VÍTR FOUKÁ Z VÝCHODU...

05.01.2007, 08:59
Aktuality
Zaujalo nás
V anglickém deníku The Guardian před nedávnem vyšel velmi zajímavý článek pojednávající o vzestupu východoevropských klubů na evropské fotbalové scéně. Autor v něm poukazuje na fakt, že vedoucí ruské kluby těží z velké finanční podpory jak od obřích firem, tak i od státních orgánů, včetně prezidenta Vladimíra Putina. Ostatně několik "vyvolených" celků se stejným finančním injekcím těšilo již za minulého režimu...

Několik ruských a ukrajinských týmů se tak čím dál více začíná prosazovat i na mezinárodním poli a trenéři evropských klubů si tento fakt velmi dobře uvědomují. Již několik let se proto očekává nástup štik z východní Evropy. Zprvu se dosti hlasitě mluvilo o moskevském Spartaku, Lokomotivu a Dynamu, či o ukrajinském Šachtaru Doněck a Dynamu Kyjev. Dnes se především hovoří o CSKA Moskva a Zenitu Petrohrad. I když zatím nejde o žádný masový útok, kluby ze západní Evropy se musejí mít na pozoru. Mašiny z Východu mají totiž jednu obrovskou výhodu - jejích finanční příjmy jen tak nevyschnou, ba naopak, značně porostou.

"Věřím, že v dalším desetiletí ruský celek vyhraje Ligu mistrů," prohlásil trenér londýnského Arsenalu Arsene Wenger poté, co jeho svěřenci prohráli na hřišti moskevského CSKA. Doma uhráli jen bezbrankovou remízu. Nakonec Arsenal postoupil a na CSKA zbyl jen Pohár UEFA, ale nechybělo mnoho a mohlo to být jinak...

Pokud ruské kluby skutečně pomýšlejí na úspěchy v evropských pohárech, měly by mimo jiné změnit systém domácí ligy. Ta se hraje jiným systémem a do jarní části evropských soutěží ruské týmy vstupují po čtyřměsíčním zimním spánku. Naopak týmy ze západní Evropy jsou většinou v nejlepší formě. Tato skutečnost je jednou z hlavních příčin, proč ruské týmy mívají slabší jaro. V minulé sezoně se tuto nevyrovnanost povedlo prolomit právě CSKA, které v Lisabonu s místním Sportingem vyhrálo finále Poháru UEFA. Moskevský celek se tak stal prvním ruským týmem, který vyhrál evropskou trofej.

"Dokázali jsme ruský fotbal osvobodit od svých komplexů," okomentoval slavné vítězství svého týmu trenér CSKA Valerij Gazzajev. A v podstatě měl pravdu. Stačí si vzpomenout, že moskevský Spartak byl třikrát v semifinále evropských pohárů a Dynamo v roce 1972 smutně podlehlo ve finále PVP Glasgow Rangers. Pouze CSKA tak dosáhlo na samotný vrchol. Narozdíl od předchozích pokusů tým disponoval kvalitním mezinárodním kádrem v čele s několika Brazilci. Ruský prezident Vladimír Putin úspěšný tým pozval k sobě do vily, kde své mistrovské kousky předváděl útočník Wagner Love.

Za zdmi stadionu zůstává hlavní síla, která stojí za revoluci v ruském fotbale. Tou je energetický průmysl a gigantické firmy mocných oligarchů. Privatizace někdejších státních podniků vynesla obrovské sumy peněz a ty nyní jsou ve velké míře investovány do sportovních odvětví. Zářným příkladem může posloužit i ruská hokejová liga, jedna z nejkvalitnějších a nejsledovanějších na světě. Klíčovým hráčem mezi ruskými podnikateli je bezesporu mocný Roman Abramovič. V roce 2003 společnost Sibněfť, ve které má Abramovič majoritní podíl, poskytla CSKA sponzorskou "injekci" ve výši 11 miliónů liber na sezónu. I díky tomu někdejší armádní klub může počítat s ročním rozpočtem ve výši 27,5 miliónu liber, což je částka, o které sní i mnohé evropské kluby. Vzhledem k tomu, že příjmy z prodeje lístků a televizních práv jsou v postsovětských zemích dosti nízké, jde o nevídanou podporu ze strany sponzorů. Obdobné podpoře se těší čím dál více ruských klubů.

V 2004 roce štědrý rozpočet dovolil vedení CSKA podepsat kontrakt s dvacetiletým Lovem, který tehdy hrával za brazilský Palmeiras. Klub vyplatil rekordní částku 5,7 miliónu liber. V prvních 11 zápasech hráč nastřílel sedm gólů a pomohl týmu k účasti v Lize mistrů. Povedlo se ale něco nečekaného. Při rozlosování se ruský celek dostal do skupiny k londýnské Chelsea, mnohými považované za sesterský klub CSKA. Formálně byla majitelem Chelsea investiční skupina Abramoviče, kdežto na CSKA již oligarcha neměl žádný vliv. Formálně. Jinak všem, včetně vedení UEFA, bylo jasné, že Abramovičovi lidé ovládají oba kluby. A tak se začaly rojit četné spekulace o tom, že CSKA pouze proklestí cestu londýnskému klubu a do dalších bojů nezasáhne. Údaje o majitelích ruských klubů jsou obklopené tajemstvím a UEFA při svých inspekcích nedokázala najít byť jediný důkaz o společném majiteli. Veřejnosti je pouze známo, že jedním ze tří majoritních akcionářů CSKA je prezident klubu Jevgenij Giner, o dalších dvou se neví vůbec nic.

Jevgenij Giner nejenže ovládá moskevský klub, ale i celou ruskou nejvyšší soutěž. Je totiž zároveň i prezidentem Ruské fotbalové ligy. Na post trenéra do svého klubu přivedl Valerije Gazzaeva, někdejšího trenéra sovětské sborné. Ten se především proslavil jako trenér provinční Alanie Vladikavkaz, se kterou v roce 1995 získal ligový titul. O Ginerovi se ví, že je jedním z velmi dobrých přátel Romana Abramoviče, takže případné spekulace o napojení Abramovičova kapitálu na CSKA jsou na místě. A penězi zrovna Jevgenij Giner nešetří, o čemž svědčí i královský plat portugalského trenéra Artura Jorgeho, který dočasně vystřídal Gazzaeva. Za půl roku si v ruské nejvyšší soutěži vydělal přes 1,2 miliónu liber. Na ruské poměry částka více než slušná. Poté vedení usoudilo, že Gazzaev byl přece jen lepší. A ostřílený stratég se po pár měsících vracel zpět.

Sport se postupně v Rusku stává jakýmsi "odkoupením" pro místní oligarchy. Zářným příkladem jsou nedávné informace, že Abramovič investuje do tréninkového střediska ruské reprezentace 30 až 40 milionů dolarů. Necelých osmdesát kilometrů od Moskvy tak budou mít fotbalisté k dispozici šest velkých hřišť, čtyři s umělým trávníkem, sportovní halu, dva hotely, bazén a další tréninková zařízení. A není to jeho jediná investice. Zároveň se Roman Abramovič prostřednictvím své nadace chce podílet na výstavbě moderního stadionu v Moskvě. Do toho je ochoten investovat dalších 150 až 200 milionů dolarů. Již delší dobu se také podílí na vzniku 55 nových hřišť po celém Rusku. To je dalších 25 milionů dolarů. Dokonce angažování slavného trenéra Guuse Hiddinka bylo plně v režii Abramovičových lidí. Plat nizozemského kouče přesahuje 2,5 miliónu dolarů. V ruském tisku se ovšem začínají objevovat četné spekulace, zda-li jde o bohulibou činnost štědrého oligarchy či o prozíravý krok, který se v budoucnu bohatě vyplatí.

Nejde přitom jen o Abramoviče. Skoro v každém klubu se najde mocný mecenáš. Spartak Moskva, kterého štědře financuje ropná společnost Lukoil, v roce 2004 koupil dvacetiletého Fernanda Cavenaghiho z River Plate za 7,7 miliónu liber. Byla to další rekordní částka. Mezitím další moskevský velkoklub, Dynamo, přivedl z Portugalska několik vítězů Ligy mistrů. Na Východ putoval Maniche, Costinha, Derlei, Lima a pár dalších Portugalců a Brazilců. Poté, co bossové přivedli i brazilského trenéra, hráči se museli učit portugalsky... Trpkou zkušenost s touto skutečností měl ruský hráč Dmitrij Bulykin, který portugalštinu odmítl. Následky? Klíčový hráč byl okamžitě vystaven na přestupovou listinu. Sázka na cizince se Dynamu silně vymstila. Špičkoví fotbalisté se propadli do průměru a tým do spodních pater tabulky. Vedení Dynama i nadále sází na zahraniční borce, ovšem bez kýženého efektu.

Dalším klubem, který má za zády silného sponzora, je petrohradský Zenit. Jedním ze štědrých přispěvovatelů do týmové pokladny je polostátní moloch Gazprom. Narozdíl od Dynama či Spartaku je Zenit Petrohrad pod vedením nového trenéra Dicka Advocaata výrazně úspěšnější. FK Moskva (někdejší Torpedo-Metallurg), závislý na penězích moskevského primátora Lužkova, měl základní jedenáctku složenou výhradně ze zahraničních fotbalistů.

Sázky na cizí hráče se výrazně podepsaly na neúspěších národního mužstva, o kvalitní ruské hráče byla nouze. "Problém je v tom, že mám k dispozici pouze 60 hráčů, 35 z nich se hodí na lavičku náhradníků," okomentoval situaci Hiddink. Proto se vedení ligy rozhodlo omezit počet legionářů, s tímto krokem ale nesouhlasila většina klubů. Kompromisem nakonec byl počet osmi cizinců v týmu, do samotných zápasů jich může nastupovat maximálně pět. Od příštího roku za každého cizince budou muset kluby fotbalovému svazu zaplatit 17 tisíc liber...

Autor: Igor Mahal

Komentáře (1962)

Přidat komentář
Xavi

Dobrej článek!

Ty prachy jsou špinavý, že to snad ani nejde přehlídnout! Kdyby s tím UEFA něco chtěla udělat, tak by to udělala, ale však víme, jak to chodí...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ed_Hazard

Ty si sem ako zablúdil

Reagovat
sokar

Reagovat
Neon

Reagovat
Trand

Reagovat
Cotton

Reagovat
PJ

Reagovat
icefish

vizionář

Reagovat
ZB 07

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Salfovic

Já si to oznamování reakcí zapnu. Bůhví, co mi po patnácti letech přijde.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký článek Šachtar Forever

Reagovat
spider_8

Tady super vlakno k tomu 60km konvoji.

https://twitter.com/tomiahonen/status/1502588098777079808

Reagovat
sokar

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Může se zeptat Putina, jak to vidí s tou jeho armádou, když už vyhrožuje NATO

Reagovat
sokar

ako nenápadne a nasilu tam vtlačil atómovky, to je to jediné čo im ostáva a jediné, čo ešte drží Nato za hranicami, ináč by už boli v Moskve...

Reagovat
PJ

ten je na drogách ne?

Reagovat
icefish

Na antidepresivách určitě

Reagovat
kvasha16

no velmi mi to na klude pre spanim nepridalo teda ... ale je to dalsi dokaz ze sa treba mat na pozore, tak snad sa veduce postavy NATO pripravuju na vsetky moznosti

Reagovat
PJ

já bych byl v klidu. Jasně, je to magor co neví která bije, žije v přesvědčení o supervelmoci který se všichni bojí, a bude tam takových víc, ale určitě je mezi těma "nahoře" i někdo kdo má všech pět pohromadě a vidí reálnej stav věcí a poměr sil mezi ruskou armádou a NATO. A myslim, že tim, kdo tohle moc dobře ví, je i sám Putin.

Reagovat
kvasha16

ako par krat som ho uz videl v tych "neuveritelnych" videach z ruskej TV, teraz som si ho pozrel a on bude taka hlasna truba kremla, je to "Russian journalist, television presenter, writer and propagandis" ... cize ma trochu ukludnuje, ze v podstate je plateny za taketo reci ... a vzhladom na to co robi zrejme nebude mat prehlad o realnom stave ako vravis

Reagovat
DelPiero137

Otazka je ci to putin zistil az po utoku na Ukrajinu alebo to vedel od zaciatku.

Reagovat
PJ

to těžko říct, buď to nevěděl, nebo jo a myslel, že Ukrajina na tom bude podobně. Každopádně nevěřim, že by teď měl koule na to jít do konfrontace s NATO. Jedině že by byl přesvědčenej, že jeho výhrůžky atomovkama nebo nedejbože jejich použití bude stačit na zastrašení a NATO na stejnou odpověď nebude mít odvahu.

Reagovat
oli9

tak tady sankce pěkně zabolely a nasraly, tohle už je jediné co může dělat.. Vztekat se a vyhrožovat jinak nic

Reagovat
vladis271

Reagovat
fabec1222

"Věřím, že v dalším desetiletí ruský celek vyhraje Ligu mistrů," Velký oči, Arsene

Reagovat
dantetomas

Maximalne tak Ligu majstrov ludovo-demokratickych republik.

Reagovat
spider_8

Ale jo, BATE Borisov ve finále dají.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska v 17:00 na východě Ukrajiny u Severodoněcku provedlo Rusko útok na prolomení obrany. Rusové ztratili 100 mužů, 2 tanky, 3 BVP a 1 obrněný transportér.

https://twitter.com/ArmedForcesUkr/status/1503432870395879425

Reagovat
Ed_Hazard

Prelomili

Reagovat
lichna.

Uvazovali jste někdo o poskytnuti ubytovani Ukrajincum? Nebo poskytujete někdo? My o tom s ženou uvazovali. Bydlíme v 3+1, máme jeden teoreticky volný pokoj, nicméně druhé mimco na cestě, tak je otázka na jak dlouho bychom.to zvladali nějak aspok trošku komfortne a zase nechci pak nikoho vylozene vyhazovat.

Reagovat
Trand

Moji rodiče poskytují, jsou tam dvě paní a dvě děti. Jako je nutný si uvědomit, že tam můžou být i několik měsíců a bude potřeba jim se spoustou věcí pomoct. Taky záleží, kde člověk bydlí, pokud ve městě, tak je to fajn, pokud na vesnici, tak je to horší. Třeba moji rodiče jsou právě na vesnici a paní si hledá práci a jelikož nemá řidičák, tak je to pak strašně komplikovaný celý. A taky je teda velká pravděpodobnost, že nebudou umět anglicky, takže nějaká základní znalost ruštiny/ukrajinštiny se fakt hodí.

Reagovat
lichna.

Jo právě s tím pocitam, že by to nebylo na týden. A necekat druhé dítě tak do toho asi jdeme.

Rusky umím rict, že mám psa. Ale v dnešní době bychom se uz nejak domluvili, klidně s prekladacem

Reagovat
Blasphemer

Že ses nepochlubil rodině.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Freedo

Reagovat
lichna.

Ptakopysk to ví, říkal, že posdílí.

Reagovat
DelPiero137

Mozno blby dotaz, ked niekoho ubytujes u seba, nechas ich samych v dome u teba? Das im kluce alebo nieco podobne? Ked ides do prace atd?

Reagovat
kilobyte

Když ho u sebe ubytuješ, tak mu musíš dát klíče. Oni tady chtějí žít a pracovat, což by se jim dělalo blbě, když by buď museli být doma a nebo čekat až jim otevřeš.

Reagovat
lichna.

Manželka je na mateřské, takže je dost doma, já občas Home office.

Ale jo, musel bych té dané osobě věřit a dát jí klíče. Ono, doma nějaké poklady nemám, takže ani by nebylo úplně co ukrást.

Reagovat
DelPiero137

Ja tiez nie, len ma to zaujimalo

Reagovat
sokar

ak by som mal voľný byt, alebo nejaký starší dom (napr po rodičoch, starých rodičoch a pod.) tak áno, ale k sebe domov určite nie. Tobôž nie, ak čakáte prírastok do rodiny

Reagovat
Trand

Pak ještě natočila video kde říká: "Nešli jsme na mítinky, když Kreml otrávil Navalného"

To vypadá na 15 let podle toho novýho zákonu

Reagovat
Mastný Chobot

Klobúk dole pred jej odvahou

Reagovat
smazaný uživatel

Už ji trhají nehty

Reagovat
smazaný uživatel

přál bych si mít takový koule

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Mishko

rešpekt

Reagovat
jk

Hm

Reagovat
Neon

něco pro zlepšení nálady před nocí: https://twitter.com/Reflex_cz/status/1501492527177818113

Reagovat
Swarley

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Tombull

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
mithro

Reagovat
jk

Reagovat
andrew96

Reagovat
SunFells

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neon

tohle mi něco připomíná. Že tys místo "sledovat diskuzi" máčknul "odeslat komentář"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Dnes pomerne velke ztrary ruske techniky. Alespon neco pozitivniho.

Reagovat
DMSErte

Asi bolo veľa traktorov v teréne ...

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1503491008180461570?s=21

Nasel nekdo neco blizsiho? Mne se nepodarilo dohledat zdroj

Reagovat
vladis271

LOL... pristávacia dráha v Užhorode končí cca 50 metrov od našich hraníc. Ak to fakt budú bombardovať neverím, že k nám na pole niečo nespadne.

Reagovat
DelPiero137

Preto je potrebne velmi dvorazne rusom odkazat ze taketo "nahody" su nepristupne a bude to mat dvosledky. Rovnako ako v Polsku.

Reagovat
vladis271

Rusové na Ukrajině skoro nikde nepostupují, sdělil médiím zástupce Pentagonu. Útok na základnu u Polska podle něj nenarušil dodávky zbraní Ukrajincům.

Reagovat
Whitemedia

Brutální, kolik je v posledních dnech Ukrajinců v debilním Zlíně, v podstatě slyším víc jejich jazyk než ten náš.. A to třeba v Polsku to bude několikanásobně větší..

Reagovat
lichna.

Ja poprvé viděl v Ostravě Ukrajinska auta. Plus teda i beloruske.

Reagovat
r.mrazik

chodim kazdy den do prace kolem Uradu prace...kazdy den cca 50-100 ukrajinskych zenskych

je to drsny

Reagovat
Trand

Však v tom centru v Praze každý den vydají přes 3000 víz a to není kvůli tomu, že by tam bylo jen 3000 lidí, ale kvůli tomu, že víc jich za den nestihnou. A v Praze už jsou ubytovací kapacity plné, takže z toho centra rozvážejí lidi všude možně - Budějovice, Liberec, Hradec králové, Plzeň, Příbram, Brno atd. Ministerstvo Vintra hlásí 200-250K uprchlíků z Ukrajiny v ČR momentálně, podle mě je to ještě v mnohem víc.

Reagovat
r.mrazik

jojo, dokonce i v chebu psali,ze maji plno a ted ty lidi budou muset davat do telocvicen a hal...

Reagovat
PJ

mělo by jich tu být už přes 200 tisíc, to musí být někde vidět :) Já byl před pár dny v Plzni v centru na obědě a kromě puberťáků kterým skončila škola a šli jíst do KFC jsem kolem sebe slyšel snad samý Ukrajince

Reagovat
ACSeRw!n

ja rozdil zatim nepoznal, tady jich bylo vzdycky mraky uz pred valkou

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aby se ještě chtěli stáhnout, jinak vzajemne ostřelování neskončí ani za 20 let

Reagovat
roman_tycka

To už je do desetní dní budou na suchu asi týden

Reagovat
jk

Ten nedostatek munice mi přijde hodně nepravděpodobný. Minimálně dělostřeleckých granátů mají beztak plné sklady.

Reagovat
oli9

Ovšem v jakém stavu to nikdo netuší. Samozřejmě že porad má ruská armáda sílu, ovšem ne takovou jakou nám posledních 10 let prezentovala. Korupce, chaos, logistika na ukrajine totální propadák navíc morálka v hajzlu. Den války stojí Rusko 25 miliard denně a výsledek žádný... Akorát Putin udělal z Ruska totálně neduveryhodny stát který se z toho bude vzpamatovavat roky... Samozřejmě s ním v čele se z toho nedostanou

Reagovat
jk

Jo to souhlasím. Oni jako stát jsou úplně v prdeli. Nejspíš jim dojde ta “lepší” munice, to bych i souhlasil. Ale materiál na to aby mohli bombardovat města mají nejspíš na dlouho

Na to, že se jim to zhroutí ekonomicky se asi spoléhá celý svět. Ale popravdě se mi tomu nechce zatím moc věřit.

Reagovat
oli9
Reagovat
frankiefcb

jinak proč zase rubl posiluje vůči dolaru?

Reagovat
jk

Jo to jo. A když to nesplatí? My spoléhání furt na to, že oni budou dodržovat svoje závazky a jednat racionálně. Jim je to ale asi všechno jedno. Prostě nezaplatí, co jim kdo může udělat…

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Error

taky si myslim, ze jakakoliv financni pravidla prestavaji platit. Ted co nedrzis v ruce, uz proste nemas

Reagovat
kilobyte

Každým takovým krokem se odřezávají od globálního trhu. Což je vrhne několik let zpět. Ten rozdíl bude větší a větší. Jestli se budou chtít někdy znovu připojit, tak je to bude stát strašně moc.

Reagovat
DelPiero137

Mozno to Nemci rozohrali lepsie ako si myslime. Neuzavriet ply a ropu, dalej odoberat a zaplatit az ked rusi zaplatia svoje dhly. Rusi maju na salame akekolvek pravidla, treba mat na nich nejaku paku.

Reagovat
kilobyte

Jenže u plynu je problém, že oni ho klidně zastaví. Sice na tom prodělají a budou mít ještě větší bídu, ale udělají to.

Reagovat
Talker

Tak to je otázka, tohle je oboustranná zbraň.

Ropa a plyn, respektive suroviny, jsou (kromě atomovek) jedinou pákou na Evropu, co mají. Takže když to zastaví, tak by nasrali Němce, kteří jsou ještě relativně vlažní v těch sankcích a podpoře Ukrajiny.

V tu chvíli by nemělo pro Evropu smysl nechávat ve SWIFTu cokoliv, v tu chvíli by se natvrdo zakázal jakýkoliv obchod a vývoz do Ruska, kompletně by se odstřihli.

Reagovat
kilobyte

Logicky by to pro Rusy nebylo výhodné. Jenže poslední dobou je u nich logika na ústupu. A my ten plyn zatím potřebujeme.

Reagovat
Talker

Tak ona je to taková atomovka sankcí. Zasáhne obě země.

Jenže rozdíl trošku je, že Rus nemá už co jiného nabídnout a jak tlačit, tohle je poslední/jediná věc. Oproti tomu Evropa je může odstřihnout od SWIFT, zakázat jakýkoliv vývoz zboží, dílů, surovin (a potravin) do Ruska, zakázat lodím vplouvat do Ruských přístavů atd.

My ten plyn potřebujeme, ale Rusko potřebuje, abychom situaci neeskalovali už, protože fakt budou mít úplně prázdné krámy.

Reagovat
DelPiero137

Jasne, je tam niekolko variant. Nezakazeme SWIFT, ropu a plyn budeme odoberat. Mat otvorene kohutiky len par tyzdnov navyse a bez zaplatenia je mensia vyhra. Zeroven si EU moze otestovat rusov ako moc su v pecku a blafuju so dodavkami. EU moze povedat : my chceme nadalej vase suroviny ale zaplatime az ked vy uhradite vase pohladavky. Alebo zaplatime len cast atd.

Je tam priestor z toho nieco vytazit.

Reagovat
oli9

No možná tím vyřeší momentální problém to že budou zkoušet okupovat Ukrajinu o nějaký měsíc dýl... Ale zavřou všechny dveře ohledně zahraničních investorů, prakticky pro občany Ruska skončí vše.. To by uz došla trpělivost i Číně

Reagovat
nani92
Reagovat
Mishko

ja by som bol tak šťastný, keby pár desiatok ľudí skončilo kvoli dosvedčenému vyzvedačstvu vo väzení.... fakt nechápem, ako môže Blaha ešte slobodne šíriť tie nezmysly, neverím, že nie je možné ho na základe všetkých vyjadrení za posledné roky z niečoho usvedčiť

Reagovat
Mastný Chobot

Blaha je podľa mňa len užitočný idiot, ktorý to robí zadarmo. Danko detto, ten má okolo seba presne takých ľudí ako sú na tom videu, ktorí ho ovplyvňujú.

Ale presne takíto, čo sú na tom videu, sú to najnebezpečnejšie a tí sú tu zjavne rozlezení jak šváby. Neprekvapilo by ma, keby ich zopár bolo aj u Kotlebu a v Republike na kandidátke.

Reagovat
Mishko

veď N-ko aj píše, že dôkazy siahajú až do ĽSNS...

Danko ani Blaha to zadarmo určite nerobia, ale nemajú z toho samozrejme nič napriamo... ale SMER a SNS niekto financovať musí

Reagovat
kiwwi
Reagovat
kiwwi

okamzite zvysit trestne sadzby za takuto cinnost

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Mastný Chobot

Toľko rečí o amerických agentoch na úrade vlády a v paláci a nakoniec to budú ruskí agenti všade inde. Našťastie všade inde okrem úradu vlády a paláca.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
kvasha16

... aj ked "ti odbornici" to samozrejme obratia tak, ze to je len prenasledovanie ludi s inym nazorom, ktore plati USA

Reagovat
vladis271

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
frankiefcb

vypráskat je. Doufám, že BIS taky maká na těchto sviních. Ještě, že tam u nás zůstal Koudelka a není tam žádná hradní děvka.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
kilobyte

Předpokládám, že je to nějaký slovenský vlastenec.

Reagovat
ACSeRw!n

klasicky rusaci no.. ten slovak by mel ale dostat exemplarni trest za vlastizradu

Reagovat
kvasha16

tak som si to pustil cele a ... nie zeby som teda mal nejake iluzie o vplyve zapadu tuna, ale toto je jednak cisty amaterizmus a jednak je to konecne facka pre tych dezole, co si myslia ze spravy o vplyve ruska su len americkou propagandou ... aj ked ti dezole to video samozrejme spochybnia a karta o hercoch nikdy nesklame

Reagovat
EZ

Reagovat
DelPiero137

Aby sme sa zacali bat kazdeho.

Btw, taketo meterialy mozu byt zverejnene?

Reagovat
nani92

nemôžu, ale na to sa na Slovensku nehráme

Reagovat
ZB 07

Fiala pojede do Kyjeva To je tak krásnej pocit mít konečně důstojnýho premiéra.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
jk

Reagovat
Golasso

Je to frajer.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
spider_8

Wow, tak to velky respekt

To je fakt zvlastni pocit byt pysny na sveho premiera.

Reagovat
vladis271

Reagovat
oli9

Reagovat
Ed_Hazard

Celkom vám ho závidím. Ten chlap vyzerá, že má gule. Aspoň v rozhovoroch, ktoré som s ním videl za posledné týždne, tak sa vyjadruje až nezvyčajne jasne a rozhodne oproti politikom, ktorých sme tu za posledné roky mali.

Reagovat
jk

Škoda, že dost možná na svou upřímnost a přímé jednání dojede v dalších volbách. Jak je u nás zvykem…

Reagovat
Godwinson

Na FB ten hate na nej a koalici obecne je neuveritelny. Ruzne diskuze na idnesu a vsude mozne. Nerikam, ze je to kdo vi, jak vypovidajici, ale je toho strasne moc.

Reagovat
Neon

hate možná, ale v průzkumu má koalice SPOLU 5% náskok na ano https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3454300-ano-vede-ods-je-druha-ukazuje-unorovy-model-kantaru

Reagovat
Godwinson

Ten jsem videl, jen popisuju realitu. Ale to je zrejme tim, ze na FB jsou nejaktivnejsi a nejhlasitejsi volici SPD a pak ta pata kolona, no. A pak takova specificka skupina Vavrovcu a podobnych.

Reagovat
PJ

přesně a navíc posiluje i samotná ODS, naopak ANO oslabuje. Je fakt že u nás je normální, že kdo vládne ten lidi nasere a preference se otočí (stačí vzpomenout na střídání ODS a ČSSD před nástupem Babiše), ale teď se zatim zdá, že se to neděje. I když taky je zatim chvíle po volbách a dost nestandardní situace, napřed covid (nějaký body mohlo koalici přihrát rušení opatření a omezení) a teď tohle.

Reagovat
andrew96

Nic nečekaného, tradiční povolební honeymoon.

Reagovat
jk

Já trochu předpokládám, že se to otočí později. ANO rozjede svoji předvolební kampaň a současná vláda bude po té krizi a šetření nepopulární. Ale je otázkou jestli do toho ANO nehodí vidle prezidentská volba a kandidatura Babiše.

Reagovat
fenixLFC

tak ona ta podpora zacina u vladnych stran klesat zhruba po prvom, druhom roku vlady. preto vacsinou volby uprostred volebneho obdobia dopadaju pre vladne strany katastrofou

Reagovat
Trand

Reagovat
Kovi81

Reagovat
raduinho

Reagovat
r.mrazik

"nudny" Fiala je extremni borec

Reagovat
Detective

Tak naštěstí dost lidi pochopilo, že politická nálepka "nudný" taky může v reálnym životě znamenat neokázalý a důstojný.

Reagovat
r.mrazik

jo...snad to dojde i vic lidem

ale kdyz vidim,co okolo vykladaji ohledne benzinu a ukrajinek,tak mi prijde,ze se zblaznili

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Čenda

Reagovat
PJ

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Cotton

Reagovat
DonAndres

Reagovat
herbage

Reagovat
db18

Reagovat
jk

On CNN, @SethGJones says US officials estimate "about 6,000 to 8,000 Russian ground-force fatalities" so far.

That would mean "there have been more Russian combat fatalities in just about two weeks of war in Ukraine than the US had in both Iraq and Afghanistan in 20 years."

https://twitter.com/saletan/status/1503545410891264000?s=21

V té zemi prostě nemá lidsky život žádnou cenu. A nikdy neměl…

Reagovat
Mastný Chobot

Čo je vzhľadom k ich demografickej krivke ďalší klinec do ich rakvy

Reagovat
jk

Já pochybuju, že ta ruská vládnoucí garnitura vidí dál než rok dopředu. Mi přijde, že tam vládnou jako by všichni měli rakovinu slinivky.

Reagovat
roman_tycka

Jim je to jedno, ti penize/moc mit budou. Stejne jako v rumunsku ceaceuscu, na normalni lidi co to odnesli sral.

Reagovat
ZJEV

Nezlobte se na me, ale ta necinnost zapadu uz me pekne sere. Sankce jsou fajn, ale bohuzel je to malo. Vzdyt se kazdy den divame, jak Putin porusuje veskere dohody .Hazi bomby na mesta a civilni objekty jako nic. Rusko tam masakruje x nevinných lidi denne, nici cele mesta a my na to cumime.... K cemu je OSN? Vzdyt to prece neni jen otazka NATO. Minimalne by meli zajistit ty unikove koridory pro civilisty. Uz si nepamatuji, jak to bylo za Kadáfiho v Libii, ale tam se přece taky kvuli ochrane civilistu zainteresovalo OSN a nakonec se tam prohanely zapadni stihacky. V cem je to tady jine, ze se jedna o Rusko? Jestli strasi jadernymi zbranemi o to vic by se jim melo ukazat, kde je jejich misto

Reagovat
r.mrazik

OSN je k hovnu uz dlouhou dobu

Reagovat
Busby babes

A co bys jako chtel aby OSN delala? Aby neco mohla delat, musi ji k tomu narodni staty prenechat pravomoce.

Abez te necinnosti Zapadu by ted uz zadna Ukrajina neexistovala. Protoze by nemeli cim strilet, nemeli by info o pohybech ruskcyh vojsk atd atd.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Busby babes

rozdil mezi Libii a timhle je v tom, ze Rusko ma jaderne zbrane. Takze zatimco Kaddafimu muzes bez problemu zlikvidovat protivzdusnou obranu a nic moc ti nehrozi, to same u Ruska proste nejde udelat.

Reagovat
ZJEV

No vsak prave o tom mluvim? U Libii to lze a u Ruska ne, protože má jaderné zbraně. To je dost nebezpečný precedenc. Reálně ti stačí vlastnit jaderné zbraně a už na tebe nikdo nemůže, resp. se bojí zasáhnout.

Reagovat
Busby babes

no tak ono ziskat jaderne zbrane neni zas takova sranda. A ano, tak to funguje. Kdyz mas jaderne zbrane, tak proste mas dost silnou kartu v ruce.

Reagovat
ZJEV

Ja tomu rozumim, jen me proste stve fakt, ze je to jako vzdy a sice vsichni jsme si rovni, nekteri jsou ale rovnejsi... A kdyz vidim tu zoufalost lidi, tak bych si proste pral, ze se tam nejak aspon zajisti jejich ochrana - unik.

Reagovat
fenixLFC

takze OSN je k hovnu pretoze nerobi co chces, bez ohladu na to ci na to ma kompetencie...

Reagovat
smazaný uživatel

a už OSN odhlasovala něco smysluplného, a nebo Rusko svými vety stále celou organizaci paralyzuje?

Reagovat
ZJEV

Pokud by sis z meho prispevku nevybral jen to, co se ti hodi, tak by si tam videl i priklad, kdy OSN neco podnikla

Reagovat
Talker

Tak OSN je založená na premise, že ty země chtějí jednat a přijít k nějakému řešení.

Pokud se na to jedna země vysere, kompletně pošlape veškeré principy, tak se to řeší dost těžko, protože tam nejsou páky - v tu chvíli by zas mohla být zneužitelná, pokud by tam ty páky byly.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ZJEV

Nevim presne jak to uvnitr OSN funguje, ale k te Libyi jsem na wiki nasel tohle:

Dne 17. března 2011 byla Radou bezpečnosti OSN poměrem hlasů 10:0 (při absenci pěti států – Německa, Brazílie, Indie – a dvou ze stálých členů RB, Ruska a Číny) schválena rezoluce RB OSN č. 1973/2011, zakazující všechny lety ve vzdušném prostoru Libye, s výjimkou humanitárních, a povolující členským státům použití síly, mimo okupace, k ochraně životů civilního obyvatelstva a obydlených území Libyjské arabské džamáhíríje před je ohrožujícími útoky...

Takze neco se delat da. Spis je problem v ochote jit proti Rusku, jak pise i Busby. Nebo se neco zmenilo od te doby? Pripadne je problem v tom, ze Rusko je stalym clenem? Pamatoval jsem si, ze proti Libyi nejak zakrocili no

Reagovat
fenixLFC

tych problemov je vela. format misie urcuju vsetky zucastnene strany, plus je otazka ktora krajina posle do vojnovej oblasti teraz svojich vojakov (kedze jednotlive misie su skladane z toho co poskytnu staty). a najma akukolvek snahu zablokuje minimalne rusko ktore ma pravo veta. V lybii slo navyse o obciansku vojnu, nie medzinarodny konflikt. a najma ked uz budes chciet uzaviret vzdusny priestor, tak ho jednka niekto musi chranit (pravdepodobne niekto kto je zaroven v NATO), nehovoriac o tom ze budes musiet dodrziavanie vymahat=zostrelit ruske lietadla. povedie to k mieru? sotva, skor k vojne. OSN robi, co jej jej status a postavenie umoznuju. OSN nie je vojenska organizacia ktora by zastavila konflikt vojensky, ale organizacia na ktorej pode sa maju staty dohodnut...

Reagovat
ACSeRw!n

Advokáti podle serveru Meduza nemohou najít novinářku Marinu Ovsjannikovovou, kterou policie zadržela po protestu proti válce ve vysílání ruské státní televize.

RIP

Reagovat
Busby babes

vypadla z okna?

Reagovat
ACSeRw!n

podle vseho ji pry odtahli na policejni stanici a vic se nevi..

Reagovat
Busby babes

je mi to jasny, to mel byt jakoze vtip, jelikoz casto vypadavaji z oken....

Reagovat
ACSeRw!n

ja to pochopil neboj

Reagovat
Greny

A tam vypadla z okna

Reagovat
TopinB

ve sklepě

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Trand

@IAPonomarenko

We in Kyiv now have another 2-day-long curfew starting from 8 p.m. tonight.

This almost certainly suggest Russia’s is going to have intense subversive activity in the city in the next 48 hours.

Tak to tam Fiala letí v super dobu.

Reagovat
Ed_Hazard

Arťom Dzjuba odmítl pozvánku do ruské reprezentace kvůli válce na Ukrajině.

Reagovat
Fakt

RIP

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Mastný Chobot

Nemal on pred 2 týždňami nejaké kontroverzné vyjadrenia ohľadom toho?

Reagovat
Mastný Chobot

Každopádne dosť odvážne, keďže žije v Rusku

Reagovat
Blasphemer

Nechtěl to komentovat, když ho k tomu Yarmolenko veřejně vyzval, ať to veřejně odsoudí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna u něho se divím, s tím jeho salutováním při oslavách gólů

Reagovat
EZ

wel...

Reagovat
EZ

*well

Reagovat
Svatej

well

Reagovat
Busby babes

studna

Reagovat
Svatej

doufal jsem spíš v "How the turntables"

Reagovat
Busby babes

ja jsem na ten jednodussi humor.

Reagovat
Neon

Brunnen

Reagovat
smazaný uživatel

*wwel

Reagovat
smazaný uživatel

weel

Reagovat
frankiefcb

a nemají zakázané hraní? S kým budou hrát? S KLDR?

Reagovat
Greny

Vždyť s nimi nikdo nehraje ne?

Reagovat
frankiefcb

tak mě napadlo ještě Bělorusko

Reagovat
oli9

Belorusku a Indie

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

takze 60,000 eur nasli u obvinenych

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vladis271

smutné je na tom to, že SIS a VOS má určite činnosť FSB a GRU na Slovensku dlho zmapovanú, ale tu ide o politickú vôľu to stíhať.

Reagovat
Ed_Hazard

Jeden z nich vraj asistent Suju To by taaak sedelo na toho prakokota. Nečudoval by som sa, keby aj on sám bol v niečom podobnom zapletený.

Reagovat
-Carles-

Jasne ze su, cela ta strana bude napojena na ruske peniaze a sluzi ruskym zaujmom. Este keby tak bol GP Lipsic a nie henten rusky troll.

Reagovat
fenixLFC

to by bolo klasicke. ti co najviac vykrikuju o ostatnych ze su vlastizradcovia a prezentuju sa ako ochrancovia statu, vlastenci atd....su neprekvapujuco najvacsi vlastizradcovia a kolaboranti

Reagovat
sokar

Reagovat
Greny

U nás by museli vletět na pražský hrad a spolihat že jim Zeman neunese na vozíku

Reagovat
roman_tycka

https://www.facebook.com/anton.shekhovtsov/posts/10220515271527591 zajímavý názor, že ten protest na té státní televizi mohl být dost možná jenom zinscenovaný

Reagovat
smazaný uživatel

to mi zni teda jako uplna blbost, navic tam neni zadny dukaz nebo aspon argument, proc by to melo byt zinscenovane

Reagovat
roman_tycka

No to asi taky nema byt ukolem to nejak dokazat. Je to jenom nazor

Reagovat
kilobyte

Ale i ten názor bys měl něčím podložit. Říct, proč si to myslíš.

Reagovat
r.mrazik

tak tos mela napsat rovnou,ze to je picovina...schovavat to za nazor je zbytecny

Reagovat
roman_tycka

No jo

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blbos_Dlaha

co to je za picovinu

Reagovat
icefish

"zajímavých názorů" rozmělňujících realitu je hodně

Reagovat
EZ

Inak, ked sa uz rozbieha tema ruskych agentov, tak som si spomenul na toto legendarne video.

https://www.youtube.com/watch?v=Y9TviIuXPSE&t=3069s

Nechcem z toho robit senzaciu a ulietavali si na tom konspiracny teoretici.

Ale je to zaujimave pozuvat ako koncept, typek na videu je KGB agent a ten pattern subverzie je tam opisany potrobne je to celkom zaujimave pocuvanie vzhladom aj pre nas.

Co som chcel ale, ak teoreticky robia Rusi toto od 70. rokov, tak sme len cakali kym shit hits the fan

Reagovat
Mastný Chobot

OT: Objavili fosíliu najstaršieho známeho predka chobotníc. Tvor žil o milióny rokov skôr, než sa doteraz predpokladalo, zrejme ešte pred dinosaurami. Pomenovali ho Syllipsimopodi bideni, podľa prezidenta USA Joea Bidena, čo vedci vnímajú ako poctu.

Vzhľadom na jeho vek mi to naozaj nepríde ako pocta pomenovať po ňom fosíliu

Reagovat
EZ

Čas zmeniť nick na "Mastný Syllipsimopodi bideni"

Reagovat
smazaný uživatel

Měli to pojmenovat po Oliverovi, ten má taky chapadla úplně všude.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Trand

Reagovat
Neon

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

Reagovat
andrew96

Reagovat
81Tomas

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Čenda

Reagovat
Cobra

Reagovat
Freedo

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
TopinB

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Golasso

Reagovat
oli9

Reagovat
lichna.

Reagovat
vladis271

Reagovat
kvasha16

Reagovat
db18

Reagovat
spider_8

Mel to byt Syllipsimopodi swarleni

Reagovat
vladis271

nechcem to privolávať, ale ruský útok na najvyšších predstavitelov štátov NATO v Kyjeve, alebo počas cesty tam by vlastne znamenal aktiváciu article 5. či?

Reagovat
frankiefcb

Ano. Jednoznačně.

Reagovat
ACSeRw!n

no.. ja bych byl opatrny.. uz vidim ty vyjadreni, jak nejde overit, od koho utok sel apod..

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Svatej

Navíc by se tohohle dalo dost zneužívat... jednoho představitele NATO před každý město a Rusáci by to brali jako provokaci nebo naschvály.

Reagovat
Greny

Vždyť už teď se píše že tam nejedou s žádným mandátem i když Fiala říkal že ano

Reagovat
ACSeRw!n

tak to sem ani nevedel.. je videt, ze si delaji zadni vratka a davaji od toho ruce pryc.. proste je to USA vs Rusko a vsechno mezitim sou jenom loutky

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Talker

Tak ona EU má větší ekonomiku, než třeba Čína, takže...

Reagovat
kvasha16

coze?

Reagovat
Blasphemer

Kdyby tam fakt zařvali, tak si myslím, že by se nikdo na nic neptal. A jestli jo, tak to je konec NATO.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
vladis271

Reagovat
frankiefcb

tohle by nešlo jentak zahrát do autu. Každopádně kdyby se tam Polákům zranil premíer, tak tam vlítnou a NATO jim bude u řitě.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Ja cakam cely cas ze kedy sa uz konecne rusaci ustrelia aby mohlo NATO vyhladit Kremel z povrchu zemskeho. Ale to je bohuzial utopia, aj keby sa nieco stalo obe strany by sa z toho nejako vykecali...

Reagovat
DelPiero137

Neda sa dohodnut ze by na jeden den neutocili na centrum Kyjeva? R

Zaroven by bolo velmi zvlastne keby sa konalo stretnutie niekde v "bezpecnom" centre kde doteraz ziadna bomba nedopadla. A teraz ked sa tam maju zist prislusnici zapdnych krajin tak to tam zacne buchat?

Reagovat
Blasphemer

Dohodnout by se to asi dalo, ale zatím jsme viděli, že okupanti nedodržují absolutně žádné dohody.

Reagovat
Godwinson
Reagovat
Blasphemer

Tak to je jeden z mála případů, kdy jdeme nejspíš proti EU a já jsem s tím naprosto v pohodě.

Reagovat
jk

Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine:

A new stage in the UA military's struggle against the occupiers was announced. The Armed Forces of Ukraine perform the assigned tasks. Ukrainian defenders stopped the aggressor and started a counteroffensive in certain areas.

https://twitter.com/hwag_ucmc/status/1503730463365554179?s=21

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud do toho nehodí vidle Čína, tak do měsíce je Ukrajina osvobozena

Reagovat
roman_tycka

No…na Donbase muzou klidne obklicit ukrajince a jsou bez 1/4 armady. Zase se uklidnime

Reagovat
Talker

Ono nevíš, jak Rusáci zareagují. Teď jsou vyrovnané síly, ale pokud by se do toho opřeli a povolali záložáky a přitáhli stovky tisíc vojáků...

Reagovat
smazaný uživatel

Záložáky už volají dva týdny a nikdo jim tam nechce jít.

Reagovat
Busby babes

oni nic moc navic nez tam je ale nemaj.

Reagovat
kilobyte

Zase to už se říká docela dlouho, že až se Rusové do toho teprve opřou. Přitom jediné do čeho se opřeli bylo bombardování civilistů.

Reagovat
jk

No a to je právě to co jim jde nejlíp a z čeho mají všichni strach. Jenže se s tím nedá moc bojovat

Reagovat
DelPiero137

Nie je to risk takto oslabit zvysok krajiny? Oni potrebuju pocetnu armadu pre udrzanie hranic, vplyvu v ostatnych krajinach atd. A koniec koncov, aj zranitelnost. zvonka. Co by im ostalo na samotnu obranu ruska?

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/ArmedForcesUkr/status/1503643217807482886

SBU chytila hackera, který zařizoval telefonické spojení Rusáků na Ukrajině a posílal zároveň smsky vojákům, aby se vzdali nebo vyrazili do útoku.

Bude zastřelen

Reagovat
jk

Tam mě docela zaujalo v komentářích tohle, od nějakého poláka

The problem is bigger and bigger, also Russian's are really active in Poland, really offen we are finding a GPS trackers in packages with humanitarian relief from "donors" before we are sending ot to Ukrain!!!!

To je celkem vychcanost pokud tohle rusáci fakt organizují

Reagovat
smazaný uživatel

Jako podle toho, jak to teď chytají na Slovensku, by chtělo prověřit všechny s Ruským pasem v Evropě, ať si říkají proruští švábi cokoliv.

Reagovat
kilobyte

A než se prověří, tak všichni, kteří pracují na důležitých místech, pracovní volno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Já se bojím toho co všechno u nás na hradě dali Rusakum

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

tvl

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Ruské ztráty:

- 13 500 vojáků

- 404 tanků

- 1279 obrněnců

- 150 děl

- 64 kusů raketového dělostřelectva

- 36 kusů pvo

- 81 letadel

- 95 vrtulníků

- 640 aut

- 3 lodě

- 60 cisteren

- 9 dronů (UAV)

Rusové podle Američanů nasadili už 100% sil připravených na invazi

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/lukaskovanda/status/1503731854406471682?s=21 Takze ocavajme v kratkodobom horizonte vojensku intervenciu USA v blizkom vychode skurveny Araby

Reagovat
Golasso

Sakra, tohle je průšvih

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/lukasenko-raketa-ukrajina-rusko-valka-invaze.A220315_140005_zahranicni_remy

Jak tohle rozpolcené tvrzení interpretovat? Na jednu stranu drží Putinův narativ, že zaútočila Ukrajina, ale druhou stranu na něho jeho armáda sere, a tak říká, že zatím nebudou útočit, aby zakryl to, že se žádná reakce neděje?

Reagovat
sokar

z vďačnosti je loajálny Putinovi, ale je si vedomí sili jeho armády, bojí sa neúspechu a ozbrojeného prevratu, ked bude mať armádu v cudzom štáte

Reagovat
jk

Chelsea boss Thomas Tuchel has confirmed his Chelsea team cannot fly to Middlesbrough and instead face a 10-hour round-trip coach journey.

To se jako nemůžou na to letadlo složit?

Reagovat
smazaný uživatel

ale dá se to využít na sociálních sítích, to bude lajků a pochvalných komentářů

#chelseaisgreen

Reagovat
jk

To ale aby jeli na kolech

Reagovat
mithro

drzim palce nech to preziju

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka

Pche. Mogilev jel na Banim 17 hodin, dal jim 5:0 a jel 17 hodin zpatky. Pak urcite pulka sla na sichtu.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
r.mrazik

Havertz neco rikal,ze to zaplati

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/CovertShores/status/1503732767569420296

Vyzerá to, že sa chystá vylodenie v Odese

Reagovat
smazaný uživatel

Ti nedoplují ani ke břehu a budou z nich ponorky

Reagovat
Trand

To nevím co si od toho slibujou teda, to mi přijde jako sebevražda, když jejich nejbližší jednotky jsou myslím v Mykolajivě, což je 130km. Možná se chtějí vylodit někde mezi Oděssou a Mykolajivem a vpadnou Ukrajincům u Mykolajiva do zad? To jediný mi dává smysl, protože v Oděsse bude stoprocentně připravená armáda, taková mise mi fakt přijde jako sebevražda.

Reagovat
jk

Tak ty ruské výsadky jsou vlastně od začátku úplně špatně

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Generals, toho jsem se nahrál, kua si to zas musím nainstalovat

Reagovat
Trand

Jsem myslel že je to fake, ale ono to tam fakt pořád je

https://twitter.com/RussianEmbassy/status/730701444823826432

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
mithro

Reagovat
ACSeRw!n

ten ucet je fake ?

Reagovat
Trand

Není, je to jejich oficiální účet.

Reagovat
ACSeRw!n

tomu proste neverim, to neni mozny

Reagovat
Mastný Chobot

tak je tam dole ten disclaimer, ale je to vtipné no

Reagovat
Trand

https://ctrlv.cz/p4jq

Máš tam pod názvem účtu i přímo označení od twitteru, že je to oficiální ruský účet.

Reagovat
fenixLFC

nie je to fake, ale furt je vtipne ze to za 6 rokov nezmazali

Reagovat
Dayman

Proc by to mazali? Diky tomu ta zprava mela vetsi dosah, presne vedeli proc to tam dali.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
icefish

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/rusko-uvalilo-sankce-na-americkeho-prezidenta-bidena-40390486#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=fpvV24GgKmt-202203151540&dop_id=40390486&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest183_vzhled_vyh_pole_na_tel_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Pardon za Novinky, ale hrozně jsem se nasmál, když jsem to přečetl, včetně několika komentářů z diskuze, kterou obvykle neotvírám

Třeba: "Zákeřný útok na prezidenta USA! Mohla mu z toho smíchu prasknout cévka!"

Reagovat
smazaný uživatel

V komentářích:

Putin dnes údajně uvalil sankce i na představitele EU a jejich příbuzné.

Nebudou moci žít ani studovat v Moskvě, trávit dovolenou v Soči, mít peníze v ruských bankách - a dokonce ani vykonávat finanční transakce v Rublech.

Jestli je tohle pravda, tak si musí Putin dělat z nás prdel

Reagovat
mithro

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Neon

něco málo přes 6000 czk

Reagovat
Golasso

Ono je to směšný, ale ten státní aparát udělal to nejchytřejší, co mohl. Holčina na rozdíl od random demonstrantů, které nikdo nezná, je nejspíš nějakým způsobem veřejně známá a ten způsob, který zvolila, měl nejspíš solidní dosah. Kdyby ji hned odstranili, tak se o tom bude mluvit. Takto oficiálně dostane trest ve smyslu "nic se vlastně nestalo", někde bokem dostala neoficiálně "domluveno" a nebude z toho kauza. Podobným způsobem to dělají i Číňani, akorát u nich ta část zmizení většinou trvá dýl. To ještě neznamená, že po utichnutí pozornosti někde holka nevypadne z okna ...

Reagovat
oli9

Šikovná dcerka oči sklouzly i do výstřihu

Reagovat
EXoRcIsT

takze niesom sam

Reagovat
Freedo

No psalo se, že se bude dál vyšetřovat, jestli se nedopustila toho zločinu za 15 let. Snad ne, ale ještě nemá vyhráno.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
spider_8

Tak zitra znova Tech 6k ji klidne zaplatim

Reagovat
smazaný uživatel

Food in Russian Army is like dark humor - not everyone gets it.

Reagovat
sokar

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Mastný Chobot

Rusi zastrelili kameramana Fox News.

Už strieľajú aj svojich zjavne

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
kiwwi

Fox News si do studia zavolaju nejakeho experta, ktory im vysvetli, ze sa vlastne nic nestalo a ked tak, ze za to moze Biden

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Trand

Tak Tucker, to je klasik Tady je video z roku 2019, kde otevřeně přiznává že fandí Rusku.

https://twitter.com/SarahLongwell25/status/1503686664048230403

Reagovat
smazaný uživatel

Co by nato povedali jeho predkovia 30 alebo 40 rokov do zadu

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Rothbard

Pointa?!

Reagovat
masina_LFC

FOX News je stanica pre amerických dezolátov

Reagovat
smazaný uživatel

Tak az zle to s tym Foxom nieje postavili sa aj proti Rusku a Putinovy, to skor tie komentare pod prispevkami su humus

Reagovat
kilobyte

Postavili se proti Rusku a Putinovi na poslední chvíli.

Reagovat
icefish

Ve chvíli, kdy už nemohli udělat nic jiného

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
jk

Deputy mayor of Mariupol Sergei Orlov confirms to @CNN's @biannagolodryga that there is an active hostage situation at a hospital in his city which has been occupied by Russian forces

https://twitter.com/javimorgado/status/1503762710101639169?s=21

Ti orkové jsou fakt úplně vylízaní.

Reagovat
Rothbard

Vysvětlí mi někdo smysl té návštěvy Kyjeva od tří premiérů evropských zemí? Ne, nedívám se na to protievropskou, proruskou či zbytečné utrácení za takovou cestu a zavlečení nás do války optikou, ale jaký je rozdíl být doma a vydat prohlášení, jakkoliv se spojit se Zelenskym například než tam jet a eventuálně zvyšovat riziko útoku na svou osobu?

Reagovat
Golasso

Tak je to politické gesto, kde ukazují skutečnou podporu vedení Ukrajiny a lidem v Kyjevě. To má prostě větší váhu, než má nějaké kecání v EP přes videokonferenci. Ukazuje to, že to s podporou myslíme vážně. Myslím si, že jednou za tohle budeme vděční, jelikož nás Ukrajinci budou považovat za přátele a pokud budou v EU, máme loajálního partnera pro jednání.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že Ukrajina má předpokady být v budoucnu nejbohatší zemi v EU. Bude dobré mít s nima skvělé vztahy. Tyhle podpory se nazapomenou.

Reagovat
Golasso

Taky si myslím, že v nich je budoucnost, pokud je nesežerou rusáci. Nejbohatší zemí EU, to asi přímo ne podle mě, ale potenciál k růstu tam je obrovský.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roman_tycka

Doufam ale ze si taky zametou trochu s korupci a podobne, ta tam byla/je dost vysoka.

Reagovat
frankiefcb

vysoká je slabé slovo. Tam vyloženě korupce byla a možná stále je součást fungování státu. Nicméně pokud to zvládnou je to šance začít od znova s čistým štítem.

Reagovat
Golasso

S tímhle se potýkaly nebo potýkají všechny země bývalého SSSR a východního bloku celkově. Čím dál na východ, tím hůř ... Jakmile se vyvážou z vlivu ruska, tak to snad postupně bude lepší.

Reagovat
sokar

ono je to minimálne na 2-3 generácie

Reagovat
Golasso

To podle mě nejde takto říct. Hodně bude záležet na nich samotných, na podpoře zvenčí (finanční, ale i třeba na spolupráci se zpravodajskými službami a protikorupčními orgány jiných zemí) a samozřejmě na výsledku konfliktu.

Reagovat
stas87

Zakarpatska oblast je priamo raj korupcie. Preto vsetci co su mladi a maju moznost ist pracovat do CR, Polska alebo Slovenska, tak idu. Ak chces na Ukrajine nieco postavit/rekonstruovat tak to musi zaplatit podnikatel, tam nefunguju dotacie ako sme zvyknuti na zapade. Najlepsi post je tak uradnik, ktory vydava stavebne povolenie, pripadne clen mestskej rady. Tie vztahy tam su na neuveritelnej urovni, niecomu som fakt neveril ale sami ukrajinci mi to potvrdili. Nemozem teda hovorit za centralnu a vychodnu Ukrajinu, ale ten zapad je na tom tragicky. Inak aboslutna bizarnost je absencia pravidelnosti spojov, takze ak chces ist busom z Uzhoroda do Lvova, tak ti bus nepojde o osmej rano ale kludne o desiatej, nikto to tam neriesi. Az pojde, tak pojde, taky maju pristup k doprave. Vlaky su na tom lepsie, tam uz sa o nejakej pravidelnosti hovorit da. A myslim, ze ked si kupis auto v CR ci na Slovensku, tak maju pre tych ludi nejake debilne zakony prave kvoli tomu, ze si nekupili auto na Ukrajine. A kupit si auto na Ukrajine, kludne pät rokov stare, tak to by si musel setrit asi 15 rokov s ich platom.

Reagovat
Golasso

Jo, já vím, že je to tam naprd. Taky jsem slyšel divoký věci . Zakarpatská oblast, co vím od Ukrajinců, tak je trochu specifická a ti lidi odtam jsou vnímaní zbytkem Ukrajiny celkem negativně, ale s korupcí to bude asi blbý všude. To je právě to, co tam zbylo po sojuzu no. Rusko mimo centra je v podstatě to samý a ostatní postsovětské státy s tím taky bojují. Myslím si, že jestli ta válka bude k něčemu dobrá, tak k tomu, že to tam ti lidi vezmou za lepší konec. Je potřeba je ale nenechat ve štychu, jinak se to tam nezlepší nikdy. Chce to nějakou novou verzi Marshallova plánu

Reagovat
stas87

Nepovedal by som negativne, skor je medzi nimi jazykova bariera. Zazil som situaciu, ked boli dvaja ukrajinci prave zo Zakarpatska a treti bol od Dnipropetrovska a on tym dvom nerozumel. Povedal, ze rozumel kazde stvrte ci piate slovo, takze az kym oni presli na spisovnu ukrajincinu, tak si mohli porozpravat. Takze ten negativny obraz maju z velkej casti prave kvoli tomuto, ze dokazu rozpravat medzi sebou tak, ze im ostatni nemusi rozumie.

Reagovat
sokar

ale jazykovo to máš azda všade vo svete... slovensko je aké malé a bratislavčan, záhorák, trnavcan a pod. východniarom rozprávajúcim vo svojom nárečí nerozumie

Reagovat
stas87

To ano, lenze zapad je oproti vychodu zaostaly, infrastruktura tam poriadna nie je, platy smiesne nizke aj oproti zvysku Ukrajiny, ist autom po tych cestach je fakt zazitok. Takze pre ukrajinca z Donecka ci Odesy je ukrajinec z Ivano-Frankivska nieco menej.

Reagovat
sokar

znova si myslím, že ani u nás to nie je iné, samozrejme nie až tak hrozné ako na ukrajine, ale aj tak... pozri si východ, aké tam sú cesty, aké platy oproti západu, a tiež sa Bratislavčania považujú za niečo viac ako niekto zo Svidníka alebo zo Sniny

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

Reagovat
thewall

Srovnej si např. situaci, kdy tobě velmi blízký člověk bude ležet vážně nemocný v nemocnici na druhém konci republiky a ty za ním osobně přijedeš místo toho, abys mu zavolal přes Skype.

Jaký rozdíl to bude pro toho tobě blízkého člověka?

Reagovat
oli9

Gesto, prostě vidí že v tom nejsou sami a že někdo za nima stojí a podporuje je

Reagovat
Golasso

Jinak NATO tu cestu schvaluje, to je hlavní.

Reagovat
oli9

Ale v Bruselu už se placa něco o tom že to Putin může brát jako provokaci.. Kurva oni jsou z něj úplně posrani

Reagovat
Mastný Chobot

Skôr sa asi boja, že by ich zbombardoval (možno aj nedopatrením) a museli by aktivovať článok 5 a vyhlásiť mu vojnu.

Reagovat
Golasso

Co jsem četl, tak ty nejvyšší posty o tom věděly a vyloženě se proti tomu nepostavily. Pár kecalů se ale asi najde no, jako vždycky. Sami se beztak stydí, že oni dělají hovno, když se někde dělá reálná politika a tak kopou kolem sebe.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
r.mrazik

tak vzhledem k tomu,kolik ukrajinek sem a do polska prijelo,tak je to proste i vyraz solidarity

Reagovat
Talker

Ber to tak, že budeme za pár měsíců předsedat EU a naším premiérem bude člověk, který jel i na Ukrajinu, aby následně podal zprávu EU, jak to tam vypadá, který měl na to koule tam jet a riskovat.

K tomu ukážeme Ukrajině, že za nimi stojíme, opět trošku pomoc při propagandě Ukrajiny, což pomůže morálce Ukrajinců, stejně tak to ukáže Putinovi, že Evropa Ukrajinu neopustí jen tak.

Reagovat
Rothbard

Jo, na datum 1.7. jsem zapomněl.

Reagovat
kiwwi

Rusko oznámilo, že formálne vystupuje z Rady Európy. Ruská strana odovzdala list ministra zahraničia Lavrova generálnemu tajomníkovi rady.

„Rozhodnutie o vystúpení (z RE) bolo urobené v súvislosti s protiruskou debatou v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy, ktorej výsledkom môže byť klamlivá rusofóbna rezolúcia, založená na myšlienkach, ktoré nemajú žiadny vzťah k realite,“ povedal vedúci delegácie Tolstoj. (tasr)

vsade sami rusofobi odthnuti od reality

Reagovat
oli9
Reagovat
oli9
Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Co by to mohlo znamenat?

https://www.facebook.com/watch/?v=1058038344923569&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing

Rusové se stahují z Kersonu a Mykolajevu zpátky na Krym

A podle skupiny Válka. Válka se nikdy nemění se Rusové taky stáhli z Charkova:

Dobrou zprávou může být Charkov, který je dle ukrajinských zpravodajců definitivně ubráněný. Rusové v okolí se stáhli a zanechali za sebou jen nezbytný počet vojáků pro sledování ukrajinské činnosti a obranu dělostřeleckých postavení. Ta však na město pálí s nezměněnou intenzitou. Jihovýchodně od Charkova byly ruské síly protiútokem vytlačeny z jižní části města Izjum zpět za řeku Severní Doněc. Ukrajincům se tak podařilo zabránit dalšímu nepřátelskému postupu na Luhansk, Severodoněck nebo Záporoží.

Že by to vzdali? Nebo přeskupují útok?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ještě snad odstřelování z moře těma loděma?

Reagovat
roman_tycka

Podle me Kherson a dalsi chteji srovnat se zemi jako Mariupol. Neverim ze by se jen tak stahli

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Kherson už kompletně obsadili

Reagovat
roman_tycka

Coz neznamena, ze tam nejak vladnou, vzdyt tam lidi jsou v ulicich 24/7

Reagovat
roman_tycka

Je to divny a podezrely.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme zítra, co se bude dít

Reagovat
sokar

je možná nejaká vzbura velenia, ktorý odmietajú okupovať nepriateľské územia, keď pociťujú nepriateľské správanie obyvateľstva?

Reagovat
sokar

nevylúčil by som 2 možnosti:

1 (tá katastrofálna) - chemický útok

2 (tá lepšia) - stiahnutie zo západnej časti krymu na východ (smerom k Mariupolu), posilnenie tej časti frontu a vyjednávacej pozície pri rokovaniach, aby mohli požadovať prepojenie Krymu s Doneckom po súši

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
ACSeRw!n

mozna se chteji ted maximalne soustredit na Kyjev a tlacit na nej ze vsech stran.. cejti, ze uz jim tece do bot

Reagovat
Neon
Reagovat
smazaný uživatel

Frajeři

Reagovat
oli9

smekám a jsem hrdý... Zatímco skopcaci posílají nefunkční výzbroj a létají za Putinem

Reagovat
EXoRcIsT

klobuk dole

Reagovat
Kovi81

Reagovat
vodka

on tam smrdi i kaczynsky jako o jedinem u neho nepochybuju, ze proti rusku je schopny vseho, ale uz by mel jit do hajzlu

Reagovat
andrew96

Stejně hovno rozuměl.

Reagovat
ACSeRw!n

piseme historii a slovaci opet nikde

Reagovat
sokar

Jak nikde, Heger bol vo Vatikane aj s tou starou mumiou Zaborskou

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
mithro

Reagovat
oli9

Co tam dělal? Vyjednávál vic svěcene vody?

Reagovat
TopinB

vzhledem na stav slovenské armády asi vyjednával půjčení zbraní od švýcarské gardy

Reagovat
Ed_Hazard

By ma ale zaujimalo, ci ho vlastne aj volali a on odmietol alebo ho ani nevolali

Reagovat
Mastný Chobot

Prečo Heger do Kyjeva neodcestoval? „Premiér konzultoval túto cestu s bezpečnostnými zložkami, ktoré ju vyslovene neodporúčali,“ odpísal jeho tlačový odbor.

Reagovat
Ed_Hazard

Zachytil som to, ale len z nejakeho zvlastneho zdroja. Takze asi to je pravda.

Reagovat
lampas

Říkali to včera večer na Nově. Asi se posral no.

Reagovat
Ed_Hazard

Nepredpokladam, ze bezpecnostne zlozky CZ, PL, SLO by dali premierom ine odporucanie Takze Heger to proste vyhodnotil inak a nesiel. V preklade - sa posral Ale za to ho neobvinujem samozrejme. To je skor o tom, ze ti dalsi 3 mali gule a sli aj napriek nebezpecenstvu.

Reagovat
vladis271

Reagovat
vacin

Nejlepší na tom je, že pozvání měl Heger dostat taky, ale bezpečnostní složky mu to neodporučili.

Už to vidím

Heger: "Ty Igore premiéři Polska, Česka a Slovinska jedou příšťi týden do Kyjeva na podporu Ukrajiny.a chtějí, abych jel taky.

Matovič: "To by ti získalo moc velkou popularitu, pojedu místo tebe já.

Heger: Víš, ale má to být pouze na úrovni premiéru

Matovič v záchvatu vzteku volá Mikulce a Nagya

Mikulec a Nagy: "Ty Edo ta cesta na Ukrajinu víš, Igor říkal, že bezpečnostní složky ti to nedoporučují.

Reagovat
Mastný Chobot

Toto vôbec nie je nereálne

Reagovat
vladis271

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kovi81

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
kiwwi

skor to bolo tak, ze bezpecnostne zlozky to vyhodnotili ako velke bezpecnostne riziko kvoli tomu, ze ak by sa tam nieco Hegerovi stalo, tak by hrozilo, ze sa premierom stane opat Matovic

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
TopinB

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
EZ

Reagovat
vacin

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
PJ

Reagovat
vladis271

Reagovat
Cotton

Reagovat
Gazdo

Reagovat
vodka

Reagovat
nani92

Laco Nagy je v tom nevinne

Reagovat
vacin

A jo on se píše Naď

Lacovi popřípadě i Peterovi se tímto omlouvám

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

ale to fakt tak mohlo byť

Reagovat
vacin

Myslím, že pravděpodobnost tohoto scénáře se blíží k jistotě

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) najskôr Hegerov postoj nechcel komentovať. „Edo Heger sa rozhodol na základe informácií, ktoré mal v danej chvíli. Teraz je už každý múdry,“ povedal Matovič.

Pripustil však, že ho mrzí, že na stretnutí Slovensko nemalo zastúpenie. „Ja by som skorej konal podľa toho, ako by som to cítil,“ pokračoval Matovič, ktorý bol premiérom dvanásť mesiacov. „Asi by som išiel napriek tomu, čo by odporúčali slovenské bezpečnostné zložky,“ dodal s tým, že „má povesť rebela“

Reagovat
vladis271

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
fenixLFC

"budeme potrebovat tak tyzden aby sme ich vsetkych pobili"

Reagovat
J0EL

tiez velky sef tento poradca

Reagovat
oli9

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1503709395389145089?s=20&t=Pi5r4GnkHHj0mrGnICpNHA

Kadyrov už skoro v Kyjevě akorát o 1700 km dal a místo zbraně drží v ruce volant...

Reagovat
DMSErte

Teraz všade píšu , že toho kanadského snipera zabili

Reagovat
roman_tycka

Nezabili. Pisou ze u Mariupolu, coz je blbost. A prisli s tim nejaky rusky twittery a cinani

https://twitter.com/w1v3az/status/1503671040609697798?s=21

Reagovat
DMSErte

Tiež sa mi nezdalo, že by ho dostali tak skoro

Reagovat
roman_tycka

A hlavne je u Kyjeva nejspis

Reagovat
oli9

jj stejně jako že nebombarduji Ukrajinu a sankce je posílili.. Rusakovi never ani hodinu natož den

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Trand

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mastný Chobot

Russian air force planes and helicopters have started a campaign of hitting Ukrainian farming equipment depots, destroying harvesters, tractors and other agricultural equipment

chudáci sa boja už aj tých farmárov

+ Ukrajinci vraj znova vytlačili Rusov z Hostomelu, Buchy a Irpinu až 50km od Kyjeva: https://twitter.com/MrKovalenko/status/1503959018552836097

+ v noci Ukrajinci bombardovali letisko v Chersone a vraj zničili min. 10 helikoptér, čo už potvrdila aj tá stránka, ktorá ráta iba vizuálne potvrdené straty: https://twitter.com/oryxspioenkop/status/1503890081702100996

- na druhú stranu, dnes to vyzerá, že začne vylodenie pri Odese: https://twitter.com/MrKovalenko/status/1503941702226223104

Reagovat
oli9

https://twitter.com/ArmedForcesUkr/status/1503979325892218882?s=20&t=sxCFCYvsvRWxldEJHgW4kQ

To je od toho Kyjeva.

Jinák já věřím te Ukrajině čím dál víc a víc... Věřím že až se vylodi tak si je hned najde dělostřelectvo

Reagovat
Golasso

hodně pěkný

Já mám tušení, že to vylodění skončí fiaskem. Vyloďovací operace jsou extrémně náročné a rusko na ně moc nemá uzpůsobené loďstvo. Navíc je tam klíčový moment překvapení a ne že se tam budou rusové 3 dny mrcasit okolo a jejich plány budou vidět z Twitteru.

Reagovat
Blasphemer

Já včera četl názor nějakého bývalého důstojníka (USA, jméno už si fakt nevzpomenu) a ten tvrdil, že z těch informací, co má, tak to vylodění nemůže skončit jinak než úplným fiaskem Rusů. Tak snad má pravdu.

Reagovat
Golasso

snad jo

Reagovat
oli9

Taky bych to tak viděl..

Reagovat
kilobyte

Tak pořád můžou Rusové překvapit a třeba se potopí sami. I když koho by to překvapilo.

Reagovat
roman_tycka

Nekdo prosim vysvetlete smysl toho vylodeni. Odlakani casti armady chapu, ale proste proc jinak? Zase tolik tech jednotek tam nemaji, moment prekvapeni taky nebude…

Reagovat
Mastný Chobot

Ja predpokladám, že to je súčasťou tej vojenskej doktríny Rusov. Vylodenie sa niekde západne od Odesy za chrbtom ukrajinských vojsk, ktoré bránia front Cherson/Mykolajiv chápem ako formu výsadkárskych VDV akcií za nepriateľskú líniu, čo už toľkokrát skúšali aj v tejto vojne (s tragickou úspešnosťou, patrí sa dodať)

Reagovat
Golasso

To je podle mě politické rozhodnutí, aby odřízli Ukrajinu od moře, spojili nějak aspoň částečně ty už získané oblasti a mohli to pak používat při vyjednávání a doma prezentovat jako výhru.

Reagovat
oli9

Řekl bych že jedou podle stejného plánu jako je Kyjev bude náš za 3 dny. Ty plány jsou někdy rok staré a prostě nereagují podle situace

Reagovat
kilobyte

Nebyl čas lámat si hlavu, jestli je to dobrý plán. Úkol zněl jasně dobít Ukrajinu během pár dní.

Reagovat
frankiefcb

tak vzhledem k tomu, že nedává logiku skoro nic v této válce, takže se tomu vůbec nedivím.

Reagovat
icefish

Nebojí se farmářů, snaží se co nejvíc zdevastovat Ukrajinu. Průmysl, zemědělství, infrastrukturu… nechutné

Reagovat
sokar

Reagovat
Talker

Je ten Hostomel, Buchy a Irpin potvrzený? Nikde jsem k tomu nic moc neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/nexta_tv/status/1504060303813885956

tady je video z Buchy, tohle tam po Rusácích zůstalo, když vzali nohy na ramena.

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
jk

wtf?!

Reagovat
oli9

Za 2 dny budou Ukeajinskym fasistum pomáhat mimozemšťané a země je placata a nikde nekončí

Reagovat
EZ

Zapadnym jašterom zabudol dodaŕ

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/walterlekh/status/1503989429857406978

Týpek s cigou na balkóne zatiaľ, čo pri jeho byte vybuchujú rakety

Reagovat
oli9
Reagovat
Blasphemer

btw dnes má Rusko zaplatit svůj zahraniční dluh. Pokud se tak nestane, tak je ve hře státní bankrot.

Reagovat
PJ

Co vlastně v praxi bude znamenat ten "státní bankrot", co se stane ve chvíli, kdy splátku nezaplatí?

Reagovat
Blasphemer

Spadnou v ratingu někam do Afriky. Prakticky se stanou neinvestovatelnou zemí, kde nikdo nebude chtít investovat, což už teda jsou teď. Absolutní hospodářské zničení země na všech trzích.

Reagovat
Mastný Chobot

+ im teoreticky na pokrytie pohľadávok môžu zobrať tie rezervy a iné assety, čo majú mimo Ruska, nie?

Všetko ale teda iba za predpokladu, že by sa nedohodli na odložení splátok/refinancovaní alebo ak by rýchlo nenatlačili peniaze (čím by ale de facto s istotou spôsobili hyperinfláciu v Rusku).

Reagovat
icefish

Takže se vlastně nestane nic…

Reagovat
oli9

Měna ztratí hodnotu. Vše bude extrémně drahé, zastaví se tok peněz Rusko i když má zdroje ropu a plyn tak ho bude dal prodávat ale jakoby "zadarmo" přepravu že na tom nevydela na a opak prodela... Začne se sypat ekonomika, propouštění...

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/rusko-sankce-dopad/r~4f4630a69e0c11ec8d900cc47ab5f122/

Ve zkratce... Představ si že co tu máme ceny se zachovají ale tobě dojde na výplatu 300kc ale ty potřebuješ vše platit a fungovat

Reagovat
Blasphemer

"Státní bankrot znamená primárně absolutní zničení reputace země na mezinárodních finančních trzích. Takový stát se pak v nejbližších letech bude muset obejít bez možnosti dluhového financování, jelikož mu nikdo nebude ochoten půjčit za akceptovatelný úrok. To má následně významné důsledky pro samotné hospodaření státu, jelikož má jen velmi omezené možnosti financování, a nemůže tak například během recese podpořit vlastní ekonomiku deficitním hospodařením. Z dlouhodobého hlediska to pak znamená podvázání výkonu ekonomiky a zhoršení životní úrovně obyvatel. Rusko naposledy takto zbankrotovalo v roce 1918, kdy nastupující bolševici odmítli splácet dluhy předchozího režimu."

Reagovat
PJ

díky, srozumitelný

Reagovat
Talker

Tak bude to akorát "oficiální", ale reálně tu reputaci už mají v hajzlu teď.

Reagovat
ACSeRw!n

Rusko a Čína pracují na tom, jak obejít globální platební systém SWIFT a propojit své vlastní systémy finančních zpráv. Podle agentury Reuters to uvedl ruský poslanec Anatolij Aksakov. Dodal, že obchod mezi Ruskem a Čínou vzrostl od ledna do února o více než 40 procent a že růst by měl pokračovat.

Reagovat
spider_8

Praveze bohuzel prakticky nic. Neni to bankrot ve stejnem smyslu jako kdyz zbankrotuje firma nebo jednitlivec. Je to jen priznani faktickeho stavu, tedy ze Rusko nesplaci (urcitou cast) zahranicniho dluhu. Pro normalni zemi by to byl obrovsky pruser, protoze by ji okamzite strhli rating, zvysili by se naklady na obsluhu dluhu, odstrihli by ji od mezinarodniho financovani a nebyla by schopna financovat i domaci dluhy. Ale v pripade Ruska tohle vsechno uz fakticky probehlo, takze nejake velke bezprostredni dusledky to pro ne mit nebude.

Navic oni realne prisun devizovych prostredku porad maji, ropa a plyn proudi dal a dlouhodobe jsou v pozici cisto zahranicniho veritele. Takze ten bankrot spis znamena, ze si vyberou jakym zahranicnim veritelum chteji splatit a jakym ne, tak aby to pro ne melo co nejmensi nasledky. Zadny bezprostredni kolaps podle.me urcite nebude.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

Blbost

Reagovat
Godwinson

Reagovat
ACSeRw!n

Cina to za ne zalepi.. dost mozna podpultove

Reagovat
r.mrazik

to psal kovanda a v tom textu bylo,ze maji jeste 30 dni ne?

Reagovat
andrew96

iamek se zase sluní v Dolomitech nebo proč nám tu nedává ty dlouhé reporty z fronty?

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.facebook.com/WarNeverChange/

Odtiaľto ich vždy kopíroval, myslím

Reagovat
andrew96

(Ale já to chci přímo od iamka!)

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
lichna.

Reagovat
oli9

Tam je nějaký odklad o 30 dnů ale pak už definitivně

Reagovat
kiwwi

mne sa celkom pacia aj tieto denne reporty/sumare

“Bratislava, 15. marca 2022 – Dňa 15. marca ukrajinské ozbrojené sily vykonali viaceré lokálne protiútoky proti operačnému zoskupeniu agresora pôsobiacemu zo severozápadného smeru proti Kyjevu. Pri jednom z nich boli spôsobené výrazné straty prápornej taktickej skupine 37. samostatnej motostreleckej brigády 36. vševojskovej armády Východného vojenského okruhu ruských ozbrojených síl. Práve uvedený smer je možno považovať za najnebezpečnejší pre hlavné mesto Ukrajiny, nakoľko jeho úlohou je blokácia západných a južných prístupov k nemu. Na druhej strane tu sústredené jednotky utrpeli od začiatku bojov mnohé neúspechy a straty na zničenej technike a živej sile, ktoré je na tomto smere náročnejšie nahradiť ako na postupových smeroch priamo susediacich s Ruskom. V tomto postupovom smere sme v ostatných dňoch zaznamenali neúspešný pokus o vybudovanie pontónového mosta cez rieku Irpiň, kde boli na vytvorenie predmostia nasadené výsadkové jednotky, ktoré utrpeli výrazné straty na technike a živej sile.

Obmedzené úspechy dosiahli ukrajinské jednotky aj na Černihovskom a Charkovskom smere kde zničili niekoľko veliteľských stanovíšť rôznej úrovne a delostreleckých i raketometných prostriedkov. V priestore obce Popasnaja bolo zaznamenané použitie zápalných rakiet proti civilným objektom ruskými vojskami, čo mohlo mať za následok výrazné škody, ako aj prípadné ďalšie obete na civilnom obyvateľstve. Gerilové jednotky si pripísali ďalšie úspechy pri likvidácii alebo ukoristení logistickej podpory smerujúcej k prvosledovým ruským jednotkám. Osobitne nedostatok pohonných hmôt spôsobuje výrazné problémy pri využití manévrovej spôsobilosti ruských jednotiek.

Nebol zaznamenaný významný posun ruských síl ani v priestore obkľúčeného mesta Sumy, ktoré je vážnou prekážkou pre ruské jednotky a najmä ich zásobovanie pri postupe na Kyjev z východného smeru.

Ruské jednotky na južnom smere sústreďujú svoje úsilie na hlavné operačné ciele – mestá Izjum, Severodoneck a prístav Mariupoľ, ktorých dobytie a zaistenie umožní dosiahnutie voľnosti pohybu a odbremení preťažené logistické trasy. Napriek rozsiahlemu úsiliu sa však nepodarilo vytlačiť ukrajinské jednotky ani z jedného z týchto oporných bodov, naopak pri obrane Mariupoľa príslušníci pluku špeciálneho určenia Azov Národnej gardy Ukrajiny zničili obrnenú skupinu protivníka v boji zblízka v jednom z priemyselných celkov mesta.

Postup ruských síl na Mykolajivskom, Zaporižskom alebo Melitopoľskom smere nebol pozorovaný. Sústreďovanie síl, vytváranie zásob a rezerv ruských jednotiek v tomto priestore však indikuje predpoklad, že v blízkom období sa budú ruskí vojaci snažiť obnoviť postup na viacerých úsekoch na tomto postupovom smere. Nie je vylúčené, že k tomuto účelu využijú aj obojživelné operačné spôsobilosti Čiernomorského loďstva Ozbrojených síl Ruskej federácie.

pplk. Ing. Štefan Zemanovič

hovorca OS SR”

Reagovat
andrew96

Díky.

Odteď jsi slovenský iamek.

Reagovat
kiwwi

dpc

Reagovat
ACSeRw!n

Agentura Reuters s odvoláním na poradce ukrajinského ministerstva uvedla, že Ukrajina spustila protiofenzívu v několika operačních oblastech. Na některých místech se totiž radikálně mění situace.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
ZB 07

Reagovat
kilobyte

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Čenda

Reagovat
Euphael

Reagovat
oli9
Reagovat
ACSeRw!n

V Rusku má na konci března začít fungovat nová sociální síť „Rossgram“, která nahradí odstřižený Instagram. Vývojáři slibují, že nebude o nic horší než západní sociální média, v některých ohledech dokonce lepší, píše ruská Komsomolská pravda.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
spider_8

Soudruzi jsou velmu kreativni

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Mastný Chobot

Rusi sa za posledných 30 dní dokázali vrátiť o 50 rokov naspäť v histórii

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Jako technicky to není problém naprogramovat líp, instagram je dost špatný, problém je za měsíc a hlavně to, že na sociální síti potřebuješ mít lidi.

Reagovat
kilobyte

Když tam nejsou lidi, tak nemáš problém s provozem. V některých věcech jsou ti Rusové úplně geniální.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
vacin

Vytvořili sociální síť, ale chodili jim tam lidi.

Reagovat
DelPiero137

Aspon vyuziju trolie farmy ktore su teraz odrezane od sveta a vytvoria tam miliony fake uzivatelov. Rossgram bude mat do mesiaca viac uzivatelov nez je ludi na planete

Reagovat
EZ

Naco ludi, vsak maju troll farmy

Reagovat
kiwwi

vsak oni si teraz mozu kludne dovolit aj na hulvata ten kod okopcit 1:1, zmenit logo a vybavene...nejake dusevne vlastnictvo, ochranne znamky, patenty a pod. su teraz asi to posledne, co by ich trapilo

Reagovat
Boban

Prvni nevyhoda tehle kradezi je, ze to kopirujes i s chybami. Druha je, ze pak prijdes o "zelenou louku" a pripadne zmeny musis delat na jiz fungujicim ukradenem systemu, ke kteremu nemas podporu a nerozumis tomu tolik, jako vlastnimu. Jo, je to levnejsi, ale urcite ne lepsi, Pokud to mysli vazne, tak je lepsi udelat ryze vlastni kod... Pokud jim teda ti kvalitni z IT nezdrhli...

Reagovat
kilobyte

Jen jedna věc je horší než se snažit pochopit cizí kód z dokumentace a to snažit se pochopit cizí kód bez dokumentace.

Reagovat
fenixLFC

no, problem je to pre influencerov (nech si o nich myslime cokolvek) kvoli tomu, ze tam nebudu ziadne firmy alebo tovar ktory by mohli propagovat. cize ti najaktivnejsi nemaju moc dovod preco tam byt a to ovplyvni aj mnozstvo obsahu, to zas znamena menej ludi atd

Reagovat
Talker

Můžou tam propagovat Ruikea, RuDonald, Rubotox... Těch možností bude.

Reagovat
oli9

to bude mazec... Účet Kremlu a KHL a nic víc

Reagovat
J0EL

Toto je tiez mega na tuto temu (skopirovane z LinkedIn):

Rusko ZLEGALIZOVALO porušovanie práv k patentom, úžitkovým vzorom a dizajnom na svojom území.

Dekrétom zo dňa 07.03.2022 vláda Ruskej federácie schválila úpravu Nariadenia z 18. októbra 2021 č. 1767 o „schválení metodiky určovania výšky náhrady pre majiteľa priemyselného práva pri osvojení si použitia vynálezu (patentu), úžitkového vzoru alebo dizajnu bez jeho súhlasu a postup pri jeho úhrade“, tak že:

- výška kompenzácie predstavuje 0% zo skutočných príjmov osoby, ktorá si práva k patentu, úžitkového vzoru alebo dizajnu uplatnila vo svoj prospech bez súhlasu majiteľa.

Toto obmedzenie vlastníkov priemyselných práv v Rusku sa vzťahuje na:

- osoby, ktoré majú vzťah (občianstvo, sídlo, miesto vedenia, miesto ich primárneho zisku z hospodárskej činnosti) k štátu, ktorý sa dopúšťa nepriateľských akcií vo vzťahu k ruským právnickým a fyzickým osobám, t.j. aktuálne:

- EÚ,

- USA,

- Kanada,

- Veľká Británia,

- Švajčiarsko,

- Austrália,

- Japonsko,

- Južná Kórea,

- Singapur

- Ukrajina,

- Čierna Hora,

- Albánsko,

- Andorra,

- Island,

- Lichtenštajnsko,

- Monako,

- Nórsko,

- San Maríno,

- Severné Macedónsko,

- Mikronézia,

- Nový Zéland.

Je otázkou času, kedy sa táto zmena dotkne i ochranných známok a legalizácia porušovania práv priemyselného vlastníctva v Rusku bude dokonaná!

Ak sa tak stane, viem si predstaviť, že „lusknutím prsta“ bude znovuotvorených 847 prevádzok McDonald´s v Rusku, avšak v modifikovanej Ruskej verzii s popretím všetkých práv majiteľa značky ako i všetkých jeho priemyselných práv, a to všetko bez nároku na finančnú kompenzáciu.

Ostatne, už dnes badať, že tento krok vykonalo Rusko s cieľom podpory dosahovania cieľov „špeciálnej operácie“ na Ukrajine.

Uplne iny svet toto

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
icefish

Takže můžou vyrábět jakékoliv fejky a prodávat je jako západní produkci? Krást programy a vsechno? ještě zbývá, aby otrávili miliony lidi falešnými hamburgery a obvinili západ z genocidy

Reagovat
Talker

To znamená, že se firmy stáhnou ještě rychleji, i ty, které tam zůstaly.

Reagovat
DelPiero137

Po tomto vsetkom si myslia ze sa s nimi este bude niekto bavit? Aj keby putin posiel do hodiny, rusko je v prdeli na dalsie desatrocia...

Reagovat
EZ

tí skončili nevyrobia tam asi ani hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Detective

Paráda, věřím, že všech 8 uživatelů bude naprosto spokojenejch.

Reagovat
Euphael

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
Kovi81

Reagovat
Neon

dal jsem devět

Reagovat
frankiefcb

jsme v práci nemám na to čas. Dal jsem jen jeden, abych zjistil, jak to funguje. ALe doma zahraju

Reagovat
Neon

deset. skoro jedenáct, kdyby mě poslední ranou nesejmul jeden těsně u stodoly, když jsem táhl tank

Reagovat
frankiefcb

já 11, jelikož je to dost realistická hra, tak se tam zablokovalo 5 tanků u jednoho výjezdu a já je postupně bral.

Reagovat
Neon

já už dal 13 jednu hru byl bug, že se blokovali tanky už na začátku jednoho spawn pointu, pokaždé bouchli a nechali po sobě políčko slunečnict. a celkem dobrý je, že taženým tankem jde rozbít jiný získat tak život.

Reagovat
frankiefcb

Nemiroff je taky dobrá věc, jinak teď 22

Reagovat
Neon

tak na 22 kašlu, to bych nedal do půlnoci

A je možný, že tam občas proletí po zemi stín bayraktaru?

Reagovat
frankiefcb

s tím bayraktarem mě to nenapadlo

Reagovat
Neon

jj, jako vožralej traktorista se skvěle driftuje a dělá průzkum, pokud se teda nezaseknu na rožku baráku, nebo jednou přimo na funkčním tanku

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Talker

Strašně semi to seká...

Reagovat
Shevchenko

Na můj stařičký notebook strašně sofistikovaná hra

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
DelPiero137

teraz nestihnem porobit reporty

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
PJ

Reagovat
TopinB

To je vůl, proč to sem nehodíš po práci

Reagovat
db18

Reagovat
Euphael

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Čenda

Vašáryová ano, je to především symbolické gesto, ale i na to se ještě pořád hraje. Plivat na Fialu zrovna teď, když můžeme bejt fakt hrdý po tolika letech..

Reagovat
frankiefcb

nechápu

Reagovat
Aldeano

Ona je zhrzená často.

Reagovat
Godwinson

Ted to ctu, to je pica

Reagovat
andrew96

Mně pobavil "Janšta".

Reagovat
DelPiero137

preco na Slovensku nemozeme mat normalnych ludi. Ked sa zacala viacej angazovat do politky vznikol dost kruty vtip na nu.

Reagovat
vacin

Ale jsem naprosto přesvědčenej, že kdyby byl premiér Fico a taky tu cestu odmítl, tak ona bude první, kdo ho bude kritizovat za to, že tam nejel a poškodil tím Slovensko...

Reagovat
Mastný Chobot

Ty si z nejakej časti Slovák, či ťa len zaujíma slovenská politika? Všimol som si, že sa vyznáš v slovenskej politike, tak ma to zaujalo.

Reagovat
vacin

Jj manželka je Slovenka a rodina z mamčiny strany je ze Slovenska.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
vacin

Ti Američani si už taky dělají z Kremlu prdel, Hovorkyně Bílého domu uvedla, že na seznam sankcí dali Bidenova mrtvého otce, protože na seznam dali jeho jméno bez koncovky Junior

Reagovat
Čenda

ale do Ruska nepojede!

Reagovat
Mastný Chobot

odvetou budú dúfam sankcie na Lenina

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
spider_8

Reagovat
frankiefcb

Tak jsem si pod jedním příspěvkem na facebooku o tom, že ostravské asistenční centrum odbavilo 7200 uprchlíku, udělal rychlou analýzu. Z cca 20 lidí, co tam komentují je 13 ženských, které vyloženě nadávají a uráží uprchlíky. Pouze dvě ženy a 5 mužů se tam snažili bránit uprchlíky a být trochu pozitvní. Docela mě překvapilo ten poměr agresevních žen. Poslední dobou si všímám, že jsou takové agresivní právě ženské. U nich bych třeba čekal větší soucit s dětma a maminkama.

Reagovat
Zaschrona

Pod tyhle články vesměs píšou jen lidské trosky, které nemají nic lepšího na práci a snaží si tím jen nahnat vlastní ego, protože v normálním životě neznamenají vůbec nic. Případně přímo nějací fejkoví trollové. Nedělal bych z toho větší závěry.

Reagovat
frankiefcb

jako je mi to jasné. Snažím se tomu vyhýbat, co můžu. Ale zarazila mě ta agresivita především od žen. Kámoška, taky něco sdílela na fcb o otm, že lidi nemají skákat na všechny faky a plno jejich kámošek jí tam začalo nadávat a přít se s ní.

Reagovat
smazaný uživatel

A ti co jsou spokojení s vládou, jak se chováme k uprchlíkům, že pomahame Ukrajinské armádě atd. nemají potřebu vypisovat na fb sracky a stěžovat si.

Reagovat
frankiefcb

Jj bublina mých přátel je spokojena s tím, ja kto řeší vláda. Jenom mě opravdu začínají děsit lidé mimo bublinu a jejich radikalizace. A o to víc měp řekvpauje ta radikalizace u ženských a ztráta jakéhokoli soucitu u nich.

Reagovat
jk

Já bych tomu snad ani neříkal radikalizace, jako spíš zklamání nad vlastním životem. Tihle lidi by řvali v každé situaci, protože vždycky tu bude někdo, kdo se má líp než oni.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si všimnul už dávno, že ty ženské jsou jednodušeji ovlivnitelné.

Proto se říká "biomatky" apod. , protože si přečtou jeden blábol a už odmítají např. očkovat své děti i tradicnima vakcínama (nemyslím covid).

Sedí doma na mateřské nudí se a čtou neověřené hovadiny

Reagovat
frankiefcb

Jo něco na tom bude. Jako mít něco takového doma, tak si jdu hodit mašli.

Reagovat
Kovi81

ja jsem fb prestal uplne cist, to je fakt hruza

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Shevchenko

Já taky cca před měsícem, najednou je mnohem víc času, někdy jsem to tam jen tak projížděl i když byly lepší věci na práci a občas jsem se nachytal, že cíleně čtu nějaké fakt debilní diskuse (ČT a podobně, tam se scházejí špíny). Fb jsem si sice nesmazal ale odstranil aplikaci a je to fakt lepší, vůbec mi to nechybí.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Blasphemer

Tak známá pravda praví, že soc. sítě nejsou odrazem skutečné nálady ve společnosti. Nejhlasitější je samozřejmě ta největší lůza. Myslím, že to je dobře vidět i na příkladu očkování proti COVID. Dle FB bys řekl, že tady kvůli tomu bude pomalu občanská válka a dostal Volný, který si na tom postavil program, krásné 1 % hlasů.

Reagovat
frankiefcb

dohromady ti pičusové trikolora, volný, SPD, Přísaha mají nějakých 20 %

Reagovat
Blasphemer

Trikolóra měla snad ještě míň. Přísahu neberu jako nějaký anticovid hnutí, byť je to samozřejmě taky spíš antisystémová strana, tak bych je neházel do stejnýho pytle s těmahle.

A SPD to samozřejmě jelo taky, ale není to jejich jediný téma a svojí voličskou základnu budou mít asi pořad, ať budou hlásat cokoliv.

Reagovat
andrew96

Hlavně když ti něco smrdí, tak se ozveš spíš, než když všechno klape. Jsem teď řešil pojištění a snad na žádné pojišťovně nenechali lidé v diskuzích nit suchou. Pokud bych se měl dle toho řídit, tak v životě neuzavřu žádnou pojistku.

Reagovat
andrew96

Vedle důchodkyň (které ovšem zdatně suplují důchodci) jde často o matky samoživitelky, které si vylévají frustraci.

Reagovat
lampas

Na FB vždy primárně se chodí vyřvat ta největší lůza. Jedná se zřejmě maminky samoživitelky, který si upletly dítě s kreténem, nemají prachy (protože kretén neplatí alimenty) a jsou nasraný na systém, který pomáhá všem okolo (typicky Romové), jen na ně sere. Většinou se nejedná o nikoho zvlášť inteligentního (taky kdo jiný by si upletl dítě s absolutním kreténem).

Reagovat
Blasphemer

Romové taky vesměs hodně pláčou a šíří dezinfo o Ukrajincích, jsem si všiml.

Reagovat
Talker

Tak oni budou nadávat především lidi, kteří jsou nespokojení se svou situací, protože to berou tak, že stát má peníze navíc a místo aby to dal jim, tak to dává Ukrajincům.

Kdybys byl matkou samoživitelkou, která doplnuje zboží v lídlu, nezaměstna(tel)ným člověkem, na ulici a podobně, tak taky budeš nenávidět svět a stěžovat si, že oni něco dostali místo toho, abys to dostal ty.

Reagovat
Blasphemer

S prvním odstavcem souhlas.

S druhým úplně nevím. Samozřejmě, existuje spousta lidí, kteří se do takové situaci dostali víceméně nevinně, bez vlastního přičinění. Nicméně si nemyslím, že se to dá říct o všech, a popravdě si ani nemyslím, že jich je většina. Ale to je asi na jinou debatu.

Reagovat
Talker

Jak říkám, nehodnotím, kdy je to jejich vina nebo ne. Spíš v té situaci prostě máš větší "motivaci" nadávat na svět, jak je nefér.

Reagovat
lampas

Každý kdo se snaží jakýmkoliv způsobem využít (zneužít) náš sociální systém, tak teď brečí. Buď má strach, že na něho nezbyde a místo něj dostanou love Ukrajinci, nebo jak píše kolega dole, že se objevily prachy v systému "navíc" a nebýt Ukrajinců, tak je dostanou oni.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
raduinho

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
fenixLFC

tak to je znamy fakt ze tieto skupiny ktore su odkazane na podporu na to reaguju citlivo (citaj dementne) pretoze ich beru ako konkurenciu v boji o obmedzene zdroje podpory

Reagovat
Talker

Přitom na cecíku státu jsou často roky, dekády či generace a vysosávají ho, co to jde.

Reagovat
EZ

Problem je, ze podla Gaussovej krivky je tych ludi vela, a su v skutku nepouzitelny vo svete, takze im ostava cicat a picovat. Ono zit na dolnej hranici spolocenskeho a ekonomickeho rebricka je celkom hrot po mentalnej stranke.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Tipuji že pokud by ses podíval na jejich profily tak má každá 4 děcka, třetího chlapa, pracovala dohromady rok a půl v životě od školy... Mezi její zájmy patří Vymena manželek a cigárko u dětského hřiště s ostatníma " maminkama " a budou nadávat že na ně stát sere jelikož dostávají málo

Reagovat
frankiefcb

no jako je možná, že to tak bude. Ale pořád bych od žen a matek čekal nějaký soucit.

Reagovat
Talker

Některé to tak mít budou, jiné budou nasrané, že jejich život je v prdeli a dávky dostávají uprchlíci, kteří podle nich nemají právo, protože nejsou Češi, navíc jim ještě "berou byty" a podobně.

Já potkal bandičku uprchlíků pár dní zpátky, šli jsme na pivo, bavili se, oni řešili, jak sehnat práci a že budou posílat peníze na armádu a pak jsem viděl, že jedna napsala ohledně toho, že hledají byt na "Praha - ubytování atd".

Dostala šílenej hejt, že manžel je v ČR místo toho, aby bojoval, že jestli budou pracovat, že to budou mít daleko na Ukrajinu a podobné bullshity.

Reagovat
frankiefcb

hrozné. A to mě taky vytáčí, jak si všichni myslí, že všichni Ukrajinci musí jít bojovat. Ty vole člověk ani neví, ajk by se zachoval sám a máto vyčítat druhým.

Reagovat
Talker

asi tak, kdyby napadlo Rusko nás, tak čtvrtina kolaboruje, čtvrtina zdrhá, čtvrtina přemýšlí, zda bojovat (nebo bojuje) a ten zbytek si ani nevšimne, že se něco děje.

Osobně nevím, zda bych měl koule na to jít bojovat, zvlášť když hrozí jaderná válka... Jsem nejspíš v té, která by byla někde v JV Asii nebo Jižní Americe...

Reagovat
Kovi81

ja jsem nad timhle uvazoval a sel bych bojovat. je mi 30, nemam zenu, nemam decka, s predstavou ze by tady zustali chlapi, kteri maji rodinu a deti a ja takhle bez zavazku nekam zdrhl, to nevim, jestli bych se mohl podivat na sebe do zrcadla nekdy jeste.

Reagovat
TopinB

Frank: "Já mám ženu a děti"

Trapper: "Já taky"

Hawkeye: "Já ne"

Trapper: "Tak to máš větší důvod pro život než my"

Reagovat
Kovi81

Reagovat
frankiefcb

Skvělý seriál

Reagovat
icefish

Absolutně nadcasovej

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
vacin

Reagovat
Talker

Reagovat
Neon

Reagovat
Euphael

Reagovat
PJ

Reagovat
Čenda

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Kily

pondělí až pátek, po probuzení notebook, záchod, káva, pes a rychle zapnout Primu, tenhle seriál se mi nikdy neomrzel a ani neomrzí

Reagovat
frankiefcb

já jsem si taky říkal, že bych šel bojovat. Ale to si říkám teď. Nastala by situace a třeba bych se strachy posral a zdrhl první. Strašně blbě se to posuzuje, když tomu člověk nečelí. Nicméně teď mám v sobě, že bych asi šel bojovat.

Reagovat
oli9

tak hlavně na Ukrajině je povinná vojna .Navíc mají pres milion chlapů v záloze i normálně.... Ale když pak vidíš jak ti vraždí rusáci děcka a civilisty tak věřím, že hodně lidí kteří si řekli ,že nebudou válčit dostalo takovou zlost a pochopilo, že musí bojovat... Navíc Ukrajina má skvělého prezidenta + vládu + klička všichni v těch prvních dnech zůstali , dodali lidem odvahu a podporovali je .... Proto je Ukrajina tam kde je semknutá, odhodlaná , soudržná.... věřím, že ve většine zapadních států by vláda 2 den už "vládla" někde z Anglie a morálka obyvatel a armády by byla v hajzlu

Reagovat
Talker

Tak ono je něco jiného bojovat ve válce, jako je na Ukrajině a něco jiného bojovat ve válce, kdy Rusáci po týdnu nebudou mít nic kromě atomovek... Prostě v tu chvíli nemá smysl zůstávat někde, kde to bouchá (pokud to teda nechceš mít za sebou ihned).

Reagovat
thewall

To jsou tak vyhrocené situace, že předem v podstatě nemůžeš vědět, jak zareaguješ. Ten postoj nejde primárně racionální cestou.

Jsou to přesně ty zlomové momenty, kdy se z četných šedých myší vyloupnou nebojácní lidé a naopak se z četných gerojů se vyloupnou lidé, které přemůže strach.

Můžeme jen doufat, že se do takové situace nikdy nedostaneme a když už dostaneme, tak že budeme mít sílu se rozhodnout správně (to může být v jistém kontextu i útěk).

Reagovat
Blasphemer

Bojovat má cenu, když to umíš. Pokud máš nějaký (alespoň základní) výcvik, nějakou vyšší odolnost vůči stresu a ideálně i bojové zkušenosti.

Opravdu nemá cenu jít bojovat na Ukrajinu, když nemáš ani jedno. Že se tam hlásí bývalí členové armády nebo lidé co bojovali proti IS v Sýrii, je super.

Debílci jako my (snad tady nikoho neurazím ) by se tam hlásit fakt neměli. A ne protože je tam pravděpodobně hned zabijou, ale taky kvůli nim můžou zabít i ty zkušenější.

Reagovat
TopinB

Jediné bojové zkušenosti mám s mečem, to jedině kdyby Rusákům došli náboje a šli by na bajonety

Reagovat
Talker

Než jít na bajonety, to asi radši dostat pušku a schovat se v nějakém baráku a střílet.

Reagovat
TopinB

Jak říkám, uvidíme se v Bogotě

Reagovat
Talker

Já bych spíš Argentinu, když už bych bral dlouhodobý život - méně džungle, více hory. Kolumbiii ale plánuju jako dovolenou.

Reagovat
TopinB

Je tam nádherně, já strávil dva týdny jenom v Bogotě a Boyacá, zamiloval jsem si to tam neskutečně. Plánuju ještě Cartagenu a Medellín.

Doporučuju se naučit španělsky aspoň na A1-A2 úroveň, angličtina je tam vzácnost (kromě úterků v jednom baru, jmenuje se ta akce Gringo Tuesdays )

Když tak mi napiš až půjdeš, pošlu doporučení

Reagovat
Talker

Hele věřím, kamarád tam byl rok a zamiloval si to taky. Já to beru většinou dost random, občas ani nevím, v jaké zemi skončím (jednou jsem měl letenky jak do Kambodži, tak do Indonesie na stejný den a čas a rozhodoval jsem se na letišti).

Reagovat
TopinB

Hezky, to obdivuju, já potřebuju aspoň nějakou strukturu

Reagovat
Talker

Jsou země, kde strukturu fakt potřebuješ a ty, kde ne. Ono hodně záleží na tom, kolik máš času. Třeba Kambodžu dáš za 3 týdny celou v pohodě a nemusíš nic moc plánovat, je tam prakticky jeden okruh a jsi done.

Následně jsem to díky tomu extrémně podcenil u Filipín, které jsou kurva náročné, protože ty přesuny jsou komplikované - z jedné strany ostrova na druhej několik hodin busem/taxi/motorkou, pak několik hodin trajektem na druhý ostrov, pak zase bus/taxi/motorka na letiště, pak letadlem do jiné oblasti a pak zase bus/taxi/motorka.

Já měl plány celkem rozsáhlé, ale ne "vymakané" do detailu - věděl jsem, co chci vidět, kam chci letět, ale úplně jsem nechecknul, jak se tam dostat, kolik času to zabere, kolik času tam strávím, takže jsem třeba letěl do Manily (což bylo zbytečná ztráta času, měl jsem tam jen přestoupit, pokud tam vůbec letět), pak na Cebu (abych se dostal do centrální části, tam jsem si zkurvil kotník a zůstal jsem tam dýl, než jsem chtěl) a nakonec přišel tajfun a letěl jsem do Thajska (odkud jsem odlítal), takže se mi to dost zesralo a viděl jsem hovno.

Na druhou stranu jsem si to stejně celkem užil díky tomu, že jsem potkal kupu skvělých lidí. Výhodou je, že jsem letěl solo s krosnou (protože předchozí dovolená s lidmi mě brutálně srala), takže jsem nemusel brát ohledy.

Reagovat
Talker

On je obrovský rozdíl ostrovy (kde je ta doprava fakt insane plánování) a pak ta "landlock" země, kde maximálně zajedeš na nějaké ostrovy, jinak si můžeš půjčit skůtr a jezdit po celé zemi nebo vezmeš pár overnight busů nebo na delší vzdálenost (2-3 hodiny) letecky.

Kdybych jel třeba Filipíny znova, tak to vezmu fakt výrazně jinak, no. Minimálně tu přípravu během cesty.

Reagovat
TopinB

jako na ostrovy mi stačil jeden malý v Panamě Vyšlo mi to jako sviň, ale pak další trajekt jel asi o dvě hodiny pozdějc, já tam přišiel a odplouval 5 minut potom

Reagovat
Talker

Právě a Filipíny jsou prostě tisíce ostrovů, kdy kdyby sis to hodil na mapu Evropy, tak to je od Švédska, přes jižní Francii až po Bosnu. Teď si tam plánuj 3týdenní dovolenou, když přesun je fakt na den a půl...

Já chtěl tehdy z Boholu na Palawan a trvalo by to den a půl dostat se tam, což je šílený oser.. Tam je to fakt asi na to jet tam na čtvrt roku.

https://www.reddit.com/r/Philippines/comments/900966/the_philippines_real_size_overlaid_on_europe/

Reagovat
TopinB

Jako čumím, Filipíny jsou na mě až moc velká exotika, já byl v "ázii" jednou, a to na východní straně Istanbulu Jinak mě spíš lákají země, kde se jakž takž domluvím, jelikož to byl problém i právě v Istanbulu, ne to ještě víc na východ

Reagovat
icefish

Jeď do Malajsie - bezpečno, slušná hygiena, rozumné ceny (i když ne levné), křižovatka kultur, super jídlo, hory, lesy, pralesy, pláže, kultura, města... a dost lidí umí anglicky a píše se tam latinkou, řeč je jednoduchá a cedule se dobře čtou. Je to taková Indonésie pro opatrné... super země!

Reagovat
TopinB

<3 Děkuji, je na seznamu

Reagovat
icefish

Byl jsem tam několikrát, ozvi se mi do pošty, pokud by tě zajímalo vědět víc…

Reagovat
TopinB

Zapíšu si, tento rok mám v plánu projet Evropu, tam kde jsem ještě nebyl.

Díky

Reagovat
Talker

Ono celkově mi přijde, že je Asie bezpečná celkem. Já tam byl 3x (2x solo s batůžkem) a vyloženě unsafe jsem se necítil nikdy. Stejně tak anglicky jsem se dohodl téměř všude, kromě nějakých zapadákovů, kde jsem se dohodl rukama nohama a jejich Uberem.

Minimálně mi přijde bezpečnější než cokoliv v Amerikách všech, kromě Kanady. Neutluče tě nějaký farmář za názor na Trumpa, nepodřízne tě někdo v Ghettu, neunesou tě, většinou jsi největší kromě jiných cizinců...

Reagovat
TopinB

Hele, ta velikost je i v JA velká výhoda, kámoška mě vždycky našla a to nejsem nějaký obr

Reagovat
ACSeRw!n

ja tam byl tesne pred covidem na mesic.. jestli ti neco muzu doporucit, tak Cartagene se vyhni oblouke.. ale Medellin je luxus

Reagovat
TopinB

Díky, u Cartageny mě spíš láká ten karibik , pochodit tam toho moc nebude co, ale válet se na pláži pár dní zvládnu

Reagovat
ACSeRw!n

jako Cartagena je dobra tak na den. dva.. uz kdyz sem tam byl ja tak tam bylo spoustga lidi u Venezuely, ktery nemeli co tratit.. s covidem se to prej dost zhorsilo a do velkejch mest prislo spousta chudejch lidi at uz z Kolumbie nebo z Venezuely.. takova Bogota ma ted treba o 4 miliony vic obyvatel, nez pred covidem.. jako clovek fakt musi davat nonstop bacha

Reagovat
TopinB

jop, to nám tam říkali, že ta bezpečnost šla do prdele když přili venezuelci. S pár jsem chlastal, fajn lidi, nesnáší komouše tak moc, že Poláci vedle toho vypadaj jak marxisti

Reagovat
DelPiero137

Ktora JA je najlepsia (bezpecnost + nejaka ta zivotna uroven)? A mesto alebo vidiek?

Reagovat
sokar

nebol by lepší nejaký Karibik?

Reagovat
DelPiero137

Neviem, robim si prieskum aj tu na EF

A nie len kvoli sucasnej situacii.

Reagovat
TopinB

Hele, já byl v Kolumbii dvakrát (jinak v latinoamerice jenom na týden v Panamě) a je to tam super, ale prý tam jsou teď velké problémy v noci, jelikož venezuelci okrádaj a zabíjej lidi, kdežto předtím se tam se zlodějama dalo nějak domluvit, teď bodaj a pak kradou.

ALE já tam problém neměl, a uber je tam levný jako prase (půl hoďky cesta mě stála třeba 60 korun) a hodně dostupný, neměl jsem problém.

Venkov je tam nádherný, vem si, že je to země velká jako západní Evropa, má obyvatel jako Španělsko, z toho je 10 milíonů v hlavním městě Ta příroda, obzvlášť když se sjíždí z Bogoty do Villavicencio je neskutečná

Reagovat
DelPiero137

O krasu JA sa nebojim v ziadnej krajine ci uz dzungla, more, planiny, hory, patagonia vsade je to pekne (mozno az na Lapaz a podobne extremy v 3000m a vyssie ).

Skor si neviem spravit obrazok o bezpecnosti keby tam clovek chcel dlhodobo zit. Europan, nevravim prachac ale na pomery miestnych asi bohaty. Ci je bezpecnost lepsia v meste alebo na vidieku? Na vidieku zase hrozi mensia ochrana policie, vacsia korupcia.

Cital som ze Peru alebo Cile (niektora z tych zapadnych krajin v Andach) je jedno z najbezpecnejsich krajin sveta.

Zatial ma celkom laka Uruguay.

Reagovat
TopinB

To ti neporadím, ale řekl bych odhadem to město, jelikož tam máš možnost žít v oplocených komunitách, kde jsou ozbrojené stráže u vstupu a ostnatý drát na plotě

Reagovat
icefish

Přítomnost těchto věci značí, ze ro bezpečná krajina moc není

Reagovat
J0EL

Panama je super. Bol som tam na cca tyzden sluzobne a postihal som skoro vsetko

Mrakodrapy v Panama City, kde su aj tie hotely celkom lacne (byval som v 5hviezdickovom hotely Eurostars s bazenom na streche 26. poschodia a vyslo to cca 70€/noc s ranajkami), Casco Viejo (stare mesto) aj cca 3 hodinova cesta dzunglou Jeepom na San Blas ostrovy (tam uz clnom na rozne ostrovceky).

Necitil som sa tam nebezpecne, ale mozno preto ze som to nejako neriesil. Tie ich MHD vytuningovane mestske autobusy su zazitok. Jazdia na nich jak na formulach blazni

Urcite tiez odporucam

Reagovat
TopinB

Já tam byl taky služebně Stihnul jsem kanál, Casco Viejo, Panama Viejo a jeden den jsem dal na ostrově Taboga, kousek od Panama City (asi půl hoďky trajektem), ten byl nádherný, ale o jakémkoliv značení tam ani neslyšeli I na tu vlhkost a teplotu si člověk zvyknul časem, ale strašně mě tam srala ta jejich klimatizace vytúrovaná na 16 stupňů všude vevnitř

Reagovat
J0EL

Ten ostrov bol ale v Pacifiku vsak? Ked vravis, ze kusok trajektom. Ja som siel na Karibik a to trebalo prejst uplne na druhu stranu Panamy

Kazdopadne sa oplatilo. San Blas je raj na zemi fakt.

Reagovat
TopinB

jj, přesně tak, právě proto jsem se pro něj rozhodl, dal se stihnout během jednoho dne a bylo dost času pak večer zajít do sports baru na NHL

Reagovat
J0EL

Reagovat
Trand

Není to JA, ale dej si Mexico City a budeš překvapený, jak moderní to tam je. A krásný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden semestr jsem chodil na šerm, mužem založit prapor

Reagovat
TopinB

Půjčím ti jedenapůlručák, ale nabrousit si ho musíš sám

Reagovat
lichna.

Jednou jsem měl v COD MP skóre 13:0, stačí to?

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ale v armádě nemusíš jenom bojovat že jo..

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
sokar

vždycky som si vravel, že v prípade konfliktu by som sa na to vysral. Nikdy som nebol nejaký vlastenec. Pre čo by som ja mal bojovať za nejaké posrané a skorumpované slovensko, pre debilnú vládu (a je jedno kto tam bol alebo je) lebo mi nikdy tento štát nič nedal zadarmo a ako živnostníka ma iba vyciciaval.

Ale teraz sa vo mne tie pocity otočili... Keby tu nastal konflikt ako na Ukrajine, tak by som do toho šiel (asi, lebo takto od počítača sa to ľahko povie). Nie pre štát a vládu, ale pre rodinu, priateľov, známych a pre deti, ktoré by nikdy nemali zažiť hrôzy vojny a život pod cudzím diktátom...

A až počas tohto konfliktu mi došlo, aká nadčasová je báseň Mor ho!

Reagovat
TopinB

Já už mám od kámošky v Kolumbii potvrzené, že se u ní když tak můžu ubytovat

Reagovat
jk

Někteří lidi jsou dementi. U nás dvě maminy vzaly ukrajinské děcka do takového malého zábavního parku pro děti.

Jedna z tama utekla protože ji tam nějaký tatínek nadával proč tam tahá ty uprchlíky. Později začal řvát i po té druhé tak se ji tam zastal nějaký chlap, který tam od toho blba ještě dostal po tlamě.

Reagovat
oli9

bože to je čurák

Reagovat
Golasso

Tak tohle je jinej lvl zmrda tvl. Většina těch chcánek je aspoň silná hlavně za klávesnicí, ale aby v reálu někdo řval na matky s dětma, co si přišly hrát do dětského parku ... no tpč, se mi zase zvednul tlak. Škoda že ho ten chlap, co se jich šel zastat, nezrušil, dementa ...

Reagovat
lampas

To jsou lidi, co zaslouží frakturu lebky a masáž zad baseballovou pálkou

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

to když člověk čte, tak fakt uvažuje o zbrojaku..

Reagovat
jk

Jn, my tam občas chodíme a prostě furt nedovedu pochopit, že si tam někdo tohle dovolí, ještě před těma děckama, který si tam hrají. Někteří lidi mají v hlavě fakt vymleto, ještě tam ta baba s brekem prosila ať někdo zavolá policajty a lidi dělali že nevidí.

Reagovat
oli9

My máme u nás jednoho v práci co tu pracuje od roku cca 2015 . Dělal dozorce vězenské služby na krymu, jak to obsadili tak ho vyhodili z práce a on i s rodinou se odstěhoval nahoru do vesnice nad Cherson. Pracuje celý rok , na vánoce jede vždy domů od našich svátků a vrací se v únoru peníze posílá klukovi na studia a všechno valí do opravy baráku kde má rodinu... Ted ríkal že 14 dnů žijí ve sklepě a modlí se at jim an barák nespadne raketa...Jeho známý nebo kamarád se vrátil na Ukrajinu a volal mu ,že dostal zbrana to je vše... to je cca pres týden stará informace kdy to bylo hodně ostré, tak on se rozhodl zůstat vydělávat a všechny prachy sype na Ukrajinu dál rodině, armádě ... a ty si uvědomíš že tu vlastně celý život řešíš pičoviny....

Reagovat
roman_tycka

To ukrajincu delali vzdy. Vsechno sypou zpatky domu. Na sebe a svuj narod jaou fakt hrdi, coz je na zapade neco nepochopitelneho.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Trand

FB mi připadá jako čím dál tím větší zlo, z lidí pod 30 tam v mém okolí víceméně nikdo nic nepřidává/nekomentuje. Naopak nejaktivnější je generace lidí kolem padesátky a pak to tak vypadá no. Čímž nechci říct, že jsou všichni špatní, to vůbec ne, ale občas mi to přijde jako kdyby si procházeli tou fází co mladý lidi když FB začínal, akorát to k nim dorazilo až teď. A obecně se naprostá většina uživatelů diskuzí neúčastní, takže bych z toho nedělal závěry.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Talker

Na mojem FB je nejaktivnější týpek z Ostravy, asi 40, který nadává na situaci úplně jinak - proč není blokáda, proč není swift, proč není tohle a tohle, proč jsme ještě nerozštípali Moskvu na sračky.

Já ho chápu celkem, Ostrava je blíž u Ruska, než Praha.

Reagovat
Trand

Já mám na FB cca 200 přátel a reálně u mě statusy na Ukrajinu nepíše nikdo, ani proukrajinské, ani protiukrajinské. Jen občas vidím že někdo něco lajkne a jeden známý teď prosil o materiální pomoc pro nějakou ukrajinskou rodinu, plus teda jeden kluk psal jak jel k ukrajinské hranici autem, to je vše. Já už víceméně na FB chodím jen kvůli messengeru, pro informace chodím na twitter.

Reagovat
Talker

Já tam moc nekoukám, ale teď jsem to projel a většinou je to nějaký troling, jedna ex píše o esenciálních olejích, meditacích a podobných věcech, jak je to užitečnější, než léky... Co tak koukám, tak už na to začali všichni chcát.

Reagovat
spider_8

Ja tam mam taky jeden zvlastni pripad. Babu co kazdy den postne nejaky prispevek proti ukrajinskym uprchlikum a zaroven ma na profilovce ukrajinskou vlajecku

Reagovat
Kovi81

Reagovat
lampas

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
EZ

Reagovat
DelPiero137

Ono je to komplexnejsie. Velku cast tvoria ludia ktori sa boja niecoho noveho. Su to ludia ktori nezachytili ze sa svet meni a aj ich priame okolie. Boli zvyknuty na svoj konfort, na urcitu istotu svojho okolia (Slovaci, Cesi a par cudzincov).

Teraz prichadzaju Ukrajinci vo velkom mnozstve. To pre nich znamena nova kultura, ina mentalita, iny jazyk a maju z toho podvedome strach. Cim dalej mimo vacsich aglomeracii, tym horsie. Niektori ludia ani netusia kolko cudzincov uz u nas pracuje v skladoch, stavebnictve, obchodoch ani ze sme na nich zavili.

Je to otazka zvyku a vyvoja. Silne mi to pripomina ked sa rozdelilo CSFR ked prisiel na scenu Slota s Meciarom a Madarov sa zrazu stal najvacsi problem Slovakov. Casom vacsina ludi zistila ze to nie su demoni ani problem ale rovnali ludia ako oni Ludia ktori si chcu zit svoj zivot a su prospesny pre spolocnost. Bohuzial sa pravdepodobne nevyheneme nejakemu nacionalistickemu idiotovi ktory si natom bude budovat svoju karieru.

Dnes mi kolegyna povedala, ze jej znama ktora pracuje v agenture zacina citit tlak aby Ukrajinci boli uprednostneny co sa tyka zyskanie prace. Uz to zacina... Za mna, kto si nedokaze na zapadnom Slovensku najst pracu, sa moze stazovat len sam na seba. Tu zakladnu pracu v sklade, fabrike, na stavbe nasinci flakaju. Pride dva dni do prace, na treti sa opije a dalsie dva dni nepride do zamestnania a ani sa neozve. Potom sa tato sorta cuduje ze niekto uprednostni cudzincov ktori pracuju tvrdsie a su spolahlivejsi.

Reagovat
frankiefcb

v tomhle souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rusové už i otočili rétoriku pri vyjednávání. Požadují mír, ale stěžují si, že UA nechce a USA to taky protahuje s nějakým klidem zbraní.

Jsou v hajzlu

Reagovat
frankiefcb

super.

Reagovat
kiwwi

mas nejaky zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

Klasické naše média. Idnes, novinky, aktualne. Lavrov říká

Reagovat
Blasphemer

Lavrov.

A prý je celý svět na straně Ruska, akorát USA všechny nutí být proti nim.

Reagovat
kiwwi

kurna ale ved uz mi dajte nejaky link

Reagovat
Blasphemer

Moskva je podle Lavrova připravena stanovit, jaké zbraně může mít Ukrajina do budoucna k dispozici. „Samozřejmě nezapomínejme na úkol demilitarizace, na Ukrajině nemohou být žádné zbraně, které by představovaly hrozbu pro Ruskou federaci,“ řekl.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/lavrov-rusko-ukrajina-vyjednavani-kompromis-nadeje-valka-invaze-boje.A220316_102058_zahranicni_remyMoskva je podle Lavrova připravena stanovit, jaké zbraně může mít Ukrajina do budoucna k dispozici. „Samozřejmě nezapomínejme na úkol demilitarizace, na Ukrajině nemohou být žádné zbraně, které by představovaly hrozbu pro Ruskou federaci,“ řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád by chtěli diktovat trotlové

Reagovat
Mastný Chobot

bodaj by, a nezastavili by sa, kým by nedobyli aj Krym, Kursk a Krasnodar!

Reagovat
Čenda

Az tak mi nepřijde, vsak ted Lavrov tvrdil, ze konecne UA nacisti přicházejí k rozumu ohledně Krymu a podobný srance. Ale v pici jsou, to snad joo.

Reagovat
spider_8

Tak stejne dobry posun. Puvodne chteli denacifikovat, ted uz jsou radi za to, ze nacisti prichazeji k rozumu

Reagovat
Čenda

ale stejně, bolševik určitě bude chtít krom Krymu, Donecku a Luhansku ještě Zaporozi. Cherson jsem myslel že taky, ale ten snad podle posledních zpráv fakt opustili, tam snad to nebude příprava na ruský chemtrails.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/nexta_tv/status/1504058145701781505

Rusové stříleli do lidí čekající na chleba. 10 zabito (zavražděno)

Reagovat
ACSeRw!n

mrdky

Reagovat
oli9
Reagovat
smazaný uživatel

Reportér Ukraina24 informuje o poněkud bizarním případu v oblasti Zaporoží.

Vesnicí Vasiľevka jelo ruské BVP. Došlo mu palivo. Ruští vojáci ho šli hledat. Zbraně si s sebou nevzali.

Mladí Ukrajinci zapálili BVP molotovy. Zbraně si vzali. V noci postříleli 10 ruských vojáků.

Reagovat
sokar

oni to musia robiť asi schválne

Reagovat
Euphael

Reagovat
vladis271

čo by vlastne mohli byť bezpečnostné záruky na ktoré by Ukrajina kývla v prípade neutrality? Apropo ked rusi už raz roztrhali budapeštianske memorandum?

Reagovat
roman_tycka

Zaruka treti strany o ochrane nejspis, ale ta demilitarizace nesmi pripadat v uvahu. Rusove si mysli ze si muzou diktovat jako kdyby vyhravali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sokar

bezpečnostná zmluva s Nato, resp s USA, ktorá by im garantovala neutralitu, bez umiestnenia základní na území Ukrajiny?

Reagovat
vladis271

Ruský prezident Vladimir Putin na snímku z 2. března 2022 | foto: Reuters

Podle něj Ukrajinci útočí hlava nehlava s „fanatismem a běsněním odsouzených“. „Jako fašisté, kteří se v posledních dnech Třetí říše snažili s sebou vzít do hrobu co nejvíce nevinných obětí,“ řekl.

Putin také obvinil Západ z odpovědnosti za pokračující krveprolití na Ukrajině, protože jí dál dodává zbraně. Tvrdil, že Západ chce, aby se Rusko rozpadlo. „Neuspěje,“ řekl.

to vymýšľa sám, alebo mu to diktuje ten psychopat Dugin?

Reagovat
vladis271

nemala byť reakcia

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/adent/status/1503993196057088000

GenSVR: Včerejší den ruského prezidenta Vladimira Putina poznamenaly dvě významné události. Prvním byla zpráva předsedkyně ruské centrální banky Nabiullinové prezidentovi s prognózou inflace na konci roku ve výši 69-72 % při zachování současného stavu sankční politiky.

Inflace je podle Putina jedním z hlavních ukazatelů stavu ekonomiky a životní úrovně v zemi, a právě na sledování tohoto ukazatele si dává obzvlášť záležet. Prognóza 70% inflace rozčílila Putina o to více, že se nejedná o nejpesimističtější prognózu.

A za druhé, Putin, zjevně rozladěn výhledem inflace centrální banky, uspořádal prostřednictvím videokonference schůzku s ředitelem FSB Bortnikovem, ministrem obrany Šojgu a ředitelem SVR Naryškinem.

Když se Putin dozvěděl, že Bortnikov je přesvědčen, že FSB není zodpovědná za narušení "speciální operace" na Ukrajině a že problémy spočívají v jiných službách a vojenském bloku, neudržel se a Bortnikovovi ostře vynadal.

Bortnikov na to znovu reagoval prohlášením, že je připraven odstoupit. Putin nemůže přijmout jeho rezignaci ani provést personální změny ve vedení bezpečnostního a vojenského bloku; vnější pozorovatelé by to vnímali jako přiznání neúspěchu vojenské operace již v této fázi.

jestli je tohle pravda... ale odpovida to tomu, ze lidi z FSB rikaj, ze o invazi vubec nevedeli.

Reagovat
pawiel_afc

Nabiullinova uz zevraj chcela niekolkokrat dat vypoved ale ze Vladuska nedovolil

Reagovat
Euphael

Reagovat
stas87

Chápe niekto kritiku ukrajinských uprchlikov? Ja osobne poznám Ukrajincov, čo z hraníc v šiestich dodávkach priviezli 48 ľudí, ženy a malé deti. A Ukrajinci, ktorí ich v živote nevideli, im za svoje vlastne peniaze pôjdu kúpiť veci do školy, tým ženám pomáhajú zohnať robotu. Tie ukrajinky nechcú sedieť niekde v byte na prdeli pol dňa, chcú pracovať. A preto vôbec nechápem kritiku na nich. To radšej chceme uprchlikov, čo len budú naťahovať ruku a o robotu záujem nemajú žiadny? Čas ukáže, koľko z tej súčasnej vlny zapusti korene a koľko z nich sa vráti obnoviť krajinu, ktorá bude úplne zdevastovaná. EU im veľmi pomôže s vybudovaním novej krajiny, snáď sa postaví na nohy.

Reagovat
Euphael

Chapu. Sere me migrace z blizkeho vychodu nebo severní Afriky, kde se nedá hovorit o uprchlicich, ale ekonomickych migrantech. Ukrajinsti uprchlici jsou uplne neco jineho, protoze skutecne prospejou pracovnimu trhu, ekonomice zeme nebo demograficke krivce. To si ale lidi verici, ze ockovanim dochazi k nacipovani populace nebo, ze je nekde na ukrajine mimozemska archa, jak posilal nekdo link v predchozi diskuzi, neumi spocitat a picujou na vsechno. Takze je chapu. I kdyz s nima nesouhlasim.

Reagovat
vodka

z blizkeho vychodu a sev afriky se neda mluvit o uprchlicich? tohle jako pises uplne vazne?

Reagovat
Euphael

samozrejme

Reagovat
Detective

Tady vznikla poměrně početná skupina lidí, která si navykla, že dostává dlouhodobě od státu peníze víceméně za nic. Postupem času získali pocit že na to maj automatocky nárok a některý spíš dokonce, že ty prachy jsou vlastně jejich. Teď maj pocit, že je někdo okrádá tím že dává peníze někomu jinýmu. Nechtěj žádný uprchlíky. To je důsledek politiky, která umožňovala lidem vcelku pohodlnej život na dávkách a nenutila je pracovat a převzít odpovědnost za svůj život.

A za druhý některý lidi je vidí jako konkurenci na pracovnim trhu, protože tak nějak cejtěj, že ukrajinci budou pracovitý a nebudou vyžadovat takový platy ani nebudou tak zpovykaný. No a maj pravdu, jenže to je jejich problém a čr jeko celku to může spíš prospět. Obzvlášť pokud se podaří je zakotvit na venkově nebo v menších městech který se jinak vylidňujou.

Reagovat
frankiefcb

jj Ukrajinci jsou velká příležitost zpomalit proces stárnutí populace. Už před válkou se mluvila, že by měla být podpořena imigrace. Bohužel dementům pozitivní vliv imigrace nevysvětlíš.

Reagovat
fenixLFC

no, v tejto suvislosti bol dobry nazor nejakeho ekonoma alebo sociologa alebo kohosi- ze vlady v psolednej dobe spoliehaju na to, ze na dochodky pridu zarabat ludia z ukrajiny. ale ze to zaroven nie je riesenie problemu, len jeho odsun, pretoze vlady si to predstavuju tak, ze ti ludia tu nieco odmakaju a dochodky budu brat u seba, takze im ich neskor nebude treba vyplacat

Reagovat
The Krupy

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Masi

Reagovat
lampas

Reagovat
Čenda

dobra poznámka s tím venkovem, to by prospělo oběma stranám, Ukrajinci by nebyli tak na očích, v podstatě v domovském prostředí, a Česko by tak vyřešilo soucasnej problém vylidnovani.

Reagovat
sokar

v čom by bolo bývanie na vidieku (venkove) pre ukrajincov z Kyjeva, Charkova, alebo iných miliónových miest "v podstate domovské prostredie" bývanie na vidieku (venkove)?

Reagovat
DelPiero137

Praveze na vidietku maju ludia proti imigrantske nazory. Vacsinou je vidiek strasne konzervativny.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Busby babes

to je tzv uprchlicky paradox: Berou nam praci a nechtej makat. Nema vubec cenu resit. Vetsinou to pisou naproste nuly, jak pise nekde vejs Zaschrona.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1504135147037376517

Ruští nacisti a váleční zločinci shodili v Mariupolu na Dramatické divadlo "vysoce explozivní bombu" (pokud to existuje, jinak to nepřeložím). V divadle měly být stovky dětí a žen. Zatím to potvrzuje několik na sobě nezávislých zdrojů. Pokud se stalo, není na co čekat.

Pod divadlem byl kryt. Kvůli troskám se tam nejde dostat. Jestli jsou oběti a kolik se zatím neví. Ale místo bylo označeno jako útočiště pro uprchlíky, Rusové museli vědět co bombardují.

To ak je pravda, tak naozaj už

Reagovat
ACSeRw!n

kurva

Reagovat
vladis271

mongoli scurvený...celý národ...fuj

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Trand

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
smazaný uživatel

Vybombardovat Moskvu zkurvencům

Reagovat
smazaný uživatel

Neví, jak tlačit na Ukrajince aby složili zbraně, tak budou zabíjet děti

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

mrdky rusky

Reagovat
oli9

mrdky zkurvene.. Doufám že ten podnarod bude pěkných pár desítek let izolovan... Dokud ta svině Putin nechcipne

Reagovat
Golasso

kurvy

Reagovat
DelPiero137

ako moze aspon trocha pricetny clovek odpalit tu bombu?

Reagovat
Trand

https://www.youtube.com/watch?v=sqMxWjlnEPs&t=2s

Představte si, že vaše babička takhle drží v ruce granátomet Fakt neuvěřitelnej národ ty Ukrajinci.

Reagovat
oli9

Ten Putin je vážně už úplně mimo a k smíchu... Komu ty lži cpe? Když všichni vidí videa a fotky? Operace jde podle plánu, vyhýbáme se civilním obětem. ty vole já už bych zprávy a jeho prohlášení ignoroval... Válečný zločinec který nemůže vystrcit nos z Ruska do konce života, izolovat Rusko dokud ho neodstraní...

Reagovat
sokar

ja byť novinár, tak si na jeho tlačovku vezmem projektor, a počas jeho prejavu by som cez neho púšťal tie videá z twiteru

Reagovat
kilobyte

Možná bys tam ten projektor donesl, ale to by bylo asi všechno.

Reagovat
Talker

Tak co chceš, má říct "hele zavraždili jsme pár (desítek) tisíc civilistů, srovnali pár měst se zemím a plán je v hajzlu"?

On nic jiného říkat nemůže, protože by se tím brutálně posral. Maximálně pokud se dožije důchodu, tak může svalit vinu na někoho ve svých memoárech.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej až to bude na facebooku a uvidíš, komu ty lži cpe.

třeba první komentáře k tomu, když stříleli do lidí, kteří čekali na chleba:

"Možná jo, možná ne....nevěřím vám.

Možná stříleli do vlastních aby zesílili nenávist....oni s tím mají zkušenost z východu, že?"

"Přesně. Nedává to smysl. Pokud je cílem Putina podmanit si Ukrajinu co by získal tím, kdyby jeho vojáci zabíjeli deset lidí ve frontě na chleba? Nic, jenom by ztratil."

"a zase lžete a píšete na objednávku, šmejdi kolaboranští.."

"Tahle zpráva spíše svědčí o naprosté zoufalosti západu. Nedokážu si představit proč by rus něco takového dělal. To by byl absolutní epic fail. Ale žádný strach, pravda už leze ven."

Reagovat
lampas

Lidem doma, který už jsou naprosto zmasakrovaní propagandou. Lidem doma a páté koloně v cizině, která si nechce přiznat za jaký jsou čůráky a musí si nějakým způsobem hledat cesty, jak si vše pro sebe vysvětlit. Třeba fotr mi včera cpal, že tam Rusové přijeli jenom bránit Ukrajinu před nacistickými separatisty a že tam válka byla už dávno před tím, než tam Rusko vlítlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Spojené státy poskytnou tento týden vojenskou pomoc Ukrajině ve výši 1 miliardy dolarů.

Ukrajina obdrží 800 systémů protivzdušné obrany, 9 tisíc protitankových systémů, 7 tisíc střelných zbraní, 20 milionů střeliva a bojové drony.

Reagovat
jk

Confirmed: The US is sending 100 Switchblade armed drones to Ukraine. The loitering munition has been used by US special operations forces for several years, and is good at penetrating armor

https://twitter.com/paulmcleary/status/1504153642294824972?s=20

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

God bless America

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Svatej

To je uz poradnej nasup

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Talker

To se Rusům líbit nebude. Je to oficiální vyjádření z vlády od někoho?

Reagovat
jk

The White House

@WhiteHouse

·

1 h

Today,

@POTUS

announced an $800M assistance package to help Ukraine defend their country against Russia’s unprovoked and unjustified invasion.

This brings the total U.S. security assistance committed to Ukraine to $1B in the past week and a total of $2B since

@POTUS

took office.

https://twitter.com/WhiteHouse/status/1504148983849050122?s=20&t=n3ZvrbmBqz_Pltt1C6XQbQ

Reagovat
Talker

Tohle už je slušná pomoc.

Reagovat
kilobyte

Je to hodně v porovnání s tím, co už dostali?

To vypadá, že západ začíná věřit, že Ukrajina nepadne ani dlouhou okupací.

Reagovat
jk

To netuším. Ono se to asi moc nezveřejňuje, ale pomoc je to asi opravdu velká.

Reagovat
Blbos_Dlaha

nech idu do pice tie ruske svine uz kazdeho prestava trapit co sa im paci a co nie

Reagovat
jk

Tady je dokonce nějaký rozpis toho vybavení co by měli UA dostat.

https://pbs.twimg.com/media/FN_T-UBXoAIj3I7?format=jpg&name=small

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Čenda

to je vážně dost. Putin musi zurit.

Reagovat
Golasso

Reagovat
vladis271

Reagovat
The Krupy

USA USA

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9
Reagovat
vladis271

Reagovat
jk

Latest: Slovakia has preliminarily agreed to provide Ukraine w:S-300 air defense system, per 3 sources. US & NATO still grappling with how to backfill that country's own defensive capabilities & the transfer is not yet assured

https://twitter.com/jimsciutto/status/1504164884300316677?s=20

Reagovat
sokar

keď príde z nemecka Patriot, tak tá s300 nám bude zbytočná a ukrajincom by sa veľmi zišla, len v tom tweete je chyba, lebo máme iba 1 systém, nie 3 ako sa tam uvádza

Reagovat
fenixLFC

nepise sa tam ze su to tri systemy, ale ze ta informacia je z troch zdrojov nie?

Reagovat
jk

Taky bych to viděl takto

Reagovat
sokar

ahaaa tak moja angličtina občas hapruje

Reagovat
jk

A Russian-owned superyacht is stranded in Norway because local oil suppliers refuse to refuel the ship.

The yacht is owned by Russian oligarch Vladimir Strzhalkovsky, a former KGB agent and longtime associate of Vladimir Putin.

https://bit.ly/3qaEsUo

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
vladis271

Reagovat
oli9

https://twitter.com/just_whatever/status/1504144895501557762?s=20&t=Z6P5QKkGLrIJaekouIWuvA

Putinuv projev. Tpc fasista zkurveny už v nervu. Kope kolem sebe

Reagovat
jk

Zní jak zakomplexovaný schizofrenní čurák.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Golasso

Takže buď čistky jako za Stalina nebo "kulturní revoluce" ve stylu Mao Ce-tunga ...

Reagovat
Čenda

Někdo mi dluží vilu v Miami!

Reagovat
fenixLFC

klasicky narativ- ked protestujes musis byt plateny zapadom a zradca naroda. opakuju to uz minimalne od majdanu a furt sa najde kopec chamrade, ktora tomu naozaj veri

Reagovat
Čenda

Samozřejmě. Divadlo odpalila jednotka Azov. Mě poser.

Reagovat
Golasso

To je taková ukrajinská verze Kalouska, taky můžou za všechno

Reagovat
Čenda

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Reagovat
oli9
Reagovat
smazaný uživatel

Netuší vůbec, odkud to lítá

Reagovat
jk

Ale jeden to přežil Ale u toho chudáka na zemi se ani nezastavil, takže asi bude jedinej

Reagovat
jk

UK govt 1st confirmed that Russia planned to bring in reinforcements from the Eastern Military District, the Pacific Fleet, Syria, Armenia, and private contractors to hold ground while 190,000 Russian troops ALREADY in Ukraine resume offensive.

https://bit.ly/3u4J6UR

Reagovat
oli9
Reagovat
DelPiero137

Ako moze niekto v nutri prezit taku sajbu ze este vylezie odtial po vlastnych?

Reagovat
Neon
Reagovat
Blbos_Dlaha

svine

Reagovat
oli9

Toho zmrda Putina nemůže brát nikdo vážně už.. Tak hlavně že Němci se bojí o plyn... tady už je potřeba ty svině totálně izolovat a odriznout

Reagovat
Euphael

BREAKING: Slovenské ministerstvo školstva oznámilo, že ukrajinským utečencom umožní, aby sa vzdelávali rovnako ako Slováci, t.j. na českých vysokých školách.

Reagovat
jk

Klasika

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
mithro

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Rothbard

Reagovat
PJ

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Swarley

Reagovat
andrew96

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Cobra

Reagovat
kilobyte

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Cotton

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

Analýza jedenadvacátého dne invaze na Ukrajinu 16.03.2022

Po včerejším poměrně klidném dni dnes generální štáb ukrajinské armády oznámil, že Ukrajinci přechází do protiofenzívy. Přesná lokace, kde se tak má stát, nebyla ze zřejmých důvodů specifikována. Pokud k tomu ale dojde, předpokládáme minimálně linii Buča-Irpin-Hostomel, kde už od rána probíhaly boje. Na jiných místech v tomto sektoru pak nedošlo k výraznějším pohybům vojsk.

Ruské jednotky se dle hlášení nadále koncentrují kolem města Sumy. Dále na východ probíhá zvýšená aktivita kolem měst Izjum a Severodoněck. V Izjumu se Ukrajincům podařilo konsolidovat své nedávné úspěchy a další postup nepřátel by měl být významně omezen díky ničení infrastruktury, zejména mostů přes Severní Doněc. Takzvaná “Linie kontroly” mezi územím ovládaným Ukrajinou a povstalci je dosud stabilní. Avšak Ukrajinci pravděpodobně stahují jednotky více na křídla ve snaze zabránit vytvoření “donbaské kapsy”. Obklíčení ukrajinských sil v této oblasti se očekávalo v počátcích konfliktu, nicméně Rusům se je dosud nepodařilo odříznout.

I na jihovýchodě se fronta prakticky nehýbe, jsou však hlášeny častější nálety na Záporoží, zejména jeho jižní přístupy odkud by se očekával případný útok. Obléhání Mariupolu stále probíhá, není jasné jak dlouho se město ještě udrží. Sporadicky se daří evakuovat civilisty humanitárními koridory, nicméně zde patrně dochází k porušování příměří, ze kterého se obě strany obviňují navzájem.

V okupovaném Chersonu byl ráno hlášen opětovný útok dělostřelectva nebo salvových raketometů na zdejší letiště. Satelitní snímky potvrzují zničení nejméně desítky ruských helikoptér. Zbytky ohořelých vrtulníků navíc odhalily, že předešlý útok byl také úspěšný; zajímavostí z těchto snímků je rovněž fakt, že Rusové na tomto letišti zřejmě ukořistili několik ukrajinských bezpilotních letounů Tu-141/Tu-123. Mediální pozornosti neunikla událost, kdy jeden z těchto pravděpodobně zabraných dronů doletěl až do chorvatského Záhřebu, kde explodoval před studentskými kolejemi, naštěstí bez obětí na životech.

Na jiných místech této fronty nedošlo k žádnému ruskému průlomu. Rusové se stáhly od Nové Oděsy i od Krivého Rihu, kde narazili na tuhý odpor. Jak jsme včera informovali, ruské loďstvo je aktivní v prostoru černomořského přístavu Oděsa. Došlo k bombardování několika pobřežních obcí v okolí, nicméně není jasné, jestli nejde spíše o klamný manévr s cílem odpoutat ukrajinské síly od Mykolajivu.

Ruské ozbrojené síly se snaží přisunout co možná nejvíce čerstvých sil ze všech koutů ruské sféry vlivu. Na cestě by měly být jednotky z dálného východu, nyní je potvrzený přesun ruské armády z mise v Arménii. Rovněž byl hlášen přílet asi 400 syrských bojovníků, avšak vše naznačuje, že se nejedná o požadované elitní bojovníky, ale členy provládní milice NDF. Ukrajina mezitím zvýšila počet nasazených vojáků na zhruba 300 tisíc, čímž mají v personálu ve srovnání s invazními silami jasnou převahu. Ukrajinci také mají nespornou výhodu ve faktu, že se na tuto invazi připravovali již od roku 2014 a jejich armáda je více profesionální oproti té ruské, která se po neúspěšném pokusu o profesionalizaci vrátila k povinné základní službě a spoléhá hlavně na brance.

Poslanec ruské dumy Oleg Matvejčev pak v televizním přenosu prohlásil, že Rusko požaduje navrácení Aljašky a dávné ruské obchodní stanice “Kreposť Ross”, nacházející se severně od San Franciska. Pro úplnost uvádíme, že Ruské impérium prodalo Aljašku Spojeným státům v roce 1867 za v přepočtu na dnešní hodnotu 133 milionů dolarů. Pevnost Ross pak vznikla v Kalifornii ještě během vlády Španělska v roce 1812 a zanikla pod vládou nezávislého Mexika v roce 1841, tedy sedm let před anexí území Spojenými státy. Dalším požadavkem ruského zákonodárce je zaplacení reparací za Američany vedené sankce, které poškozují ruskou ekonomiku.

Prezident Ruské federace Vladimír Putin dnes zopakoval, že speciální operace na Ukrajině jde stále podle plánu. Hospodářské omezování Ruska dle něj prý poškozuje celý svět, avšak dodal, že jeho země se s tím vypořádá důstojně. Mezitím mezinárodní soud v Haagu nařídil Rusku okamžité ukončení všech vojenských operací proti Ukrajině. Toto rozhodnutí je pro členy OSN závazné a v případě neuposlechnutí výzvy může být předneseno Radě bezpečnosti. Tam, jak jsme upozorňovali dříve, má však Rusko právo veta.

Od začátku invaze už padlo dle ukrajinského ministerstva obrany na 13 800 ruských vojáků. Celkově bylo zničeno 430 tanků, 1375 obrněných vozidel, 190 systému dělostřelectva, 84 letadel a 108 vrtulníků. Vlastní ztráty ministerstvo nezveřejnilo.

Autor: /PH/, /JT/ a /ZS/

Pokud se Vám článek líbil, můžete nás podpořit sledováním, sdílením nebo komentářem.

Sledujte i náš Instagram, kam přidáváme aktuální fotografie přímo z bojů, ale i relevantní informace z politiky nebo diplomacie https://instagram.com/warneverchangecz !

Reagovat
sokar

Poslanec ruské dumy Oleg Matvejčev pak v televizním přenosu prohlásil, že Rusko požaduje navrácení Aljašky a dávné ruské obchodní stanice “Kreposť Ross”, nacházející se severně od San Franciska. Pro úplnost uvádíme, že Ruské impérium prodalo Aljašku Spojeným státům v roce 1867 za v přepočtu na dnešní hodnotu 133 milionů dolarů. Pevnost Ross pak vznikla v Kalifornii ještě během vlády Španělska v roce 1812 a zanikla pod vládou nezávislého Mexika v roce 1841, tedy sedm let před anexí území Spojenými státy. Dalším požadavkem ruského zákonodárce je zaplacení reparací za Američany vedené sankce, které poškozují ruskou ekonomiku.

ten čo za matroš berie

Reagovat
DelPiero137

Aby na rusko cochvila nenabehol cely svet a nerozcupoval si cele ich uzemie.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, kde berou to sebevědomí si určovat tyhle požadavky kdyby přejeli UA za 3 dny, chápal bych to, ale takhle?

Reagovat
Neon

tak konečně máme záminku chtít Královec zpět

Reagovat
kilobyte

Rusové už nemají, co ztratit, tak aspoň dělají show.

Reagovat
Trand

In 2010, according to the Guardian newspaper, Matveychev caused controversy by writing on his blog that "he dreamed of gathering the Russian opposition on a city square and calling in an army of tanks to mow them down. 'And then, like after Tiananmen in China, we would also have 10% annual economic growth after 20 or 30 years'".

Matveychev is an author of alternative theory about ending of Trojan War, with the Trojans as winners.

Additionally, Matveychev was behind the idea to change a name of a real person to Harry Potter to participate in Yekaterinburg regional elections.

Asi tolik k tomu, co to je za člověka

Reagovat
roman_tycka

Meli by si davat pozornna mongoly, ktery budou chtit urcite obnovit cingischanovu risi

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíce mě zaujalo tohle:

Ruské ozbrojené síly se snaží přisunout co možná nejvíce čerstvých sil ze všech koutů ruské sféry vlivu. Na cestě by měly být jednotky z dálného východu, nyní je potvrzený přesun ruské armády z mise v Arménii. Rovněž byl hlášen přílet asi 400 syrských bojovníků, avšak vše naznačuje, že se nejedná o požadované elitní bojovníky, ale členy provládní milice NDF. Ukrajina mezitím zvýšila počet nasazených vojáků na zhruba 300 tisíc, čímž mají v personálu ve srovnání s invazními silami jasnou převahu. Ukrajinci také mají nespornou výhodu ve faktu, že se na tuto invazi připravovali již od roku 2014 a jejich armáda je více profesionální oproti té ruské, která se po neúspěšném pokusu o profesionalizaci vrátila k povinné základní službě a spoléhá hlavně na brance.

Reagovat
Talker

Tak Rusové mají (prý) 400.000 profesionálů, jenže spousta z toho bude v jiných rolích, než v těch čistě "vojenských" - tj první linie - železničáři (40.000), něco bude u jaderných zbraní, námořnictvo, letectvo, technici, chemici, letectvo a podobně.

Reagovat
sokar

pred inváziou mali 1,5 mesiaca cvičenie v bielorusku, teraz chcú brancov poslať rovno na front, ani len to cvičenie im nedoprajú

Reagovat
DelPiero137

To budu jatka. Pri tych zaberoch ktore letia svetom, tam zo zahranicia pojde len uplny maniak, sebevrah.

Reagovat
Golasso

To by teoreticky mohlo k něčemu být, pokud by je posadil do kamionů vozit zásoby. Jestli je tam ten magor pošle do bojových jednotek, tak si tam udělají akorát ještě větší bordel.

Víš, co je horší, než jít na vojnu? Jít na vojnu v Rusku . Být mladým rusákem a dostat povolávák, tak si asi pustím Bayraktar song a jdu si to rovnou hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že spousta mladých Rusů zrovna onemocní nebo si něco zlomí

Reagovat
Talker

Já myslím, že ty brance přesunou do těch oblastí, odkud teď budou sbírat posily (tj blízký východ, arménie a podobně). Tohle tam poslat nemůžou.

Reagovat
jk

Hlavně je to v rusku protizákonné. Ale to je asi moc nesere no...

Reagovat
Talker

Tak ono je vidět, jak rychle se zákony dají v Rusku měnit.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/herooftheday10/status/1504095896706891779?fbclid=IwAR0u4M241s84u5INms4EN1o54s4fwX1skxnjSVdvu66JnlAuA4fJrY0W0KU

Rusové stahují vojáky z Abcházie. Obrovská šance pro Gruzince vzít si zpátky, co jim patří.

Reagovat
Talker

Jako to by byla sebevražda. To by mělo smysl možná pokud by byl brutální převrat a občanská válka v Rusku.

Přece jen je rozdíl být Ukrajinou se 44 miliony obyvatel, která se na invazi připravuje 8 let a nakoupila/dostala zbraně za miliardy a být Gruzií s 5 miliony bez (velké) podpory západu.

Reagovat
Mastný Chobot

Kurva, nech počkajú ešte, ja tam za mesiac idem

Reagovat
jk

Massive explosions in a number of cities in #Belarus. Residents of Baranavichy, Luninets, Stolin, Hantsavichy, Slutsk, Kletsk and other cities reported sounds similar to explosions. We are trying to understand what happened

https://bit.ly/3KUnqBT

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/PavelLatushka/status/1504200509481173006

To fakt vypadá na převrat. To ani Putin nebude moct zasáhnout. Má teď jiné starosti.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak jenom cvičení.

Škoda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Euphael

❗️ Belarusian media report that sounds similar to explosions are being heard in several cities of Belarus at once. They were heard in Baranovichi, Luninets, Slutsk and other cities. Information about what is happening is specified

According to oppositionist Pavel Latushko, over the past three hours, more than 30 fighters, transport planes and helicopters have taken off from Belarusian airfields in Baranovichi, Gomel, Lida and Luninets. Latushko reports six missile launches near the city of Kalinkovichi

https://twitter.com/dw_russian/status/1504205820015394818

Tvl v Belorusku zacina prevrat?

Reagovat
smazaný uživatel

Píšou, že cvičení

Reagovat
mithro

na prevrat v rusku?

Reagovat
Golasso

No nazdar

Reagovat
Mastný Chobot

Snáď to nie je nejaká false flag operácia, aby ich zatiahli do vojny... Akože som si istý, že keď ruská armáda vyzerá tak, ako vyzerá, tak bieloruská bude to isté, len 20x horšie, ale predsa len, manpower je manpower

Reagovat
Euphael
Reagovat
EZ

No ked putin tak zufalo hlada vojakov vsade tak aby toto nebola len falosna zamienka pre bielorusov

Reagovat
oli9

https://twitter.com/JZaluzsky/status/1504214401511043075?s=20&t=TUiySID82BlViRw6ecLTCQ

Ovšem Lavrov na cestě do Číny a ihned se letadlo otáčí zpět ve stejný moment

Reagovat
Euphael

tyyy vole

Reagovat
fenixLFC

moze to byt prevrat, utok rusov, utok ukrajincov, utok bielorusov aby mali zamienku utocit...literally tam tych moznosti je tak vela ze vieme iba to ze nieco bucha

Reagovat
PJ

útok Ukrajinců nevěřim, nedává žádnej smysl. Celej svět jim fandí a pomáhá, útokem na Bělorusko by si to strašně pohnojili, jak reputaci, tak asi i pomoc. Navíc se brání Rusákům, vypadá to že se jim to daří, tak proč by proti sobě štvali další armádu, která byla doteď v klidu?

Převrat by byl super, ale čekam spíš že se to vysvětlí nějak úplně jednoduše...

Reagovat
fenixLFC

ja viem, len vypisujem fakt vsetky moznosti aby som ukazal ze realne nic nevieme zatial

Reagovat
DelPiero137

Bielorusi nemaju mobily a Twitter aby to hned hlasili?

Reagovat
spider_8

Tohle je starý video, ale dneska mi to zvedlo náladu

https://www.youtube.com/watch?v=1yHbAhFnfrA

Reagovat
vladis271

Chytám zmiešané signály. Velké mená hovoria to čo chcem počuť.

Fukuyama otvorene hovorí o ruskej porážke, Zachaaria hovorí o tom, že rusi znižujú požiadavky na ceasefire lebo cítia tlak. Vysoký americký generál vraví o tom, že dalších 10 dní môže rozhodnúť vojnu ak ukrajinci vydržia....

Na druhú stranu správy o posilách zo všetkých častí ruska, osetska, sýrie etc..

Reagovat
roman_tycka

Arestovic rikal, ze ty posily proste pobiji a nejpozdeji v kvetnu bude konec

Ale taky jsem stale skepticky, radeji.

Reagovat
oli9

Rusaci vůbec nepostupuji. Navíc finančně jsou na tom den odedne hůř. Morálka, logistika vše. Každý den se to bude zhoršovat. Na Ukrajinu míří špičkové zbraně, jen by to chtělo ty stíhačky no. Jediné na co se Rus zmůže je to bombardování civilistů a ničení všeho ta bezmoc je nejhorší... Ale já vidím konec války spíš optimisticky než například v prvním týdnu

Reagovat
Godwinson
Reagovat
smazaný uživatel

Že by stříleli Rusové za války do vzduchu?

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mastný Chobot

Máme k tomu nejaké vysvetlenie, čo to môže znamenať?

Reagovat
Swarley

Tady zase každý dělá, jak kdyby se nikdy neožrali

Reagovat
icefish

A) nechce se jim nad bojovou zónu, bojí se MANPADS

B) nechce se jim vůbec bojovat, tak to vysypali naslepo

C) přesně takhle je to napsané v manuálu, který viděli 5 minut před vzletem

D) uvnitř sedí ukrajinští farmáři a hnojí pole vypůjčeným ruským fosforem

E)...

vyber si, co se ti líbí

Reagovat
Mimalu

Těžko říct, skoro to na mě působí tak, že se jim nechtělo úplně účastnit bojové akce. Tak svou výzbroj vystříleli takhle na prázdno a vrátili se na základnu s tím, že mají splněno

Reagovat
Golasso

Zahlídli ve vzduchu Bayraktar

Reagovat
Talker

Možná viděli nějaký dron?

Reagovat
Golasso

Nebo civilisty

Reagovat
Godwinson

Vysvetleni, co jsem cetl byla zajimava. Ostrelovani mest naslepo, aniz by museli nad bojovou zonu mne znelo dost zajimave, vzhledem k tomu, jak jim ty rakety litaj. Tu vedle duchodce v parku, tu nekam na zastavku. Takze to zni jako pravdepodobne vysvetleni

Reagovat
EZ

Strielaju na vtaky co maju do ruska priniest bio zbrane

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
kilobyte

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Trand

Reagovat
Euphael

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vodka

Reagovat
PJ

Reagovat
jk

Reagovat
Čenda

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Swarley

Píča rozlité kafe

Reagovat
Talker

Budou hlášky z těchto diskuzí zařazeny do souboje 2022? Pokud teda ještě nějaký svět bude a bude mít kdo hlasovat, ofc

Reagovat
PJ

uvidíme :)

Reagovat
kilobyte

By bylo možná lepší udělat to zvlášť.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
fenixLFC

to nie. ale zas je pravda ze podobne veci by mali potencial byt pomerne vysoko

Reagovat
TopinB

Byl by z toho bordel v diskuzi, ne jenom ten klasický folklór typu "na ty nejlepší jste zapoměli", "co to dělá tak vysoko?", "zasraná PL sekce, jejich vtipům nikdo nerozumí" a samozřejmě klasika "zatím nejhorší hlášky"

Reagovat
Nebelung

nejlepší hlášky o válce na Ukrajině. Fakt super...

Reagovat
kilobyte

Nejlepší hlášky na Rusko a jejich přátelé.

Reagovat
Nebelung

Tak to by s přehledem vyhrálo: Rusko

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ritchie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
vladis271

“Many Russian generals are talking on unsecured phones and radios. In at least one instance, they said, the Ukrainians intercepted a general’s call, geolocated it, and attacked his location, killing him and his staff.”

Reagovat
Rothbard

Co to Bělorusko, ,víme víc?

Reagovat
oli9

Cvičení a budou další

Reagovat
Talker

https://www.youtube.com/watch?v=0iWo_FX5_Ks&ab_channel=TheDailyShowwithTrevorNoah

NYPD vyhlásilo sbírku zbraní (military grade) a chtějí vybrat a poslat milion zbraní na Ukrajinu. I když ono milion zbraní by v US byla schopná vybrat kdejaká větší vesnice.

Reagovat
kiwwi

milion je fakt nic...tam je sialene mnozstvo zbrani, len je otazne ci niekomu pomoze malorazka vo vojne

Reagovat
Talker

Tak oni mluví o military grade weapons, ne o malorážkách.

Reagovat
Salfovic
Reagovat
r.mrazik

V Texasu stačí vybrat dvě farmy...

Reagovat
masina_LFC

Poslanec Taruta a bývalý hejtman Doněcké oblasti informuje, že bombových úkryt pod divadlem v Mariupolu vydržel. Lidé jsou naživu.

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1504371657871400960/photo/1

snáď to bude pravda

Reagovat
jk

Snad orkové neprovedou nálet na hasiče.

Reagovat
icefish

Přesně, bomby ve chvíli, kdy je budou vyhrabávat... to by k nim sedělo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DonAndres

sakra ať je to pravda

Reagovat
frankiefcb

uff

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
oli9

Reagovat
mithro

Reagovat
jk

The missile that hit Russian-controlled Donetsk on March 14, killing 20 people, was shot from the Russian-held territory in Ukraine, according to an investigation by Ruslan Leviev, the founder of investigative outlet Conflict Intelligence Team.

Russia had previously claimed the missile was Ukrainian, while Leviev says it is a false-flag operation by Russia to accuse Ukraine of war crimes.

https://twitter.com/kyivindependent/status/1504368490890899456?s=21

Klasika fakt…

Reagovat
jk

ruské politbyro asi provádí výsadek na východě

https://twitter.com/gerjon_/status/1504373713860542466?s=21

Reagovat
Godwinson

Vcera byly videt i nove fotky ruske techniky v konvojich nebo na vlacich v ruzne casti Ruska. Takze je to mozne, i kdyz pak clovek vidi utocny vrtulnik strilejici do nikam

Reagovat
Mastný Chobot

Utekaju pred jadrovou vojnou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Asi jdou za báťuškou carem do jeho uralského krytu, aby mu vysvětlili, proč jsou ti ukrajinci tak zlí a maj tu drzost se bránit

Reagovat
masina_LFC

In #Kherson, the #Russian occupiers removed the #Ukrainian flag from the city administration building.

Now they are trying to establish a pseudo-authority there, the "Committee for Salvation for

Peace and Order".

https://twitter.com/nexta_tv/status/1504384272479752193/photo/1

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/5410577908972387

86,6% Rusov podporuje ruskú inváziu do ďalších krajín Európy

75,5% Rusov podporuje myšlienku ďalšieho útoku smerom do Poľska

48,9% Rusov podporuje rozšírenie vplyvu Ruska do krajín, ktoré kedysi tvorili ZSSR, pričom 40,4% podporuje vplyv smerom do krajín Varšavského paktu vrátane bývalého Československa

39,6% Rusov podporuje ďalší útok do krajín bývalého Varšavského paktu, teda aj do bývalého Československa

Ono je asi naozaj celkom bezpečné povedať, že všeobecne takmer všetci Rusi sú tupí kokoti

Reagovat
Godwinson

Videl jsem par zajimavycj prednasek na youtube. Kolar, Romancov, Soukup a dalsi a tam tohle probiraji pomerne dost. Samozrejme nam odbornikum z EF uz nic moc nepredaji.

Reagovat
Talker

Máš nějaký odkaz?

Reagovat
Talker

Díky, mrknu

Reagovat
smazaný uživatel

Romancov genius ci uz obsahom alebo formou

Reagovat
jk

Úplně v pohodě

Reagovat
Salfovic

Udělat tu anketu u těch čtyřiceti tisíců rusáků u nás, tak ta čísla budou podobná.

Reagovat
Blasphemer

Já podporuju odsud věch těchto lidí někam na Kamčatku.

Reagovat
Blasphemer

odsun

Reagovat
kiwwi

tych 50-70% rusov zije dlhodobo v cenzure pod vyplyvom brutalnej propagandy...nam sa to lahko hovori, ze nam by sa take nic nemohlo stat

ako chciet vojnu je zle zo svojej podstaty, nech si pod akoukolvek propagandou, ale oni to asi tak proste neberu, ze je to vojna...oni naozaj veria tomu, ze sa brania

Reagovat
Zaschrona

To je všechno možný, ale pokud si to fakt myslí, neomlouvá to vůbec nic. A mělo by nás to sakra hodně varovat...

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
kvasha16

Reagovat
The Krupy

Reagovat
kilobyte

Snad už si většina lidí uvědomí, že Rusko není náš spojenec, ale nepřítel. Měli bychom je už začít, tak brát a dokud se tam výrazně něco nezmění, tak neustupovat.

Reagovat
smazaný uživatel

nejde mi to zobrazit, jaky je toho zdroj? jakoze putin asi ma zajem aby to vyslo, tak ze cela krajina stoji za nim ne?

Reagovat
zrzek999

Nejspíše už to smazali. Oficiální facebooková stránka Slovenské policie sdílela výše uvedený text. Zdroj této informace byla nějaká ukrajinská agentura (tu stránku už asi nedohledám). Za mě osobně ten zdroj nebyl nic moc, na to že to sdílel oficiální profil slovenské republiky.

Reagovat
Neon

Němečtí politici se ukazujou jako čím dál větší močky: https://twitter.com/coolservativ/status/1503981891673899011

Po projevu Zelenského před bundestagem pokračovali v probírání očkování atd., ani slovo o ukrajině, ani jeden proslov o německé strategii vůči rusku.

Reagovat
Neon

pro ilustraci, jak asi vypadala reakce bundestagu na Zeleského projev: https://www.youtube.com/watch?v=UnyBJJI2eqs&ab_channel=Kaeks

Reagovat
oli9

Němci jsou totální zbabělci... Kteří si nenechají sáhnout na pohodlí

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
vacin

Určitě jsou zbabělci, ale mně příjde, že si zároveň neuvědomují vážnost situace, která z toho jejich postoje muže vzniknout jim v střednědobém horizontu. A vubec bych se nedivil, kdyby díky jejich vztahum s Ruskem postupně přišli o postavení nejsilnějšího člena EU, protože výsledek války podle mě hodně změní sílu postavení jednotlivých zemí v EU a Německo bude země, která po Rusku ztratí nejvíc.

Reagovat
Freedo

Tam je prostě hrozná škoda Brexit. Němci mají moc silnou pozici a tlačí svoje připosraný názory. UK by to dobře vyvažovalo.

Reagovat
r.mrazik

bohuzel jsou britove taky slusni idioti...on ten brexit byl taky rusaky prijat dost nadsene

Reagovat
vacin

Tak je to určitě v současnosti, ale nedivil bych se, že ta jejich připosranost je i zpusobena jejich "strachem" ze vstupu Ukrajiny do EU, protože najednou by v EU byla obrovská země s možná největším nerostným bohatstvím v rámci EU a v kombinaci s Polskem a jejich vztahy s USA by to v budoucnosti mohlo dost výrazně změnit rovnováhu sil v EU a rozhodně v neprospěch Německa.

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

S tím divadlem v Mariupolu nejlepší zpráva dne. Ovšem nic to nemění na tom že rus5 je odpad a je třeba je izolovat totálně

https://twitter.com/OzKaterji/status/1504208771027021832?s=20&t=8YH9SBY6vRUBcZFTbtv_oA

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
jk

Rusko odeslalo úroky za dolarové dluhopisy. Pokud nedorazí, stát bude na pokraji platební neschopnosti

https://twitter.com/irozhlascz/status/1504402245965783044?s=21

Reagovat
jk

No a my měli obavy, že nebudou platit…

Reagovat
Mastný Chobot

tak 117m dolárov... to je nič, za to si ani Pogbu nekúpiš

Reagovat
Euphael

presne tak...oni si nemuzou dovolit nezaplatit.

What happens if Russia doesn’t pay at all?

A debt default could drive Russia’s few remaining foreign investors out of the country, further isolating it. If the government defaults, companies may follow.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
jk

Kdyby přestupoval z United tak by ti to asi stačilo

Reagovat
Talker

By si ho znárodnili, jako letadla a podniky.

Reagovat
jk

Reagovat
EZ

Pavel Pogbov

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
TopinB

Reagovat
spider_8

Reagovat
Gazdo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
jk

Update on Mariupol theater after bombing:

"The bomb shelter held. Now the rubble is being cleared. There are survivors. We don’t know about the (number of) victims yet," mayoral adviser Petro Andrushchenko told Reuters by phone.

https://twitter.com/phildstewart/status/1504402863254036480?s=21

Reagovat
Mishko

Rusko pohrozilo Bosne ukrajinským scenárom. Ruský veľvyslanec Igor Kalabukov povedal, že krajina má právo rozhodnúť sa, či vstúpi do NATO, ale Moskva si vyhradzuje právo na odpoveď. „Na príklade Ukrajiny sme ukázali, čo očakávame. Ak dôjde k hrozbe, odpovieme.“

Reagovat
lampas

To nevím, jak by udělali, leda že by tam vlítlo Srbsko s jejich podporou. To by si snad Srbsko nedovolilo, vždyť až Rusko padne na hubu, tak by je tam vlítlo NATO srovnat se zemí.

Reagovat
PJ

Putin něco zmáčknul a bouchlo jim to doma?

Reagovat
EZ

Reagovat
TopinB

Reagovat
mithro

Reagovat
Euphael

Could also be in preparation for inner turmoil?

Be it a coup, a revolt or even a good old threat tactics for the West's sake, one thing is for certain, Russian "Elites" are not sitting pretty. So, they could be using their pre-built safe Havens to survive the incoming storms.

Bad feeling about this. You would not use all your evacuation aircrafts out of Moscow for an exercise, because then there are no evacuation flights left for an actual “emergency”.

Reagovat
vodka

pochybuju, že by v rusku hrozil převrat, to je tak možná zbožné přání...

Reagovat
EZ

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
oli9

dokud Putin nechcipne tak se nic nestane

Reagovat
Talker

Taky se obávám,oni tam budou mít pár stovek tisíc jednotek, leda by se báli vzpoury armády...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
mithro

Reagovat
Talker

Plánují ostřelovat konvoje a bojí se reakce...?

Reagovat
ZJEV

Zjistili, že mají ty letadla už stejně k ničemu, tak jimi odváží neposlušné na Sibiř, aby rychleji prozřeli

Reagovat
jk

Most of the Russian Special Detachment (RSD) flights from Moscow are now landing at various destinations in Russia, including Omsk, Ufa, Novosibirsk and Tyumen.

Reagovat
jk

Tohle fakt nechápu. To tam někomu hodili z okýnka klíče od baráku, co zapomněl v Moskvě nebo co?

https://twitter.com/malachy5/status/1504421373376176132?s=21

Reagovat
vacin

Holt komunisti posílali politické vězně na Sibiř vlakem, Putin vládním letadlem

Reagovat
icefish

Letí pro něco

Reagovat
vacin

Jenže, co jsem viděl dráhu tří letadel, tak podle všeho, tam kam letěly nepřistály, ale jenom se otočily a letěly zpátky.

Reagovat
icefish

No tak to… nevím!

Reagovat
vacin

Ještě mně napadlo kurz přežití ministrů. Vyhodili je padákem nad Sibiří a musí se dostat do civilizace

Reagovat
TopinB

Vystřelili Lavrovovi klíče do luftu kanónem, a chudák Ivan se musel vyklonit z letadla aby je chytil

Reagovat
Freedo

Vlaky v Polsku nabírají několikahodinové zpoždění, zabezpečovací sítě postihl rozsáhlý výpadek. Mimo provoz je přes 800 kilometrů tratí. Podle expertů by mohl být na vině hackerský útok.

Reagovat
oli9
Reagovat
Talker

To nemá smysl. Tohle stádo stále považuje 1945 a 1968 za pomoc, ne za okupaci.

Reagovat
fabec1222

Co bylo v 1945 za okupaci?

Reagovat
Blasphemer

Stačí se podívat, jak se tady “osvoboditelé” chovali. Že nás osvobodili z velký části je samozřejmě pravda a nikdo to nerozporuje (i protože armáda USA musela zůstat na demarkační linii), ale mě všude to byla pro ty lidi výhra, že je osvobodili zrovna rudoarmijci.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro lidi v letech 1944-1945 nebyla ani jedna osvobozující armáda dobrá. Např. v Brně obě armády svými bombardováními zabily stovky civilistů.

Reagovat
Blasphemer

Tady v Plzni Američané bombardovali například Škodovku, protože vyráběla zbraně pro Němce.

Reagovat
Zark

to už ale bylo jasné, že je konec války.., spíš zničili fabriky(a nejenom fabriky, bohužel) v zemi, u které věděli, že ji nedostanou pod svá křídla, ne?

Reagovat
icefish

Zeptej se v Plzni, jestli měli ženský z osvoboditelů strach. A zeptej se v Brně/Ostravě/Hradci…

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Odpovedz pls nám, nevzdelanym. Z kontextu mi vyplýva, že Plzeň asi oslobodili američania a východ krajiny rusaci..a?

Reagovat
icefish

A podívej se na historické záznamy, výpovědi pametnic apod. - souhrnem vzato jenom jeden národ bral kořist/kradl věci (šaty, stroje, hodinky), znásilňoval ženy (jasné, ne všichni, ale stávalo se to) a odvlékal nepohodlné zajatce svoji vojenskou tajnou službou.

Osvobodili nás oba národy, ale jen jednoho se bylo třeba bát… můžeš to relativizovat a hledat jednotlivé případy i na druhé straně, ale jde o poměr.

Pokud bys k tomu chtěl nějaké odkazy, zkus si je dohledat, pokud nenajdeš, napiš mi do pošty, pomůžu ti

Reagovat
smazaný uživatel

politicka okupacia

Reagovat
Talker

Hele jo, bylo to osvobození od Němců a následná okupace východní Evropy. Prakticky výměna okupanta okupantem.

Třeba v Madarsku získali komunisti 17% v 1945 a následně tam vlítli Rusáci, kterým se výsledky nelíbily a dosadili do vlády komouše.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_People%27s_Republic#Formation

Reagovat
jk

Trochu odbočím ale když jsme u toho. Muzeum věnující se okupaci Maďarska, Terror Háza v Budapešti. Kdyby jste byli poblíž krajně doporučuju, fakt super zážitek.

Reagovat
Blasphemer

Já se hodně divím, že Maďaři Orbána ještě nesežrali za to, co teď předvádí. Vždyť tam musí Rusy kvůli té historii totálně nesnášet.

Reagovat
Talker

Mně přijde, že hraje na takovou nacionalistickou notu, ale zároveň je to srab a chce být neutrální co to jde, aby náhodou nenasral Rusko.

Reagovat
Blasphemer

Podle mě tak trochu doufá, že Putin vyhraje a Maďarům na Zakarpatské Ukrajině udělí v rámci Ukrajiny úplnou autonomii.

Reagovat
Talker

S tím bych úplně nepočítal, furt je v nato a EU.

Reagovat
Blasphemer

No, však si ani nemyslím, že by je nějak oficiálně připojil k Maďarsku. Občanství už tam Orbán stejně rozdal všem, co mají maďarsky znějící jméno.

Prostě by jim jen nějaká Putinova loutka dala autonomii v rámci UA, jako odměnu za Orbánův postoj během války.

Reagovat
vodka

Vilnius má zase super muzeum KGB

Reagovat
Freedo

Tam jsem nebyl, ale v Litvě je ještě fajn na návštěvu Ninth Fort u Kaunasu. Zabili tam až 50 tisíc Židů.

Reagovat
mithro

Reagovat
TopinB

Díky za tip

Reagovat
Freedo

Tak já taky přidám jedno - Museum Aljube Resistência e Liberdade v Lisabonu. Dost dobrý.

Reagovat
jk

Lisabon top Ale nikdy jsem nebyl v žádném muzeu, vždycky skončíme někde v Bairo Alto

Reagovat
Freedo

To chápu. Já tam byl na půl roku studijně, takže byl čas i na muzea, jinak bych to měl stejně.

Reagovat
jk

Každopádně dobré vědět.

Reagovat
Talker

Tak teda taky přidám, každopádně je to trošku z ruky - S21 a Killing fields u Phnom Penhu.

Celkem mě mrazilo, když jsem tam byl a to jsem celkem "imunní" k muzeům a podobným oblastem.

Reagovat
Freedo

Reagovat
lampas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přečetl jsem si jich pár. Chuj šel bojovat za Rusy a už je asi po něm

Reagovat
vacin

Komentář z Facebooku ta3...

Ja len takú otázku. Čo robili ľudia v tom divadle? V štáte je vyhlásené stanné právo a oni v divadle hrajú?

Veď nad hlavami im lietajú bomby a oni si idú do divadla?

Alebo ako to je? Čo vlastne hľadali v divadle tí ľudia??

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
The Krupy

Moje obľúbené je "O vojne informujú tie isté médiá, ako o covide!" Alebo ešte v prvej vlne "respirátor neušiješ ako rúško, CHÁPEŠ?"

Reagovat
Kovi81

Reagovat
jk

Zjistit si, proč ti lidi byli v divadle by zabralo méně času než napsat takovou koninu.

Reagovat
kilobyte

Jak komu.

Reagovat
TopinB

To ne, vono je složitý cokoliv hledat, když je člověk vylízanější než miska se zmrzlinou

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
naheCZ

Reagovat
db18

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Swarley

Reagovat
EZ

Reagovat
Neon

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zaschrona

Olo pls

Reagovat
Trand

Reagovat
kilobyte

Reagovat
icefish

Reagovat
DelPiero137

Usetrite Slovensko od cim dalej vacsej hanbe a nepostujte taketo veci

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Euphael

https://twitter.com/EuromaidanPress/status/1504419779947466764

Konecne spravne vyuziti pro ruske letadla

Reagovat
sokar

Reagovat
DonAndres

„Čína je pro ukrajinský lid přátelskou zemí. Jako velvyslanec mohu zodpovědně prohlásit, že Čína bude pro Ukrajinu vždy silou dobra jak po ekonomické, tak po politické stránce,” slíbil velvyslanec.

Šach

Reagovat
Talker

Tak oni to nejspíš myslí tak, že si tu zemi budou chtít koupit, až tam skončí speciální mírová operace.

Reagovat
DonAndres

Taky v tom vidím podobný úmysl. Ale v aktuální situaci je to rozhodně optimističtější, než kdyby se začalo prosakovat na povrch, že budou Rusku poskytovat zbraně, drony apod.

Reagovat
lampas

Reagovat
kiwwi

Nepouziva Cina Rusku diplomaticku skolu? Len tak pre istotu...

Reagovat
Blasphemer

U Číňanů nikdy nevíš. Ale bylo by to moc, fajn kdyby to byla pravda.

Navíc já prostě nevidím jedinou pozitivní věc, co by Čína příklonem k Rusku získala.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si říkám, že asi potřeboval čas, aby se rozhodli komu vyjádří podporu.

Reagovat
smazaný uživatel

To by i vysvětlovala ta Lavrovova včerejší otočka.

Reagovat
Neon

Přišla mu během letu SMS od číňana: "Už nechoď."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Blasphemer

Tak to pochop, už je koniec

Reagovat
Swarley

Pane prezidente Putine, Ukrajina se chce dohodnout na kapitulaci

Uf, no konečně, přineste mi telefon, já to vyřídím

Pane, žádný nebude potřeba, jsou za dveřmi, máme prý hodinu

Reagovat
sokar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Reagovat
PJ

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vacin

A Lavrov mu poslal videozprávu

https://www.youtube.com/watch?v=VXinPo2dyIY

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
Neon

Reagovat
Hachim Mastour

https://mobile.twitter.com/ilyamatveev_/status/1503150438429954051?s=21 Ten prieskum je tak zlý aj zo strachu. Nie iba kvôli vygumovanosti

Reagovat
smazaný uživatel

Takze Chinsky Xi Jingping sa stretne s Bidenom

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé ještě to chce převrat v Bělorusku a Putin se může zastřelit

Reagovat
Rothbard

Z čeho usuzujete, že Rusko má demografický problém? Hoďte prosím nějaký zdroj či statistiku.

Reagovat
jk

Three independent sources report that the deputy chief of Russia's Rosgvardia (a unit of RU's interior army which has had tremendous losses in Ukraine), Gen. Roman Gavrilov has been detained by FSB. Gavrilov had also previously worked in FSO, Putin's security service.

https://twitter.com/christogrozev/status/1504440205352349700?s=21

Reagovat
Trand

"Totally untrue, I just spoke with the general", posts senior United Russia official Alexander Hinshsten.

https://twitter.com/christogrozev/status/1504448777943494665

Každopádně to tvrdí rusák a ještě k tomu politik z Putinovy strany, takže věrohodnost je dost pochybná.

Reagovat
spider_8

S nim mluvil kdyz byl privazany k radiatoru ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Vše jde podle plánu

Reagovat
Trand

Lukašenko hrozí Ukrajině "Pokud bude Ukrajina nadále pokračovat v eskalaci proti Bělorusku, pak odpovíme."

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1504451891073327114

Tvl to je taky strašně bizarní, víte někdo co chce Bělorusko vlastně dělat? Mi přijde že každej den dává Lukašenko protichůdný vyjádření a pořád vyhrožuje ale vlastně do tý války vůbec nechce. Hroznej komediant tohle. Minule řekl v rámci jedné minuty, že se Bělorusko speciální operaci neúčastní a pak že už několikrát odpovídal, že se operace účastní.

Reagovat
Mastný Chobot

+ tá legendárna tlačovka, kde na tabuli ukazoval s ukazovadlom ukazoval, ako má prebiehať invázia, aby Ukrajinci vedeli

Reagovat
Trand

Reagovat
Mastný Chobot

ukazoval s ukazovadlom ukazoval tak ty si dobrý kkt

Reagovat
Kovi81

Reagovat
icefish

Chvilku jsem si říkal, proč jsi na nej tak zlej

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Neon

Reagovat
TopinB

Reagovat
Aldeano

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
vacin

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
dantetomas

Reagovat
kvasha16

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Dody10

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Blasphemer

A kterou určitě potěšil i Moldavsko.

Reagovat
Talker

Tak ono co má jiného dělat? Rusáci mu drží pistol u hlavy, takže se snaží kličkovat a zavděčit se Putinovi a zároveň se nepřiplést do toho konfliktu.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Trand

Jako to chápu, ale on mi přijde jako neskutečnej amatér, takovej buran z vesnice kterej se omylem dostal do čela země. Bylo by to vtipný, kdyby se v Bělorusku nedělo to, co se tam poslední roky děje.

Reagovat
The Krupy

Zo všetkých tých autokratov mám najradšej tohto: https://www.youtube.com/watch?v=OoaepvjjQ6U

Reagovat
Godwinson

Kdyz si stoupnul k tem klavesam, cekal jsem neco takovyho ...

https://youtu.be/yLa8Br569gA

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To je docela chytlavé

Reagovat
Talker

Tak je to zelenej mozek, to tě moc překvapovat nemusí asi.

Reagovat
Blasphemer

On to podle mě musí hrát na obě strany. Samotnýmu se mu do války, do který nemá důvod jít, asi moc nechce, ale zároveň musí držet basu s Putinem a hrát divadlo, že je jeho největší spojenec.

Reagovat
Trand

btw zde jedno z nejlepších videí na youtube, na který jsem narazil nedávno, Seagalovy výrazy jsou legendární

https://www.youtube.com/watch?v=Cllle4Kyqoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

On bude takový samonasírací typ nikdo mu nic nedělá a pořád vyskakuje

Reagovat
Rothbard
Reagovat
spider_8

A k tomu ty komentare, to by jeden blil

Reagovat
kilobyte

Na Sibiři se našli obrovská ložiska ropy, takže západ donutil Rusko zaútočit na Ukrajinu.

Reagovat
Busby babes

tyhle vlky sny komunistu o prohnilem a vycerpanem zapadu jsou desne vtipny.

Reagovat
kilobyte

Západ je tak prohnilý, až z toho komunisti nemají co jíst.

Reagovat
r.mrazik

Chudák Konečná...v pitomým EU parlamentu bere 400 tacu měsíčně...chudák to musí rozložit asi zevnitř společně s šíleným Ivanem Davidem

Reagovat
r.mrazik

komunisticka pica...to se jinak rict neda

Reagovat
Talker

Němci naznačují (opatrně), že je Polsko a spol "tlačí" k něčemu. Já to chápu, byli zvyklí poslední dekádu či více tlačit všechny ostatní do něčeho, do čeho se jim nechtělo a pak byli nasraní, když se jim to nepovedlo...

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kyjev-ischinger-ukrajina-premieri-polsko-ischinger-cesko-slovinsko-fiala-valka-eu.A220317_131853_zahranicni_jhr

Reagovat
Blasphemer

To měli ale Merkelovou, která byla trošku jiná politická váha než Scholz. Já si myslím, že bejt ona stále u válu, tak Němci rozhodně nejsou tak zdrženliví.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Godwinson

Nemci se ukazuji ve straslivem svetle, totalni ubohost.

Reagovat
vacin

Oni jsou na nejlepší cestě ztratit status země číslo 1 v EU.

1) Jejich vztah k Rusku

2) jejich liknavost při pomoci Ukrajině

3) průser s dodávkou zbraní

A podle mě, se neskutečně posílí pozice Polska (i díky vztahu s USA) a pokud by Ukrajina měla vstoupit do EU, tak spolu vytvoří dost silnou opozici Německu.

Oni mají jednu z posledních možností, jak z toho po Rusku nevyjít nejhůř a to, že by byli iniciátorem jednání, které by vedly k dohodě.

Reagovat
fenixLFC

to sotva, stale su ekonomicky zdaleka najsilnejsim hracom v europe. jasne, teraz doplacaju na to ze ich vedu socani ktori boli vzdy hotovi z ruska, ale ten ich status zeme cislo 1 v EU nestratia. jasne, v medzinarodnych vztahoch uz nebudu mat tak dominantnu poziciu ako mali vdaka merkelovej a jej umeniu najst kompromis, ale nemaju ziadnu velku protivahu v celej europe. francuzi a ich diploamcia su k smiechu uz dlhodobo

Reagovat
vacin

Ekonomická síla jim bezpochyby zůstane, ale ber v úvahu, že oni pravděpodobně energetickou závislost na Ruským plynu vymění za energetickou závislost na americkém plynu a to pro ně není ideální zpráva a když to přeženu tak díky tomu ta protiváha můžou být USA respektive ti koho si vyberou

Reagovat
vodka

ze polsko hodne posili bylo vicemene jasne uz od brexitu. kdyby si samo s pisem na cele nehazelo klacky pod nohy s tou jejich soudni reformou, tak uz jsou jinde.

Reagovat
vacin

Určitě oni si to hodně pokazili i tím, jak podporovali Trumpetu atd, ale tím jak se prezentují teď, kdy jsou z EU jednoznačně nejvíc vidět je podle mě vrátí do pozice nejbližšího spojence USA v EU.

Reagovat
vodka

Neomezoval bych to na tyhle podpory. Kaczynski je fakt hodnotově jinde a je dogmatik.

Reagovat
Talker

mít vládu, se kterou jsou ostatní ochotni jednat, tak se dá fakt vybudovat silný proevropský blok z V4

Škoda, že tam byli donedávna Fico, orban, Babiš a piš...

Reagovat
vodka

V4 je za mě slušný koncept v rámci těch 90 let, kdy se jednalo o postsovětský blok státu, které usilovaly o rychlé začlenění na západ, od přistoupení to beru víceméně jako trošku zombie pakt s tím, jak je politicky vývoj v jednotlivých státech odlišný, ale víceméně podobný, jen v jiném čase. je to dost nesouroda skupina, co reálně netáhne ve většině času za jeden provaz, takže useless. Vývoj je ale zajímavý, Orbán s Ficem (Fico btw chtěl patřit k jádru EU velmi dlouho a jeho vláda "hráze proti extrémismu", aby se pak sám stal extrém je úžasná) a jejich otočky jsou perfektní příklad, Polsko si reálně vydobylo mnohem větší váhu v rozhodování o rozpočtu už jen tím, kolik lidí reprezentují a ochotou jednat a hledat kompromisy, což u nás ODS s Topolem dost podcenila stavěním se na stranu UK, Babiš to pak lobbingem jen za zájmy agrofertu nevylepšil.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kvasha16

V4 casom mozno zacne stracat na "dolezitosti" a rozbehne sa ta iniciativa 3 mori, najma teraz, po spravani Ruska

Reagovat
Talker

Tak ona by V4 by dávala smysl, pokud bychom měli podobný směr (který nám dala válka, kdy se až na toho Orbána shodneme). On je asi problém, že každá země řeší něco trošku jiného. Poláci udělali obrovský krok kupředu ve stavbě dálnic. Když jsem tam jel nějakých 10-12 let zpátky skrz, tak tam snad byly na těch rychloproudkách občas i křižovatky. Když jsme tam jeli na fotbalový turnájek s EF, tak už ty dálnice dostávaly podobu a teď už to bude kompletní.

Každopádně máš pravdu, každá země si prošla tím podobným, jen v jiném čase a minuly se ty spojnice (občas i díky bohu). Prakticky jediné téma, které jsme měli společné mi přijde, že byli uprchlíci ze středomoří a Turecka.

Je strašná škoda, že jsme tohle nevyužili taky k transformaci naší dopravy - když už ne dálnic, tak minimálně železniční dopravy, kdy jsme fakt mohli být napojení na ty další země rychlovlaky, mohli jsme postavit nějaký přímý spoj na letiště z hlaváku (nebo něco podobného).

On ten směr UK dával celkem smysl, protože ta podle mého chtěla podobné změny, jako my. Kdyby získal tento blok převahu, tak by to mohlo vést k zajímavému vývoji, bohužel Britové to posrali.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vacin

Moskva varuje Slovensko: Vyhoštění diplomatů nezůstane bez odezvy. By mě zajímalo, co mají v rukávu.

Na seznamu nepřátelských zemí už jsou, jedině, že by chtěli poslat vojsko k jejich hranicím, ale vzhledem k tomu, že na to se nejdřív musí dostat přes Ukrajinu nebo ještě v horším případě přes Polsko, tak to asi padá taky

Reagovat
Talker

Zakáží prezidentce jezdit do Ruska a zabaví veškerý její majetek tam... Chudák Čaputová.

Reagovat
Blasphemer

*Chaput

Reagovat
kilobyte

Budou první na seznamu Nepřátelské země 2.

Reagovat
The Krupy

Enter Oliver.

Reagovat
TopinB

Přestanou platit slovenské dezoláty, kteří si pak půjdou pro extra dávky, zničí Slovensko ekonomicky

Reagovat
kvasha16

Reagovat
oli9

Oliverovi chapadla začnou pracovat

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/OndrejNovacek/status/1504460534233669634

Válečný zločinec Putin kvůli neúspěchu na Ukrajině zahájil čistku mezi armádními generály a členy tajných služeb, zatýkat se má i v ruské tajné službě FSB. Putin podle zpráv nahradil nejméně osm generálů.

Když si člověk vezme, že je pravděpodobně nahradí někdo blbější a poslušnější, tak tu válku Rusko prosere snad ještě rychleji.

Reagovat
smazaný uživatel

To je docela nevděčné tyhle vysoké funkce u Putina. Skončit nemůžeš a když ti to nejde, tak jdeš do vězení

Reagovat
fenixLFC
Reagovat
Busby babes

tradice SSSR se musi dodrzovat.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Talker

Hele je to jejich volba. Tvoje (naše) volba je nekupovat jejich výrobky a dát jim pocítit v rámci ČR/Evropy, že to nebylo moudré rozhodnutí.

Reagovat
Godwinson

Tohle vyzadovani je smesny. Spravne bylo, ze ty firmy zacaly koncit samy o sobe z nejakych vyssich principu.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
DelPiero137

prechadzam na Jacobs

Reagovat
thewall

Poslal jsem dotaz na Nestlé Česko jestli se Nestlé stahuje z ruského trhu nabo na něm zůstává. Jsem zvědavý na odpověď. Čekám marketingový blábol nejvyššího levelu, nebo ignoraci ...

Reagovat
smazaný uživatel

Neodpoví

Reagovat
thewall

Uvidíme. Tyto korporace mají poměrně striktní interní pravidla a tipl bych si, že je v nich obsaženo, že každý dotaz má být zodpovězen. Druhá věc je informační hodnota odpovědi a proto čekám nějaký PR blábol.

Reagovat
thewall

Šlo to velmi rychle. Zde je odpověď Nestlé:

"Dobrý den, pane ........,

co se týče Ruska tak jsme zastavili reklamu v Rusku, pozastavili jsme veškeré kapitálové investice v zemi a přerušili jsme dovoz a vývoz všech výrobků s výjimkou základních potravin, jako je dětská výživa."

To by za mne šlo, pokud je to pravda. S dětskou výživou nemám problém, stejně jako chápu, že např. farma firmy budou dál dodávat léčiva na ruský trh.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně

Reagovat
kilobyte

Docela by mě zajímalo, co všechno obsahuje to "základní potraviny". Ty jejich firmy moc takových produktů nemají. Nebo se pletu?

Reagovat
thewall

Ani nevím, protože podle značek, které má Nestlé, nejsem jejich zákazník. Tu formulaci taky vidím jako hodně mlžící.

Reagovat
icefish

Takže z toho vyplývá, ze v případě, ze si to tam vyrobí a zároveň prodají, nemají žádná omezení

Reagovat
herbage

hm, z toho nic nekupuju. Od té doby, co kitkat pro český trh začali místo čokolády obalovat v hovnech, tak jsem je začal kompletně ignorovat. Zřejmě se jedná o složení dle specifických chutí českého národa

Reagovat
DelPiero137

jako Coca Cola

Skratka oni vedia lepsie co nam chuti a co nam prospieva

Reagovat
smazaný uživatel

Nestle jsou sraci i bez tohoto konkretniho rozhodnuti.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Hokaido

To jsou největší kurvy už strašně dlouho.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
kiwwi

Rusko uviedlo, že rozhodnutie Slovenska vyhostiť troch ruských diplomatov povedie k degradácii vzťahov medzi krajinami. Ruský rezort zahraničných vecí hovorí o „nevľúdnom kroku“ a tvrdí, že Bratislava sa zrejme „s posadnutosťou snaží držať krok so Západom“.

„Sme sklamaní z ďalšieho nevľúdneho kroku zo strany slovenských úradov. Pod prehnanou zámienkou sa rozhodli do 72 hodín vyhostiť troch diplomatických zamestnancov ruských zahraničných misií… Na pozadí démonizácie vzťahov s Ruskom zo strany Západu takáto politika zámerného zhoršovania na bilaterálnej úrovni vedie k degradácii našej spolupráce,“ uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

„Možno alebo zrejme sa Bratislava s rovnakou posadnutosťou snaží držať krok s ostatnými západnými krajinami, ktoré sú k nám nepriateľské, a tak sa zaviazala rozpútať protiruskú kampaň zrejme si neuvedomujúc, kam by ju to mohlo priviesť – a privedie, ak sa toto všetko nezastaví,“ dodala Zacharovová. (tasr, tass)

Reagovat
smazaný uživatel

Zas a jenom výhružky. Umí taky něco říct bez arogance a agresivity?

Reagovat
Blasphemer

Ne, jsou to Rusové.

Reagovat
Talker

V tuhle chvíli nemají moc co jiného než výhružky nabídnout.

Reagovat
icefish

Nic jiného jim nezbývá

Reagovat
roman_tycka

Nechce vyhostit Slovensko i ty Danky a podobné?

Reagovat
Blbos_Dlaha

Tieto ruske nuly by museli odist same, a to sa nestane. Peniazky zo zapadu a prdkanie na americkej socialnej sieti, to vsetko im je mega pohodlne. Ci uz ich Rusi realne platia alebo nie, ta ich silena laska k Rusku je z velkej casti iba poza pre ich vymlete ovce

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Aldeano
Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
EZ

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinská armáda znovu získala kontrolu nad vesnicí Posad-Pokrovske v Chersonské oblasti

Reagovat
Blasphemer

Lukašenko podepsal exekutivní příkaz, na základě kterého bude možné vracet dluhy zemím, které jsou “nepřátelské” v rublech.

Reagovat
icefish

Kancelář AL: “Pane prezidente, volá Putin!”

AL:”Dejte to sem!”

AL:”Da, da… dadada… da, da… nět! Nět! Da, da… spasiba!”

K: “Pane … pane prezidente! Vy jste řekl Putinovi nět?! Co teď s námi bude?”

AL: “Klid, jenom se ptal jestli mě od samého Da už nebolí huba…”

Reagovat
PJ

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Swarley

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
TopinB

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
kilobyte

Reagovat
thewall

Neskutečně odvážní lidé. Zemi s takovými lidmi Rusové nemůžou ovládnout.

https://twitter.com/JPaulKirby/status/1501264201062440968

Reagovat
Zark

to jsou snad ještě větší borci než slováci

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Trand

Reagovat
vodka

Reagovat
kiwwi

Just Canadian things

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Golasso

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Swarley

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Freedo

Reagovat
mithro

Reagovat
icefish

Epic!

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Cotton

Reagovat
Shevchenko

Nohavica prý umře v komunismu, lidský odpad. A to jsem ho v dětství s rodičemi poslouchal dennodenně. Udavač z Těšína

Reagovat
vodka

stěhuje se do ruska, nebo koreje?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

https://dennikn.sk/2771151/analytik-bednar-ruske-sily-sa-blizia-k-hranici-vycerpania-ale-vojenske-vitazstvo-ukrajiny-je-malo-pravdepodobne/?ref=tit

Dobrý rozhovor s bezpečnostným analytikom na N-ku.

tldr:

1. celkové ruské straty techniky a munície sa momentálne odhadujú na úrovni viac ako 25% všetkých nasadených síl, pričom vojenská teória hovorí, že pri 30% stratách sa zastavuje postup útočníka - to zodpovedá realite posledných dní

2. momentálne sa očakáva, že konflikt zamrzne, keďže Rusi nebudú mať sily na útočenie a Ukrajinci nebudú mať sily na to, aby ich vyhnali odtial, kde už sú

3. pravdepodobne sa celý východ Ukrajiny zmení na Donbas a Luhansk posledných rokov

4. vo vzduchu sa očakáva, že Rusi nezískajú absolútnu prevahu, lebo na to nemajú prostriedky

5. Ukrajinci sú neskutoční a sú vzorom pre každý národ sveta

Reagovat
sokar

s 3. by som asi nesúhlasil, tam ten odpor obyvateľov aj voči "separatistom" by bol oveľa väčší, a tiež už nebudú podporovaný z ruska, ktoré (dúfam) bude mať svoje vlastné ekonomické problémy. Tam by to mohli ukrajicni postupne čistiť, pokiaľ by sa rusi stiahli

Reagovat
Mastný Chobot

A ešte krásny komentár z fb:

Doteraz sme si mysleli, že Rusko má druhú najlepšiu armádu na svete, ale teraz to vyzerá tak, že má len druhú najlepšiu armádu na Ukrajine

Reagovat
jk

Reagovat
fenixLFC

este par dni a predbehne ich aj novovytvorena a ruskymi zbranami vyzbrojena ukrajinska farmarska armada

Reagovat
sokar

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

oni i sami Ukrajinci je trolli v kometech..

Např foto zničena kolona okupanta a na Twitter Ozbrojené síly Ukrajiny postnou... Ruska armáda není silná, je jen dlouhá

Reagovat
sokar

Reagovat
kilobyte

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Cotton

Reagovat
Golasso

https://www.youtube.com/watch?v=lu8m5FA2nL8&list=RDlu8m5FA2nL8&start_radio=1

Nevím, jestli to tady už nebylo, ale zkusím. Vzpomínáte na zpívajícího "Kazmu" z Ukrajiny? Nějaký člověk to zremixoval a je to naprosto super, povzbuzující pecka

Reagovat
kiwwi

Reagovat
stas87

Dvacet let by měl strávit za mřížemi i Martin Kantor, který zase jako člen armády Luhanské lidové republiky prováděl průzkum, záškodnické akce a pokládal miny.

To stiha komentovat k tomu Arsenal a poklada miny?

Reagovat
spider_8

Je to pravy Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

A já si říkal, proč už sem nechodí.

Reagovat
The Krupy

Kontext pls.

Reagovat
stas87

Counter..

Reagovat
The Krupy

A to je fakt on?

Reagovat
Swarley

Jj, ale má kliku, za tu dobu nepropásne ani jeden titul Arsenalu

Reagovat
dantetomas

Reagovat
stas87

Nie, sak prva reakcia ti mohla napovedat, ze to neni on. Ma rovnake meno akurat, preto som to sem skopiroval, na pobavenie.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
ACSeRw!n

Německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF poukazují na to, že premiéři Polska, ČR a Slovinska Mateusz Morawiecki, Petr Fiala a Janez Janša neměli do Kyjeva mandát EU.

Francouzský prezident Emmanuel Macron nevyloučil, že se po vzoru premiérů Česka, Polska a Slovinska také vydá do Kyjeva, ale jen pokud to bude účelné.

aby se ty nemecky prasata zase neposrali... a Macron uz asi prestal byt urazenej a bude nasledovat zeme, ktere nastavuji evropske trendy

Reagovat
smazaný uživatel

A jak byl Schroeder v Rusku, tak jaký měl mandát? Debílci by si napřed mohli uklidit před svým prahem.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
oli9

Němci jsou absolutni curaci, ještě by měli zkontrolovat jestli dodezeli emisní limity.. oni tam nejeli za EU ale za své státy.... Němci jsou jedno z největších evropských zklamání jako vždy

Reagovat
fenixLFC

well, nesli tam s mandatom EU, to je pravda, takze prskat na to ze z nich nie su hotovi je nezmysel. tu to dobre vysvetluje respekt napriklad https://www.respekt.cz/komentare/zase-nas-ta-eu-zradila-jak-je-to-s-podporou-premierske-cesty-do-kyjeva?fbclid=IwAR0_yX4WqwK4VVi4F1lhoDd4c6Rm0DNzsWa5yThlUScBH7U5jksvjz5YU4s

Reagovat
kilobyte

Jak se jedná o vojenský konflikt, tak jsou Němci největší čůráci v Evropě.

Reagovat
ACSeRw!n

a dle Kadyrova na Ukrajinu miri 1000 cecenskych fanatiku

Reagovat
Mastný Chobot

Snáď majú dosť slnečnicových semienok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Reagovat
Euphael

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Čím víc kadyrovců na Ukrajině, tím míň kadyrovců na Ukrajině.

Reagovat
ACSeRw!n

snad

Reagovat
kvasha16

Reagovat
J0EL

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
oli9

za jede propaganda.. Stejně jako Kadyrov jel do Kyjeva a pak dělal taxikáře 1700km daleko v Groznem na letišti

Ještě těch 40k asadovych syranu to by sýrie padla během té doby... Reálně tak cca 500a to všichni až zjistí že dostanou konzervu s vepřovým a uvidí sníh tak se vrátí

Reagovat
Euphael

nekde na tw jsem cetl, ze Rusove slibili Syranum, ze pokud by jim byla zima, tak je zahreje ruske delostrelectvo

Reagovat
ACSeRw!n

Moskva při jednáních s Kyjevem zmírňuje svůj postoj a o některých jejích dřívějších požadavcích už se nejedná, uvedl podle agentury Unian poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak.

snad to bude pravda, kdyz to tvrdi ukrajinci

Reagovat
roman_tycka

Jeste par tisic mrtvych rusu a odtahnou i z donbasu a krymu

Reagovat
oli9

tam je mazané teď to ze Rus drží Arménie, Kazachstán, tadzikistan, Belorus atd... Nebo všechny postsovetske státy co jsou nebo byly bazalove Rusaka tak je Rus stahuje sebou dolů a vždy tam měl vliv a držel ho pomocí peněz... Teď to končí takže uz nebude taková oddanost a poslušnost jak třeba vidíme zatím nejvíc u Kazachu... Bez peněz se začnou obracet zády... A já stále věřím že až Rus bude vážně finančně a ekonomicky krvácet a přijde únava a nechuť.. Že Kavkaz se připomene a také další

Reagovat
smazaný uživatel

No neviem neviem ci chceme aby sa kaukaz pripominal

Reagovat
smazaný uživatel

S těma Kazachama to taky nebude největší oddanost, když odmítli poslat své vojáky.

Reagovat
oli9

Já to blbě formuloval, Kazasi překvapili ze jsou od začátku proti... A vlastně odmítli vojáky poslat, uznat luhans a Doneck republiky... Evropě vyjdou vstříc s plynem atd... Obchodem

Reagovat
smazaný uživatel

je to překvapení

Reagovat
Ed_Hazard

Nerobil by som si ilúzie, že tu ide o niečo iné ako o taktiku.

Reagovat
oli9

Tak Kazasi si chtějí zachránit ekonomiku a obchodovat naprimo ne přes Rusko přes které toho šlo hodně.. Ale každý kdo se od Rusa distancuje jedine dobře

Reagovat
Ed_Hazard

Skor sa zacinaju diat veci presne opacne. Velke mnozsrvo RU firiem otvara pobocky v Kazachstane, odkial nasledne bude predavat svoje vyrobky do EU. Informacia z prvej ruky

Reagovat
Godwinson

Zrovna Armenie musi byt ze soucasne situace hodne smutna.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen čistě teoreticky, nemůže USA poslat Ukrajině několik Prism a Mirage tanků? Možná by to chtělo i pár Aegis cruiserů....

Reagovat
Zark

Reagovat
Shevchenko

Armáda Prism tanků s nejvyšší hodnosti a můžou je laserem ostřelovat i z Polska.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a rovnou tam sestrojit systém na ovládání počasí

Reagovat
Rothbard

A taky Tanyu, Chrono legionáře nebo zvědy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Tanya by vystřílela celý pluk jenom s jejíma dvěma pistolema Vida, ani SEALové nebudou potřeba

Reagovat
smazaný uživatel

A ja kokot si vyhladavam aky to je Prism tank

Reagovat
Ed_Hazard

Rovnako. Až pri mene "Tanya" mi začalo dochádzať, že tu niečo nehraje

Reagovat
Rothbard

Nebo naopak hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Ja som si nebol isity ci Amici nahodou nezostrojili tieto tanky a googlil som

Reagovat
Tombull
Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/ProObjektiv/status/1504530760514088960?t=zrCaEg-02ykBZbz3Ww57ug&s=19

Čínské státní média informují o zabíjení civilistů na Ukrajině

Reagovat
Talker

Rozhodovali se, ke komu se přidat a 3 týdny drželi hubu a pekli to s Putinem, respektive mlčky čekali a doufali, že bude brzo konec. Když teď zjistili, že vítězství (pokud bude, tak) bude trvat dlouho, takže nemá smysl to pokoušet.

US na ně teď celkem drsně tlačí tím vypouštěním informací, že je budou podporovat vojensky a Čína se holt musela rozhodnout a nemohla zůstat vyloženě neutrální. Oni dostávali podle mého čočku i od amíků backchannelama, kdy jim podle mého moc na výběr nedávali a určitě hrozili "buď my, nebo oni"...

Nakonec (díky bohu) zvolila západ a Putin bude pod ještě větším tlakem.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
oli9

A rusak lze že už je mrtev

Reagovat
Swarley

Tolik má ghost of Kyiv před snídaní

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
J0EL

A aj kazdy ukrajinsky farmar.

Reagovat
Euphael

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Cotton

Reagovat
Swarley

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Simo_H%C3%A4yh%C3%A4

Slušný a asi z toho kosení Rusů měl i dobrou karmu, dožil se skoro 100 let

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tak to su zabery asi z druheho dna po invazii, podla tych lamp sa to da zistit

Reagovat
oli9

tak proto Putler tak nervil včera. Taková Z mánie jak nám servíruje v propagandě kreml to není

Reagovat
Euphael

je to stare

Reagovat
Blbos_Dlaha

Kto si myslel ze Cina pojde s Ruskom bol dost naivny. To akurat tak dezolati pri borovicke vyhukovali ako ked sa Rusi naseru znicia cely svet a smiesna Amerika nic nezmoze lebo Cina pojde s Ruskom a vsetci sme nahrati.

Cinania nie su ziadni dezolati pri borovicke maju to vsetko velmi dobre spocitane. Maju prachy po celom svete, najviac v USA, ak by sa otvorene pridali ku krajine ktora je odsunuta na okraj sveta vsetkymi ostatnymi normalnymi krajinami (kde su realne aj prachy a obchod, nejake Bielorusko a Venezuela im mozu byt uplne u prdele) tak by sli sami proti vlastnym zaujmom.

Cina zostane viac menej neutralna, ale ak bude treba zaujat postoj tak sa na krachujucich, bezvyznamnych a totalne zahanbenych Rusakov, ktori nevedia ani len vojensky porazit Ukrajinu a dostavaju na prdel od lokalnych farmarov mozu zvysoka vykaslat

Reagovat
Mastný Chobot

vyzerá to tak vďakabohu a som zvedavý, čo bude s Rusákmi teraz. Ekonomicky v piči, vojensky ledva ledva, medzinárodne v partii akurát tak so Severnou Kóreou a Bieloruskom... tým už ostane jediný tromf - atómovky

Reagovat
Mastný Chobot

... a keby aj dosiahli, čo chcú a dobyli Ukrajinu, tak im ostane akurát tak rozbombardovaná krajina, odkiaľ všetci, čo za niečo stoja, odídu a tí, čo ostanú, im tam budú robiť peklo

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
smazaný uživatel

Aby vůbec na ty atomovky potom měli

Reagovat
oli9

Přesně tak Čína se zbaví obrovského rivala Rusa... Tam bude totální výprodej vše pod cenou a číňan to dobře ví. Navíc Čína potřebuje fungující a stabilní obchodní podmínky v Evropě.. Ne to že EU bude řešit válku

Reagovat
kvasha16

EU je druhy najvacsi obchodny partner CIny, Rusko niekde "v prdeli" na 12-tom mieste (data z roku 2018) .... + su strane problemy s leteckymi prepravami do Azie, cize to neobchadza ani obchod s Cinou

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
vacin

No ty vyhlášení Číňanů by vysvětlovaly ty lety ruských vládních letadel na východ a Sibiř aniž by tam přistály. To asi letěly kontrolovat jestli je to území vůbec ještě jejich.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
kilobyte

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Swarley

Reagovat
Ritchie

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
PJ

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

hláška týdne

Reagovat
Godwinson

Ten Putinuv projev byl dost desivej. Zatim to teda nekoresponduje s tou vojenskou aktivitou, nastesti.

Reagovat
Euphael

Reagovat
Talker

Házejte lidi odkazy... Takhle nevím, jestli je to něco nového, něco, co jsem už viděl nebo jestli to mám hledat

Reagovat
Godwinson

Ten, kde mluvi o cisteni ruske populace. To uz zavani Stalinem. Uz je asi den stary, nejak uz to sleduju mene a informace dobiham.

Reagovat
Talker

Proto je fajn ten link, no

Reagovat
Euphael

Reagovat
oli9
Reagovat
ACSeRw!n

link

Reagovat
smazaný uživatel

Blinken: “jestli Čína pomůže Rusku, Spojené státy podniknou odvetné kroky.”

Reagovat
smazaný uživatel

Zelensky nominovan na Nobelovou cenu za mír

Reagovat
J0EL

Reagovat
Golasso

Reagovat
kiwwi

*Zelensky + cely ukrajinsky narod

Reagovat
Salfovic

Tak to je spíš za trest.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Kovi81

Reagovat
lampas

Od tý doby, co jí dostal Obama jen za to, že je černej, tak tahle cena nemá absolutně žádnou váhu.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Boban

cca pul roku po tom, co se stal prezidentem, realne za nic..

Dne 9. října 2009 obdržel Barack Obama Nobelovu cenu míru jako jeden z nejméně očekávaných kandidátů. Hlavním důvodem pro zvolení Obamy byly podle příslušného výboru jeho "mimořádné snahy řešit problémy s důrazem na právo a dialog".

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Rothbard

OT: Yarmolenko rozhodující gól proti Seville.

Reagovat
Mastný Chobot

The Belarusian volunteer battalion named after Kastus Kalinouski will go to Mariupol to help Ukrainian armed forces fight the Russian troops. Many Belarusians are supporting the Ukrainian army. Belarusians are massively joining the defence of Ukraine.

Nakoniec sa Putainovi splní želanie, aby sa aj Bielorusi zapojili do vojny

Reagovat
Golasso

Reagovat
Salfovic

Jak můžou Ukrajinci vědět, že to není žádá levá.

Reagovat
roman_tycka

https://www.youtube.com/watch?v=Fu5-Ktpm7xw Protože není Bělorusové (ti normální), jsou na straně Ukrajiny

Reagovat
oli9

Vždyť je spousta beloruskych oddílu na twitteru fotky videa.. Stejně tak i cecenci

Reagovat
The Krupy

Reagovat
kvasha16

oni tam asi tiez musia mat dost toho ruskeho vplyvu

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
kilobyte

A potvrdí se jeho paranoia, že jsou všichni proti Rusku. I když k tomu musel ostatní donutit.

Reagovat
oli9
Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, k čemu to je dobré. Stejně tam nikdo nelítal.

Reagovat
Blasphemer

Však tam kromě ruských bojových letadel ani nic jinýho nelítá.

Reagovat
ACSeRw!n

asi jde o gesto, jakoze vy se na bezletovy nedokazete dohodnout, tak koukejte, my ji mame !

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Svatej

Reagovat
Talker

Možná tím zakázal vlet Bayraktarům.

Reagovat
Svatej

K cemu takovej zakaz ve válce je ze strany Ruska? Kdyby ty Bayraktary dokazali sjemout, delali by to i mimo bezletovou zonu prece

Z druhý bstrany - nedava tohle příležitost Nato odpovědět bezletovkou nad Ukrajinou? Dokonala šance

Reagovat
PJ

Mezi bezletovou zónou nad Donbasem vyhlášenou Ruskem a případnou nad zbytkem Ukrajiny vyhlášenou NATO je dost zásadní rozdíl díky tomu, že nad celou Ukrajinou žádný letadla NATO nelítaji. Pokud něco poletí nad Donbasem, bude to ukrajinský, takže když to Rusko sestřelí, tak se nic na pozici Rusko vs NATO nemění. Naopak kdyby byla bezletová zóna nad zbytkem Ukrajiny, něco ruskýho tam letělo a NATO to sestřelilo, tak už je to přímej konflikt Rusko vs NATO.

Reagovat
Salfovic

Tak to by si museli rusáci dávat sakra pozor. Už teď mají ukrajinců až nad hlavu a ještě NATO do toho.

Reagovat
kilobyte

Jak něco nedává smysl, tak je na 90% jisté, že to rusáci udělají. Na těch zbylých 10% připadají věci, které je ještě nenapadli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Čtu, že údajně probíhá protiofenzíva na jihu fronty. Ukraajinci se snaží dobýt zpět Cherson. Tak jestli je to pravda, tak

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
roman_tycka

Doufejme, že to vyjde. Ještě Bělorusové prorazit blokadu u Mariupolu

Reagovat
Svatej

Reagovat
kiwwi

Ruská proputinovská televízia RT v Británii končí. Britský mediálny regulátor Ofcom odobral s okamžitou platnosťou vysielaciu licenciu ruskej štátom podporovanej spravodajskej televízii RT (Russia Today), ktorá pôsobí v zahraničí vrátane Británie. Úrad na twitteri uviedol, že ju nepovažuje za spôsobilú na držbu licencie

neviem preco mam pocit, ze UK v sankciach robi viac ako cela EU dohromady (ale aj tak ich to neospravedlnuje ako servilne sa dlhe roky stavali k ruskym oligarchom a spinavym ruskym peniazom)

Reagovat
oli9

Bohužel ceka EU čeká co Němec.... Akorát Poláci ti jedou a reaguji nejrychleji

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Rothbard

Ukrajinek už je plný Tinder

Reagovat
Trand

Reagovat
DonAndres

Tak snad nenarazí na Shimona Hayuta

Reagovat
Rothbard

It’s a match!

Reagovat
Euphael

fakt?

Reagovat
ACSeRw!n

jj

Reagovat
kvasha16

jop

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/rshereme/status/1504579756221558792 když si člověk čte to vlákno, tak se mu chce brečet, nadávat, chce něco rozbít a pak stejně cítím šílenou beznaděj.

Reagovat
Mishko

Reagovat
DelPiero137

Ciste psycho

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
oli9

Lavrov je totální dement... Jako člověk si řekne že z té jeho držky už nemůže vyjít větší sračka a stejně vždycky vyjde...

Reagovat
SunFells

Reagovat
roman_tycka

Dneska v Souboji Lavrov vs. Peskov kdo vymyslí větší pičovinu stále vede i když Peskov s jeho výrokem "zrušení ruské televize v anglickém vysílání je rusofilní a odporuje svobodě projevu" tomu snadno sekunduje

Reagovat
Mastný Chobot

Rusofilné, hej?

Reagovat
roman_tycka

fobné

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
SunFells

Mají fakt v palicích vybrakované, oh

Reagovat
Ed_Hazard

Boha krista taketo traparny ich vykresluju v ociach civilizovaneho sveta ako regulerne jebly narod. Smutne.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
kvasha16

a sa cuduju potom, preco ich ma zapad za bezmozgov

Reagovat
fenixLFC

a potom ten ich vymrdany vodca a vojnovy zlocinec bude hodinu vyplakavat obamovi ze ich zapad sikanuje a neberie vazne

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Trand

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Golasso

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Euphael

Reagovat
Swarley

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kiwwi

To mi pripomina vtip: Ked som bol maly, mama mi hovorila, nesed tolko za tym pocitacom, budes hlupy a budes potom banovat. Nepocuvol som ju. Teraz som spravca siete a banujem.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Mastný Chobot

a doplatil na to chudák Oľo

Reagovat
Aldeano

Za co konkrétně dostal ban? Byl zase šovinistický?

Reagovat
Golasso

Stalo se z něj hentai monstrum.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Bol dement tak celkovo a skryty rusky troll.

A vyzera to tak ze stalkoval ludi cez nejaku organizaciu a vyhrazal sa nech si davaju pozor. Tomu som moc nepochopil, jedina organizacia ktorej by mohol byt on clenom podla tych vyjadreni je tak LSNS alebo ustav pre dusevne chorych...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Blbos_Dlaha

oprava, miesto ustav pre dusevne chorych malo byt Republika, inak je tam ten dodatok zbytocny

Reagovat
Fakt

Zjistilo se, že to není člověk ale ruská chobotnice.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Swarley

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si baner

Reagovat
vacin

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Aldeano

Reagovat
kilobyte

Reagovat
kvasha16

Reagovat
havrys99

Reagovat
kiwwi

Minister obrany Jaroslav Naď chce počkať na konkrétny návrh v prípade snahy o mierovú misiu NATO na Ukrajine, ktorú navrhuje Poľsko. „V tomto momente si nedokážem predstaviť, ako by to malo vyzerať,“ povedal.

Dodal, že NATO bude robiť všetko preto, aby nedalo žiadnu zámienku Rusku zaútočiť na ktorúkoľvek členskú krajinu aliancie.

Česko je podľa ministerky obrany Jany Černochovej, ktorá sa dnes strela s Naďom, pripravené na debatu. (čtk)

vsak ako inac...ako vzdy si priposrato pockame co a ako a potom uvidime

Reagovat
DelPiero137

V com je to zle? Ze sa nechcem zapojit do debaty alebo podporit misiu "naslepo" bez detailov?

Reagovat
kiwwi

tak minimalne poviem, ze som pripraveny na debatu a som pripraveny nejako prispiet a nie zase len cakat s cim pridu druhi a potom sa rozhodnem podla toho, ci mi to vyhovuje alebo nie...totalna priposranost - je uplne jasne, ze Polsko a ani Cesko nebude nic robit na vlastnu past - tu ide o to, ze su iniciatormi projektu, ktory ked bude dobry, tak sa ho budu snazit pretlacit na pode NATO - k tomu snad mozeme nejako prispiet nie?

Reagovat
DelPiero137

Nechcem nikoho hajit. Mozno mas pravdu, mozno su nasi zase priposrany. Ja dufam ze sa nasi len zle vyjadrili. Pockaju na navrh Polska a nasledne budu diskutovat o moznostiach a podpore.

Poliaci su dost iniciativny, asi maju lepsie info (od USA?) co sa tam deje, co si mozu dovolit.

Hlavne aby opat po vsetkom nepovedali ze lutuju ze sa nezucastnili

Reagovat
kiwwi

> Hlavne aby opat po vsetkom nepovedali ze lutuju ze sa nezucastnili

no ved toto

Reagovat
Ed_Hazard

No tu je ale fakt, ze manevrujeme na tentom lade. Robit nejaku partizancinu nema zmysel, treba vsetky kroky koordinovat.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Euphael

Putin’s four demands for a ceasefire with Ukraine:

• Ukraine to be neutral, no NATO membership

• Disarmament

• De-Nazification

• Zelensky agreeing negotiations on Donbas with Putin

Per Erdogan, Putin phone call, retold by senior Turkish official Kalin to BBC

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1504793432052666368

Disarment v zadnem pripade snad

Reagovat
oli9

Já myslím že Rusko už je tak v háji, že jejich požadavky nemá smysl plnit.....

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
smazaný uživatel

To ne no. A Krym už nechtějí?

Reagovat
Mastný Chobot

Ešte pár týždňov a bude to:

- nechajte nám Krasnodar

- požičajte nám peniaze

- vráťte nám tanky

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Reagovat
kilobyte

a odtraktorizace Ukrajiny

Reagovat
TopinB

Reagovat
Swarley

Reagovat
Aldeano

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Euphael

Reagovat
PJ

Reagovat
havrys99

Reagovat
kiwwi

vsak to je furt to iste nie?

Reagovat
frankiefcb

však ano. Furt to zkouší, přece vojenská operace jde podle plánu.

Reagovat
Euphael

"Generál Gerasimov informoval veřejnost, že čtvrtý týden dvoudenní vojenské operace jde podle plánu"

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
andrew96

Reagovat
Blasphemer

No, to první asi bohužel bude pravda. NATO opravdu nevypadá, že by o Ukrajinu nějak zvlášť stálo.

Dva a tři samozřejmě kraviny, na který nikdy nepřistoupí.

Čtyřka je bohužel taky dost reálná podle mě.

Asi budeme ve finále všichni zklamaní, protože jinak než nějakým špinavým kompromisem to skončit nemůže. Že by je mohli Ukrajinci zahnat někam ke Kursku, to samozřejmě není reálné.

Reagovat
Ed_Hazard

Štvrtá požiadavka - ak by sa tam urobilo skutočné a demokratické referendum (pod dohľadom ľudí z RU a UA (prípadne západu) a ľudia reálne žijúci v tej oblasti si to "odklepli", tak v najkrajnejšom prípade, budiš.

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta lidí, co tam žila, už od roku 2014 utekla, aktuální stav nebude spravedlivý ani kdyby to bylo legitimní referendum.

Reagovat
r.mrazik

takze bez armady a s nastrcenymi figurkami do vlady...idiot

Reagovat
oli9

Poláci se do toho teda pořádně opřeli. Tohle bude Rusa ekonomicky bolet jak na ně všichni začínají srat.. Teď už to chce jen to aby tu zbabělí skopcaci udělali něco pořádného

Reagovat
Ed_Hazard

Na čo narážaš s tým Poľskom?

Reagovat
oli9

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/polsko-rusko-ekonomika-valka-na-ukrajine-morawiecki.A220318_123751_eko-zahranicni_akp

To že jako první zareagovali z pomocí ohledně zbraní, dodávek pomoci a všeho. Také že jsou pro nejtvrdší sankce jako první atd atd...

Reagovat
Euphael

https://twitter.com/nowakkmichal/status/1504802060751020035

V Rusku to na prevrat rozhodne nevypada...tady se musi tlacit vic na sankce, jinak to Putina posili a Rusove budou jak utrzeni z retezu

Reagovat
masina_LFC

Čo ja viem... Moskva má 12 miliónov obyvateľov, tam stačí aby vyšlo pol percenta obyvateľov do ulíc a bude to vyzerať takto plno... práve v tých väčších mestách bude podľa mňa väčšina odporcov Putina

Reagovat
kiwwi

Drvivá väčšina sú štátni zamestnanci, ktorým to bolo nariadené

Reagovat
roman_tycka

Na twitteru bylo ze to ani nezacalo a rozpustili to. Takze jenom natocili video a konec

Reagovat
Swarley

To je během Nagana, než je sestřelil Svoboda... Teď je sestřelí úplně jiná svoboda...

Reagovat
Svatej

Pěkně

Reagovat
r.mrazik

prevratu nemohl verit snad nikdo ne? to byla extremne naivni predstava

Reagovat
Euphael

Je spousta variant prevratu. Vojensky, obcansky nebo ciste politicky. Nikdo asi necekal obcansky nebo vojensky prevrat. Ale pokud Putin neuhlida spokojenost lidi, tak se to zacne sypat a bude prostor pro politicky prevrat. At uz ze strany nejblizsich Putina nebo nekterych oligarchu. Uz vcera se psalo, ze oligarchove se zacinaji rozdelovat na dve skupiny - konzervativni, kteri stoji za Putinem a pak ti, kteri si zacinaji uvedomovat, ze je to v prdeli. Politicky prevrat ale je tezko uskutecnitelny, kdyz za Putinem stoji narod.

Reagovat
Blbos_Dlaha

podla mna je s pribudajucim casom stale vacsia sanca ze Putlera da niekto z oligarchov dole. Akurat teda ci by tam nastal posun k lepsiiemu, tomu moc neverim. Skor by sa iba vymenil ksicht, zastavila vojna a jednalo sa pre uvolvenie sankcii a komunisticka karavana by slapala dalej.

Reagovat
r.mrazik

to je hodne naivni predstava,ze da nekdo Putina dolu...

Reagovat
Blbos_Dlaha

preco? ved Putler je iba hlavna figurka celej tej masinerie. ak masina nebude dlhsie slapat a vplyvni ludia budu prichadzat o peniaze tak to vobec nevidim ako uplne naivnu predstavu

Reagovat
r.mrazik

ktery "diktator",ktery ma pod sebou armadu byl sesazen naposledy?

nehlede na to,ze za Putinem jdou vymyty rusky lidi,takze by se to proti tem novym hodne rychle otocilo

Putina zadny jiny oligarcha fakt nesesadi,protoze zadny z nich nebude riskovat zivot svuj a svoji rodiny

Reagovat
Aldeano

A proč by nemohl být sesazen armádou? Zvlášť, když už pár let je Šojgu číslo 2.

Reagovat
Blasphemer

Šojgu není etnický Rus a Rusové nikdy nedopustí, aby jim vládl někdo takový.

Reagovat
Aldeano

"Rusové nikdy nedopustí" je dost zavádějící, nepíšu o tom, že by vyhrál národní referendum.

Reagovat
Neon

Stalin byl Gruzínec, Brežňev se narodil na území ukrajiny, gorbačov napůl ukrajinec...

Reagovat
Aldeano

Naopak Putim je jeden z mála, kdo mluví srozumitelnou a spisovnou ruštinou.

Reagovat
r.mrazik

ja takovym naivnim predstavam fakt neverim.

šojku skonci v rakvi driv,nez by neco takoveho mohl kdy zkusit

nehlede na to,ze vymyty rusaci by takove sesazeni neprijali...

Reagovat
Aldeano

Také tomu nevěřím, ale tak nereálné, jak to výše popisuješ, to také není. A pokud by k něčemu takovému došlo, tak by to samozřejmě byl spíše převrat shora.

Reagovat
r.mrazik

podle me to nerealny je extremne

Reagovat
roman_tycka

Prevrat je vazne zbozne prani. Nikdo nevidi do Ruska poradne a Kdyz vidis zabery z televize, poslancu a dalsich mentalu, ta nalada tam je stejna. Neni tam proste nespokojena vetsina. A kdyz je, tak je ve vezeni…stejne pravdepodobne jako puc na Hitlera.

Reagovat
Blbos_Dlaha

ktory diktator sa kedy pustil do takeho rizika a spravil chybu ktorou bude cela krajina trpiet este mozno aj desatrocia (ak sa z tej zumpy niekedy vobec vyhrabu)?

nikto by nemusel nic riskovat staci uplatit spravnych ludi a ziskat vacsinu + armadu na svoju stranu a je po Putlerovi. nikto nie je nedotknutelni a uz vobec nie psychopat ktory hra all-in a prehrava na celej ciare. podla mna nema sancu toto fiasko z dlhodobeho hladiska ustat ci uz ho daju odjebat alebo akoze odstupi sam...

Reagovat
Talker

Sadám?

Reagovat
The Krupy

Idi Amin, ale toho vybavili pomerne rýchlo.

Reagovat
r.mrazik

tyhle naivni pohledy,jak staci nekoho uplatit a ziskat vetsinu a armadu na svoji stranu

to se fakt nikdy nestane proboha

Reagovat
Blasphemer

Včera proběhla čistka mezi generály. Jestli ho někdo mohl sundat, tak asi jeden z nich.

Reagovat
kilobyte

Aby sundali Putina, tak musí mít nějakou podporu a plán kým ho nahradit.

Reagovat
Talker

To si člověk myslel i před invazi na Ukrajinu...

Reagovat
r.mrazik

dokud ma armadu a vetsinu lidi,kteri mu veri,tak zadny prevrat nebude

ono staci mit jen tu armadu a nic se nestane

jestli zacnou prskat lidi okolo nej,tak "vyskoci z okna"

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
sokar

povedal by som, že jeho prejav bol vopred pripravený a vsunutý do programu digitálne, v strižni sa ale niečo posralo a tak sa to neodvisielalo celé... medzi tými ľuďmi na štadióne ani nebol

Reagovat
Mastný Chobot

fuj to je hnus, dúfam, že ho zavrú

Reagovat
kilobyte

Čůrák.

Reagovat
masina_LFC

to ako sa takýto kokot stal diplomatom a vojenským analytikom?

Reagovat
r.mrazik

Stb...

Reagovat
kiwwi

co to kurwa jest?

Btw. u nas za menej vyhodili sefa spravodajstva v RTVS

Reagovat
Mastný Chobot

Tak lebo ten to robil naschvál. Tu zjavne došlo k chybe od tvorcov, však tam počuť, že ani tá moderátorka nechápe čo sa deje

Reagovat
Neon

Reagovat
Euphael

jde vam to spustit tu pasaz?

Reagovat
tweek

nejde. co se tam stalo?

Reagovat
Euphael

nevim, taky mi to nejde

Reagovat
Neon

jde se vrátit jen o omezený počet hodin zpátky, mám pocit, že sedm.

Reagovat
Dayman

Taky ne, ani zde to neni:

https://radiozurnal.rozhlas.cz/program#/2022-03-18

Ale tady to jeste je, cas 12:18 jak psal Boban. Ten smich tyvole...

https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/radiozurnal

Reagovat
Euphael

diky

Reagovat
roman_tycka

Cesky rozhlas se za to uz omluvil a svedl na nedostatecnou pipravu . Jim doslo brzy po trech tydnech. Kripl

Reagovat
oli9

Co čekat od STBacke svině který udal přes 150 lidí já nechápu že takoví lidi vůbec dostávají nějaké slovo

Reagovat
Boban

jinak taky je podobnej nasup od toho individua...

https://www.youtube.com/watch?v=VmR2OvzA4Ic

ja to po chvilce vypnul, to fakt neslo.. ale dobry vedet, ze takovy idioti tu fakt jsou, nemluve o tech komentarich tam...

Reagovat
vodka

ty kraso tak to je neuveritelna jizda

Reagovat
kilobyte

Zase je dobré, že se ti blbci sami takhle vyselektují. Aspoň se ví na koho si dát pozor.

Reagovat
Imago

Taková klasická proruská svině, tím smíchem na konci to opravdu korunoval...

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
PJ

Reagovat
oli9

Z Běloruska vystřelili raketu na Ukrajinu

Reagovat
roman_tycka

To delaji porad ne

Reagovat
mithro

Reagovat
Euphael

V dnesnim vysilani generala SVR bylo receno, ze Naibullina zase prisla za Putinem s rezignaci. Podle ruskych prognoz by mela byt na konci roku v RF inflace okolo 70 % a to jeste neni nejcernejsi scenar. Coz Putina samozrejme brutalne sere, protoze se mira inflace ma zasadni dopad na obyvatele a nizkou miru inflace povazuje za jeden ze zakladnich znaku prosperity. Naibullina zustava vedeni centralni banky.

Reagovat
kiwwi

Vladimir Putin v telefonáte s Emmanuelom Macronom obvinil Ukrajinu z „vojnových zločinov“. Rusko pritom podľa neho robí „všetko možné“, len aby sa vyhlo civilným obetiam na Ukrajine.

Ja uz len cakam, kedy da Rusko podnet na Medzinarodny trestny sud v Haagu podnet proti Ukrajine

Reagovat
kilobyte

Tak Ukrajinci si dovolují zveřejňovat informace o zajatcích (aby o ně neměli jejich blízcí strach), což je proti Ženevským konvencím. Bídáci.

Rusové jen v sebeobraně bombardují nemocnice, ženy, děti, muže, ptáky, no prostě všechno.

Reagovat
fenixLFC

sorry budem ako sheldon a mozno nevidim ironiu- ale zverejnovat info o zajatcoch je proti zenevskym konvenciam? alebo iba proti ruskym vypiskom zo zenevskych konvencii?

Reagovat
kilobyte

Je to proti Ženevským konvencím. To zveřejňování videí je od Ukrajinců už za hranou. Ale zase bych je pochválil za tu snahu kontaktovat jejich blízké.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-valecni-zajatci-rusko-hrw-zenevske-umluvy.A220317_142513_zahranicni_kha

Reagovat
Salfovic

Tak tam jde o jejich rozhovory s novináři.

Reagovat
vacin

Rusko je podle Reuters blízko dohodě s Běloruskem. V případě potřeby by země dodávala kritické potraviny, včetně tvrdé pšenice a rostlinného oleje.

No takže v Bělorusku bude buď převrat nebo hladomor....

Reagovat
sokar

to sa mi nechce veriť, veď sankcie ich iba posilnia

Reagovat
smazaný uživatel

Tuna obilí na obyvatele stačit nebude, hej?

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Rothbard

Tomio Okamura na svém Facebooku skryl příspěvky vyzdvihující Vladimira Putina.

Český rozhlas se omluvil za rozhovor s prokremelským publicistou Martinem Kollerem, který v rozhovoru prezentoval dezinformace o válce na Ukrajině. Podle stanice to byl důsledek nedostatečné přípravy - To je tak těžké si zjistit, koho si zvu do studia?!

Reagovat
Neon

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1504897525857333250

Čtvrtina národa v pohybu. 10 milionů lidí.

Reagovat
DelPiero137

Bude to velmi tazke. Dufajme ze do par tyzdnov sa situacia ukludni, lenze ti ludia sa nemaju kam vratit a u nas v telocviciach atd nemozu zit mesiace.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Ed_Hazard

https://twitter.com/nexta_tv/status/1504915418347196423

No ty krávo Teraz už rozumiem, prečo si UA strana nerobila ťažkú hlavu z tej 60km kolóny smerujúcej na Kyjev. Celkom v pohode by ju rozobrali na drobné A už mi dáva zmysel aj tá veta ohľadom kolóny : "Dont worry, we can eat them slowly, like a salami"

Reagovat
oli9

Jako ty konvoje to je šílenost. To je naprostá sebevražda... Navíc oni jim tu techniku solidně ničí. Já se těm Rusakum divím že tam jedou... Prakticky nic nezískali... Krom toho ze bombarduji města a chtějí srovnat celkovou infrastrukturu....

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný jejich trumf je zatím Mariupol, který nemají a Cherson, o který brzy přijdou.

Reagovat
-Carles-

A to tam este postupne pride ta velka vojenska podpora od USA, tych strat co tam budu mat rusi bude este strasne vela..a neziskaju nic

Reagovat
oli9

Ten Klaus je taky čurák

Reagovat
Nebelung

Koho chleba jíš...

Reagovat
kilobyte

On by byl čurák i bez toho.

Reagovat
Nebelung

To je taky pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle generálního štábu Ukrajiny se 130 vojáků 20. motostřelecké divize 8. armády Jižního okruhu Ruska odmítlo bojovat.

Reagovat
DelPiero137

Kam chodia s tak presne informacie (cislo divizie, brigady, pocet vojakov)? To im rusi vsetko vyklabosia alebo to zachytili na vysielackach?

Reagovat
smazaný uživatel

Celosvětová špionáž. Všichni dávají informace Ukrajině.

Tam budou použité a zkoušené technologie, o kterých jsme ještě neslyšeli.

Reagovat
kiwwi

The Pentagon reports that the Ukrainian army has set a record for the effectiveness of Javelin anti-tank systems.

The information of the American military department was published by UNIAN , Censor.NET reports .

"For 112 shots - 100 accurate hits on target," - said in a statement.

Na ruskych tankoch sa dobre trenuje

Reagovat
roman_tycka

Mne to fakt ale prijde jako kdyby to Ukrajinci hrali na Beginnera. Jasne ze to jsou pouze povedene zabery a neukazuji se nejake negativni, ale kolikrat mi prijde, ze ti Rusove u toho vubec ani nepremysleji a nechavaji se odstrelit

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně nepochopím, když vjede osamělý tank na nepřátelské území.

Pak se nestačí divit

Reagovat
roman_tycka

Ono fakt nekteri nemaji zadne rozkazy a jenom jedte vpred nebo nevim jak si to vysvetlit.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka

Arestovic rekl, ze v nejblizsich dnech neni mozne s Mariupolem nic delat, rus tam ma leteckou prevahu, to bude hrozny. K tomu doplnim ze se ozvaly tety od pritelkyne a jsou tam proste dva tydny ve sklepe o kusu chleba a vode, kdyz to je takhle z prvni ruky, je to jeste horsi

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinští obránci Mariupolu, kde panuje kritická humanitární situace, odmítli podle agentury Unian návrh ruské strany, aby se vzdali.

Rusko je připraveno ukrajinským obráncům města zaručit, že zůstanou na živu, pokud složí zbraně, napsala dnes agentura RIA Novosti, která se odvolává na generálplukovníka Michaila Mizinceva, šéfa ruského mezirezortního koordinačního štábu pro humanitární otázky.

Kapitán praporu Azov Svjatoslav Palamar sdělil, že Mariupol je dál v rukou Ukrajinců, přestože v něm probíhají pouliční boje s ruskými vojáky. Prapor podle něj čeká na příchod ukrajinské armády a prolomení blokády města.

Reagovat
roman_tycka

No cekat muze asi, oni se nevzdaji, to je uplne jasny, ale bud teda Arestovic mlzi, nebo to bude masakr. Chci verit tomu prvnimu

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tam bude snaha o nějakou ofenzivu. Přesunují se tam Bělorusové a uvidíme, kdo ještě s nima. Asi nebudou chtít prozradit veřejně své plány.

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie, Kazachstán a Kyrgyzstán odmítly přijmout clo v rublech. Rubly bude přijímat pouze Bělorusko.

Reagovat
oli9

Reagovat
r.mrazik

Prima CNN news je hrozna zumpa...Skala, Stropnicky...ta komouska za piraty...to by clovek blil

Reagovat
frankiefcb

co kecali? Hlavně ta pirátka?

Reagovat
r.mrazik

ja nastesti videl jen nejaky uryvek,kde byl skala a stropnicky...

hlavne ze si Pur hraje na twitteru s Topolankem na chytryho novinare

kaspar

Reagovat
mithro

Reagovat
kilobyte

A v záloze mají ještě experta Kajínka.

Reagovat
oli9
Reagovat
smazaný uživatel

Nesundávají nějak moc těch vysoce postavených lidí?

Reagovat
oli9

Tak oni si mysleli že tam jedou na přehlídku, to nejsou nějací syrane jezdící na kozach,

Reagovat
kilobyte

Tak když si tam jela většina odstřelovačů ze západu nahonit statistiky.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/nexta_tv/status/1505029995822997507

Ty vole, jestli si někdo zaslouží další ocenění za mír, tak celé Polsko. Všechno co pojede z Ruska v kamionech, tak zablokují.

Očekávám teď křik Němců, protože ti stále z Ruska odebírají ve velkém jejich export a jezdí k nim kamiony.

Reagovat
Salfovic

Snad se k nim přidá i Litva.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
roman_tycka

Reagovat
kilobyte

Reagovat
oli9

A letos kdo přišel jako komparz tak dostal 1kg cukru který je nedostatkove zboží

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
sokar

To 2 mesacne cvicenie na hranici sa ukazuje vodic tanku tam sedel asi prvy krat

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Svatej

Reagovat
Neon

https://mobile.twitter.com/CT24zive/status/1505107516585385986 rusákům se asi podaří propojit Krym s donbasem.

Reagovat
roman_tycka

Po trech tydnech veliky uspech

Reagovat
oli9

Bohužel tam je to bída, tam už se nejspíš nedostanou. Také dnsni nasazení hypersonickych střel, to už je nejlepší technika bohužel se nejde branit. Rus už pojede destrukci. Chce to podpořit ten západ Ukrajiny ať se co nejdéle drží. A podpořit návrh Polska a ty ruské svině totálně odriznout od obchodu s Ruskem. Bohužel tu jsou posrani Němci kteří na to nikdy nepřístoupi. Je to smutné,ze nechápou to že rus5 rozumí jen síle ne slovům

Reagovat
EXoRcIsT

kurva ale to dajak oznacujte ze je to NSFW toto som nemusel vidiet

Reagovat
Neon

já to viděl už dřív. a je to hodně silný. a co musí teď prožívat rodiče toho malého, pokud jsou teda ještě naživu.

Reagovat
oli9

Šílené, a Rusaci si jedou Z propagandu. Ten národ izolovat do té doby než Putin chcipne nebo ho sundaji

Reagovat
Tombull
Reagovat
Tombull
Reagovat
kvasha16

toto ale uz vyzera na nejaku novsiu techniku co? nejaka T-92?

Reagovat
oli9

Já bych to viděl na T72

Reagovat
Nebelung

Modernizované T-72 od T-90 nejde skoro rozeznat.

Reagovat
Mastný Chobot

No, toho to asi ani nebolelo. Na druhú stranu, určite je na viac dielov ako Harry Potter.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

JUST IN: Russia’s Foreign Minister Sergey Lavrov just praised Fox News for being the “only” American media outlet that is aiding their Kremlin propaganda. “Only Fox News is trying to represent some alternative [pro-Russian] points of view.”

cg

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Salfovic

Dobrý taky bylo, jak se vyjádřil o Němcích jako o přátelích.

Reagovat
kilobyte

Je stejně vtipné, jak jsou všichni ti "vlastenci" na straně Ruska.

Reagovat
mithro

gg fn

Reagovat
kiwwi

Nestlé announced that they are stopping their exports to Russia (except for baby food)

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekal bych, že lidi dokážou vytvořit takový tlak na tak obrovské společnosti.

Reagovat
roman_tycka

Tak prece jenom ti lidi je zivi.

Reagovat
Svatej

Reagovat
kiwwi

Russia-Ukraine war: Moscow to propose 10-year ban on foreign companies that don't return by May 1

https://zeenews.india.com/world/russia-ukraine-war-moscow-to-propose-10-year-ban-on-foreign-companies-that-dont-return-by-may-1-2446199.html

Reagovat
oli9

A já bych to klidně dal na 20 let všichni se sbali a odejdou... V Rusku nebude s i cukr můžou si pít ropu... Putin vrátil Rusko o 40 let zpět a já jim to přeju. Stejně tak je izolovat že sportu, kultury, cestování všeho... Rubl už zachvilku bude bezcenny cár papíru

Reagovat
fenixLFC

to budu tiez logici. ked sa k nim nevratia do dvoch mesiacov tak ich potrestaju tym ze ich tam nebudu mat 10 rokov?

Reagovat
kilobyte

Tak z pohledu Rusů to bude vypadat, že Rusko má hlavní slovo. A to jim stačí.

Ale západ by je mohl vytrolit a říct, že jestli jim dají ban na 10 let, tak oni jim dají na 20.

Reagovat
spider_8

Tak tohle je z jejich strany naopak celkem chytrý. Vytvoří tím tlak na ty firmy, že pokud se nevrátí do 2 měsíců, tak budou mít na 10 let zákaz. Některé by na to mohli skočit, podlehnout a vrátit se, což by mohlo strhnouti i ostatní, třeba jejich konkurenci. Zvlášť pokud se situace trochu uklidní a třeba se podepíše příměří.

No a pokud ne, tak to může Rusko kdykoliv vzít zpátky a pustit je na trh. Je to jejich vlastní omezení, takže ho můžou kdykoliv stáhnout.

Reagovat
Talker

Podle mého to riskne fakt málokdo, pokud teda nepřijde k hodně velké změně během toho měsíce. Ten trh je relativně malý v porovnání s tím, který kontrolují země, které jsou na Rusko nasrané.

Reagovat
spider_8

Jasný no, ale z hlediska Ruska tím vytvoří nátlak a přitom je to pro ne úplně bez rizika.

Reagovat
smazaný uživatel

Moskevská burza by měla v pondělí otevřít. Jsem zvědavý, co nastane. Bojím se, že s takovým odstupem už to nebude mít požadovaný efekt.

Reagovat
thewall

Pokud otevře, tak si toto evidentně nyní myslí Putin a jeho nohsledi.

Bude to zajímavé a řekl bych, že to nebude veselé pro ruskou stranu.

Reagovat
oli9

Tak centrální banka bude nakupovat dluhopis, ovšem se ztrátou a šílenýma urokama, akcie ruských podniku padnou cca o 50%...Do 25. Května to takto budou lepit aby fungovali ale pak přijde kolaps. Oni lepí dluh dluhem a rubl ještě ztratí...

Reagovat
vacin
Reagovat
ACSeRw!n

„Spolupráce mezi Ruskem a Čínou bude za současných okolností jen silnější,“ řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Citovala ho agentura Interfax. „Tato spolupráce bude sílit, protože v době, kdy Západ nehorázně podkopává všechny základy, na nichž je mezinárodní systém založen, musíme my - jako dvě velké mocnosti – přemýšlet, jak dál v tomto světě,“ dodal Lavrov.

Náměstek čínského ministra zahraničí podrobil kritice sankce uvalené na Rusko. Zároveň obvinil NATO z podílu na válce na Ukrajině.

.. ze by se Cina teda nakonec naplno pridala k Ivanum ?

Reagovat
oli9

Lavrov placa kokotinu už dva týdny, jasně že Čína bude obchodovat z Ruskem ale podoji je... Pro Čínu je důležitější Evropa ne bezcenny rubl

Reagovat
Golasso

Oni regulérně říkají každej den něco jinýho .

Reagovat
spider_8

Reagovat
Rothbard

O větší spolupráci mezi Moskvou a Pekingem mluvil dnes v TV i publicista Šír (odborník na mezinárodní vztahy, myslím teda) a dokonce zmiňoval i dodávky zbraní a systémů.

Takže nějaké veletoče ještě očekávám.

Reagovat
fenixLFC

cina bude musiet manevrovat- jednak si nechce znepriatelit zapad ale zaroven nechce aby z toho zapad vysiel velmi silny, co sa v pripade vitazstva a potopenia ruska stane

Reagovat
ACSeRw!n

Čínská vláda uvedla, že sankce uvalené Západem na Rusko jsou „pobuřující“. Souhlasil s tím i náměstek ministra zahraničí Le Yucheng. Podle něj by se NATO nemělo dále rozšiřovat na východ a tlačit tak „Rusko do rohu“.

ty vyjadreni zacinaj bejt tvrdsi a tvrdsi

Reagovat
DelPiero137

Uz by bolo na case zatlacit na Cinu nech sa jednoznacne vyjadri na ktorej strane je. Strasny vypocitavci, chcu len win-win pre nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí, když budou neutrální a nebudou posílat zbraně Rusákům

Reagovat
kilobyte

Řekl Lavrov poslední dobou něco, co se potom vyplnilo?

Reagovat
ACSeRw!n

asi ne, ale nekdy to prijit musi

Reagovat
Rothbard

Ruský prezident Vladimir Putin je fyzicky i duševně zdravý. Je „v lepší kondici než kdy jindy“, řekl běloruský prezident Alexandr Lukašenko.

Reagovat
Golasso

To zní dost homo

Reagovat
kilobyte

Klasika. Už dnes je na tom lépe než zítra.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
spider_8

Jj, to už jsme někde slyšeli. Dokonce i reaguje na podněty

Reagovat
Svatej

Chlapi, znova bych chtěl poděkovat za ten nával informací, který sem dáváte. Opticky to možná vypadá, že je v diskuzi najendou daleko méně lidí než bylo, ale vsadim, se, že spousta lidí to má jako já a zapojuje se jen pasivně, protože někteří z nás twitter doteď nemají.

Určitě budu rád, když to tu dál budete udržovat aktivní

Reagovat
Golasso

Reagovat
Blasphemer

Mě ta válka normálně donutila si ten Twitter založit.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě ne, ale jen díky tomu, že objevil jsem nitter - alternativní frontend k twitteru, který je přehlednější a dá se používat bez registrace

https://nitter.net/KyivIndependent

Reagovat
zrzek999

Reagovat
Xavi

mám to stejně.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
kulych

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
81Tomas

Reagovat
Golasso

Četl jsem vyjádření nějakého dobrovolníka (kopíruju i sem) z té cizinecké legie na Ukrajině, který se na to po nějaké době vykašlal a vrátil se domů s tím, že na to psychicky nemá. Nebyl to žádný random člověk, ale veterán z války v Afghánistánu. Musí to tam být fakt šílené. Nemůžu stoprocentně potvrdit, že je to pravda, ale smysl to dává. Díky podpoře západu je tohle nejspíš nejblíž rozsáhlému symetrickému válečnému konfliktu dvou moderních (v kontextu doby) armád od doby WW2.

"I am going home. This is too much for me. I got caught up in the fervor of wanting to help and didn’t actually think this through. I will admit it. I am running away. It’s just too much for me.

My prior military experience was not like this at all, and I’m glad it’s not. The Taliban never bracketed me with artillery and they never shot at us with tanks and aircraft. This is just above my level of fear management.

I feel like a coward. I came here to help, was in combat for bit and now I’m leaving because I just can’t get my fear under control. I’m going to get someone killed if I stay here. I just feel so bad about this, man. I just felt like I was always on the verge of a panic attack.”

- Western Volunteer. Invasion of Ukraine. March 14th, 2022

Reagovat
jk

Po útoku na tu základnu u Lvova jsem četl něco podobného. Taky od Američana, veterána z Iráku. Psal, že tohle je daleko horší než co čekal a že nálada v té zahraniční jednotce není nic moc, že ta atmosféra dolehla na většinu zahraničních bojovníků se kterými byl v kontaktu.

Reagovat
fenixLFC

tak ono to je pochopitelne. vacsina armad, najma ta americka nie je cvicena na symetricke konflikty a vojnu, ale prave na asymetricke konflikty kedy si musia davat pozor na uplne ine veci a stoja proti inym druhom nepriatela. v tomto im skusenosti z afganistanu nepomozu natolko kolko by sa cakalo

Reagovat
Golasso

To jsem myslím taky četl. Celkem tomu věřím, musí to tam být šílené. Na druhou stranu je jasné, že Mordor bude tady ty zprávy šířit, případně zveličovat nebo dokonce vymýšlet. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet dál.

Reagovat
sokar

na jednej strane by sa mohli rusáci vysmievať cez propagandu, že americký veteráni sú srabi a že utekajú, ale na druhej strane by sa museli priznať, že v "špeciálnej operácii" rozpútali peklo na zemi

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsou profíci, co tam chodí po bojových zkušenostech. Neumím si představit tam jít jako branec. Asi bych se před bojem raději nafetoval.

Reagovat
Swarley

Když to napíšu blbě, co jako čekal? Však samozřejmě, že to je úplně neco jiného než Afghánistán, tam se vedla válka proti úplně jinému soupeři a absolutně s rozdílnou výbavou...

Reagovat
jk

11 employees of the Belarusian embassy left #Ukraine. The last employee crossed the border today at 9 am. This is quite worrying

https://twitter.com/hannaliubakova/status/1505185771736772608?s=21

Reagovat
Rothbard

Ruské ztráty ke dnešnímu dni:

- 14 400 vojáků

- 466 tanků

- 1470 obrněnců

- 213 děl

- 72 kusů raketového dělostřelectva

- 44 kusů pvo

- 95 letadel

- 115 vrtulníků

- 17 dronů (UAV)

- 914 aut

- 60 cisteren

- 3 lodě

Reagovat
Golasso
Reagovat
ACSeRw!n

jim je to jedno, ty se budou prizivovat na cemkoliv

Reagovat
oli9

https://twitter.com/ASLuhn/status/1505160821361430528?s=20&t=6vZmKLpdcqusHFpLXZTmXg

Rusaky vozí mrtvé domů, teď už je vozí spíš v nákladních vlacích...

Reagovat
Euphael

https://twitter.com/UAWeapons/status/1505247343595204616

Miluju tyto videa, ta hudba tomu dodava stavu

Reagovat
Mastný Chobot

Tam je akoze rusky tank a typci tam len tak stoja vedla a chilluju?

Reagovat
Euphael

tez jsem si rikal

Reagovat
oli9
Reagovat
Talker

Upřímně myslím, že je to taková ta klasická panika.

Cukr zdražuje o desítky %, ale můžeš ho mít doma roky. Takže všichni si nakoupí domů 20 kilo cukru a najednou cukr není k prodeji a vypukne panika a všichni shánějí více cukru. Teď se v Rusku cukr 2 roky neprodá, protože ho budou mít všichni doma.

Mimochodem podobnou paniku jsme viděli v ČR, když teď zdražoval benzín, na pumpách byly fronty, kdy lidi čekali na benzín, protože zdražoval. Jenže zatímco auto má omezenou kapacitu, kolik ho tam můžeš natankovat, takže se změní spotřeba třeba tak, že ve chvíli, kdy se zdražuje, tak všichni jeli tankovat najednou - ale nenatankují na rok dopředu, ale drtivá většina tu nádrž spotřebuje na měsíc.

Takže když to porovnáš, tak v ČR všichni za "staré" ceny natankovali na měsíc, tak v Rusku domácnosti nakoupily cukr na rok-dva dopředu a takovou kapacitu má málokterá země, aby měla rezervy nějaké suroviny na 2-3 roky a začaly by ty zásoby rychle docházet.

Kdyby v ČR řekli, že cukr půjde příští týden cenou na dvojnásobek, tak se vsaď, že v obchodech taky nebude cukr.

Reagovat
oli9

Já vím že Rusko bude cukr mít, ale to že ta inflace tam bude šílená je mazec. A prostě bude míň všeho. V pondělí otevře burza

Reagovat
Talker

Tak ono na tom jídle to pocítí nejvíc, no. Viděl jsem někde ale, že pračka či lednička stojí snad dvoj či dokonce trojnásobek toho, co stála 3 týdny zpátky, což je šílenost. Na druhou straně, ledničkama se obvykle nezásobíš...

Reagovat
thewall

I na tu pračku nebo ledničku časem dojde, případně na nějakou opravu a nebudou peníze ani náhradní díly. Proto bude důležité držet sankce v dlouhodobém horizontu.

Reagovat
oli9

Vladivostok například plenky zdrazily cca 4x jelikož Japonci je přestali vším zásobovat.. A jako to se nasklada všechno

Reagovat
Neon

copak benzín, ale máslo, to byly boje v obchodech mezi lidmi

Reagovat
Rothbard

Zná vůbec ekonomická teorie tohle chování? Něco zdražuje, ale zvyšuje se po tom poptávka. Giffenův statek?

Jinak inside info hovoří o ceně rohlíků k 4Kč/ks někdy na konci března/začátek dubna. Uvidíme, jak moc pravda to je.

Reagovat
thewall

Při jejich průměrné mzdě někde na polovině té naší to bude mazec - byl by to ekvivalent toho, že nás stojí rohlík minimálně 8 Kč.

Nevím tedy jak to mají s náklady na bydlení a energie.

Reagovat
Rothbard

Špatně jsem to formuloval. Ty 4 Kč mají být u nás.

Reagovat
thewall

OK.

Jinak mám doma jednoho alergika na lepek a kupuju rohlík za 20 Kč nebo chleba za 100 Kč.

Reagovat
smazaný uživatel

ta to radsi ten chleba

Reagovat
thewall

Jenže to je jeden druh chleba dokola a potřebuješ trochu změnu. Nemluvím o baleném chlebu, ale o chlebu přímo z pekárny.

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc no, kdyz to ctu, tak me napada, ze nejelpsi je asi se to naucit pect nebo koupit tu domaci pekarnu

Reagovat
Godwinson

https://youtu.be/oLa3fZD1vXs

Zajimavy video i kanal obecne.

Ten Hostomel musi byt obrovsky pohrebiste nejen techniky, ale i vojaku.

Reagovat
oli9

Tak tam bylo těch konvoju rozsteileno až až.. Navíc Rusaci se 4x pokusili dostat přes pontonový most přes řeku, kde je vždy rosztrilelo dělostřelectvo... https://twitter.com/RALee85/status/1503142155677753348?s=20&t=TGYP1x7dIZYqnAitgMNRQQ

Teď se kousek od toho má tě frontě Rusaci zakopavaji..

https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1504921997561761795?s=20&t=TGYP1x7dIZYqnAitgMNRQQ

Potom tam ty výsadky byly taky zničeny... Jen do Běloruska bylo z té oblasti 2500 mrtvol dovezeno a to tam stejny počet někde hnije v křoví a polích

Reagovat
Euphael

Belarusian railway workers today sabotaged the railway lines leading to Ukraine, making it impossible for the Russians to resupply by train.

The Russian logistics situation near Kyiv just went from bad to worse.

It’s the largest sabotage action in Belarus so far during this war

tw visegrad

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bál jsem se, ale v Bělorusku je svět alespoň ještě v pořádku.

Reagovat
vodka

moc nechapu ten smysl, kdyz ukrajinci prerusili uz davno predtim na uzemi ukrajiny skoro vechny zeleznicni spojeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedovolili jim projet Běloruskem k hranicím.

Reagovat
Talker

Tak pokud musí vézt ty věci dalších 50km navíc, co musí ujet nákladáky, tak to pomůže. Delší vzdálenost (tj dojezd méně od hranic) nebo více nasazených náklaďáků, větší opotřebení na těch cestách, musíš k tomu dát další řidiče, opravovat to...

Navíc Rusáci se určitě snaží ta spojení opravovat, takže jakékoliv narušení dobré.

Reagovat
Euphael

https://twitter.com/TrentTelenko/status/1505276054289752064

tady mas pekne kratke vlakno, proc je to problem...melo by to znemoznit postup "kolony" na Kyjev o tyden.

Reagovat
ACSeRw!n

chudaci

Reagovat
oli9

Ti Ukrajinci je budou nenávidět po generace...

Reagovat
Kovi81

To bylo už predtim, my máme ve firmě kvantum Ukrajinců a nikdo nikdy neřekl na rusaky něco dobrého už před válkou

Reagovat
smazaný uživatel

Asi 3 roky zpátky, dal můj šef k sobě pracovat Rusa a Ukrajince. Že si prý budou rozumět. Ti spolu celou směnu nepromluvili ani slovo a druhý den je musel rozdělit, aby se nepozabíjeli.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Kurvy nemůžou pochopit, že nikdo tu jejich pomoc nechce.

Reagovat
Talker

Oni to chápou, jen jim to je prostě u prdele. Mají imperiální ambice a vzhledem k tomu, že můžou soupeřit možná tak s Itálií ekonomicky, tak si svoje choutky prosazují pomocí armády.

Reagovat
sokar

čo s nimi potom? dajú im bývanie a budú dúfať, že tam ostanú a budú spokojne žiť?

alebo ich teraz budú držať v nejakých táboroch ďalších x rokov? pred 70 rokmi tak navážali do táborov pre pôvod a vierovyznanie, teraz to bude už len pre to, že sa niekto niekde narodil alebo že tam žil?

Reagovat
Kovi81
Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
The Krupy

Kurvy

Reagovat
DelPiero137

Rozbehnut specialne cvicenie NATO na uzemi Ukrajiny a odpovedat ruskym narativom "oslobadzujeme Ukrajinu od fasistov".

Ak sa na toto dokaze Cina stale pozerat nestranne, tak to chce sankcie aj voci nim.

Reagovat
oli9

Bohužel Čína odstrihnout nejde, navíc to by bylo bláznovství z jejího území neletela raketa, není tam ruská technika ani voják. To že jsou na obě strany.. Prostě s tim nic nenadelas..

Reagovat
kilobyte

Sankce na Čínu by dost bolely i západ, navíc by to oslabilo sankce na Rusko.

Reagovat
Talker

Navíc Čína se poslední roky chová dost ostře vůči jakékoliv kritice, takže je možné, že bychom dohnali Čínu do spojenectví s Ruskem.

V tuhle chvíli je Rusko dost osamoceno, bylo by super to tak udržet - tj tlačit na Čínu na pozadí + výroky, které je donutí držet přinejmenším neutrální roli, kdy je nebudou podporovat.

Reagovat
Godwinson

Ona ta Cina vypada cim dal vice na strane Ruska, z nejakeho nepochopitelneho duvodu.

Reagovat
Talker

Podle mého chtějí pragmaticky využít situaci - dostat všechny nerostné suroviny a zdroje, které nebude brát západ a zároveň být "na straně míru" a ještě k tomu ideálně prodávat cokoliv kamkoliv.

Pro ně může být Rusko odbytištěm prakticky všeho, co Rusku západ nedodává a oni si neumí vyrobit. Což je prakticky všechno kromě dřevěné palice a podobných nástrojů (hyperbola). Můžou tam mít na nejbližších pár let monopol, což se jim musí líbit. Prakticky Afrika bez konkurence ze západu.

Takže jejich hra na neutralitu je asi ideální z jejich ekonomického pohledu - čím víc bude Rusko odříznuté, aniž by to poškodilo (výrazně) Čínské zájmy jinde, tím více mohou obsadit ten trh.

Reagovat
Godwinson

Oni jsou velci pragmatici, doufam. Takze verim, ze to zustane v te rovine, co zminujes. Je to vsechno strasne nejisty a mlhou zahaleny. Cloveku se ani nechce cokoliv, ani do kratke budoucnosti, planovat, kdyz nevi, jestli nezacnou zitra litat atomovky

Reagovat
DelPiero137

Nejakym sposob bude potrebne na Cinu zatlacit (ci uz ako pises v pozadi a vyrokmi). Odvazat ludi suverreneho statu do golagov je nepripustne. Mozu mat zalusk na obnovenie ruska ale nie ho pocas vojny akokolvek podporovat. Naopak by mali tlacit na ukoncenie vojny (viem je to naivne). Nieco sa musi zacat robit, toto uz je fakt za hranicou a to uz mse za posledne 3 tyzdne tu hranicu posunuli uplne inam.

Rozdelenie moci po tomto konflikte bude velmi dvolezite. Postupne bude potrebne oslabit postavenie Ciny a zavislosti EU, USA od nich. Pretoze Cina vyhra jackpot ked bude dvorny "zasobovac" ruska, k tomu ma naskok a podchytenu Afriku. Nechcem sa dozit casov kedy Cina bude diktovat pravidla. Bude potrebna sakra silna protivaha a EU s USA nato nebude stacit (uz len poctom obyvatelov). To by chcelo do party poriadne velkeho hraca ala India (neviem ako moc je to realne). Aspon Mexiko alebo podobne velku krajinu s potencialom.

Reagovat
kilobyte

Zásobování Ruska není žádný jackpot. Tam bude minimální odběr.

Reagovat
Talker

Tak ono když nemáš konkurenci západu (včetně Japonska, Taiwanu a spol), je to trh o 140 milionech lidí, kde není konkurence a (zatím) je relativně slušná ekonomika. To je slušné odbytiště, kde si můžeš vytvořit prakticky monopol.

Není to jako má Rusko s plynem do Evropy, ale je to stále velký trh.

Reagovat
kilobyte

Mají sice 140 milionů obyvatel, ale důležitější je kupní síla. A ta nebyla moc dobrá ani před sankcemi. Hlavní zdroj příjmů Ruska jsou ropa, plyn a zbraně. Západ se bude teď snažit najít jiné energetické řešení a nikdo jiný Rusku tolik nezaplatí.

Reagovat
DelPiero137

Staci ze si zato Cina vypyta nerastne suroviny a bude za vodou. Rusi toho budu potrebovat hodne. Cina na rusku moze len neskutocne zbohatnut.

Reagovat
ACSeRw!n

Čínský velvyslanec v USA řekl, že jeho země neposílá zbraně do Ruska na válku proti Ukrajině. Definitivně však nevyloučil možnost, že by tak Peking mohl v budoucnu učinit.

davam jim tyden a sou s nacistama

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/nexta_tv/status/1505256507704758272

Dneska u Záporoží zlikvidováno asi 60 vojáků a několik obrněných vozidel a jeden vrtulník

Reagovat
jk

Big update on our story. Our suspicions were correct. This 'missile warehouse' in Western Ukraine was actually a farm in far Eastern Ukraine. The target was destroyed at least a week ago. Entire area has been shelled. We have satellite imagery to prove it

https://twitter.com/aviation_intel/status/1505297342936670208?s=21

Tak to vypadá, že rusáci jdou tvrdě po těch traktorech

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/TheStudyofWar/status/1505291409577943041

Ukrainian forces have defeated the initial #Russian campaign of this war. Its culmination is creating conditions of stalemate throughout most of #Ukraine.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/ArmedForcesUkr/status/1505467691880091652?s=20&t=tZCZdgwsRW8w8BmeKYCTug

Prostě ti Okupanti tam budou chcioat do té doby než se nestáhnou

Reagovat
masina_LFC

Vašečka je tam veľmi dobrý, ten politický filozof Kuna a Maďarič sa na to vypnutie Hlavných správ v čase, keď tu 10 rokov Rusi vedú proti nám hybridnú vojnu, pozerajú príliš teoreticky. Na čom sa v podstate všetci zhodli je to, že to treba legislatívne podchytiť (na čom sa pracuje)... To, že zatiaľ neboli zverejnené dôkazy prečo to bolo vypnuté, mi príde celkom logické, keď sa zjavne vyšetrujú podobné prípady vplyvu ruských peňazí na našom území a zverejňovať to v súčasnosti by bolo kontraproduktívne... A ten moderátor je katastrofa, toho neviem kde zohnali

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/christogrozev/status/1505473701315284993?s=21

Pruzkum mezi ukrajinci. Ten nazor, ze zadny klid zbrani dokud Rusak nevypadne uplne z Ukrajiny je obrovsky

Reagovat
Mastný Chobot

"Čím viac sa bude tento konflikt naťahovať, tým viac civilistov bude zomierať. Preto sme proti posielaniu zbraní Ukrajine."

Nová mantra smerákov a kotlieb podľa všetkého. Odporné a zbytočné ľudské bytosti, všetci z nich.

Reagovat
Godwinson

Tohle jede i u nas. Skvelej argument

Reagovat
kilobyte

Zajímavé, že tohle hlásají většinou stejné skupiny, které se báli o své právo nosit zbraň.

Reagovat
Mastný Chobot

Nechápem, že mu to tá Remišová nechrstne do ksichtu, aká morálna špina to je. Karikatúra človeka skurvená

Reagovat
Ed_Hazard

Z dneška som sklamaný inak - diskutéri čo sú na Ta3, RTVS a na Markíze sú totálne nezaujímaví, v princípe len tragédi a uškriekanci.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Golasso

Neuvěřitelný svině

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/CNNPrima/status/1505491240955097088

u nás to samé SPD. "Dokud budeme posílat zbraně, Ukrajinci budou bojovat a lidi umírat"

Reagovat
The Krupy

Reagovat
oli9

Takový odpad snad bude mít min a min hlasů jako u nás SPD

Reagovat
DelPiero137

Nechapem, u nas sa nenajdu silny oponenti ktori by ich argumentacne umlatili az zosmiestnili?

Pre vysoku skolu zivota su tieto vyrok neposielat zbrane idealne, oni to radi pocuju.

Reagovat
r.mrazik

to je stejne jako u nas SPD....to jsou hrozny zoufalci

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
jk

To snad ani není možný.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
DelPiero137

Chobotnica snad sa zacnu chapadle odsekavat.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Ed_Hazard

❗️Zelenskyy: "I'm ready for negotiations with Putin, but if they fail, it could mean the World War lll."

Akože čo tým myslí? Keď sa nedohodnú, tak mu tam jednu natiahne? Alebo čaká, že Putin natiahne jemu?

Reagovat
Rothbard
Reagovat
Euphael

Rusove si nemuzou dovolit nabor dalsich konskriptu, kvuli demografickym problemum. Tak to resi vsemi moznymi zpusoby, jako napr. inzerci na ruskem craigslistu V inzeratech uvadeji, ze se jedna pouze o nabor do aktivnich zaloh a soucasti budou pouze cviceni

https://twitter.com/kamilkazani/status/1505576241537069057

Reagovat
smazaný uživatel

USA jednají s Tureckem o tom, že by Ankara předala Ukrajině PVO S-400 výměnou za zrušení sankcí.

Reagovat
oli9

ten Putin musi už úplně zurit všichni kseftuji, domlouvali se a po velkém Rusku se jen šlape

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě aby s tím souhlasili. Tím by asi zničili svou neutralitu s Ruskem.

Ale Turecku je stejně bližší západ.

Reagovat
oli9

Jako ono to asi neklapne vidím to na 1% Ukrajinci s nimi ani neumí. Ovšem už to že se jedná a probíhají rozhovory o takovýchto věcech Putlera musí srat

Reagovat
smazaný uživatel

Mykhailo Lysenko, místostarosta Dněpru, prohlásil, že Kadyrovci, kteří budou v regionu zabiti, budou pohřbeni ve vepřových kůžích!

https://twitter.com/ArmedForcesUkr/status/1505557456054804484

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
jk

Another high-ranking Russian officer KIA in Ukraine. Andrei Paliy, deputy commander of the Black Sea Fleet, died fighting in Mariupol, Russian sources report. He was born in Kyiv and previously served as deputy commander of Russian forces in Syria.

https://twitter.com/christopherjm/status/1505590523410669569?s=21

Mazec kolik těch vysokých důstojníků už tam rusákům padlo

Reagovat
Talker

Prý tam na začátku invaze měli 20 generálů a 5 je gone. K tomu asi slušné množství těch dalších vyšších důstojníků taky.

Reagovat
Talker

Ono to vypadá (procentuálně), že je bezpečnější být pěšákem než generálem.

Reagovat
kilobyte

A to je ještě může začít popravovat Putin.

Reagovat
Godwinson

Skoro vypada, ze tam Putin dela cistku armadnich cinitelu. Realne tam ale spis hasej ty problemy.

Reagovat
smazaný uživatel

Němci chtějí v nadcházejícím týdnu zahájit jednání o transatlantické obchodní úmluvě EU a USA. Tu předchozí, TTIP, shodil ze stolu Donald Trump. Zóna volného obchodu mezi USA a EU by byla největší na světě, nevznikne ale “přes noc”. Dokládá však,jak ruská invaze Západ sjednocuje.

Reagovat
Neon

Trump

Reagovat
smazaný uživatel

Bál jsem se Bidena, ale díky bohu, že volby nevyhrál Trump

Reagovat
smazaný uživatel

Tak politika Bidena sa zatial velmi od neho nelisi len je menej vulgarny

Reagovat
smazaný uživatel

a alespoň nemá v plánu rozpustit NATO

Reagovat
Talker

Což je celkem brutální rozdíl. Navíc by do toho vnesl obrovský chaos a kdo ví, co by provedl. Vlastně to víme, protože si stačí zapnout Fox News a věděli bychom, čím by se řídil. Jimi.

Na druhou stranu, vládnout Trump, tak by to možná Putin fakt neriskl, protože když máš u kormidla největší velmoci nejen sociopata, ale naprostého idiota, tak nechceš úplně riskovat.

Reagovat
spider_8

Jj, ona obecně vzato ta Trumpova bezpečnostní politika nebyla v mnoha ohledech vůbec špatná, rozhodně lepší než Obamova. Například raketový útok proti Sýrii po použití chemických zbraní nebo zabití Suleimaniho byly podle mě dost pozitivní kroky a celkově tomu regionu pomohly. I vůči Rusku a Číně byl mnohem tvrdší než Obama.

Navíc u něho fakt člověk nikdy nevěděl co má čekat, což je z hlediska odstrašení agrese vlastně docela dobrá vlastnost. On by byl klidně schopný proti Rusku přímo zasáhnout a nebo taky prodat půlku Ukrajiny za nějaké kompro na Bidena Každopádně ta nepředvídatelnost by možná Putina trochu odradila, určitě víc než když Biden řekne, že proti Rusku přímo nezasáhne.

Reagovat
Talker

Já furt nevím, jak si ho vysvětlit. V některých oblastech mi přišel jako zastánce izolacionalismu, kdy chtěl vystoupit ze spousty oblastí a organizací, aby se s tím nemusel srát, na druhou stranu chtěl být stále světovým policajtem.

Což jde hodně blbě dohromady, protože je z tebe hodně nespolehlivý partner a pro Evropu to byla katastrofa.

Reagovat
spider_8

Tak ten izolacionalismu byl spíše deklarovaný na začátku, jinak ho kromě přístupu k NATO vlastně nijak neaplikoval. A s tím NATO to byla spíš jeho klasická byznys logika, my vám poskytujeme bezpečnost a vy za to nic neplatíte. Jinak byl právě většinu času spíš jestřáb.

Reagovat
kilobyte

Putin musí být dost nasraný. Roky se snaží západ rozklížit a pak ho během jednoho měsíce spojí.

Reagovat
Hachim Mastour

Ty chceš TTIP??

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Proti?

Reagovat
DelPiero137

To je ta kde boli nezhody medzi normami? To co vyhovuje v USA, nehovuje EU normam?

Reagovat
icefish

Jo, jeden s problémů… kdo chce, může na EU a hlavně EK prskat, ale je fakt, ze diky tomu máme relativně zdravé a bezpečné potraviny. Ochrana spotřebitele (tedy nás) je oproti zbytku světa bezprecedentni. A to samozřejmě všem okolo komplikuje život (=komplikuje prodávání jejich výrobků s mnohem nižší ochranou spotřebitele)

Reagovat
DelPiero137

Nam (EU) asi neostava nic ine ako viac spolupracovat s USA ale toto sa mi nepozdava. USA chce odbyt a moc ich zdravie nezaujima (konieckocov ten lobizmus v USA je sialeny). Chcelo by to nejaku regulaciu. Tusim aj GMO tam bol vtedy hlavny problem nie?

Reagovat
smazaný uživatel

To bude Putin čumět, až si Cherson UA vezme zpátky. Ti už si tam dali suverénně svojí starostku a pomažou pěkně do prdele.

To bude něco krásného na tu jejich aroganci, že je nemožné je zatlačit zpátky.

Reagovat
Xavi

Se divím, že jim tam nehodí Molotov.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/sentdefender/status/1505548919375339521?s=20&t=azb4mk57eYwQ_Td9lU5bhw

Tak u Kyjeva už rozprasena výsadkovy pluk 98.. Cca 2000 vojáků a přes 200 vozidel.. Rusaci je tam nechali bez podpory snad týden

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem, že je dokázali obklíčit a pak zničit.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/Kateryna_Kruk/status/1505605447579049992

Na polských hranicích je 40km dlouhá kolona ruských a běloruských kamionů. Poláci je nepustí do Evropy.

Reagovat
oli9

Reagovat
masina_LFC

Poliaci

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
roman_tycka

Polsko

Reagovat
DelPiero137

trocha alibisticky, moze nas to nejako postihnut? Nedostatok, material, surovin ktore dovazame?

Reagovat
smazaný uživatel

Nás ne, ale největším exportním partnerem je Nizozemsko (podíl 12 %), potom Německo a Itálie po 6%. Ale nic, co by Evropě ublížilo nebo nešlo nahradit odjinud, kromě teda plynu a ropy.

Reagovat
DelPiero137

tak at kecaji

Reagovat
oli9

https://twitter.com/visegrad24/status/1505365541434839040?s=20&t=GANHN5dSeJrChnMqKF98Jg

Kadyrovci spíš vypadají jako by stříleli někde na pouti než že by to byla nějaká organizovaná jednotka

Reagovat
smazaný uživatel

Jako oni teš musí být nadšení. Putin staví všechny tyhle pomocné síly do první linie. Proto jsou vždycky tak rychle rozprášení

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ta bojová taktika to je jak by nikdy neměli žádný trénink

Reagovat
oli9

Jj i ty komenty tam, že to vypadá že nikdy nestrileli na živý cíl, nebo zkušenost z boje. Maximálně přehlídky pro kamery v čečně

Reagovat
icefish

Vybehnout, vystřelit, utéct a schovat ze za nakladak… asi bojují proti jednomu civilistovi s Mosinem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Nebo zabíjejí slepici k obědu.

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/Buckarobanza/status/1505578448571486209?cxt=HHwWgsCyiejn8eQpAAAA

Ty vole, představte si,že vám tohle zasáhne byt..........a nic.

Reagovat
Mastný Chobot

to musí byť fejk, ne? však tá diera hore je menšia než tá raketa/bomba

Reagovat
Talker

Tak ono se psalo, že to jsou ty kazetové zbraně - pokud se nemýlím, tohle bude asi to samé. To rozpráší ty malé bomby a pak dopadne akorát tahle skořápka někam.

Někdo, kdo se stal vojenským analytikem před více než 3 týdny mi kdyžtak řekněte, pokud se mýlím.

Reagovat
icefish

Nemýlíš se nejspis vypadá to na kasli

Reagovat
Neon

Americký ministr zahraničí Antony Blinken: členské státy NATO mají zelenou k tomu, aby poslaly bojová letadla na Ukrajinu. USA podle něj řeší s Polskem, jak by mohly Spojené státy pomoct Polsku, pokud by Varšava dříve nabídnuté letouny Ukrajině poslala. (ČT24)

No, pane jo. Co na to Putain?

Reagovat
Godwinson

Tohle mu asi velky vrasky delat nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Co na to Putain? Agresora je třeba valit po pysku.

Reagovat
Pasha

Koalícia aj opozícia sa zhodujú na tom, že Slovensko by sa nemalo vzdávať ruského systému protivzdušnej obrany S-300, a to ani v prípade, že bude na jeho území systém Patriot. Nový systém nepovažujú za adekvátnu náhradu. Argumentujú tým, že systém bude Slovensku vypožičaný len na určitý čas. Nemyslia si ani, že by mali NATO či EÚ vyslať mierovú misiu na Ukrajinu. Svoje názory vyjadrili strany v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

"Ak by sme sa úplne hlúpo zbavili systému S-300 a o pol roka nám odíde Patriot, neostane nám tu nič," upozornil podpredseda hnutia Sme rodina Peter Pčolinský. Súhlasí s ním aj poslanec Národnej rady (NR) SR Andrej Stančík (OĽANO), ktorý pripomína, že Patriot je len prepožičaným systémom a nie je adekvátnou náhradou, rovnako tak, ako chýba náhrada v prípade lietadiel MiG.

Čas na presun systému S-300 nevidí v súčasnosti ani podpredseda strany Hlas-SD Richard Raši, podľa ktorého má zostať na Slovensku. Podľa podpredsedu strany Smer-SD Richarda Takáča je systém Patriot len doplnkom k S-300, ktorý má chrániť v prvom rade Slovensko a jeho obyvateľov.

Mierovú misiu NATO na Ukrajine si Pčolinský nevie predstaviť, rovnako na to nemá mandát ani EÚ. Ruská federácia by sa na to podľa neho ako na mierovú misiu nepozerala a napätie by eskalovalo do konfliktu NATO vs. Rusko. Iniciatíva Poľska v tomto smere zostane podľa poslanca bez odozvy. Rovnaký názor má aj Stančík, ktorý ale rozumie návrhu v kontexte toho, že Poľsko má s Ruskom vlastnú historickú skúsenosť. Podľa Takáča by takáto iniciatíva bola bezprecedentná.

....

USA odmietlo dodať Ukrajine ťažké zbrane, Poľsko tiež váha, ale malé Slovensko sa chce zbaviť protivzdušnej obrany. Proč jako? Už ozaj táto diletantská vláda hľadá čoraz väčšie dno?

Reagovat
Mastný Chobot

"Koalícia aj opozícia sa zhodujú na tom, že Slovensko by sa nemalo vzdávať ruského systému protivzdušnej obrany S-300"

Doslova presný opak máš napísaný hneď v prvej vete

Reagovat
Mastný Chobot

"USA odmietlo dodať Ukrajine ťažké zbrane"

A toto čo znamená presne?

Reagovat
Talker

Tak zbavit - vždyť se jasně říká, že chcete nejdříve náhradu než se jich zbavíte a i tam byste museli být přesvědčováni.

To je strašný diletantismus největšího dna, když člověk nedokáže ani přečíst, co vlastně posílá.

Reagovat
Ed_Hazard

Olo, prestaň.

Reagovat
Blbos_Dlaha

ty si retardovany?

Reagovat
vladino10

Vitaj späť Oliver!

Reagovat
J0EL

Ol!ver = Pasha? Nemohol by to Kily ceknut cez IP tak ako kedysi s Masopustom? kazdopadne idioti su to podobni no...

Reagovat
oli9

Reagovat
PJ

neni to on

Reagovat
fenixLFC

to nebude on skrz datum zalozenia a kluby ktorym fandi

Reagovat
DelPiero137

Spravny spion planuje roky dopredu a matie supera

Reagovat
DelPiero137

Vsak sa chceme zbavit S-300 aby sme neboli zavisli na ruskej technike, suciastkach a udrzbe nie?

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Že tam ti Rusové při útoku nehodí alespoň granát nebo snad mají nařízeno neničit svojí techniku?

To vypadá, že je Rusko vyzbrojuje více než západ.

Reagovat
oli9

Oni ten granát nemají, něco mechanicky poškodí pouze aby nebyl pojízdný samostatně

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mastný Chobot

ten priestrel je tam ešte od Stalingradu

Reagovat
Svatej

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Godwinson

Ta valka vypada casto fakt absurdne. Na jednu stranu bomby na budovy, kde jsou novorozenci nebo schovany deti, zniceny cely sidliste. Na druhou stranu rada zaberu, kde se vojak se zbrani nechava div ne mlatit od protestujicich Ukrajincu.

Reagovat
icefish

Jedna věc je totiž dostat rozkaz a střílet ze 30 km raketami do “prostoru”, který nevidíš (a za zády ti stojí velitel) a něco jiného je vystřelit na zoufalého člověka, civila, který se možná dost podobá tvému dědečkovi nebo tvé mámě… civila, který na tebe křičí, ty mu rozumíš a víš, že je v právu. V tu chvíli ho zabít dokáže jenom naprostý psychopat a nebo ten, kdo se sám bojí o život. Jinak to neuděláš

Reagovat
Trand

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
smazaný uživatel

No. Pro každého nasazeného starostu a jeho nohsledů to bude sebevražda

Reagovat
Blasphemer

Líto mi nebude ani jednoho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Reagovat
Mastný Chobot

Oni nemajú šancu to tam udržať, aj keby zabili každého jedného ukrajinského vojaka. Ja naozaj nechápem, čo je ich cieľom.

Reagovat
oli9

Velké Rusko, když je Putin magor a většina Rusů také. Izolovat ten zkurveny národ od ostatních státu aspoň se západu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1505633489999257604

Vladimir Putin agrees to face-to-face peace talks with Ukrainian president Volodymyr Zelensky.

Reagovat
Blbos_Dlaha

Podmienky:

- V bunkry v Kremli

- Zelensky musi prijst sam

- Zelensky musi podpisat dohodu podla ktorej akakolvek ujma na zdravy (napriklad nestastne vypadnutie z okna) by bola na jeho vlastnu zodpovednost

Reagovat
Talker

Tak ono to bude face2face přes Zoom nebo Teamsy... Putin nevyleze z bunkru jen tak.

Já jsem zvědavý, o čem chtějí jednat, protože obě strany mají úplně jiné představy, jak by to mělo vypadat a ani jedna nebude (podle mého) ochotná a schopná v klíčových otázkách ustoupit... Minimálně ne v téhle chvíli, kdy je to patová situace...

Ukrajinci vypadají, že mají celkem momentum a v tuhle chvíli věří ve vítězství (nebo spíš neprohru) a je tam velké odhodlání bojovat. V tu chvíli nemůžeš moc dělat velké ústupky a udělat z toho diplomaticky prohru, protože při další válce (která by v případě ztráty území nejspíš následovala) by ta vůle bránit zemi nebyla. Takže byť každým dnem jsou větší a větší škody a ztráty na životech tak ta výhra (neprohra) diplomaticky je naprosto klíčová.

Rusové zas stále jsou v pozicích, kdy můžou tlačit na to, že mají (teoreticky) přesilu a můžou donekonečna bombardovat města. Navíc si nemůžou dovolit nic, co by připomínalo porážku či remízu.

Oni fakt nemají v téhle patové situaci moc o čem jednat, leda by byla jedna strana ochotná dělat "velké" ústupky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako řečník je Zelensky sakra výborný a už jenom ta osobní konfrontace by mohla mít svoje kouzlo. Pevný postoj toho, že se nevzdají a viděl třeba nervozního Putina.

Chtěl bych vidět přenos toho setkání

Reagovat
Godwinson

Jsem presvedcenej, ze den po takovem setkani by se Ukrajina vzdala

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš?

Reagovat
Godwinson

Myslim, ze by dostal jasne naznaceno, co ceka Ukrajinu, pokud neprijde rychle k rozumu.

Reagovat
Talker

Tak to je jim naznačováno každý den během těch jednání si myslím a oni sami vidí, co se děje...

Reagovat
Godwinson

Neco jineho je sedet u stolu s psychicky nestabilnim byvalym agentem KGB a neco jineho to, co delal do ted. Navic Putin ma porad dost es v rukavu, co se tyce destrukce a zabijeni civilistu.

Reagovat
Talker

Jo, taky myslím, že úplně neukázali všechno.

Na druhou stranu se Zelenskymu bude akceptovat hrozně blbě cokoliv, co bude vypadat jako

obrovská porážka a obrovská ztráta pro Ukrajinu. Což je jediná věc, co by byl ochotný akceptovat Putin.

Reagovat
DelPiero137

Dufam ze putin uz viac drazdit zapad nechce. Musime dufat ze aj Cina rusakom dohovrila v otazke extremnej destrukcie.

Reagovat
spider_8

Jsem zvědavý jestli to bude probíhat stejně jako naše firemní cally:

'How are you?'

- 'I am good, how are you?'

...

Reagovat
DelPiero137

Miesto, Haag?

Reagovat
Rothbard

Ruská novinářka a televizní produkční Marina Ovsjannikovová, která v pondělí s protiválečným transparentem vtrhla do hlavního vysílání ruské státní televize, vyzvala v rozhovoru pro americkou stanici ABC své spoluobčany, aby odsoudili ruskou invazi na Ukrajině. (...)

Reagovat
Zark

neměla dostat 15 let vězení?

Reagovat
Rothbard

Nakonec z toho byla myslím pokuta 30k rublů.

Reagovat
jk

Škoda, že ten rozhovor asi její spoluobčani neuvidí...

Reagovat
Talker

Ruské ministerstvo obrany nabídlo zřízení humanitárních koridorů z ukrajinského Mariupolu, a to na východ i na západ. Navíc dodalo, že bylo do Ruska už evakuováno přes 330 tisíc lidí z Ukrajiny.

Ministerstvo situaci v Mariupolu označilo za „humanitární katastrofu“, za kterou vidí ukrajinské „nacionalisty“.

Překlad:

330.000 lidí přišlo do Ruska, přičemž dost velká část z nich nedobrovolně a někteří byli posláni na Sibiř.

Jsme ochotni takto relokovat i další.

Je to katastrofa, protože jednotky brání své území. Kdyby se vzdali, tak by to bylo všechno v pohodě a nemuseli jsme to město srovnat se zemí, jen bychom si ho přivlastnili.

Reagovat
smazaný uživatel

To je těch 320 tisíc z Donbasu a Luhansku a 10 tisíc nedobrovolně.

Reagovat
jk

Russia's defense ministry: Ukraine has until early hours of March 21 to give Russia its answer on surrendering Mariupol - RIA

A pokud se nevzdají tak je vybombardují. Oh wait https://bit.ly/3qnD1lD

Reagovat
Talker

Já si furt myslím, že Rusáci by to dokázali srovnat se zemí mnohem víc, než zatím ukazují. Jsou to neskuteční dobytci a páchají neskutečné prasárny, ale podle mého do toho nedupli úplně na 100% co se týče toho ničení.

Možná jsem ale úplně mimo.

Reagovat
Mastný Chobot

Neviem teda, vraj 80% Mariupolu je zbombardovaného. Predým to bolo polmiliónové mesto, skoro ako Bratislava. Zrovnať za 3 týždne so zemou takmer celú Bratislavu je podľa mňa celkom dosť "roboty".

Reagovat
jk

Tak co jsem četl tak na východě některé vesnice prostě už neexistují. A hlouběji do vnitrozemí nemají ty oblasti tak moc pod kontrolou aby mohli ty města neomezeně osťrelovat. Taky berme v potaz to, že to dělostřelectvo, do kterého mají rusáci kvanta munice má omezený dostřel a taky mobilitu. rusáci to ani na východě prostě nemůžou rozbalit kdekoli na poli a pak to tam celý den ostřelovat, protože UA má taky stále aktivní dělostřelectvo a tu baterii by jim odpálili.

A co se týče bombardování těch měst ve vnitrozemí tak tam podle mě té munice prostě neomezeně nebude. Navíc je to ze vzduchu stále dost riskantní pro rusáky.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.facebook.com/keksifarm.hayday/posts/3106172679653290

Moc pěkný popis aktuální situace a je tam i krásně vysvětleno, proč Ukrajina vůbec nepotřebuje MIGy a podobné stroje (velmi neúspěšné proti vzdušné obraně, politicky nepříjemné, složité předání atd.), ale mít dalších 20-30 Bayraktarů, tak by to byl slušný game-changer.

Myslím, že drony jsou budoucností každých vzdušných sil na zemi a postupně se vyřadí všechny stíhačky z provozu. Drony také prý brutálně ničí morálku a nervy orkům. To je to, co způsobuje obrovské škody Rusům.

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1505663573325930498

Bělorusko jestli někdy převrat, tak teď.

Reagovat
Godwinson

Co novy clanek, panove? Nekdo hodte

Reagovat
Zaschrona
Reagovat
Baronne

Zdarec, vrátil jsem se po měsíci odříznutý z netu zpátky dom, a totálně nestíhám to všechno pročíst , chci se zeptat, jak se koukáte na ten začátek konfliktu? Kámoška z Donbasu je nasraná, že se tam válčí už 8 let a nikde o tom nebyla ani čárka, zároveň říká, že stejně jako v Krymu, se tam lidi cítí být spíš Rusové, a po těch 8 letech už někteří i prosili, aby Rusáci přišli.. Neni to tedy obdobný, jako když Amerika vnikla třeba do Vietnamu, Iráku, Afganistánu nebo Filipín? Aby to z nich nedělalo největší pokrytce na světě . Jinak Rusko nesnášim, už dlouho, Putin je čůrák a všichni co ho podporujou taky. A za Trumpa by se to nestalo

Reagovat
Baronne

Btw máme doma v rodině migranty z Ukrajiny, občas jsem zahlédl že se někdo ptal, tak kdyžtak napište kdybyste chtěli podrobnosti.

Reagovat
Boban

tak tohle nabourava to, ze rusak je uz davno za tou proruskou casti ukrajiny a dal utoci...

Reagovat
kilobyte

Tak na východě Ukrajiny je hodně Rusů, takže někteří určitě byli rádi za invazi. Jenže kdyby jich byla většina, tak tam nebude takový odpor.

U nás taky určitě dost sudetských Němců prosilo Hitlera, ať přijde.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Baronne

Zajímavý přirovnání s těma sudetama, to mě upřímně nenapadlo

Reagovat
Talker

Rusko destabilizovalo zemi 8 let zpátky, udělalo tam bordel, odtrhlo kusy země, které 3 dekády zpátky garantovali územní celistvost a diví se, že se s tím Ukrajina nechce smířit?

Reagovat
valloire

Reagovat
Čenda

Reagovat
frankiefcb

Jak píše kilobyte. Samozřejmě, že se tam určitě našli ti, co si přáli aby je Rusko osvobodilo. Stejně jako u nás Němci. Nicméně Rusové se chovají jako barbaři a v podstatě likvidují města, kde je plno Rusů a nebo Rusky mluícího obyvatelstva. Jenže ty města se jim dávají na odpor, tak je srovnávají se zemí. Viz Mariupol, kterému starostuje bývale prorusky smýšlející člověk. P.S: Jinak Vietnam a A fghánistán jsou naprosto dvě odlišné situace. V případě Vietnamu tam USA bránila a pomáhala svému spojenci a to Jižnímu Vitenamu.

Reagovat
Baronne

Jako absolutně nezpochybňuju nebo neomlouvám zvěrstvo, co Rusko vytváří, jejich armáda byla dycky banda ožralejch nekompetentních čůráků..

Reagovat
Baronne

Btw, máte tu někdo nebo přemýšlíte o zbrojáku? Láká mě to už dlouho, tohle je takový hezký impuls (i když absolutně nevěřim tomu, že kdyby nedejbože dobyl Ukrajinu, jeho další kroky by bylo Československo). Jak je to pak náročný s udržovánim tý zbraně? Vim že je to docela problém, hlavně když by Vám jí odcizili, tak máte velkej průser..

Reagovat
r.mrazik

kamarad je dela a rikal,ze ma obsazeno na nekolik mesicu

Reagovat
Baronne

To bude teď asi v prdeli no ale tak aspoň můžeš předtim absolvovat nějaké ty kurzy, nebo zajít na střelnici, nebo si udělat tu zdravotní prohlídku (tam nevim jak dlouho je platná teda)

Reagovat
r.mrazik

jo,to by se asi dalo

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, až bude Rusko útočit na Československo tak se budou zbraně rozdávat i lidem bez zbrojáku.

Reagovat
Baronne

Já se upřímně Ruska vůbec nebojim , jsou nesoudržný, nekompetentní a neschopný, dycky byli, trápili se s Finskem, Japonskem nebo teď s Ukrajinou. Spíš mi jde o to umět tu zbraň používat, je ti k hovnu, když jí dostaneš, ale neumíš s ní střílet nebo jí rozebrat

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
frankiefcb

Taky jsem o tom tačal uvažovat.

Reagovat
Xavi

Mě to právě nikdy nelakalo, ale už o tom taky přemýšlím.

Reagovat
mojmira

Já už o tom uvažuju víc jak 5 let. Chodil jsem střílet jako malej a chtěl jsem začít znova, ale od minulého roku chodím občas střílet se šéfem z práce, takže na to úplně spěchat nebudu.

Reagovat
The Krupy

Minule som tu sľuboval, že do posilky pôjdem už len s hudbou v ušiach. Dnes som ju po cvičení vypol a keď som sa prezliekal, stihol som započuť starého chuja a jeho vyjadrenie "Najväčší kokot je ten Zelenskyj, ale až po našej vláde. Putin nerobí nič zlé, on im povedal, nerobte čo nemáte, lebo bude zle. Tak čo."

A teraz sa ovládaj a nerozdrb mu hlavu činkou

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
dantetomas

Preto nechodim do posilky

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kovi81

a to ja som picoval nedavno, ze k nam zacalo chodit nejak moc vela bab a akurat zavadzaju

Reagovat
frankiefcb

Baby v posilce to je zlo. Za prvé mě to už demotivuje v tom, ež vím, že v životě na žádnou z těch vypracovaných ženských nebudu mít. Za druhé mnohdy se nesoustředím, bo mi samozřejmě oči sklouznou na určitě ženské partie. A za třetí se vždycky naserou na stroje anebo poberou činky, co zrovna chci dělat já.

Reagovat
TopinB

Pro mě je to skvělá motivace právě, když jsme byli s kámošem jednou v posilce na benchi, tak holka přímo před náma začala dřepovat v legínách

Oba jsme si zlepšili osobní rekord o 5-10 kilo, oba jsme skoro umřeli, když ten, co jistil, se zadíval a zapoměl jistit

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Izrael zamítl žádosti Ukrajiny a Estonska z posledních let na nákup a použití Pegasus – mocného spywarového nástroje – k hackování ruských mobilních telefonních čísel, protože se obával, že by to poškodilo jeho vztahy s Ruskem – NYT

Reagovat
Ed_Hazard

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele