VAROVÁNÍ PRO CHELSEA

10.08.2006, 13:35
Komentáře a souhrny
Chelsea je tým hvězd a její majitel Roman Abramovič má peněz jako je hvězd na noční obloze. S kým jiným se tedy tento tým mohl střetnout, než s další hvězdnou galaxií. V sobotu 5. srpna 2005 nad stadiónem Toyota Park ve státě Illinois zářil Výběr hvězd MLS.

Pro ty, kteří budou tvrdit, že se jednalo o pouťák, nejdříve sestava anglického mistra: Carlo Cudicini (64. Hilario), Michael Essien (46. Ricardo Carvalho), Andrij Ševčenko (46. Joe Cole, Jimmy Smith), Frank Lampard (46. John Obi Mikel), Didier Drogba (46. Arjen Robben), Michael Ballack (46. Salomon Kalou), Geremi Njitap (46. Lassana Diarra), Wayne Bridge, Paulo Ferreira, Shaun Wright-Phillips, John Terry.

Výběr MLS vyhrál zcela zaslouženě. Jedinou branku utkání dal v 70. minutě ten, který byl po jeho skončení jmenován nejužitečnějším hráčem, Dwyane De Rosario. Míč z jeho pravačky si to namířil k tyči, na střelu ze 20 metrů Hilario nedosáhl.

Dobrá, buďme objektivní. Jednalo se o první přípravný zápas Chelsea a bylo to také vidět. Michael Ballack a Andrij Ševčenko, nové posily již tak silného týmu se, až na několik okamžiků, víc trápily, než předváděly to, co je charakterizuje. Oba fotbalisté hráli jen v prvním poločase a měli toho víc než dost...

Na ukazateli času svítila šestka a výběr MLS již dvakrát ohrozil branku soupeře. I když také tento tým musel být zcela logicky nesehranou jedenáctkou individualit, působil od prvního momentu celistvějším dojmem. U Angličanů byl v úvodu utkání nejaktivnější Shaun Wright-Phillips, Andrij Ševčenko si nevěděl rady s osobní obranou. V 11. minutě došlo k "historické" události, když Michael Ballack dostal první dlouhý pas od Franka Lamparda, ve snaze zpracovat míč ovšem uklouzl. Ale jasně se ukázalo, že na spolupráci této dvojice bude založena nejedna útočná akce Chelsea v této sezóně. O dvě minuty později Bolívijec Jairo Moreno předvedl jednu z akcí, která je pro něj typická. Převzal míč na hraně pokutového území, otočil se zády k brance, nedovolil obraně soupeře připravit ho po několik vteřin o balón, a pak dal Johny Terrymu parádní jesličky. Cudiccini měl k míči o pár centimetrů blíže než dobíhající Chris Albright.

Hráči Chelsea se téměř nepotkávali s míčem. K prvnímu vážnému ohrožení branky soupeře jim dopomohla chyba Richarda Mulrooneye, který se nechal o balón připravit ve středu hřiště, toho využil Gérémi, který bez dlouhého otálení vysunul Didiera Drogbu. Obránce týmu MLS Jimmy Conrad neměl jinou možnost než soupeře na hranici šestnáctky srazit. S trestným kopem Lamparda si ale gólman Troy Perkins poradil bez potíží.

Od této chvíle se domácí již překvapit nenechali, Christian Gómez se chopil opratí a střed hřiště patřil právě jemu. Udržet Chrise Albrighta bylo nad síly obrany Chelsea, která působila velice unaveným dojmem. A když se přeci jen podařilo hostujícímu celku dostat se za půlící čáru, očekávala je solidní obrana, které kralovali Bobby Boswell a Argentinec Facundo Erpen. Drogba, Ševčenko a Phillips se nedokázali proti nim prosadit...

Výjimkou byla 27. minuta zápasu. To Ballack poslal míč přesně na kopačku Drogbovi, ten bez váhání levačkou vystřelil a třásla se levá tyč branky Perkinse. Jednalo se sice o milimetrové postavení mimo hru, ale asi tak nějak si útočnou hru svého celku představuje José Mourinho.

Začali se rozcvičovat všichni náhradníci Chelsea, včetně Arjena Robbena a Joe Cola, Mourinho připravoval změny v sestavě. Ale také tým MLS o přestávce nechal v kabině hned sedm fotbalistů základu a společně s Chelsea se do druhého poločasu objevilo na hrací ploše 13 nových tváří.

Od první minuty této části hry bylo vidět, že změny prospěly více domácím, Adu, O'Brien a Alecko Eskandarián nacházeli cestu k brance soupeře velice snadno, bez překážek. Za zaznamenání stojí dva okamžiky, oba poznamenaly Chelsea. Nejdříve to bylo zranění Joe Cola, pravé koleno a jeho vazy, s tím může marodit dost dlouho. Následoval gól v 70. minutě, kdy O'Brien zahrál rychle autové vhazování, De Rosario zpracoval míč pravou nohou, levačkou oklamal obránce a znovu tou pravou poslal nezadržitelně balón do levé šibenice branky, ve které již šest minut byl Hilario.

Od tohoto stavu již fotbalisté výběru MLS drželi míč víc na vlastní polovině, nepouštěli se do bezhlavého útočení, pokrývali rychlého Salomona Kaloua a důrazného Jimmyho Smithe.

Co užitečného přineslo toto utkání pro oba celky, jejich trenéry? Celek MLS hrál s odhodláním, dokázal přehrát soupeře díky většímu nasazení, pohyblivosti a důrazu. Trenér Peter Nowak ocenil hru svých svěřenců a jistě viděl mnohé z nich v reprezentaci USA.

A José Mourinho? Má jen dva týdny na zlepšení hry. Ale hlavně si musí uvědomit, že času na přípravu je málo a povinností bude mít Chelsea víc než dost. Andrij Ševčenko, Michael Ballack, Wayne Bridge, Géremi Njitap, Frank Lampard, John Terry a Didier Drogba se ukázali bez formy a unaveni. Kdo hrál celých devadesát minut, skončil dokonce vyčerpán. Ale to se dalo po namáhávé fázi přípravy očekávat.

Nic z toho nemůže být na omluvu pro jeden z nejlepší celků světa, který si díky miliónům svého majitele dovolí koupit téměř každého, na koho Mourinho ukáže. Za necelé 2 týdny zahajuje Premier League, na začátku září pak také Liga mistrů…

MSL: Troy Perkins (46. Joe Cannon), Facundo Erpen (46. Eddie Robinson), Chris Albright (46. Ronnie O'Brien), Richard Mulrooney (46. Nate Jaqua), Jimmy Conrad (46. Freddy Adu), Christian Gómez (46. Alecko Eskandarian), Dwayne De Rosario, Brian Ching, Joshua Gros (46. Ricardo Clark), Bobby Boswell, Jaime Moreno.

Stadion: Toyota Park, Bridgeview (Illinois), 21 500 diváků.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Chelsea je tým hvězd a její majitel Roman Abramovič má peněz jako je hvězd na noční obloze."

Reagovat
smazaný uživatel

hm jic moc ale bol to prvy match..sa dalo cakat ze Chelsea tam moc neuhra a to nehovorim o Shevovi a Ballackovi..som zvedavy na premier league..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby místo těch neustálejch keců o Colovi dali radši víc prostoru a důvěru Waynovi. V Southamptonu to byl suveréně nejlepší levej bek v PL, držel nějakou dobu i rekord pro nejdéle hrajícího hráče bez přestávky ( tušim to bylo přes 120 zápasů v řadě ), pak se jednou zraní a konec?!

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

chapes ale Brige neni "hviezda" a to v Chelsea nemoze hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Další pan chytrák. Tak proč chcete do útoku Toniho, Suaza nebo Trezególa? Vám stačí Borriello, ne? V Trevisu byl nejlepším útočníkem

Reagovat
smazaný uživatel

o com tocis?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč chcete hvězdu, když máte spolehlivého odchovance Borriella?

Umím ještě dva jiné jazyky, kdybys to pořád nechápal

Reagovat
smazaný uživatel

to s tym Bridgom bolo myslene ironicky..

Reagovat
Shevchenko

Borriello jawko náhrada za Shevu, hmm ...

Reagovat
smazaný uživatel

utocna styrka Inzaghi,Gilardinho,Amoroso,Borriello mi nepride moc kvalitna..proto chceme "hvezdu"

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, Mourinhovi zase nepřijde dobré, že má na 60 zápasů v sezoně na levou stranu obrany jenom Bridge. Proto chce hvězdu

Reagovat
smazaný uživatel

V Southamptonu nejlepší a v Chelsea nejhorší.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže kde udělal soudruh Mourinho chybu? Přece hráč nejde výkonama o 300% dolů jenom kvůli změně klubu, z nejlepšího levýho beka se nestane přes noc hráč na tribunu...

Reagovat
Marv

Chce hvezdu...Tak proc pred minulou sezonou kupoval Del Horna?!

Reagovat
HOST*rotak

Reagovat
HOST*uji

Chelsea je dobrej tym ale jeste se nesehrali ballack a ševčenko v premier league

Reagovat
HOST*Chelsea

Myslite že Wiliam Gallas odejde z Chelsea??????

Reagovat
HOST*Heretic

Myslim, ze to jeste neni rozhodnute...Mourinho sice nesnasi rebely, ale loni se taky rozhadal s Carvalhem a taky zustal v kadru, tak proc by se jen tak zbavoval nejuniverzalnejsiho obrance co ma?

Reagovat
HOST*Heretic

Cely clanek je ubohy vykrik zoufalce, který...nechte me hadat...fandi Barcelone, nemuze se smirit s penezma Abrahamovice, nemuze prenest pres srdce kvalitu kadru Chelsea a hlavne ma potrebu z jednoho nic nerikajiciho pripravneho zapasu posuzovat kvalitu posil. Jak rikam...jen sem hadal! A uz me sere, jak se tady ve vsech diskusich evidentne barcelonsti zavistivi skunci navazi do tymu, kteremu evidentne zavidi kazdeho hrace v sestave. Priznam se, do lonska sem byl velky fanda Chelsea, ted uz nejsem, protoze hrace jako Ballack sem u Blues fakt videt nechtel ani v nejhorsich nocnich murach...ale to co se tu docitam je fakt prilis. Radsi si dal piste oslavne clanky a diskutujte o te vasi podelane Barce...kdyz nedokaze uznat kvality ostatnich spickovych tymu. Fuck Off!

Reagovat
HOST*Luis

Hmmmmmmmmm, ten je pěkně nasranej. Jinak kdo vyhrál naposledy ligu mistrů???? Myslim, že nemusim napovídat, co??? Takže neni co závidět!

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nečti ty komediante.....Závidět můžete vy, s výjimkou Gudjohsena nemáme o ty vaše modré zoufalce zájem, což se v opačném případě rozhodně říct nedá ty rádoby - fando Chelsea....

Reagovat
HOST*

Ten clanok je na fantastickej urovni, ty by si taky nenapisal ani nahodou tak sklapni ...

Reagovat
HOST*alesh

A tos ho vazne cetl? Je pravda, ze mezi ctenari Eurofotbalu je dost fandu Barcy, ale co to ma spolecneho s timto clankem? Najdi mi prosim vetu, ve ktere pan Hodr jakymkoliv zpusobem krivdi "tvemu" tymu. Navic jde o komentar, a je evidentni, ze zpravu od komentare ani neumis rozlisit. Jo a zkus si prosim neco rozumneho napsat. Na eurofotbalu ma prostor kazdy, navic ty asi budes opravdu "profik"

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, já se teda přiznám. Vyměnil bych Abramovičovi peníze a jeho hráče za hráče barcy a titul v LM, ale bohužel to nejde. Sakra jak já té chelsea závidím. Kdybychom měli tolik peněz jak oni, tak by se námn dařilo určitě stejně dobře jak jim...

Reagovat
smazaný uživatel

Do mrtvol se nekope.

Reagovat
HOST*Luis

Ale jó, já bych si kop a ještě pořádně do koulí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

" do lonska sem byl velky fanda Chelsea, ted uz nejsem, protoze hrace jako Ballack sem u Blues fakt videt nechtel ani v nejhorsich nocnich murach "

To ako si prestal fandit tymu , ktoreho si bol VELKY fanda len koli tomu, ze kupuju hracov ako Ballack ci Shewa ?

Barca tiez neni dokonala, tiez ma niekedy stve, ale pochybujem, zeby som im koli tomuto prestal fandit. Teda ak by som bol ich naozaj VELKY fanda

Reagovat
smazaný uživatel

U přestupu Ibrahimoviče do Interu napsal, že kvůli tomu přestal fandit Interu....Co s takovým kryplem, toho může jedině vyfackovat, ale vlastně zato ani nemůžeš....

Reagovat
smazaný uživatel

Skus nejak inak napisat druhu cast prispevku od slova CO, pretoze neviem ci je uz neskoro, alebo to je tym jazykom, ale som to trocha nepochopil.

"U přestupu Ibrahimoviče do Interu napsal, že kvůli tomu přestal fandit Interu"

Pokial je toto pravda, tak to je teda dobry exot.

Reagovat
smazaný uživatel

HOST*Heretic, 10.08.2006 19:38:30

Ja toho fracka nesnasim...prestavam fandit Interu.

Zkus si tu druhou část mého příspěvku od slova "Co" přečíst třeba několikrát. Možná to pochopíš.....

Reagovat
smazaný uživatel

Co s takovým kryplem, toho můžeŠ jedině vyfackovat, ale vlastně zato ani nemůže....

Š ?

Reagovat
smazaný uživatel

no takhle, myslel jsem to tak, že je to takový dement, že vlastně ani nemůžeš zato, že si ho vyfackoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Sam mas v tom pekny chaos a ja mam si to este citat ?

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo tě to nenutí číst.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda, ale . . .

"Zkus si tu druhou část mého příspěvku od slova "Co" přečíst třeba několikrát. Možná to pochopíš....."

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, že řešíš Romane KAZDOU blbost.

toho může jedině vyfackovat, ale vlastně zato ani nemůžeš....

pravda, má tam být místo toho může = můžeš. Ale to byl překlep.

Ale myslím si, že tvůj hlavní záměr bylo provokovat....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si vedle jak ta jedle. Som to nepochopil, lepsie povedane som mal nato viac vysvetleni, tak som sa ta slusne opytal, co si mi chcel vlastne povedat. . . nevidim na tom nic zle. . . no a ty si siel PROVOKOVAT s tym, ze ak si to viackrat precitam, tak to POCHOPIM . . . pritom tam mas evidentne chybu.

I tak sa to da vysvetlit, ze ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ti to neberu.

"takhle, myslel jsem to tak, že je to takový dement, že vlastně ani nemůžeš zato, že si ho vyfackoval. "

Tady jsem ti to pěkně vysvětlil, tak co pořád řešíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi narazas na "Sam mas v tom pekny chaos a ja mam si to este citat ?". . . takze to je len odpoved na tvoje POCHOPENIE

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrou noc...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*spanhel

dívej, každý rozumný človek si to může domyslet.

Reagovat
smazaný uživatel

Taktiez sa to da vysvetlit : Co s takovým kryplem, toho můžeŠ jedině vyfackovat, ale vlastně zato ani nemůže...."pretoze to dostal od malicka" . . . taktiez je tu tvoje vysvetlenie, takze ako mam nieco vediet na 100 percent, ked mam na to dve odlisne vysvetlenia ? A pre vyvoj diskusii je rozumne ak sa navzajom chapeme

Reagovat
smazaný uživatel

Okrem toho si chybu spravil ty. Taktiez bez akychkolvek problem mozem povedat, ze si sa o provokaciu snazil prave ty a zaroven tu este napises, ze si to kazdy domysli, ked poznam dve odpovede, takze ktoru si vybrat naozaj neviem. . . to len aby rec nestala

Reagovat
smazaný uživatel

"dívej, každý rozumný človek si to může domyslet" . . .

a co je na tom najlepsie, ze vlastne provokaterstvo sa snazis zamaskovat imaginarnymi kecmi o provokaterstve mojom

Reagovat
smazaný uživatel

ty voe tu resite sracky fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Chces sa k nam pridat ? ten tvoj smilik dole , tiez neni nejak extra futbalovy, ale narozdiel od teba ti to nevycitam

Reagovat
smazaný uživatel

nie dakujem,vycitat mi to kludne mozes

Reagovat
smazaný uživatel

Nie nebudem, som charakter.

Reagovat
smazaný uživatel

jaaaj

Reagovat
HOST*Heretic

Jasne...nevim jak ty, ale ja nemam ve svete jeden oblibeny tym. Do nedávna to byla Chelsea, Inter a PSV...Chelsea prestala skladat tym z talentovanych domacich hracu(coz se mi hodne libilo) a zacala skupovat nenazrane radoby-super-hvezdy. Sevchenka bych jeste prekousl (Abrahamovich ho chtel od chvile kdy prisel do Chelsea a prece jen ma nejaky charakter), ale Ballack je ubozak a navic ho Chelsea vubec nepotrebuje a je jasne ze do roka nebo dvou odejde bud on nebo Lampard . Pak vykopli srdcare Duffa a Gudjonsena a to uz je proste na me moc. Dokud bude Ballack v Chelsea a Abrahamovic bude kupovat takove predrazene kokoty, tak fandim Tottenhamu, ktery ma ted podobnou vizi skladby tymu, jako mela Chelsea pred par lety.

Inter zas koupil Zlatan,ktereho taky vubec nepotreboval a jiste je jedno...to je zmetek, ktery dokaze rozhadat cely mancaft a Mancini neni zas tak zkuseny trener aby ho dokazal ukocirovat, coz se ukazalo loni pri hadkach s Adrianem. Takze dokud bude Zlatan v Interu tak nemam i Italii oblibeny klub. Inter bych ale jeste nezatracoval, protoze ten strida utocniky jako ponozky a pri jejich soucasne soupisce, muze Zlatan celou sezonu prosedet na lavce nebo tribune...a kdyz bych to nemel na ocich...tak bych to snad prekousl

Reagovat
smazaný uživatel

Zda sa, ze neni VELKY fanda ako VELKY fanda.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosímtě zalez někde do díry a nevracej se od tam tud....

Reagovat
HOST*aikisr

chlapci chelsea este staci par zapasov a tak sa zohrajú ze nikdo na nich nebude mit chelsea forever

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je tvůj názor O.K., Chelsea bude určitě silná, to bez debat!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám pocit, že se chlapci jen tak za pár zápasů nesehrajou. Ballack se jim do sestavy nehodí a na místě Ševy je Drogba. Ač dobře posílili, tak mám pocit, že by jim to paradoxně mohlo uškodit. Budou na sebe nasraný, nebudou spolupracovat, budou se hádat, prát. To bude pošušňáníčko

Reagovat
HOST*Luis

No dobrotu to rozhodně nebude dělat. Je jich tam moc a někdo kdo bude sedět to nevydrží a nebude sám!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam taky pocit ze tento rok uz PL nevyhraju...jak spomenul jiri tak posily len uskodia..tym uz bol dobre narvany a kopa dobrych hracov sedelo a teraz ked prisel Sheva a Ballack tak bude este hustejsia atmosfera

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*UJI CZ

CHelsea je dobrej tym

Reagovat
Marv

Camoranesi je jeste v Juventusu nebo uz se dohodli s AS Roma????

Reagovat
smazaný uživatel

Camoranesi ostava v Juve

Reagovat
HOST*Bob

Ale Camoranesi měl jít do Lyonu, ne??????

Reagovat
smazaný uživatel

Podla najnovsich sprav ostava.

Camoranesi Ready To Play In Serie B The player however admitted that he is frustrated at not leaving Juventus.

Reagovat
HOST*uji cz

Camoranesi by mel hrat Serii "C"

Reagovat
Marv

Reagovat
HOST*nofan

Tak jo. Chelsea si zahrála v Americe. A že začín francouzska a německá liga - nic. A nělaké informace o posilách, to mi chybí. Snad jen že šel Kohler do Monaka. A to je tak všechno.

Reagovat
HOST*ALEGRE

PRESTUPY PO FRANCOUZSKU Z 29.7.2006

Reagovat
HOST*nofan

Dík. Myslim, že ještě velkej přestup Je A Frei z Reneše do Dortmundu. Ale možná to bylo po tom článku.

Reagovat
HOST*Luis

Tak už jenom Terze, nevíte jestli někam odejde????

Reagovat
HOST*Luis

Chybička se vbloudila, už sem jako Kyslík, myslel sem Treze.....

Reagovat
smazaný uživatel

Ať někam nevbloudíš jak ta chybička a oprava chybičky.

PS: Zas si tolik nefandii když teda lichotí mi to, ale ty opravdu ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ticho po pěšině, otázka jestli se třeba neozve Arsenal, Ribery nevyšel a jestli prodaj Reyese, tak by měli i prachy.

Reagovat
HOST*Jose

kdyz Murinho prisel do Chelsea,nechal se slyset,ze na kvalitni tym potrebue kolem 23 hracu. Mam pocit,ze ted jich ma mnohem vic,takze bych to videl na nejaky hostovacky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele