Viduka na operaci nemusí, už myslí na reprezentaci

14.10.2008, 10:37
Aktuality
Mark Viduka od léta nehraje kvůli problémům s achillovkou. Zranění útočníka Newcastlu se navíc nelepšilo a hrozila mu operace. Na tu australská hvězda nebude muset jít, Viduka naopak vyhlíží návrat do národního týmu.

33letý útočník se v létě podrobil první operaci achillovky. Jeho rekonvalescence ale neprobíhala hladce, Viduka proto odletěl do rodné Austrálie, aby se podrobil dalším vyšetřením.

"Operace není nutná," oznámil dobrou zprávu pro fanoušky James Murphy, fyzioterapeut Newcastlu, který Viduku doprovází. Pokud by bývalý kanonýr Leedsu na operační sál musel, znamenalo by to zhruba půlroční pauzu.

I bez operace se ještě bude Viduka dávat dlouho do pořádku, datum jeho návratu si nikdo netroufne odhadnout, mluví se přibližně o třech měsících. Zkušený útočník se ale už těší, jak národnímu týmu pomůže vybojovat účast na mistrovství světa.

"Samozřejmě chci hrát znovu za Austrálii, to jsem nikdy nepustil z hlavy," prohlásil. "Ale bude to postupný proces, nejdřív musím začít hrát za svůj klub. Musím být stoprocentně zdravý a stoprocentně si jistý, že moje pata je dostatečně silná. Až se to stane, vrátím se do reprezentace."

Mark Viduka zatím za australskou reprezentaci odehrál třiačtyřicet utkání, ve kterých se trefil jedenáctkrát.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bomber

Reagovat
smazaný uživatel

ja taky nosim bombera...!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele