Ve věku nedožitých 50 let zemřel sportovní ředitel Zenitu Sarsania

07.10.2017, 22:01
Aktuality
Velkou ránu zčistajasna utržil Zenit Petrohrad. Ve věku pouhých 49 let dnes zesnul sportovní ředitel klubu a jeden z hlavních strůjců jeho nedávných úspěchů Konstantin Sarsania. Ten se do pozice, kterou vykonával už v letech 2006-09, vrátil teprve letos v květnu...

Bývalý obránce, který hráčské zkušenosti sbíral i ve Francii, se po pověšení kopaček na hřebík stal licencovaným fotbalovým agentem, nejvíce však proslul v roli funkcionáře. Roku 2006 se poprvé stal sportovním ředitelem Zenitu a o dva roky později byl jmenován jako hlavní poradce klubového prezidenta v přestupové politice. Zkušenosti má i z vedení Dinama Moskva a Ruské fotbalové unie.

V letech 2006-2009 pomáhal Sarsania utvářet první úspěšný petrohradský tým v éře samostatné Ruské federace. Po pouhém roce jeho působení Zenit vyhrál svůj první ruský titul a na jaře 2008 potom dobyl také Pohár UEFA - to již se Sarsaniovými posilami jako Dannym, Tymoščukem, Lombaertsem, Zyrjanovem či Pogrebnjakem, nejlepším střelcem vítězného ročníku.

Letos v květnu se Sarsania na důvěrně známou pozici vrátil a okamžitě dohlédl na argentinskou revoluci, když Robertovi Mancinimu přivedl hned pět posil z jihoamerické země. Zenit je v tuto chvíli i díky nim v lize stále neporažený.

Příčina Sarsaniova předčasného úmrtí není oficiálně známa, spekuluje se však o krevní sraženině.

Autor: Tomáš Daníček / en.fc-zenit.ru, sport-express.ru

Komentáře (8)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

RIP in peace legend

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda takových lidí.. Kdyby byl život spravedlivý, bylo by spoustu věcí jinak..

Reagovat
stas87

Velka skoda a obrovske oslabenie pre Zenit. Bol to clovek na svojom mieste, dobre sa pohyboval na trhu a podpisal dost dobrych hracov. Nestaci mat len peniaze, hlavne je ich dobre pouzit. Na prikladoch Valencie, Interu ci Marseille clovek vidi, co za trotlov tam moze robit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

argentinci mu zlomili vaz

Reagovat
Elliasson

Nechť je mu lehká zem. Dělal svou práci dobře, letos je to cítit.

Reagovat
smazaný uživatel

Za člověka mluví výsledky jeho práce. Čest jeho památce !

Reagovat
smazaný uživatel

RIP

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele