Villa se loučí s New Yorkem, kopačky na hřebík ale ještě nepověsí

28.11.2018, 21:44
Aktuality
Nového zaměstnavatele bude mít od příštího roku David Villa. Zkušenému španělskému útočníkovi vypršela smlouva v New Yorku City a novou nepodepíše, dnes večer se rozloučil s fanoušky a bude si hledat nového chlebodárce...

Villa v minulosti hrával za Sporting Gijón, Zaragozu, Valencii, Barcelonu a Atlético Madrid a do zámoří se vydal v létě 2014, aby byl následně na několik měsíců zapůjčen na hostování do Melbourne City. V MLS absolvoval čtyři sezony, během nich nastoupil ke 124 zápasům a nastřílel 80 gólů. A tato čísla už zůstanou konečná.

"Mohu říct jenom děkuji, děkuji vám všem. V první řadě místnímu klubu, který mi dal příležitost zde hrát. Děkuji NYCFC a MLS za přijetí a také všem v klubu, že mi každý den pomáhali. Děkuji všem, kteří pro klub pracují, stejně tak spoluhráčům, bez nich by bylo nemožné tady uspět," řekl dnes Villa.

"Pamatuji si první den, kdy jsem pózoval s dresem a fanoušci byli u toho. Rád bych fanoušky odměnil ziskem mistrovského poháru, ale nepochybuji o tom, že klub ho v příštích letech určitě získá," věří.

Villovi bude v pondělí už 38 let, na odchod do fotbalového důchodu ale ještě nepomýšlí - dle médií se chystá napodobit někdejší spoluhráče ze španělské reprezentace Andrése Iniestu a Fernanda Torrese a odejde do Japonska.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
Mr.Mike

kanonýr ..ve Valencii a Barce byl top

Reagovat
skteel

MVP Messi Villa Pedro za me top casy se na tohle divat A rozhodne bych nerekl ze top casy co JSME kdy hrali... Videl jsem kazdy match, nektere si i nahraval, mel jsem dres Eto, nechal jsem si udelat tricko Pique atd. ale v zivote bych si nedovolil napsat jsem vrchol rozdvojene osobnosti co tady vetsina z vas predvadi kdy o sobe pise v 1.os.mn. v souvislosti s klubem Neskutecne, kdyz nekdo napise meli JSME ho koupit, za NAS nehral dobre atd.

Reagovat
jsemdement

aha

Reagovat
wishmaster

Mať tvoje problémy

Reagovat
ThePigFeathers

Tak to je velká věc

Reagovat
Nadržený šimpanz

Cožpak víš,třeba tu píše Mára Vít a ten má na to právo,psát JSME

Reagovat
skteel

V případě Máry jsem ochotný udělat výjimku, jediné co proti němu mám je ze zatrhl přestup Čecha

Reagovat
Rudnevs

Prečo je to neskutočné? Fanúšikovia nie su súčasťou klubu?

Reagovat
skteel

Samozřejmě že ne nebo je snad vidíš napsane na webu jako hrace nebo činitele tymu? Uvědom si že třeba fcb o tobě nenívi ani že existujes

Reagovat
Rudnevs

Nepatria do kádra, do klubového vedenia ani do realizačného tímu, ale súčasťou klubu ako takého sú... Fanúšikovia klub podporujú a identifikujú sa s ním, robia taktiež určitú časť príjmov klubu. Dokonca v niektorých kluboch fanúšikovia vlastnia i akcie klubu. Viež si predstaviť klub bez fanúšikov?

Barcelona o mne vedieť nemusí, ja totiž žiaden fanúšik Barcelony rozhodne nie som a nemám ich rád, keď už niekedy prajem nejakemu FCB, tak FC Basel - klubu, podľa ktorého má Barcelona svoje farby...

Reagovat
Bucky

Reagovat
Kixi Syhimour

Pozor, to je vážná věc

Reagovat
milan78

škoda, čekal jsem ho ve slavii, snad přijde šuker, nebo ovčáčik

Reagovat
Messiáš

Libil by se mi Gijon, ale to se mu asi nebude chtit..

Reagovat
David143

Hrál v jednom z nejlepších týmu všech dob podle mě útok Pedro, Messi, Villa byl lepší než MSN, ten tým byl neuvěřitelný válec

Reagovat
Mustang™

Ten válec byl ale díky záloze.

Reagovat
Agent z Melmacu
Reagovat
Bucky

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
FC Porto FC

David Villa ve Valencii. V ty době byl můj idol

Reagovat
Nebelung

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Woyta

Valencia slaví 100. výročí založení klubu, útočníci momentálně strádají... Davide vrať se ukončit kariéru na Mestallu. Stále máš co nabídnout a ve Valencii jsi legenda!

Statistiky Davida Villy za dobu jeho působení v NYC a sestřih jeho gólů v dresu NYC zde:

http://valenciacf.cz/index.php/novinky/prestupy/535-louci-se-legenda-david-villa-s-karierou-vypada-to-ze-ne

Reagovat
KoryVCF

To by byl nejlepší dárek !

Reagovat
Keboto

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
komby

Tak už je jasný, že Šuralův agent nekecal. Chtějí makaka místo končícího Villy, aby jim dělal kanonýra a hlavní hvězdu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele