Vertonghen neplánuje další stěhování, v Benfice chce dohrát kariéru

30.09.2021, 19:35
Aktuality
Jan Vertonghen na konci letošní sezony oslaví pětatřicáté narozeniny a už nyní začíná pomalu pomýšlet na odchod z aktivní scény. Zkušený belgický obránce si na chleba vydělává v Benfice, s podmínkami v Lisabonu je spokojen a v ideálním případě by v tomto klubu chtěl zakončit kariéru...

Vertonghen přišel loni v srpnu z Tottenhamu a okamžitě zapadl do základní sestavy. Do této chvíle odehrál 52 soutěžních zápasů, v nichž dal jednu branku. Smlouva mu běží do června 2023.

"Už nemám v plánu měnit klub, zvykat si na jiné prostředí a zase začínat nový život. Hraju za Benficu a je zde velká šance, že v dresu tohoto klubu také zakončím kariéru," prohlásil.

"Měl jsem štěstí, že jsem si mohl zahrát za přední evropské kluby a Benfica je jedním z nich, například se mi tady dostalo neuvěřitelného přivítání. Hledal jsem ambiciózní klub, který hraje Ligu mistrů a o nejvyšší příčky v ligové tabulce. V Lisabonu se mi dostalo všeho," pochvaluje si stávající angažmá.

Vertonghen prošel mládežnickou akademií Ajaxu a v amsterdamském celku odstartoval profesionální činnost. V úvodu si odskočil na hostování do Waalwijku a v roce 2012 přestupoval do Tottenhamu.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (15)

Přidat komentář
Martin9719

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale kámo bráško vrať se do Ajaxu ještě

Reagovat
Benfica

kde by sa trepal.. u nás ma všetko

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Zpět do Ajax?

Reagovat
Benfica

načo? to by dávalo zmysel len v prípade, že by skončil tam kde začal.. ale po kvalitatívnej a finančnej stránke ani najmenej..

Reagovat
Benfica

aj keď už teda není oveľa lepší ako Morato, ale ten má ešte čas na pravidelné nastupovanie za áčko..

Reagovat
Csaplárova past

Hele, porazit Barcu dnes není nic vyjímečného, tu by porazil všude

Reagovat
Benfica

To, že je Benfica lepšia ako Ajax netvrdím na základe posledného zápasu, ale na základe všetkých xápasov v tejto sezóne a posledných zápasov minulej.. ta vyhra proti Barcelone len ukazuje ako sme sa posunuli oproti posledným 2 rokom..

Reagovat
Benfica

*ukazuje všetkým.. lebo ten rozdiel je snáď vidno už od prvého zápasu so Spartakom..

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Benfica

čo je na tom, smiešne? Smiešne je akurát to, že Sporting doma od Ajaxu dostal naloženo.. to ešte väčší trapas ako my v Bazileji..

Reagovat
Han střelil první

Ty jsi hrooozně zaslepený.

Reagovat
Benfica

Vsak nas Ajax dokazal porazit len s tlacenkou od rozhodcov ked bola na tom ako Barcelona dnes

Reagovat
Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele