Vestfálské derby nezklamalo ani tentokrát

23.10.2012, 15:14
Názory a komentáře
Vestfálské derby, to je ve fotbalové Evropě pojem. Nebudu nosit dříví do lesa - že Schalke vyhrálo na půdě svého arcirivala 2:1, to jistě víte - ale co člověka, který čas od času navštíví nějakou tu pozápasovou tiskovku v českém provedení, vážně donutí smeknout klobouk, je reakce dortmundského trenéra Jürgena Kloppa.

Nehledá chyby jinde než ve výkonu svého týmu, nestěžuje si na zaplněnou marodku (přestože mu chyběli Gündogan, Götze, Blaszczykowski a Schmelzer), on prostě suše prohlásí, že zvítězil lepší tým.

K tomu vezme odpovědnost za výsledek i na svá bedra, když přizná, že úvodní půlhodina s hrou na tři beky (v podstatě nic jiného než improvizace vynucená výše zmíněným průvanem v základní sestavě) byla taktickým omylem. A fanouškům se omluví za to, že se nedočkali výsledku, po jakém toužili. Klidně přiznávám, že ve středu večer budu Borussii proti Realu Madrid držet oba dva palce.

Pro Schalke to byl samozřejmě významný den, bez nadsázky klubový i městský svátek. Až dojemná mi přišla radost mladého brankáře Larse Unerstalla, jenž se po zápase vyznal, že nad Dortmundem zvítězil vůbec poprvé, počítaje v to veškeré duely na mládežnické či amatérské úrovni. Schalke touto výhrou odskočilo Dortmundu v tabulce na rozdíl pěti bodů, jinak zůstává třetí za Bayernem a Frankfurtem, kteréžto týmy braly o víkendu rovněž po třech bodech.

Měl jsem po delší době možnost komentovat Hamburk a musím přiznat, že jsem byl na HSV velice zvědav, neboť sérii čtyř zápasů bez porážky v tápajícím klubu už dlouho nezažili. Zdá se, že reprezentační pauza Hamburku nesedla, v zápase proti Stuttgartu byli domácí doslova a do písmene bezzubí. Na hru VfB se naopak dívalo krásně, tihle hoši věděli opravdu moc dobře, co chtějí hrát. Utkání vyšlo zejména záložní řadě v čele s Gentnerem, za zmínku určitě stojí i způsob, jakým William Kvist a jeho parťáci vymazali Rafaela van der Vaarta, který si přivezl nějaké šrámy z kvalifikačního duelu v Rumunsku. A opravdu velice mě zaujal mládežnický reprezentant Rakouska Raphael Holzhauser. V devatenácti chlap jako hora a přitom výborný technik (zahrával prakticky všechny standartky Stuttgartu), po skvělém slalomu v šestnáctce byl hodně blízko pojišťovacímu druhému gólu. Manciennovi se z něj nejspíš točí hlava ještě teď...

Autor: Radim Bártů / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oceňuji každý článek kde je zmínka o Borussii, ale tento mi příjde trochu zbytečný.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Kloppo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

FCB meister ♥♥

Reagovat
Alons0

Letos už asi ne. Přeci jen, Jablonec s Olomoucí už mají celkem náskok.

Reagovat
Filip12

FC Byern

Reagovat
Rišan

Kterej trouba (navíc snad fanda Dortmundu) může napsat o tomto článku že je zbytečný?! Snad mu někdy dojde, jakej je na zdejší poměry luxus tenhle server. Tady dostaneš buď standardní servis za drahé peníze nebo mizernej za průměrnou cenu anebo tě čistě jen okradou bez náhrady, ale rozhodně ti neposkytnou nic gratis. O tom, že jsou denně obíráni často takový maníci, jež zajímá jen fotbal a pivo (když taky ženský, tak to je už vyšší třída) ani nevědí.

Reagovat
smazaný uživatel

co to mektas?

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

svatá pravda a ještě sem se u toho pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně přiznávám, že BVB nebudu přát níkdy

Reagovat
Arne

Nesouhlasím s tou závorkou, že ta improvizace byla vynucená... Mohl krát klasiku a vzhledem k tomu, o jaký zápas šlo, tak asi měl. Ať už na LB s Großkreutzem, nebo s Löwem...

Jinak Holzhauser bude za pár let prvotřídní hráč... A herb se z jeho 193 cm na beku podělá.

Reagovat
db18

jsem myslel, že to je defenzivní štít, ale koukal jsem jak puk, když šel na bránu HSV, na tu výšku je pochyblivý až moc

Reagovat
Arne

Jo, myslel jsi správně... Já až teď přišel na to, že Bruno změnil rozestavení na 4-3-3 + si toho mlaďoše z toho, co jsem viděl, pamatuju takřka výhradně z kraje. Třeba proti Leverkusenu, jak tam někoho (asi Carvajala) povodil, dal mu jesle a udělal gól pro Ibiševiće.

Reagovat
db18

on už hrál i dřív? To je škoda, že jsem ho viděl až teď (a to jsem tomu zápasu taky nevěnoval moc pozornosti) - Rakousku roste pěkná generace, to jsem zvědav co z ní Koller udělá

Reagovat
Arne

Nehrál, resp. ne na úrovni, kterou bych sledoval... S tím pamatováním jsem myslel jen jeho akce a vybavuju si ho jen na levý lajně, takže ho to tam prostě ze středu táhne.

Reagovat
jv

Proti HSV hrál toho levýho střeďáka nad Kvistem, hodně se ale i přesto stahoval do středu, má velký předpoklady tvořit hru.

Btw. Labbadia si už vytáhl i Raniho Khediru.

Reagovat
jv

Popravdě jsem si toho ze začátku ani moc nevšiml a ten nástup Schalke bych na to taky neházel, prostě nás zaskočili, ale to se mohlo stát i při klasickým rozestavení (Kevin stejně hrál prakticky beka, pořád jenom bránil).

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund sleduje Pekharta? Dobrý joke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele