Videorozhodčí neměl vstupovat do zápasu v Brně, na Spartě nezasáhl správně

06.02.2023, 20:05
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
ratusek

Karavana jede dál

Reagovat
Greny

Přihodo bez fakt do prdele s tímto vedením

To je něco úplně šíleného.. dva sporný momenty oba ve prospěch silnejsich klubu a ještě by akceptoval u obou jak žlutou tak červenou....

Reagovat
kecipep

Reagovat
kilobyte

Přitom byl ještě jeden podobný zákrok od Tomiče a ten byl podle mě nejhorší. Tam šel Tomič podrážkou do souboje. Akorát trefil Haraslína zepředu, takže měl jen kliku, že Haraslín nešel do strany. Ale neříká se pořád, že by se měl trestat i "úmysl", kdy hráč ani trefený není?

Reagovat
Rizek

A ještě teda mi přijde divný, že se moc neřeší Matějovský, který šlápl na ležícího hráče dost nepřirozeným způsobem. Tam mi to zavánělo úmyslnou prasečinkou.

Reagovat
kilobyte

Není to tak mediálně zajímavé, jako si kopnout do top3.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
verv

Podrážkou někde na kotník/holeň a úplně bez karty. Hlavně že se ve studiu mohli posrat, že Kairinen nedostal červenou.

Reagovat
kilobyte

Žlutou dostal. Ale šel tam jak hovado a nechápu, že se to vůbec neřešilo.

Divíšek tam šel hloupě na dlouhou nohu a měl i smůlu, že došlápnul na protihráče. Měl smůlu, ale šel tam hloupě a neměl šanci hrát míč.

Kairinen odkopával míč a protihráč do něj vběhnul, aby ho zablokoval. Kairinen neměl šanci střetu zabránit.

Pak je tu Tomič, který skočí podrážkou napřed na protihráčovu nohu a rozhodčí dá žlutou až po upozornění VAR. A dál už se to neřeší.

Podle mě jestli teda v těchto 3 případech byla nějaká chyba, tak jednoznačně neudělení ČK Tomičovi. Ale zase se z toho udělá tlačenka top 3.

Reagovat
verv

Máš pravdu, během přenosu jsem to nezaznamenal, ale ve statistikách ji má.

Za mě to bylo na hraně, klidně červená mohla být. Ale nejvíc mě dostává, že rozhodčí na to čumí z pár metrů a nevyhodnotí to ani jako faul. Argument pro ty co neustálě nadávaj na VAR.

U toho Kairinena přesně jak říkáš. Vůbec nechápu, že se řeší nějaká případná červená, odkopne míč a hráč mu vletí pod nohy, co s tím má udělat? Pokud bych bral jako argument, že toho hráče zranil a bylo to nebezpečný, tak proč se potom ve stejným duchu nemluvilo i o tom Vraštilovu kolenu do hlavy Čvančary? Byla to nešťastná náhoda ale taky nebezpečný a skončilo to zraněním.

Za mě by se měl hodnotit zákrok jako takovej a ne do toho promítat následky, ať už se to týká karet přímo na hřišti nebo i případnejch dodatečnejch trestů.

Reagovat
verv

A teda řešit tlačenku Sparty v kontextu tohohle zápasu mi přijde dost vtipný. Ať už ten Tomič nebo Matějovskej, kterej udělal vlastně stejnej zákrok jako Kuchta, akorát ne na hlavu ale na nohu.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
andrew96

No hlavně říká, že ani v jednom případě nešlo o zjevné pochybení.

Reagovat
andrew96

*Myslím tím původní verdikty na hřišti.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Mirek na tenisu

To se Příhoda odkopal. Pokud šel ven Divíšek musel dostat redku i Fin. Bláboly o napnuté či pokrčené nože jsou akorát směšné. Drtivá většina objektivních diskutérů včetně expertů ve studiu O2 měla opačný názor než komise. Mě ale zaráží že Příhoda se nezmínil o další Orlově chybě. Blecha, který prošlápl stojnou nohu Kalvacha a způsobil mu zranění špíl dohrál.

Reagovat
Martin9719

Oni nevědí co chtějí to je ten problém. Pořád se tady mlelo o zdraví hráčů a teď nám komise v druhým jarním kole otočí že teda takový zákroky naopak žlutá.

Reagovat
kecipep

přesně. My jsme loni za chytli asi 4 červené a bylo to nakonec čistší, protože jsme hned věděli, co znamená podrážka na nohu. Teď do této rovnice o 3 neznámých - klub, rozhodčí ještě přibývá spletenec obsahující mysl hráče, úhel v koleni a rychlost pohybu

Reagovat
Martin9719

Já jsem teda nečetl pravidla a stanovy 2023, ale podle mě tam ani nějaká natažená noha jako dodatek v popisu vyloučení vůbec není, ani v pravidle "zakázaná hra a nesportovní chování". Příhoda v těch pravidlech má sám bordel. A vůbec nechápu když někomu prošlápneš kotník jestli se dá soudit intenzita dle natažení nohy. Zlomit lýtkovou kost hráči ležícímu na hřišti zvládneš i s mírně pokrčenou nohou.

Reagovat
kilobyte

Tak ale zase je rozdíl, když odkopneš míč a protihráč ti vběhne pod nohu a nebo když jdeš do souboje na dlouhou nohu s kolíky napřed. Zranění může být v obou případech, ale u prvního jde o náhodu/nehodu a u druhého jde blbost/úmysl.

Reagovat
verv

Reagovat
verv

Však řekl, že u Divíška to byla chyba.

Reagovat
db18

Kde je článek se sestavou kola atp.?

Reagovat
Coutinho10

Rip Cipro bohužel už cca před půl rokem nebo kdy, když byla fotka, jak vypadá, tak to ukazovalo, že to asi brzo přijde...

https://slavia.cz/article/20155-Zemrel-Frantisek-Cipro

Reagovat
WienArsch

RIP in peace...pamatuju ještě z Blšan. Dovedl je z třetí do druhé ligy, předal otěžě Ščasnému, ten později Beránkovi.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
KingMaster13

Ach jo Tak ať je mu země lehká. Hlavně za co mu zaslouží poděkovat je ten titul z roku 1996. Ten byl takový dost přelomový, protože dal do té doby byla celá řada fanoušků SKS, kteří nikdy nezažili titul. Takže jim dal něco překrásného včetně mě ačkoli si z oslav moc nepamatuju no Víc jsem si užil až tu Jarolímovskou éru

Díky moc Franto za všechno!

Reagovat
Coutinho10

tak tak

Reagovat
Mirek na tenisu

Čekal jsem že čeští rozhodčí se budou inspirovat metrem který nastavili sudí na Mundialu.

Šetřilo se tam kartami. Žluté se dávaly za hrubé zákroky, ty které ovlivňovaly zásadně akci soupeře a taxativní věci. S českými to bylo podobné. A byl z toho ze strany rozhodčích jeden z nej mundialů historie. Po dvou kolech vidíme že až na pár výjimek, třeba Sziksay při Zlin-Banik, se v Česku nezměnilo skoro nic. Hocek na Spartě to bylo dno.

Reagovat
kilobyte

Hocek na Spartě nejel podle trendu "šetření kartami"?

Reagovat
John Obi Mikel

Však sudí na Mundialu byli naprosto směšní, hlavně ten kašpárek ve finále.

Reagovat
Imos

jediný co cením je to dlouhé nastavení časů

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Greny

Asi se inspirovali trendem u rozhodčích v Česku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teda rozhodčí na MS (nejsem Španěl) velké zhoršení proti MS v Rusku a ME. Především na ME byl nastaven určitý pozitivní trend o kterém mluvíš, ale na MS v Kataru to bylo až zvrácené, kdy rozhodčí nedávali karty ani za zákroky které se podobaly pokusu o vraždu.

Reagovat
doshcz

od fina to nebyl ani faul, takze v poradku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele