Veterán Diego López pověsil rukavice na hřebík, chce se stát trenérem

28.12.2023, 18:40
Aktuality

Diego López během uplynulých měsíců nedostal žádnou zajímavou nabídku a nakonec se rozhodl ukončit profesionální kariéru, 42letý španělský brankář to oznámil dnes odpoledne.

López v minulosti plnil roli náhradního gólmana v Realu Madrid, po odchodu z hlavního města se stal oporou Villarrealu a po šesti měsících v Seville si vysloužil návrat do Bílého baletu. Dva roky strávil i v kabině AC Milán, cenné služby následně odvedl Espanyolu a v minulém ročníku předávat zkušenosti v Rayu, kde mu koncem června vypršela smlouva.

"V Rayu jsem moc nechytal a odchod se tak nabízel. Teď je čas se rozloučit úplně a věnovat se jiným věcem. Moc se těším, že po dlouhých letech v roli profesionálního fotbalisty budu častěji s rodinou a volný čas využiji i na jiné aktivity," oznámil.

López má ve své soukromé sbírce jeden triumf v Lize mistrů, v sezoně 2006/2007 se stal mistrem LaLigy a jednou si zachytal za španělskou reprezentaci. Bez fotbalu nebude dlouho, místo na trávníku se ovšem dost možná bude angažovat na lavičce.

"Mohu trénovat brankáře a věnovat se managementu, teď navíc pracuji na získání trenérské licence. Několik nadcházejících let pro mě bude důležitých," sdělil dále.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (11)

Přidat komentář
Cechino

nikdy nezapomenu jak zachytal proti Dortmundu

Reagovat
kattos

Ne proti Dortmundu, ale celkově v Realu... tu první sezonu hlavně čaroval neskutečně.

Obě sezony byl lepší než Iker

Reagovat
Cechino

Reagovat
Well

Reagovat
Lojd

to byl pain tenkrat jak svina, posadil "myho Ikera" a jeste byl fenomenalni, takze jsem ho nemohl hejtit

Reagovat
Rudnevs

Pockat to je ten, čo vtedy vystrnadil Casillasa? Ten ešte chytal? Však už vtedy bol celkom starý...

Reagovat
kattos

Skvělý golman a sympatak. V Realu neskutečný

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Rothbard

Reagovat
PBLead

Reagovat
Aldeano

Vynikající brankář a sympaťák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele