VÍTĚZSTVÍ CHELSEA SESTŘELIL DROGBA

19.05.2007, 19:24
Aktuality
Manchester United nakonec double nezíská, ve finále FA Cupu totiž po prodloužení podlehl Chelsea. Jedinou branku zápase ve zrekonstruovaném Wembley dal ve 116. minutě po narážečce od Lamparda Didier Drogba...

Utkání bylo hodně opatrné a bezbrankový stav po skončení základní hrací doby tak zřejmě nikoho nepřekvapil. V první půli byla aktivnější Chelsea, která se také dostala k několika ohrožením Van der Sarovy brány. Většina střel však mířila mimo, což byl případ Drogby, Wrighta-Phillipse a Lamparda, a když už se posledně jmenovanému podařilo přesně zacílit, zlikvidoval jeho střelu Van der Sar.

Po změně stran se o slovo přihlásil také Manchester. Ve 47. minutě se vyznamenal Čech, který nejprve vyrazil střelu Roneyho a poradil si i s gólovou dorážkou Giggse. Velšský záložník měl i další šanci, po centru Scholese pálil těsně nad. Největší šanci Chelsea v průběhu základní hrací doby měl Drogba, útočník Pobřeží slonoviny zkusil štěstí z trestného kopu a jeho střelu zastavila tyč.

V normální hrací době branka nepadla, a tak se muselo prodlužovat. Ve 104. miutě přišel moment, o němž se bude ještě dlouho mluvit. Po Rooneyho ideální přihrávce byl sám před Čechem Giggs, zakončení na dlouhou nohu mu sice příliš nevyšlo a brankář Chelsea míč chytil, jenomže klouzající Giggs ho dovezl až za brankovou čáru. Rozhodčí Steve Bennett branku neuznal a dal tak šanci rozhodnout Blues. Ve 116. minutě si Drogba nádherně narazil s Lampardem, tváří v tvář Van der Sarovi nezaváhal a rozhodl o triumfu svého mužstva.

Chelsea - Manchester United 1:0 po prodloužení
Branka:
116. Drogba.
Chelsea: Čech - Ferreira, Terry, Essien, Bridge - Makelele, Lampard, Mikel - Joe Cole (46. Robben, 108. Ashley Cole), Drogba, Wright-Phillips (93. Kalou).
Manchester United: Van der Sar - Brown, Ferdinand, Vidič, Heinze - Ronaldo, Carrick (113. O´Shea), Fletcher (92. Smith), Scholes, Giggs (112. Solskjaer) - Rooney.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (32)

Přidat komentář
Shevchenko

Podle mě zasloužené! Jinak parádní gól!

Reagovat
HOST*Joekoski

Samozřejmě zasloužené!! jsem šampioni domácích pohárů!!

hej hej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspon ta cena utechy...

Reagovat
HOST*

Jasně. Fa Cup není v Anglii vůbec ceněný...

Reagovat
smazaný uživatel

Pri pohlade na druhe miesto v Premier League nicim inym ako cenou utechy to nazvat nedokazem.

Reagovat
HOST*

To je mi jedno, Chelsea nefandím. Ale říct, že zisk FA Cupu, velice prestižního ligového poháru, je cenou útěchy, vyžaduje velkou dávku cynismu. A ostatně, Chelsea se za nic stydět nemůže - Carling cup i FA cup je docela slušná sbírka.

Premier League nelze vyhrávat donekonečna. Dvakrát za sebou, to je docela slušný počin.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si hlavne myslim, ze keby vyhrali Premier League( popripade Lm) a skoncili v Carling a Fa Cupe az druhi, tak by sa citili daleko prijemnejsie ako opacne. Toto je len slaba naplast na neuspechy(?) v tejto sezone. Za uspesnu ju podla mojho nazoru povazovat nebudu. Keby to bolo opacne, tak predpokladam, ze bez problemov.

Reagovat
HOST*

Je jasné, že zisk titulu a Ligy Mistrů by určitě za domácí poháry vyměnili. Jen bych nechtěl podceňovat prestiž FA cupu, ten totiž je v obzvláště v Anglii hodně sledovaný a má svou dlouholetou tradici. Carling cup je pohár druhé kategorie oproti tomu...

Chelsea je klub, kterému média přisuzují nálepku "neporazitelného", ale toto už v moderním fotbale dávno neplatí. Peníze a jména jsou jedna věc, ale týmy ve špici jsou tak vyrovnané, že stačí několik záporných faktorů (zranění, výkonnostní výkyvy) a soupeři mají náskok, který se dá jen těžko dohnat.

Proto si myslím, že zas tak neúspěšná sezona pro klub to není.

Reagovat
smazaný uživatel

To si asi spatne pochopil. Ja Fa Cup neznizujem, i ked sa to mozno na prvy pohlad zda. Mne ide o to, ze klub, ktory vyhodil pred sezonou mnohomilionove ciastky na prestupy a bol povazovany spolu s Barcou za najlepsi klub na svete a nevyhra ani jeden z tej dvojice najprestiznejsich trofeji, nemoze byt spokojny a toto je pre nich len taka cena utechy, ktora ich rozhodne "netrha" a nebudu tym sezonu povazovat za uspesnu. i ked ty si asi myslis opak. Hmm, sice potesi, ale ani Lm ani vitazstvo v Premier League to neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoj spoludiskutér asi naráža na to, čo aj mňa prekvapovalo, a to, že FA cup bol cennejší ako výhra v lige. Ale či ten stav platí i teraz v Anglii, to už neviem. Každopádne my, čo žijeme v krajinách, kde národný pohár je v podstate nútené zlo, tak to nepochopíme. Dúfam, že to zmení návrh Platiniho, aby víťaz národného pohára išiel nie do UEFA cup, ale do predkola Ligy majstrov, čo už je slušná perspektíva.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ja viem, tak teda titul v Premier League je daleko hodnotnejsi ako FA cup.

Reagovat
HOST*Zak

Tak je hodnotnější, ale "daleko hodnotnější" rozhodně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Platini je pro mě úplné strašidlo, zatím neudělal snad nic, z čeho bych měl radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo robí tebe radosť neviem , ale zrovna tento návrh sa mi zdá dobrý. Teda pre Slovensko určite, lebo u nás je pohár proste totálna fraška na druhú..

Reagovat
smazaný uživatel

jj, jsem viděl obsazení semifinále a taky to, že béčko Slovanu porazilo áčko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*T.

Zaslouzene?Tak to ani nahodou,Manch.mel vetsi sance a kdyby si rozhodci nevymyslel faul na Mikela od Smithse tak by Drogba vubec zadnej gol nedal.Celkove se mi zdalo ze rozhodci v nekterejch momentech nezvladal utkani,napr. na zacatku hodne nebezpecnej skluz Cola na Browna a nedastal ani zlutou,Mikel nakop na zemi Giggse a opet nic atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne opatrnej football..za ManUtd hraly dobre Heinze,Giggs,Scholes a Rooney..ikdyz nesnasim chelsey tak zahrala dobrej match..robben s drogbou hraly dobre..giggsovo gol mel platit!..jinak MUFC FORZAAAA !!!

Reagovat
Shevchenko

Platit ?? Podle mě jasný faul! Nechápu co tomu rozhodčímu bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím. Lopta síce za čiarou bola, ale až po tom, čo ju tam Giggs dotlačil faulom brankára.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jasný faul.

Reagovat
smazaný uživatel

Giggsuv gol mel platit ptz se zadnej faul nepiskal tak nechapu kdo tady pise jasnej faul

Reagovat
Shevchenko

Slepička: On mluví jako by mu to někdo diktoval a ještě k tomu strašně funí A taky je strašně slepý, Kaká dal tyč a on že výborný zákrok branláře, to samé dneska Drogba.

Jinak vrcholem byl dneska Štěrba 1. Neuznaný gól Di Nataleho (Teda myslím) asi za faul, ale on začak kecat že gól platil a chyboval tam Darmian, pak začal kecat že 4:2 je zatím největší rozdíl mezi AC a Udine, až pak po 5. minutách řekl: samozřejmě gól neplatil a stav je tedy 3:2 2. Na konci zápasu: Costacurta dal svůj první gól a zřejmě i poslední

Reagovat
HOST*-Kopy-

čoveče to už snad není ani k smíchu

co je moc, to je moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale musíš uznať jednu vec : pred nedávnom , keď sa na niektoré zápasy La ligy proste nedalo pozerať, tak bez Slepičku by to bol už úplne o ničom

Reagovat
smazaný uživatel

Bez tvojich prispevkov by aj EF bol obcas o nicom.

Reagovat
smazaný uživatel

...sa nazdus

Reagovat
smazaný uživatel

...nezadus..

Reagovat
smazaný uživatel

chrrrrr

Reagovat
HOST*nofan

Taky myslim, že nejhorší výkon podal komentátor- Slepička. Hrozný přešlapy. Raději jsem se kouknul na Stutgart x Cotbus, tak jsem se kouknul na fotbal s Bosákem. Pak až Slepičku. Je to až neuvěřitelné jak svými výroky dovedou zmastit pěkný utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
HOST*1860

co dodat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele