Ve stopách Messiho nebo Mbappého: Bellingham vyhrál anketu Golden Boy

17.11.2023, 17:42
Aktuality
Jude Bellingham (© AFP)

Ocenění Zlatý chlapec pro nejlepšího hráče do 21 let získal suverénně anglický záložník Jude Bellingham. Dvacetiletý vicemistr Evropy vyhrál anketu italského deníku Tuttosport jako první hráč Realu Madrid v historii.

Od 50 hlasujících novinářů Bellingham dostal 485 bodů z 500 možných a stal se tak nástupcem barcelonského Gaviho. V minulosti anketu Golden Boy vyhráli například Erling Haaland (2020), Kylian Mbappé (2017) či Lionel Messi (2005).

Bellingham v létě přestoupil z Dortmundu do Realu Madrid za 103 milionů eur (2,45 miliardy korun) a v novém působišti září. Ve čtrnácti podzimních zápasech vstřelil třináct gólů, z toho deset ligových.

Ve stočlenné nominaci zveřejněné v červnu byli i sparťanský obránce Martin Vitík a norský záložník Christos Zafeiris z pražské Slavie. Po říjnovém zúžení na 25 jmen už zástupci české ligy na seznamu chyběli.

Autor: ČTK

Komentáře (62)

Přidat komentář
2miguel1

Neni špatny. Uvidime ked mu padnu tie goly

Reagovat
CHONG

U něj to fakt není jenom o gólech, ale asi zbytečné to vysvětlovat pořád dokola...

Reagovat
Well

Reagovat
r3

Reagovat
misinho7

cule to nema zmysel vysvetľovať

Reagovat
Mass

Přitom Gavi má letos v LL jeden gól.

Reagovat
2miguel1

U nej to praveže je zatial len o tych goloch. Modrić alebo Kroos to nieje, v hre častokrat neviditelny, aj ked vy si ho budete zastavat pochopitelne

Reagovat
icka

Reagovat
samson192

ako ho ty budeš vždy zhadzovať pochopitelne

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mass

Asi proto byl loni vyhlášenej hráčem roku bundesligy, a to zdaleka tolik gólů jako letos nedal.

Reagovat
Breze

To by som neporovnaval. V BVB hral na inej pozicii, ako v Reale.

Reagovat
king23

Obdornik

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Jkb

Pokud si udrží výkonost tak bude časem i kandidát na zlatý míč. Opravdu výborný hráč, Angličan, hraje za Real, záložník, to je skoro ideální kandidát pro pozornost médií.

Snad se mu bude dařit dál, pro mě větší sympaťák než Mbappé s Haalandem.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tip....rok 2024 vítěz Zlatého míče

Reagovat
Salfovic

Navíc je černej, ještě by to chtělo nějakou úchylku a je to neprůstřelná kombinace.

Reagovat
Gazdo

To by potom vyhraval aj po kariere

Reagovat
Neutron

Mozno sa citi ako strom

Reagovat
imp.

No casem... chapu, ze je hodne brzo, ale pokud udrzi soucasnou formu a vyhraje s Anglii EURO, tak bude klidne favoritem uz za rok.

Reagovat
patas92

Jak jednoduché

Reagovat
mimi_united

Musiala je lepší

Reagovat
Moshe Dajan

Vážně? Opravdu se tady bez ironie mluví o Zlatém míči pro hráče, který prokazuje špičkovou střeleckou formu přesně 3 měsíce? Za chvilku bude kandidát na snad i vítěz ankety o gól měsíce. Že bude po Messim a Ronaldovi zle jsem čekal, ale že až takhle...

Reagovat
Rizek

Reagovat
Fairplay

Tak on už loni docela nevídaným způsobem zválcoval Bundesligu, kde se předtím podobným způsobem hajpoval nějakou dobu Havertz nebo Sancho a narozdíl od nich si tu výkonnost nejenže přenesl, ale ještě k tomu přidal dost navíc. Jako třeba jednou budoucí možní adepti na GB se skloňovali všichni tři, Jude tomu jde naproti a vůbec nevím, co je na tom tak překvapivého, pokud táhneš Real Madrid, tak to z tebe prostě adepta dělá úplně automaticky, nic nového

Reagovat
Breze

"nevidanym" sposobom to zase urcite nebolo. Patril k najlepsim hracom BL v tej sezone, ale na GB je este dost casu.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nejlepší hráč budoucího vítěze LM a vítěze Eura, nikdo jinej nemůže o výhře ani uvažovat

Reagovat
Neutron

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Může kvalitně zahrát jeden ročník, vyhrát GB, když nikdo nebude lepší a pak už nikdy nic takového nepředvést a bude to úplně v pohodě, o tom ta cena je

Reagovat
ACSeRw!n

ano

Reagovat
Mass

https://www.besoccer.com/new/bellingham-named-bundesliga-player-of-the-year-2022-23-1257546

Co nejlepší hráč minulé sezony v bundeslize má šanci? Vyhod si Freiburg z oblíbených, evidentně bundesligu nesleduješ.

Reagovat
wyqinac

nejlepší hráč německý ligy za loňskej rok, ale jasně, mluví se o něm vlastně jenom poslední 3 měsíce.. vyndej si hlavu z prdele

Reagovat
Breze

V suvislosti s GB sa o nom hovori v podstate len kvoli tym poslednym 3 mesiacom v Reale. Trochu sa ten hype okolo neho dost prehana. Chalan ma este cas, aby bol naozaj jeden z najvacsich kandidatov na zisk GB. Konkurencia je celkom slusna. Pri zisku Eura ho moze este predskocit Kane, ktory ma fantasticky start za Bayern. Ak vyhra BL a nejakym zazrakom aj LM (kde ma pri tych zraneniach Realu vacsiu sancu Bayern) a k tomu Euro, tak je dost velky favorit pri tej jeho forme.

Reagovat
Uwe háže buly

Proč by to mělo být závislý jen na gólech?

Reagovat
king23

Protože si borec přečetl, že dal Bellingham v průměru gól za zápas a jelikož ho nikdy neviděl hrát, tak to musí být přece to jediné v čem je dobrý.

Reagovat
Raffaello

Zlatý míč se ale nedává za góly, na to tady máš jiné ceny. Nedvěd, Cannavaro, Kaká nebo Zidane ho fakt nedostali za góly.

Reagovat
Csaplárova past

Dobrý clickbait nadpis po pár měsících v Realu. Taky si uvědomte, že tuhle "cenu" získal třeba takový Pato , Balotelli, Martial , Renato Sanches

Reagovat
Rothbard

Martial táhne United.

Reagovat
Neutron

Do sraciek.

Reagovat
Front hell

Reagovat
technecium

Pato by byl delo, kdyby ho nesezraly zraneni

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Csaplárova past

Z tech propadaku mi vychazi nejlepe Balotelli. Skoda, ze si takhle zabil karieru.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
ACSeRw!n

v AC byl skvelej

Reagovat
technecium
Reagovat
ACSeRw!n

bylo mi jasny co tam bude

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mass

Balotelli by taky byl dělo, nebýt idiot.

Reagovat
Mass
Reagovat
Csaplárova past

Víme jak to je. Kdo sleduje nějak fotbal, tak o něm už ví dávno. Ale až po přestupu do Realu skutečně vystřelil v povědomí lidí. O tomhle ocenění ví méně lidí než o jeho deseti gólech v Realu

Reagovat
Well

Nebyl i třetí v Bundeslize v nabehanych km na zápas? Si tak nějak matně pamatuji, že jsem někde viděl, že Kimmich byl úplný úlet a Jude tam byl třetí.

Reagovat
Csaplárova past

Nevím, kdo tohle reálně sleduje ... ?

Reagovat
Well

Realne se sleduje snad už vše. Ja si jen matně vybavuji, ze jsem neco takového zahlédl a zaujal me predevsim Kimmich, že byl snad o kilometr na zapas odskoceny.

Reagovat
Csaplárova past

Ok. Driv jsem hltal taky vsechny ligy a cisla, ted jsem rad, ze stihnu aspon match day v PL. Skoro by se dalo rict, ze fotbal me nebavi tak jako pred deseti nebo patnacti lety a uz v nem ztracim prehled.

Reagovat
king23

Ta cena je dost prestižní. To, že někdo, kdo ji vyhrál neudržel výkonnost celou kariéru ať už z jakýchkoliv důvodu, je věc druhá. Minimálně není Bellingham výmaz jako Balotelli. V hlavě to má srovnáne, takže u něj možnost být dlouhodobě top existuje.

Reagovat
Csaplárova past

Jezismarja, bavim se obecne. Ty zase z toho vytahnes extrem, jakym byl zrovna ten Balotelli. Tady ta anketa neni zadnou jistotou uspechu, tak jako kdyz nekdo zazari na MS dvacitek. Polovina tedh hracu zazila skvelou karieru, polovina propadla ....

Reagovat
king23

Samozřejmě, že ta anketa není žádnou jistotou úspěchu. Nicméně, když se podívám na všechny, kdo ji kdy vyhráli za těch posledních 20 let, co se to uděluje, tak tam výrazně převažují hráči, kteří nakonec byli základní stavební kameny těch úplně TOP týmů jako je Barca, Real, City...

Takže podle mě není na místě tuto cenu zesměšňovat. Prostě se udělí někomu, kdo je ze všech hráčů do 21 let nejlepší. To, že se pak může ve 22 stát, že hraje hovno, je věc druhá. Se stejnou logikou bych mohl zesměšňovat Zlatý míč, protože ho vyhrál Ševčenko či Kaká, kteří pak šli totálně do sraček a dneska by takového Ševčenka nikdo nezařadil možná ani mezi 50 nejlepších hráčů tohoto tisíciletí.

Reagovat
Kluivert9

Zaslouženě, nebylo moc o čem

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele