Ve hře jsou miliony, v 1. Bundeslize se bojuje o LM

06.05.2015, 09:37
Názory a komentáře
Bundesliga se chýlí ke svému konci. Omílané problémy tzv. hamburských hodin a nesmírně napínavého záchranářského boje, kde po jedné výhře máte možnost poskočit až o pět příček výše, teď vynechme. Koncentrujme se na to, co se děje na špici tabulky, říká komentátor české verze Eurosportu Radek Barkman.

Úžasný souboj svádí o třetí místo Leverkusen s Mönchengladbachem. Dva nejlepší týmy kalendářního roku 2015 sbírají jednu výhru za druhou a oba dokázaly porazit mistrovský Bayern 2:0. Kdo ví, možná to dokonce nebude souboj pouze o třetí místo, možná je ještě ve hře druhá pozice. Třetí příčka je přitom nesmírně důležitá hned v několika ohledech. Čtvrtý tým soutěže se totiž musí trápit v předkole Ligy mistrů, což samozřejmě odnáší i start Bundesligy a v současné nemistrovské části ani čtvrtý tým Bundesligy nemá postup proti soupeřům z fotbalově velmi vyspělých lig rozhodně jistý. A miliony z pokladnice UEFY jsou velkým lákadlem obětovat poklidný konec května tvrdé dřině a dobrým výsledkům.

No a právě vzájemný souboj mezi Mönchengladbachem a Leverkusenem ve 32. kole Bundesligy bude velikým tahákem. Bayer totiž od 21. února 2015, kdy remizoval na hřišti Augsburgu, ztratil pouze dva body a inkasoval jen tři góly. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta se mohou opřít nejen o efektivní koncovku, ale také o velmi spolehlivé výkony brankáře Bernda Lena. Leverkusen je po právu týmem s nejlepší formou v Bundeslize. Jenže ani Hříbata navyklá bojovat v posledních letech o Ligu mistrů nezůstávají pozadu. Borussia utrpěla totiž jen jednu porážku v kalendářním roce 2015, a to na půdě Schalke 0:1. Od té doby přišlo v lize osm výher a tři remízy. Stejně jako Leverkusen se i Mönchengladbach může spolehnout na skvělou defenzivu. Za celé jaro inkasoval pouze sedm gólů. Yann Sommer je navíc gólmanem s nejvyšší procentuální úspěšností zásahů v lize. Takový Bayern už v roce 2015 dostal deset branek...

A klepe se také druhý Wolfsburg. Vlkům, kteří se dlouho právoplatně považovali za jediného adekvátního pronásledovatele Bayernu, se nedaří. Tři zápasy v řadě bez výhry znamenaly, že z luxusního náskoku už mají svěřenci trenéra Heckinga před Mönchengladbachem pouze dva body k dobru. Fotbalisté z města automobilů mají ovšem v závěru neutrální los. Hrají v Paderbornu, doma s Dortmundem nebo v Kolíně nad Rýnem. Přímá účast v Lize mistrů už by každopádně Wolfsburgu ujít neměla. Vždyť Mönchengladbach a Leverkusen hrají přece spolu. A Bayer ví, že pokud tento duel nezvládne, čeká ho nepříjemné srpnové martyrium. Do karet mu ale hraje příznivá bilance vzájemných zápasů. V novém tisíciletí ještě Mönchengladbach doma Leverkusen nezdolal, za posledních sedmadvacet Bundesligových duelů vyhrála Borussia jen dvakrát.

Autor: Radek Barkman / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (24)

Přidat komentář
aurelio

Leverkusen má väčšiu šancu v baráži o LM, takže prajem asi Gladbachu. I keď ideálne by bolo 4. miesto pre Wolfsburg.

Reagovat
db18

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
VojtovaChelsea

2.Wolfsburg 3. gladbach 4. Bayer

Reagovat
smazaný uživatel

Ujah oficiálne do Brém

Reagovat
Murtago

tak to má fajn

Reagovat
Murtago

Tak ne ve druhý?

Reagovat
db18

Od 18:00 bude Eurosport dávat zápas U17 Belgie - Německo

sestavy: http://tinyurl.com/ljk48pd

Nominace Německa v detailu (datum narození + klub ve kterém hrají)

http://www.dfb.de/u-17-junioren/team-und-trainer/?no_cache=1

Reagovat
jv

Tři hráči z Bochumi, to jen potvrzuje, hodně kvalitní mládež.

Reagovat
db18

Ale překvapil mne Passlack v záloze - jsem měl za to, že to je pravý bek.

Reagovat
jv

Může hrát asi i ze zálohy, upřímně ho ale moc neznám.

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Bochum a Drážďany dokonca

Reagovat
db18

Jinak Passlack s Schmidtem vytáhli pěkný góly Hlavně Felixův byl zábleskem geniality, pokud to tak opravdu chtěl (a vypadá to tak, že jo)

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach pome ešte sa dá aj to druhé miesto urvať

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

OT: K příchodům Geise a Castra už chybí jen malinko..

Docela drsné... to by znamenalo určitě konec šancí pro Leitnera a Jojice

Reagovat
db18

K příchodům:

Jojiće je ale škoda, naopak u Leitnera to stejně nevypadá na to, že by na BVB měl.

Reagovat
smazaný uživatel

to vypadá ale i na změnu systému, ne?

Takový castro mi příjde spíše jako CM u Geise mám taky takový dojem. Něco mezi Benderem a Sahinem..

Reagovat
db18

Castro zahraje snad všechno, kromě brankáře, stopera a klasického hrota, takže tam je to asi jedno... ale určitě jsou oba konstruktivnější, než Bender, ale Castro zahraje i s oběma na hřišti...

Reagovat
jv

...za Castra nechceme platit 12 milionů a Bayer ho podle Völlera za méně nepustí, klidně si ho nechají ještě rok a pak odejde zadarmo.

Reagovat
db18

Za 12 je Castro skoro zadarmo.

Reagovat
jv

Jinak Geis je asi tutovka (nechci to teda zakřiknout) a to bude super posila.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to fantázia keď to klapne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele