Vedení v lize, přesto ztráta důvěry. V Young Boys skončil trenér Wicky

05.03., 10:21
Aktuality
Raphael Wicky (© AFP)

Trenérské řemeslo rozhodně nepředstavuje procházku růžovým sadem a o nevyzpytatelnosti tohoto zaměstnání se tento týden přesvědčil Raphael Wicky. Ze svých služeb ho propustil Young Boys, přestože celek z Bernu vede švýcarskou ligu.

46letého kouče stály místo tři porážky z přelomu února a března. Jeho nyní již bývalý zaměstnavatel po nezdaru v Sionu skončil v poháru, v ligové soutěži navíc nestačil na Servette a FC Curych a jeho náskok na čele tabulky se rázem smrskl na jediný bod.

"Výkony z uplynulých zápasů nesplňovaly naše očekávání, prohry v lize a poháru navíc přispěly k přesvědčení, že se situace zřejmě jen tak nezlepší. Snažili jsme se vše otočit v náš prospěch a nakonec dospěli k tomuto rozhodnutí," sdělil sportovní ředitel Steve von Bergen.

Wicky v minulosti posbíral 75 startů za švýcarskou reprezentaci a zahrál si i za Hamburk, Atlético Madrid nebo Werder Brémy. Na lavičku Young Boys usedl předloni v létě a po roce ve funkci s týmem získal domácí double. Jeho povinnosti nyní převezme Joel Magnin.

"Za možnost trénovat Young Boys jsem velmi vděčný, stejně jako jsem pyšný na úspěchy, kterých jsme společně dosáhli. Rád bych poděkoval všem, kteří k tomu přispěli a v průběhu uplynulých let mě podporovali. I přes náhlý odchod budu mít na toto angažmá krásné vzpomínky," rozloučil se Wicky s klubem a fanoušky.

Autor: Tomáš Pavlík / bscyb.ch

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rudnevs

Stále si myslím, že Baumgartl bol pre HSV správna voľba. Wicky je teraz síce voľný, ale ako trénera ho (narozdiel od ostatných fans HSV) nehodnotím až tak vysoko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele