Ve finále Gold Cupu se utkají Mexiko a Panama

13.07.2023, 10:11
Aktuality
Ivan Anderson (© AFP)

O titul mistra Severní a Střední Ameriky se utkají Mexiko a Panama. Mexičané v semifinále Gold Cupu porazili Jamajku 3:0, Panama vyřadila domácí obhájce titulu z USA po penaltovém rozstřelu. Finále je na programu v noci na pondělí středoevropského času v Inglewoodu, Mexiko by devátým titulem vylepšilo vlastní rekord.

Mexičany poslal ve středu v Paradise do vedení už po 80 sekundách Henry Martín. Ještě do poločasu pojistil vedení z přímého kopu Luis Chávez, výhru "El Tri" stvrdil v nastavení Roberto Alvarado. Svěřenci prozatímního trenéra Jaimeho Lozana postoupili do finále šampionátu zóny CONCACAF pojedenácté, předloni podlehli v prodloužení týmu USA.

Američané se mohli případným triumfem dotáhnout v počtu titulů na Mexiko, ale v semifinále s Panamou tahali za kratší konec. V základní hrací době diváci branku neviděli, v prodloužení otevřel skóre Ivan Anderson z Panamy, ale o šest minut později vyrovnal Jesús Ferreira.

Penalty rozhodla šestá série, v níž nejprve Orlando Mosquera chytil pokus Cristiana Roldana a vzápětí poslal Panamu potřetí v historii do finále Adalberto Carrasquilla. Američané tak na rozdíl od čtvrtfinále s Kanadou v penaltách neuspěli a poprvé od roku 2015 si nezahrají o zlato.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Shevchenko

Reagovat
Lemond Laws

Díky EF za zajímavé informace a rozbory po celou dobu turnaje

Reagovat
sound la

Reagovat
inferno08

Pusť si podcast a naser.

Reagovat
inferno08

*neser

Reagovat
Seydou Doumbia

neser mazraui?

Reagovat
Seydou Doumbia

Zrovna když Slovan podepsal panamského obránce a spoléhal že ho bude zpátky alespon na odvetu. Ale jsem za finále Panama-Mexiko rád

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele