbalově absolutně nic nečekal. Naopak pro mě byl jen přítěží, ale aspoň mlčící přítěží. Teď u mě absolutně skončil.

Toto jsem psal v článku (když jsem ještě psal) půl roku před jeho příchodem, 1.1.2019, a stojím si za tím i dneska:

Velsšský středopolař je ve své fotbalové charakteristice klasickým středním záložníkem, kterého jeho fotbalové dovednosti táhnou herně do ofenzivy. Rád útočí, dokáže pokrýt velké množství prostoru a roztahovat hru. Nasazení a přímočarost mu upřít nelze. Jenomže tím ve své podstatě končíme. V Arsenalu hodně těžil z volnosti, kterou mu poskytoval trenér Wenger. Veskrze nebyl nijak zvlášť svazován taktikou a „dělal si, co chtěl“. Zahrál si ve středu zálohy, jako ofenzivní podpora útoku nebo i na křídle. Snad i tato Nerudovská otázka „kam s ním“ mu spočítala jeho možné setrvání v Londýně.

Z taktického hlediska je pro hru Juventusu absolutně zbytečný. Ačkoliv je přímočarý a dokáže napadat, často se ocitá na úrovni útočníků. S ohledem na Mandžukiče, Ronalda, Dybalu a další hráče, kterých je do ofenzivy až dost, by šlo o zbytečný článek. Stačí se podívat, jak náročné je pro trenéra Allegriho už takto skloubit dohromady tolik ofenzivně laděných hráčů, čímž i nemálo trpí hra celého týmu.

Budeme-li se bavit o jeho možném defenzivním přínosu, pak se bavíme o čísle 0. Už jen to vysoké napadání napovídá o jeho výletech kupředu. Ve středové dvojici by k sobě potřeboval zodpovědného defenzivního středopolaře, kterého Juventus nemá. Naopak hráčů jako Ramsey (a snad i lepších) je v týmu víc než dost – Khedira, Can, Bentancur, Matuidi. V defenzivní činnosti je často nezodpovědný a spoléhá se na druhé. Nejde o hráče, který se přizpůsobí hře a systému, ale o hráče, kterému je potřeba systém a hru přizpůsobit.

Reagovat
10

Bohužel naplnil přesně to, co jsem od něj čekal. Naprostou zmatenost, taktickou debilitu a nekompatibilitu s italským fotbalem. V PL to může fungovat, že tam někde bude pomateně běhat bez taktický svázanosti a občas se přichomítne k nějaký dorážce nebo šanci, ale pro tým s ambicema vyhrávat nějakou trofej je to hráč úplně k hovnu.

Reagovat
Furia Ceca

Ale od fanoušků dostal pěkně přes píču

Reagovat
Tchn69

Nebojte sa, tohto si urcite kupi Newcastle

Reagovat
10

to je nová naděje

Reagovat
stuff

Reagovat
The Krupy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele