VIEIRA POHROZIL ARSENALU

15.05.2003, 21:49
Aktuality
Francouzský reprezentant Patrick Vieira ve středu obvinil předsedu Arsenalu Petera Hill-Wooda z nedostatku respektu vůči své osobě. Šestadvacetiletý záložník se silně ohradil proti Hill-Woodovým častým a mnohdy i zbytečným komentářům ohledně svého dalšího působení v Londýně a pohrozil možným odchodem.

"Opět pokračoval s řečmi o mé nespokojenosti na Highbury. Pokud se mi prý nelíbí výše platu, mohu klidně odejít. Nemá ke mně dostatek respektu a jestli se to bude ještě opakovat, tak možná skutečně Arsenal opustím,"prohlásil senegalský rodák, jemuž po příští sezóně končí v Londýně smlouva. Hill-Wood už ve svých prohlášeních několikrát otevřeně přiznal, že co se týče obnovování kontraktů, žádný z hráčů si platově nepolepší. Kanonýři totiž potřebují finanční prostředky na hrazení stavby nového stadionu, a k jejichž získání nebudou váhat s prodejem fotbalistů, kteří nebudou ochotni přistoupit na zhoršené podmínky. Vedle kapitána týmu se tak v nepříjemné situaci ocitla i další francouzská hvězda Arsenalu - Robert Pires, o něhož projevila zájem španělská Valencia.

Vieira si však přeje zůstat a uzavření nové smlouvy by podle něj nemělo být problémem. Zároveň ale přiznal, že ještě než s anglickým klubem spojí svou další budoucnost, chce znát představy vedení pro příští sezóny. "Potřebuji si s nimi promluvit o následujících čtyřech nebo pěti letech. Pokud mám být součástí mužstva i nadále, musím vědět, o co tu jde. Vím, že lidé tady chtějí, abych zůstal a já si přeji to samé. Mám dobrou vyjednávací pozici a nedovedu si sám sebe představit v dresu jiného týmu. Pracuji ale v opravdovém světě fotbalu, kde se může stát cokoliv," nechal se dále slyšet zřejmě nejlepší defenzivní středopolař současnosti, kterému už jeho současný zaměstnavatel několikrát vyhrožoval vyhazovem.

V souvislosti s možným propuštěním Vieiry se okamžitě vyrojily spekulace o případném záložníkově přestupu. Nejvážnějšími uchazeči o Francouzovy služby jsou Manchester United a Real Madrid, hráč sám však svůj transfer do týmu letošního vítěze Premier League vylučuje. "O zájmu Realu samozřejmě vím. Jestli za mnou přijdou zástupci Arsenalu a řeknou mi, že Madrid splnil jejich finanční požadavky, tak odejdu, i když tím budu hodně raněn," řekl reprezentant země galského kohouta, jehož cenu odborníci odhadují na 30-35 milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele