Ventura dle očekávání skončil u Itálie, šéf svazu Tavecchio rezignovat nemíní

15.11.2017, 19:11
Aktuality
Italská reprezentace bude mít od dalšího kvalifikačního cyklu dle očekávání nového kormidelníka. Giampiero Ventura při své první štaci pohořel, nedostal Azzurri na nadcházející světový šampionát, a ačkoliv sám odmítl okamžitě rezignovat, dnes byl z pozice odvolán...

Bývalý úspěšný lodivod Turína FC se v tomto týdnu stal vůbec prvním koučem italského národního týmu v historii, který ho nedokázal dostat na mistrovství světa - když se totiž Itálie nekvalifikovala na svátek z roku 1958, tým vybírala zvláštní komise, nikoliv jeden hlavní kouč, jako je tomu dnes zvykem.

Ventura v čele italské reprezentace strávil celkem 17 zápasů, z nichž deset vyhrál a pouze tři prohrál. Jednu ze dvou soutěžních porážek si nicméně vybral v ten nejméně vhodný okamžik, na švédské půdě v rámci baráže o účast na MS 2018, a následně doma se svými svěřenci nedokázal manko umazat.

O nástupci Ventury prozatím nebylo rozhodnuto, ale hovoří se mimo jiné o Carlovi Ancelottim, Antoniovi Contem či Robertovi Mancinim.

Větší otřes italskou fotbalovou scénou se přitom konat nebude, prezident svazu Carlo Tavecchio dnes na výzvu Damiana Tommasiho, šéfa Italské hráčské unie, reagoval tak, že se své funkce vzdát nehodlá. Tommasi následně naštvaně opustil jednací sál, kde bylo záhy rozhodnuto o Venturově odvolání.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (37)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Mancini

Reagovat
Manau

Já myslel že jsou domluveni s Ancelottim

Reagovat
John Obi Mikel

já jen psal koho chci

Reagovat
Teoretik

Stramaccioni

Reagovat
JuventusFC1897

dalsi traged

Reagovat
John Obi Mikel

navrhni lepšího

Reagovat
Liquid

měli by skončit všichni, od nejvyššího vedení po posledního hráče kádru, který se podílel na potupě italského fotbalu

Reagovat
Deki

Ancelotti to nevezme, Conte nemá důvod jít od Chelsea zpátky k Itálii, odkud právě kvůli Chelsea odešel, takže zbývá Mancini. A to znamená další průser

Reagovat
smazaný uživatel

Proč průser?? Přijde mi, tě Mancini je tady na eurifotbalu hodně podceňovany a nedoceneny trenér.. Je to velmi kvalitní trenér, navíc narodil od Ancelottiho má dobře nastudováný italské hráče, vůbec bych se nebál pasovat Itálii s Mancinim jako černý koně příštího eura.

Reagovat
Deki

Není to o nic kvalitnější kouč než Ventura. Tam by asi jediným plusem bylo to, že je to větší jméno a hráči (hlavně ti mladší, kterých tam ted snad bude víc) by za něj bojovali. Jinak jeho schopnosti dle mě na post reprezentačního kouče fakt nestačí, nikdy se neprezentoval příliš pohledným stylem hry a jakmile nemá k dispozici opravdu silný kádr, jakože teď by ho fakt neměl, vyhoří.

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se, co předváděl Petkovic se Švýcarskem, 9 výher z 10 zápasů, i loňskou kvaldu a euro hráli hodně kvalitně a Itálie má určitě větší možnosti než Švýcaři, nebo třeba Srbsko nebo Wales.. No Mancini toho Teda určitě dokázal jako trenér více než Ventura.

Reagovat
Deki

Dokázal, protože trénoval velký týmy, který tehdy měli suprový kádry, daleko lepší než tehdejší konkurence. Mancini by proti Venturovi posun nebyl. Současná Itálie má ale tolik problémů, že se bojím, že to jen změna kouče vůbec nevyřeší. Venturův nástupce to bude mít každopádně hodně složitý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tsk nejlepší by byl samozřejmě Conte, ale tam to záleží na tom, jak si povede s Chelsea. Ale Allegri by možná mohl po těch letech v Juve jít k reprezentaci

Reagovat
Deki

italský fotbal stejně musí změnit víc než jen reprezentačního kouče

Reagovat
Azazelo RD

Ty jsou v hajzlu snad ještě víc než my.

Reagovat
Pablos

spíš jen psychicky, protože tam s tím nikdo prostě nepočítal ani.... a co si budem povídat možná nemít Španělsko ve skupině tak ani baráž nehrajou a všecko je jinak. My jsme se nedostali ani do té baráže ve hratelné skupině na tu baráž

Reagovat
Azazelo RD

Ale zas oni mají startovní čáru a možnosti úplně jinde než my. Taky to bude jeden z mála států, kde jsou funkcionáři stejný odpad jako u nás.

Reagovat
Pablos

tak těžko hodnotit úplně, já ty funkcionáře pořádně neznám... ale asi to nebude taky slavný. Každopádně stopro tam nebude ani z polovina taková sebereflexe jako třeba u Němců, když se jim nepovedlo něco

Reagovat
Y.N.W.A

opravil bych to na... jeden z mnoha dalších států, kde jsou funkcionáři stejný odpad jako u nás...

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud bude u koryta Tavecchio a nezmění se víc věcí, tak to pořád půjde stejnými vodami.

Reagovat
10

je to zmrd

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
smazaný uživatel

proc na te fotce nejsme my a je tam treba albanie nebo dokonce madarsko

Reagovat
smazaný uživatel

Mala fotbalove uz nevyznamna zeme, ktera nemel uz dopredu narok postoupit na MS18 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano to jsou ty země, které jsem zmínil...

Reagovat
Hokaido

http://timeontheball.net/2017/11/15/the-architect/

Thore Haugstad opět famózní, tentokrát o Pirlovi.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
REPLIKATOR

Chyba

Reagovat
popltak

Jsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá jak Gustav Husák.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mirek na tenisu

JAROLÍM VEN!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Prej se uvazuje o trojce

Reagovat
smazaný uživatel

Trenérský štáb Maldini, Totti, Pirlo, Inzaghi a Gattuso by z těch namistrovaných floutků vymačkal duši... Pak by i nějaký ten gól dát mohli.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele