VENEZUELA POPRVÉ DO ČTVRTFINÁLE

04.07.2007, 13:54
Aktuality
Poprvé v historii promili fotbalisté domácí Venezuely brány čtrtfinále na Copa América. Spolu s nimi postupuje ze skupiny A po remíze 0:0 také dvojnásobný mistr Uruguay, přestože skončil až na třetím místě za Peru.

Venezuela - Uruguay 0:0

Fakt, že oběma mužstvům stačí dělba bodů k postupu a v případě Venezuely dokonce k prvnímu místu ve skupině, byl známý už dopředu, přesto se několik šancí na obou stranách vyskytlo. Ve 13. minutě pálil nebezpečně, avšak vedle, domácí Juan Arango. Další příležitost měli domácí krátce před poločasovým hvizdem, když se Maldonado dostal až do pokutového území. Na brankáře Fabiána Cariniho ale nevyzrál.

Po přestávce zkoušel z dálky štěstí Diego Forlán, lae pálil nad branku a když se neujala ani Torealbova střela dvacet minut před koncem, rozešli se soupeři smírně. Domácí "Vinotintos" mohli začít slavit historický postup mezi nejlepších osm, navíc z nejvýhodnější první pozice. Ani Uruguay ale nepřišla zkrátka. Přestože nakonec skončila až na třetím místě ve skupině za Peru, díky hracímu systému si i ona zahraje ve čtvrtfinále.

Venezuela: Renny Vega - Héctor González, José Manuel Rey, Alejandro Cichero, Edder Pérez - Luis Vera, Miguel Mea Vitali (75.Pedro Fernández), César González, Juan Arango - Giancarlo Maldonado (57.José Torrealba), Fernando de Ornelas (65. Alejandro Guerra)

Uruguay:Fabián Carini - Diego Lugano, Andrés Scotti, Darío Rodríguez, Jorge Fucile - Maximiliano Pereira, Pablo García, Diego Pérez, Cristian Rodríguez - Diego Forlán (79. Sebastián Abreu), Vicente Sánchez (67. Alvaro Recoba)


Peru - Bolívie 2:2 (1:2)

Oba celky hrály v posledním utkání o hodně. Bolívijci se mohli ještě zachránit a postoupit do čtvrtfinále, to kdyby soupeře porazili. Peru stačila k účasti mezi elitní osmičkou i remíza. Bolivijci se do soupeře nebojácně zakousli a jméno postupujího celku se během utkání hned několikrát změnilo. Poprvé v 28. minutě, když veterán Jaime Moreno přeloboval brankáře Butrona. V 34. minutě však Claudio Pizzaro vyrovnal. Jenže ještě do přestávky se skóre znovu měnilo, znovu postupovala Bolívie. Z hranice šestnáctky se v nastaveném čase prosadil Jahsmany Campos.

V 78. minutě to bylo stále 2:1 a Peru začínalo pořádně téct do bot, za hrubý faul byl totiž vyloučen Herrera. Přesto se nakonec parta kolem Pizzara radovala. Pět minut před koncem zajistila letní posila Chelsea hlavičkou bod a také postup do čtvrtfinále. Bolívijci tak ani pod legendárním Erwinem "Platini" Sánchezem, nepřerušili černou sérii posledního desetiletí. Ani jednou se nedokázali probojovat ze základní skupiny.

Branky: 34. a 85. Pizzaro - 28. Moreno, 45.+ Campos

Peru: Leao Butrón - Jhon Galliquio (55. Joel Herrera), Alberto Rodríguez, Edgar Villamarín, Walter Vilchez - Juan Carlos Mariño, Paolo de la Haza, Damián Ismodes (71. Roberto Jiménez) - Jefferson Farfán (46. Ysrael Zúñiga) - Paolo Guerrero, Cláudio Pizarro.

Bolívie: Hugo Suárez - Miguel Hoyos, Ronald Raldes, Juan Manuel Peña, Lorgio Alvarez - Leonel Reyes, Jhasmany Campos (67. Gonzalo Galindo), Gualberto Mojica (80. Jorge Ortiz), Joselito Vaca - Jaime Moreno and Augusto Andaveris (58. Juan Arce)


Autor: Jiří Fišara / copaamerica.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*

TAK NECO PISTE DEMENTI

Reagovat
HOST*

TAK NECO PISTE DEMENTI

Reagovat
HOST*

TAK NECO PISTE

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ahoj.

ahoj.

ahoj.

jak se máš?

jak se máš?

jak se máš?

Reagovat
smazaný uživatel

A prečo si sa nepodpísal, demente?????? Či ti to je trápne???

Reagovat
HOST*1860

mohu se zeptat diky jakemu hernimu systemu nepostupuje druhy ze skupiny?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

postupuje ne? první dva a dva lepší ze třetích míst..

Reagovat
Shevchenko

3 skupiny a postoupi musí (logicky) 8 týmu aby bylo čtvrtfinále, takže 2, 2, a 2 + 2 nejlepší na třech místech (tedy ze skupiny C nikdo nepostoupí, USA teda má minimální šanci)

Reagovat
Shevchenko

Ne nikdo ale 2.

Reagovat
HOST*1860

OK, diky za vysvetleni, asi sem si to spatne precetl..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele