Ve Skotsku začíná nadstavbová část

04.04.2002, 10:06
Aktuality
Skotská Premier League o víkendu zahájí nadstavbovou část. Základní část se hraje systémem třikrát každý s každým, pak se týmy podle pořadí rozdělí do dvou šestičlenných skupin. V nadstavbové části pak první šestice hraje o titul a o evropské poháry, týmy, které se v základní části umístily na 7. až 12. místě, hrají o záchranu. V těchto dvou skupinách se hraje systémem jednou každý s každým. Letos je o titulu rozhodnuto, Celtic dělí od obhajoby loňského titulu jediné vítězství. O druhém místě je také rozhodnuto, třetí Aberdeen už druhé Rangers dostihnout nemůže. Na čtvrtém místě ja zatím překvapení letošního ročníku, nováček z Livingstonu. Elitní šestici doplňují Dunfermline a Hearts. V Lize Mistrů se příští rok předvede jen mistr, další tři místa mají skotské kluby v Poháru UEFA - vítěz poháru a druhý a třetí z ligové tabulky. V sezóně 2002/2003 se do poháru UEFA podívá ještě čtvrtý klub v pořadí, protože ve finále skotského poháru se utkají Celtic a Rangers. Ve druhé skupině se sice hraje o záchranu, letos se ale bude dohrávat spíše z nutnosti, o sestupujícím je téměř rozhodnuto. Na dně tabulky se beznadějně potápí St.Johnstone, předposlednímu Motherwellu stačí k záchraně dva body, desátý Hibernian potřebuje k jistotě záchrany jediný bod. Tímto systémem se ve Skotsku hraje teprve druhým rokem, do sezóny 1999/2000 měla skotská Premier League deset účastníků a hrálo se systémem čtyřikrát každý s každým.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele