Vánoční statistika nuda není...

24.12.2011, 10:27
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Někdo začíná strojit vánoční stromek; jiný už má odpracováno, takže u pohádkového televizního programu pomalu odpočítává hodiny zbývající do štědrovečerní hostiny. A pro tu speciální skupinu, která zrovna nemá co na práci, je tu EuroFotbal se svým netradičním vánočním speciálem shrnujícím neobvyklou formou podzimní dění v anglické Premier League...

Když jsem nad ránem přemýšlel co napsat úvodem a jak se zároveň vyhnout ohraným klišovitým zvoláním jako "Veselé Vánoce!", ocitl jsem se ve slepé uličce. Takže jsem nakonec právě na tomto jednoduchém přání vystavěl celý koncept svého speciálu. Zároveň ale samozřejmě přicházím i s dalšími větami: v první řadě i za kolegu Marka Ustohala děkuji těm výjimečným jedincům, kteří nám napříč sezonou projevují přízeň čtením našich preview a reportů. V řadě druhé, avšak stejně významné, potom děkuji i všem diskutérům PL sekce za vytváření většinou příjemné atmosféry před zápasy, během nich a také po jejich skončení. A nakonec samozřejmě všem uživatelům EuroFotbalu vinšuji co nejvíc nervů při sledování vlastních týmů - protože bez nich by to nebylo ono - a stejně tak co možná největší porci zábavy s tou vůbec nejatraktivnější ligou. Ať se zrovna hraje za Pyrenejemi, na Apeninském poloostrově, před či za kanálem La Manche nebo přímo tady, u nás, v České, případně Slovenské republice. Šťastné a veselé, přátelé!

Vánoce by mělo skrz naskrz špikovat štěstí, chcete-li všeobecně dobrá nálada, na podzim si však něčeho takového přirozeně neužíval každý mančaft. Úplným úvodem svého speciálu se tedy zaměřím na pár zmařených sérií. Kupříkladu Stoke City vůbec premiérově dovolilo některému ze střelců dosáhnout na Britannia Stadium hattricku. Samozřejmě tedy jen v rámci Premier League, i tak Demba Ba v poslední říjnový den utnul předlouhou šňůru 61 duelů. Dále se pak třeba ManCity mohlo stát prvním nečlenem takzvané Big Four, jemuž by se v novodobé éře nejvyšší anglické soutěže povedlo naplno bodovat osmkrát v řadě - nestalo se tak, když jej příhodně zabrzdil jeden ze členů uzavřené společnosti, a sice Liverpool. Ale našly by se i optimistické konce zaběhlých pořádků. Letos například uplynulo již 34 let od posledního triumfu WBA na půdě Newcastlu; a přece se s výsledkem 2:3 tohle pravidlo smazalo. Nebo Potters, to byl další takový pozitivní případ. Rovných 30 let se jim v první lize nestalo, že by zvítězili čtyřikrát po sobě; a hle, letos to 17. prosince klaplo.

Enormní množství pokračujících a zdánlivě nekonečných šňůr bych mohl na tomto místě také vypsat, pochopitelně. Jako v kterémkoliv jiném období jakékoliv sezony. Já pro vás každopádně vybral ty z mého pohledu nejzajímavější, co možná nejrůznorodější či nejméně "provařené". Začneme talismanem jménem Wayne Rooney, při jehož gólové oslavě na Old Trafford si vždy můžete být zatraceně jisti, že se budou on a jeho spoluhráči radovat i po uplynutí 90 minut. Zatím se tak totiž v lize dělo pokaždé - již v 45 případech. Dále je tu David Moyes, který pořád ještě nezná recept, s nímž by byl schopen triumfovat na půdě některého z členů tradiční Big Four. Ani na 39. pokus se mu to letos na Arsenalu nepovedlo (24 proher, 15 remíz). Podobné trauma přitom tíží i Aston Villu - tentokrát v souvislosti s konkrétním datem. 21. listopad jí totiž nepřinesl vítězství už přesně 80 let. Naposledy Villans toho dne roku 1931 zvládli birminghamské derby 3:2 - od té doby v tomto čase odehráli osm zápasů, a už ani ťuk. Letos podlehli Tottenhamu 0:2. U něj bych se mimochodem rád zastavil: zrovna v tomto zápase totiž Emmanuel Adebayor vstřelil oba góly - hattricku se ale nedočkal, čímž jenom deklaroval prokletí své i obecně kohoutí. Samotnému tožskému forvardovi letos už třikrát scházel jediný krůček; na svůj první hattrick od září 2008 nicméně dál čeká. A pro překonání této osobní mizérie si v létě nevybral vhodné prostředí: žádný fotbalista Tottenhamu totiž takového úspěchu nedocílil déle než dva roky. Naposledy Defoe pětkrát zatížil konto Wiganu v listopadu 2009 (letos se ve vzdálenosti jediného gólu ocitli ještě Van der Vaart s Balem). Ale na závěr zase zpátky k optimistickým tématům: Sunderland ještě nikdy neokusil hořkost porážky po utkání řízeném rozhodčím Anthonym Taylorem; a Newcastle, jenž v součtu s koncovkou minulého ročníku vydržel bez prohry dlouhých 14 kol, tímto překonal své více než 61 let staré maximum.

Stoke City, to by mohlo statistiku držení míče prodávat do širého světa. Například v posledním předvánočním kole proti ManCity jako by si Potters hráli svou hru. Finální procentuální vyjádření bylo výmluvné a přiléhavé: v první půli měli Pulisovi svěřenci balon na svých kopačkách pouhých 19% času. Se závěrečným hvizdem poskočili na procent 24; a to i přesto, že poslední pětiminutovka byla charakterizována drtivým poměrem 95:5. Citizens za celých 90 minut zkompletovali neuvěřitelné množství 842 přihrávek, akorát 82 předávek jim nevyšlo (od sezony 2003/04 nikdo v PL neměl takový zájem na kombinační hře). Potters jich zkazili 78, to však z celkového počtu 280 pokusů. Více než čtyřikrát větší snahu tedy fotbalisté vedoucího celku tabulky vyvinuli pro to, aby se co možná nejvíce těšili z kulatého nesmyslu; navíc vystřelili hned 22krát, zatímco soupeř pouze třikrát. Také v tomto zvláštním ohledu nicméně, světe div se, zažívají ve Stoke-on-Trent revoluční sezonu: krom toho, že si Potters zahráli v pohárové Evropě a předvedou se v ní i na jaře, ke všemu poprvé ve vlastních dějinách Premier League hned ve druhém kole proti Norwichi překročili padesátiprocentní hranici ve statistice...držení míče. O čísle 53,3% se Pulisovi a jeho svěřencům ve všech 115 předcházejících zápasech vesměs ani nesnilo.

Echt výjimečnou sezonu každopádně nyní zažívají rovněž v Albionu jako celku. Hlavně tedy co do gólové sklizně. Vždyť v 11 vzájemných zápasech aktuálně elitní pětice (oba Manchestery, Tottenham, Chelsea, Arsenal) diváci viděli již 44 branek, což dává v průměru skvostné čtyři góly na jeden souboj. Pod tento výsledek se ale samozřejmě nejcitelněji podepsaly dva řádně proprané duely, v nichž vždy v různých rolích působili londýnští Gunners. Nejprve dostali "nakládačku" od ManUtd (2:8), pak neomylně vyloupili Stamford Bridge (5:3). Bez těchto střetnutí by už ten průměr klesl na hranici 2,9 - ale ani to snad není zlé. Navíc těch argumentů, proč by měl být letošní ročník Premier League z tohoto úhlu pohledu vpravdě unikátní, mám v záloze povícero: pěkný gólový diametr (3,64) nashromáždila i jedenáctka utkání s výkopem v tradičním sobotním čase 13:45; úvodní "desetikolka" čítající 99 zápasů, 295 branek a průměr téměř na úrovni tří gólů na jednu bitvu - takhle dlouhý a zároveň minimálně stejně plodný interval dosud Premier League nikdy neregistrovala; a pak samozřejmě...zrovna v posledním předvánočním kole se novodobá éra nejvyšší anglické soutěže dočkala svého 20 000. gólu. Jeho autorem se stal teprve 22letý Marc Albrighton z Aston Villy, jenž tak vhodně navázal na jistou birminghamskou tradici. Tu před lety započal Andy Townsend, jehož úder do týlu Southamptonu, právě v dresu Villans, značí pětitisícové jubileum. A v tomtéž trikotu do historických análů vešel rovněž James Milner, když zároveň s Delapem poměrně nedávno stanovil hranici 17 000. Mimochodem na to, který klub bude pod kulatou 20tisícovou hranicí navždy podepsán, se i hromadně vypisovaly kurzy: a v pravděpodobnostním žebříčku populární britské sázkové kanceláře Betfred se Aston Villa umístila až na 10. příčce i za QPR, Fulhamem, Sunderlandem či Evertonem.

Luis Suárez do Premier League určitě nepřicházel s pověstí neomylného střelce; ovšem to, co zatím předvádí v tomto ročníku, překonává i ta nejtemnější očekávání. Na jedno jeho ligové vystoupení připadají 4,4 střely - přitom se ale ve všech soutěžích raduje po každém desátém pokusu! Právě hlavně Suárezovým dílem je potom skutečnost, že rovnice střela = gól nejhůře funguje právě v jeho Liverpoolu. Číselným vyjádřením by to bylo 8,5 procent. Pro srovnání: letošní mistr této disciplíny, Manchester City, má tuto statistiku nastavenou na bezmála 22%, přičemž ligový průměr činí 13,6%. Za vrchol červené nemohoucnosti koneckonců můžeme považovat právě poslední předvánoční představení Liverpoolu na Wiganu: v něm se diváci dočkali letošního maxima v počtu střel (40) zároveň do kupy splňujících podmínku, že ani jedna z nich nebyla gólová. Nejvíce ran mimochodem v průměru na jedno ligové střetnutí vyprodukuje Wayne Rooney - téměř pět -, on se však aspoň v Premier League trefil už 13krát. Zatímco Suárez docílil pěti zářezů; tedy stejného počtu jako křídelník Adam Johnson, jenž se dosud v základu objevil jen pětkrát a spolykal pouhých 518 minut (oproti Suárezovým 1367).

Éjhle, chyba! Určitě i tento ročník Premier League nezklamává v dodávce vtipných či donebevolajících přehmatů. Hned dvě minely, které přímo vedly k inkasovaným gólům, byly přitom napočítány rovnou čtveřici hráčů z pole. Norwichský de Laet je stihl nashromáždit v pouhých čtyřech úvodních kolech, než se raději zranil; Figuerou z Wiganu jakožto stabilního člena základu neohrozily, takže si bez jednoho poločasu odkroutil kompletní možnou porci ligových minut; John Terry dal jednou svým pronásledovatelům vzpomenout na své podklouznutí v penaltovém rozstřelu finále Ligy mistrů 2007/08, když jeho pád šikovně doprovodil Maloudovu mizernou přihrávku a Van Persieho vítěznou trefu (tohle jeho zaváhání se však do této statistiky nejspíš nepočítalo); a Per Mertesacker...zeptejte se fanoušků Arsenalu, jak jsou letos zvyklí z něj kvést. K tomuto do smutna laděnému bodu bych jinak ještě rád připojil, že Liverpool už letos stihl 17krát nastřelit brankovou konstrukci - a jestliže bychom vzali v úvahu statistiku platnou na konci loňského ročníku, už jen tímto stavem po 17 odehraných zápasech by Reds trumfli 15 z 20 ligových účastníků.

V Blackburnu se zatím letos vše nese v duchu protestů. Úplně ke konci listopadu se tu v rámci celonárodního pozdvižení demonstrovalo proti změnám ve vyplácení důchodů, které se dotkly doktorů, policajtů, učitelů, hasičů...zkrátka všech, dalo by se říct. Co nejspíš nezasáhlo úplně všechny obyvatele tohoto lancashireského města, ale o to intenzivnější dojem ony protesty budily a budí, to bylo podzimní počínání domácích Rovers na kolbištích Premier League. Tři porážky na úplný úvod ročníku - tehdy se dalo hovořit o nejhorším klubovém startu do sezony za posledních 60 let. Deset bodů ze 17 zápasů - to překonalo Ince, který byl v této fázi sezony popraven s 13 body na kontě, a samozřejmě i Allardyce, sedícího s týmem v čase vlastního vyhazovu dokonce na 13. příčce. Minulým dvěma manažerům Rovers se tedy měsíc prosinec stal beze zbytku osudným; Kean přežívá Štědrý den a nedávno oslavil stěží uvěřitelný rok v čele Blackburnu. Ačkoliv jsem ho sám v preview vyhodil již nejmíň šestkrát, fanoušci před Ewood Parkem protestovali v pravidelných intervalech, mám dojem, už třikrát a nenávistné transparenty se v ochozech objevovaly i při indickém turné. Takhle organizovaný a vytrvalý hon na některého z manažerů v Anglii zkrátka nepamatuji. Koneckonců takový Steve Bruce v Sunderlandu skončil po pouhých dvou dnech protestování! Snad tedy zabere vůbec první demonstrace nemířená proti Keanovi (koneckonců, kdo z nás by v jeho pozici ukotveného záskoku a s pověstí nejméně schopného manažera v lize sám rezignoval?), nýbrž proti indickým majitelům. Její datum ani místo ovšem dosud nejsou známy a navrch...bratři Raové posledně duel Blackburnu navštívili v listopadu a o klubu se prakticky nevyjadřují. Všimnou si tedy něčeho takového vůbec?

Ámen má být se šancemi Manchesteru United na titul? Kdepak. To, že jeho městský rival prvně od roku 1929 okouší, jaké to je vést o Štědrém dnu ligovou soutěž, totiž z historického pohledu pranic neznamená. Pouze osmkrát z 19 případů se v rámci Premier League vánoční mistr transformoval i do pozice celkového vítěze. Také samotnému City se koneckonců nezadařilo ani jednou ze tří předešlých pokusů. A pak...minule se něco takového sice povedlo MU (dokonce s nejmenším počtem bodů, jakým se kdy za poslední dekádu zimní lídr pyšnil) a k úspěšnému konci dovedla Chelsea svou misi i rok předtím, o Vánocích 2008 však například později slavící Red Devils seděli až na čtvrté příčce. A Arsenal v prosinci 1998 trčel dokonce na šestém fleku a 13 bodů za vedoucím týmem - přesto nakonec došplhal na piedestal (úplnou absurditou je pak v tomhle ohledu sezona 1981/82, která ještě o Vánocích měla Liverpool za 12. nejlepší tým soutěže - aby o něm nakonec hovořila jako o tom úplně top). Na daleko pevnější půdě se tedy rozkládá automatická domněnka pojící zákonitý sestup s klubem, jehož hráči kráčí pod stromeček s vědomím, že jsou součástí toho nejhoršího, co aktuálně nejvyšší anglická soutěž nabízí. Zatím jsme totiž v poměrně krátké historii Premier League registrovali jediný vskutku neuvěřitelný comeback, když se WBA mohutně vzepjalo v sezoně 2004/05. Před 25. prosincem na dně tabulky s jedním vítězstvím z 18 kol a pouhými deseti body - nakonec 17. s více než trojnásobkem korálků. Rovers jsou na tom před Vánoci shodou okolností bodově úplně stejně jako před sedmi lety Baggies (jen mají zápas k dobru)...prolomí tedy znovu ono téměř železně fungující pravidlo?

Neuvěřitelné věci dokázal s Chelsea nepochybně talentovaný, avšak stále stěží přesvědčující Portugalec André Villas-Boas. Jestli si vzpomínáte, první jeho kroky provázelo sebevědomí a fandové Blues si pomalu začínali pískat...jenže netrvalo dlouho a už polykali jednu hořkou pilulku za druhou. Koncem října Blues prvně za poslední dekádu prohráli s nováčkem - leč se tak stalo na pozadí teatrálního výkonu sudího Foye. O malou chvíli později šlo zkonstatovat další strašidelnou věc: že v oněch deseti letech zároveň Chelsea nikdy nevydržela být bez čistého konta tak dlouho jako nyní pod Boasem - osm utkání v řadě. A když už se hned poté nula udržela proti Blackburnu, statistické centrum Infostrada pro změnu bilancovalo jiným směrem. Patnáct inkasovaných branek po 11 kolech? Mourinhova pověstná defenzíva ze sezony 2004/05 tolikrát kapitulovala napříč celou ligovou sezonou. Nejhorším dnem pro partu kolem Villase-Boase se potom ukázal být 20. listopad. To přišla opravdu drtivá rána: modří poprvé v Abramovičově epoše zápasem s Liverpoolem nezvládli dva po sobě jdoucí mače před domácím publikem. Prodloužení této černé série na tři zápasy - a tedy nejhorší bilanci od roku 1994 - už portugalský manažer nedovolil: odporu Wolverhamptonu se velmi úspěšně bránil s nejmladší zahajovací jedenáctkou za poslední tři léta. A na Stamford Bridge si pak ještě jednou spravil chuť, když odčaroval neporazitelnou auru ManCity. Přesto se stále jen stěží může nadechnout z plných plic; což mu asi ještě pár dalších kol vydrží...

O styl jde vždy především Wiganu. Takový Franco Di Santo se v počáteční fázi sezony trefoval zásadně jen za přispění soupeřovy teče. A celý tým si potom dlouhých 11 úvodních kol udržel tvář mančaftu, který se trefuje pouze ze země. Až proti Blackburnu Caldwell prvně, a po více než 1000 minutách, zavěsil hlavou...shodou okolností se tak stalo zrovna během jediného klání, v němž atleti překročili magickou hranici dvou vstřelených branek. Ve velkém stylu ale letos jednal i Bolton: sedmizápasovou šňůru bez bodu utnul příkladnou odplatou Stoku za jednoznačné semifinále FA Cupu. Porážku 0:5 mu vrátil přesně v opačném gardu, čímž zároveň zaznamenal svou nejvyšší výhru v rámci Premier League.

Celé Ostrovy se dohadují, čeho je ještě schopná ofenzíva Manchesteru City. Ta má totiž ve svém středu hned čtyři výjimečné borce. David Silva se s "kanadskou" bilancí 5+8 dělí s Nanim (jemuž hraje do karet více vstřelených branek) o první příčku v tabulce produktivity. Mario Balotelli před Arsenalem skóroval ve všech pěti ligových utkáních, do nichž naskočil od samotného počátku. Agüero doma zaznamenal více branek než kdokoliv jiný (9), přičemž mimochodem v rámci všech soutěží dosud nerozvlnil síť nikde jinde než v Manchesteru (11), nebo Londýně (4). A Džeko se ještě 17. listopadu mohl pyšnit statistikou, podle níž se v lize trefoval každou 58. minutu; kdybych měl potom rouhavě srovnávat, Torresova minutáž by byla vyjádřena číslem 373. To vše dohromady dalo po letošních 12 kolech (a v kombinaci s dvěma posledními loňskými) vůbec nejdelší sérii s dvěma a více dosaženými brankami na utkání za celé minulé půlstoletí, dva roky a ještě dalších pár dní navrch. A aby toho nebylo málo, 49 zářezů Citizens po 15 zahajovacích kolech, to zase představovalo nejvýznamnější dosaženou porci za posledních 49 let (příhodně) - roku 1962 se Tottenham za tento časový úsek stihl vyšplhat až na hranici 54 gólů.

Evidentní je pokračující "odangličťování" Premier League. Ani nováčci často nenastoupí alespoň s těmi šesti domácími hráči, aby se dosáhlo nadpoloviční většiny. K dobru jim ale nicméně lze přičíst, že pokud bychom brali v úvahu všechny Ostrovany, pořád by v této disciplíně neoddiskutovatelně patřili mezi užší ligovou špičkou. Ani za tohoto předpokladu by ale pochvalu neobdržela minimálně polovina ligového osazenstva. Letošním nejstrašidelnějším případem je zatím z tohoto pohledu duel posledního listopadového kola mezi Arsenalem a Fulhamem. Do něho od začátku naskočila jen trojice Angličanů (Walcott/Zamora, Murphy). Mezi Gunners se pak navíc našel už jen jediný vyslanec anglofonní země (Ramsey), zatímco Cottagers by alespoň takto svůj cizinecký nádech umně zkrotili (Schwarzer, Baird, Dempsey, Etuhu + střídající Johnson). Jiný extrém pak v tomto směru dál představuje Blackburn: s pouhými šesti Angličany z 23 hráčů, kteří letos okusili atmosféru áčkového střetnutí, není moc divu, že se 17. prosince stal Scott Dann prvním domácím střelcem Rovers od února tohoto roku.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (359)

Přidat komentář
smazaný uživatel

veselé vánoce

Reagovat
smazaný uživatel

di Santo mě dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Demba a jeho hattrick. Celkově si myslím, že se mu zatím hodně daří v Anglii, budu mu fandit dál.

Jinak všem přeju příjemně prožité svátky.

Reagovat
smazaný uživatel

Demba Ba has scored 20 goals in just 24 Premier League starts.

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Stastne a vesele vanoce

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší článek v historii lidstva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Erdovec

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo být něco tučně.. aby to bylo přehledný

Reagovat
fantomas

Tučně sou první písmena jednotlivých odstavců, což má zároveň svou symboliku...

Reagovat
Wat

A navíc, když si to přečteš poctivě celý, tak nepotřebuješ tučný písmena.

Reagovat
fantomas

Nebo tak...brzo se snad dá přijít na to, že co odstavec, to "kapitola"...

Reagovat
Wat

Však jasné, mně se ten nápad/článek líbí takovej, jakej je.

Reagovat
smazaný uživatel

já si chtěl přečit jen jméno a co.. neztrácet čas omáčkou okolo

Reagovat
Puskas

Na to je dobrý kalendář, u článků musíš počítat s textem.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Wat

Tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

na V si nevedel vymysliet ine slovo ako Vianoce?

Reagovat
fantomas

Proč bych vymejšlel, když se mi to hodilo do krámu. A vymyslel sem ještě předložku V!

Reagovat
Wat

Ty bys radši Vidiče a Valenciu co?

Reagovat
smazaný uživatel

Případně Výprask od City

Reagovat
fantomas

Hmmm, to asi ještě předělám.

Reagovat
Wat

Zlej Vánoční Rssa.

Reagovat
Filip12

Vánoční R(o)ssa prej

Reagovat
kiwwi

haha

Reagovat
Maresma

Reagovat
vocasisko

Reagovat
Kenneth

nice one

Reagovat
smazaný uživatel

dneska sem se poprvé dostal k sledování záznamu zápasu Manchesteru na ČT4 a můžu říct , že komentátoři byli otřesní a dost mi kazili zážitek z výhry.Možná by nebylo naškodu ponechat anglický komentář...

Jinak Berbův gól byl luxusní

Reagovat
ACSMan

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne me strasne bavilo, jak maji dva dny starej zaznam a presto se jim opakovane stava, ze mluvi o nejake kokotine a Kozohrosky s Karochem se tvari strasne prekvapene, prestoze presne vi, kdy ty goly padnou a mohli komentovat uz celou predchazejici akci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

ČT4 má právo na vysílání EPL?

Reagovat
fantomas

Jen MUTV = zápasy ManUtd.

Reagovat
smazaný uživatel

A minimalne s jednodennim zpozdenim tusim

Reagovat
fantomas

V pondělí no. A zatim jim to vždycky vycházelo, protože MU snad ty pondělní dohrávky nehraje - nebo letos nehrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted uz asi bude, kdyz budou hrat EL ve ctvrtek..

Reagovat
smazaný uživatel

ono to vyjde na stejno, mají mít 2 dny přestávku po čtvrtku nebo před ním (asi bude záležet na tom, kde se bude hrát)

Reagovat
Yanek

Aha, díky.

Reagovat
Maresma

Skvelej clanek.

Vsem stastne a vesele!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To o Stoke a drzeni mice je dokonaly.

Reagovat
Error

Článek plný čísel a statistik, ale zároveň srozumitelný. Skvělá práce. V duchu jsem si říkal, co vymyslíš na É ... pobavilo

Reagovat
Wat

Reagovat
ACSMan

jsem si to dočet a až teď jsem si všim proč jsou ty písmena vlastně tučně

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně moc povedený článek

Ale už na začátku mi bylo jasné, kdo ho napsal, fantomasi, Tvé články jsou čím dál lepší, líbí se mi, že jsi snad i něco pobral od alegreho, stylem mi ho připomínáš, ačkoliv jsou Tvé články víc "konzistentní", chválím

Reagovat
smazaný uživatel

kdy bude anketa o nejlepší hlášku ?? letos to s přehledem vyhraje Messi s tím, že se o něm píše že je nejlepší na světě

Reagovat
fantomas

Doufám, že bude jako tradičně na Silvestra...

Reagovat
Wat

Zavedl bych anketu o největšího bez prominutí dementa pohybujícího se v diskuzích... Byl bys skvělej kandidát.

Reagovat
Kily

pro mě je to vítěz bez nějaké ankety, co komentář, to výkal a co jsem koukal, tak nejenom při jeho snaze o buzerování pod PD

Reagovat
Wat

Tak sám v tom určitě nebude.

Reagovat
Kily

takových je víc, ale spousta z nich se sníží k tomu, že jednou za čas napíše něco normálního

Reagovat
vocasisko

cos to vyblil?

Reagovat
Losinho

Pěkný

Reagovat
niflheim

Povedlo se

Reagovat
Filip12

VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK VŠEM .. VÁM PŘEJU

Reagovat
Lemond Laws

Už se těšim na hlášky roky. Myslím, že tam budeš velkej favorit

Reagovat
fantomas

Tak to bude zas smutnej ročník ovšem...

Reagovat
homeles8

letos nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

já mám uloženných pár dobrých kousků

Reagovat
Filip12

mohlo by zase být ýe hlášky budou přidávat i uživatelé

Reagovat
vocasisko

to si nemyslím

Reagovat
Kily

mě štve, že už teď je prakticky jisté, že to bude fraška, jelikož na fotbalovém webu se nebude moc jednat o hlášky o fotbale, ale spíš nějaké výstřiky do tmy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty jsi měl hodně zářezů, takže bych se nedivil, kdybys byl aspoň 2x nominovaný.

Reagovat
Kily

to vyřeším podobně jako v loňském roce a až se ke mně dostane seznam hlášek, tak případné své hlášky okamžitě vyřadím a posledních třicet budu vybírat bez nic loni to tedy nestačilo, i přes tenhle postup se tam něco ode mě dostalo

Reagovat
Wat

To je blbost, tvoje hlášky jsou dobrý, zbytečný je nechávat stranou.

Reagovat
Kily

no já si z drtivou většinu z nich spíš připadám trapně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nech výběr na někom nezaujatém, tvoje hlášky by tam neměly chybět.

Reagovat
Kily

cca 60 hlášek z těch uživateli nahlášených vybere PJ, to pak pošle několika lidem a ti vybírají posledních 30

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl střet zájmů, proto bys neměl o svých hláškách rozhodovat ty!

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

takovej menší OT, toho 31. v kolik by měli začít zápasy? doufám, že to vezmou pškně přes odpoledne a ne až na večer

Reagovat
smazaný uživatel

*měly

Reagovat
Maresma

Liverpool - Newcastle 30.12. 20:45

ManUtd - Blackburn 31.12. 13:45

a zbytek 31.12 16:00

Reagovat
smazaný uživatel

perfektní

Reagovat
Maresma

Jojo, ale premyslim kterej zapas budu sledovat v 16:00. Asi podporim Wolves v boji o zachranu proti Boltonu.

Reagovat
fantomas

A teda samozřejmě...speciální vánoční přání věnuju tý nejsympatičtější fanouškovský základně na EF, čili tý arsenalský! Jmenovitě hlavně pevnému jádru tvořenému Counterem, SunFellsem, Fenrim, herbem, afc, djourouem, svýho času spellforcem i Waškem...a tou lepší polovičkou Wata.

Reagovat
Wat

To jsi napsal moc pěkně. Ale díky.

Reagovat
pa3ce

Musím súhlasiť. Čo čítam diskusie pod PL cca 2,5 roka, tak Gooners názory si čítam najradšej

btw skvelý článok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Vidiš, kdybys furt neměnil přezdívky, nezapomenu na tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Ty mi toho Ramseyho ne a ne zapomenout, co?

Reagovat
fantomas

Jo! A ještě RvP..

Reagovat
j_mrazik

Ok, Robina začínám pomalu brát, teda už jsem ho vzal, když překonal toho Thierryho a Ramsey až si odfrkne, tak se možná taky do toho dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Copak, copak? Taky vedeš s fantíkem Ramseyválku?

Reagovat
fantomas

Řek bych, že ne tak brutální jako ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaky maji nazor na Ramseyho?

Reagovat
fantomas

Že je to nemastnej neslanej hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

.....

Reagovat
j_mrazik

To jsem neřekl. Jenom že je měkkej.

Reagovat
fantomas

Dobře no, řek to jen Rssa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Neřekl bych. Trefil jsem na zápasy, kdy byl mínusovej.

Reagovat
fantomas

Jj, Rssa taky...jenže on si z toho udělal všeobecnej názor, kterej už nikdy nezmění no.

Reagovat
j_mrazik

Tak Ramsey to v sobě má, ale nesmí se bát. Taky bůhví, co po nich Wenger chce. Jestli se sehraje trojka Song-Wilshere-Ramsey, tak já budu víc než spokojenej.

Reagovat
fantomas

Jj, Rssa víceméně ani to, že to "v sobě má", nepřizná...

Reagovat
smazaný uživatel

Já viděl velkou část vašich zápasů, ale Ramsey nikdy se neprojevil nějak, že by v něm třímalo něco výjimečného, na rozdíl třeba od Wilsherea.

Reagovat
fantomas

Což je naprostá blbost a věděl bys to, kdybys tu část, o který mluvíš, opravdu viděl. Je to asi stejný, jako bych já řikal o vašem Cuencovi, že je to šmatlák no...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Cuenca je cucák, je jasné, že hodně zápasů zahraje průměrně, když je to jeho první sezóna v áčku. A něco výjimečného v něm taky nevidím, jen dobře plní svoji roli (stejně jako Pedro). V podstatě stejný případ jako Ramsey, akorát vzhledem k jeho větším zkušenostem a předváděné hře je na tom Cuenca lépe. Nevím, ale jak už jsem psal minule, pokud se změní jeho hra a bude se mu dařit, milerád se ti omluvím.

Reagovat
fantomas

Ramsey prakticky taky hraje první sezonu v áčku. Celou i fakticky. A omlouvat by ses mi měl už teď no...fakt tu nikdo z rozumných uživatelů tvuj názor nezastává, pokud vim, což by tě možná mohlo zarazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslepenost mnohých zvýrazňuje mojí pravdu . Ale nechme toho, jsou Vánoce, takže přeji i Ramseymu

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

Ramsey má sice světlé chvilky, ale zatím mě také moc nepřesvdčil, že má na to pravidelně kopat v základu týmu jakým je Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Pokud je odpočatej, tak je to v pohodě. Je aktivní a souboje vcelku ustojí. Jakmile je vyčerpanej (střídával bych ho kolem 65. minuty), tak v těch soubojí nevydrží a nás pak často soupeři kvůli měkčímu středu přehrávají. Ale to víceméně není jeho vina.

Reagovat
fantomas

Jojo, ted ke konci byl už vyždímanej...holt ne každej je takovej blázen jako Wilshere. Snad mu teda sedne cukroví a nakopne ho to, navíc teď jeden zápas přes Vánoce určitě může vynechat s tim losem...(a čekám to i u Robina)

Reagovat
nemamvasrad

i t za článek.

Reagovat
nemamvasrad

Co sem to napsal...

Reagovat
Kaze

Kde je Carrie?

Reagovat
fantomas

No na EF prakticky ne.

Reagovat
Kaze

Tak když tam máš svýho času...

Reagovat
fantomas

Jj, jistěže sem zapomněl...

Reagovat
Trand

Hm budu se snažit zapsat do historie EF tak, abych příští rok v tvém výčtu nechyběl. Jinak taky šťastný a veselý všem. :)

Reagovat
fantomas

V jádru zatim nejsi nó, ale to se třeba časem spraví. (a stejně sem odtamtud zapomněl na Carrie no..)

Reagovat
herbage

až 4.

Reagovat
fantomas

Ty můžeš bejt vůbec rád, že tam seš.

Reagovat
herbage

jen počkej

Reagovat
herbage

jinak díky jako gunneři musíme spolu táhnout, příští rok bude fanouškovsky krušný

Reagovat
afc

dik,aj tebe a ostatnym vsetko dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: předem přeju pěkné Vánoce všem.. .) chtěl bych se zeptat místních fantařů, na kterém webu free fantu hrajete? Nemám s tím zkušenosti žádné, ale chtěl bych to taky začít hrát..

Reagovat
fantomas

premierleague.com

Reagovat
smazaný uživatel

EF fanta classic zatím 4 místo

Reagovat
Bayern +

Šťastné a veselé Vánoce přeji všem Eurofotbalákům!

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Dík fantíku.

Reagovat
smazaný uživatel

krásné a veselé Vánoce všem

Reagovat
smazaný uživatel

Éjhle

Reagovat
Lemond Laws

Veselé Vánoce všem. Speciálně GUNNERŮM!!

Reagovat
fantomas

Reagovat
Wat

Reagovat
Puskas

Gaunerům??

Reagovat
smazaný uživatel

Totéž, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

Nevím, jestli bude speciální vánoční článek, jako každý rok, ale tento se mi zdá dost vhodný na to všem popřát. Kdyžtak si to pak překopíruju jinam.

Chtěl bych poděkovat redakci EF a všem pravidelným přispěvatelům za rok 2011, za zdejší články a diskuze. A hlavně jim popřát co možná nejklidnější Vánoce, i ten odpočinek od fotbalu alespoň na den dva, a zejména hodně štěstí pro kluby vašeho srdce v novém roce.

I když prostě globalizaci internetu člověk nezastaví a vzhledem k takřka generační obměně uživatelů se tu diskuze dost změnili, je stále EF nejlepším fotbalovým webem u nás a o té krásné hře s kulatým nesmyslem si těžko lépe popovídáte někde jinde, a za to patří dík.

Rád bych poděkoval zejména diskutérům v italské sekci, kteří se snaží aby se tam ta diskuze úplně nerozpadla. Černomodrým - tedy zejména Interistovi, který po odchodu Santona ten náš prapor za starou gardu drží vlastně už úplně sám. Červenočerné skupině ve složení GEGE, Tsigi, kryštof, San Siro, Sheva, Xyonek a Capo di tutti capi GATTUSO. Obrovské enklávě bíločerných, kteří pod vedením itala a 10ky zásobení příspěvky Pinta a Bianca vlastně diskuzi již dávno ovládli, ale ta má pod jejich patronátem pořád smysl. A pak samozřejmě fanouškům ostatních klubů, mezi kterými bych vyzvednul Trewa, Tomu, Pipa a Miccoliho a terryho.

Těm všem speciálně patří můj díky za diskuzi a přání klidných svátků.

EF bych pak popřál zejména to, aby někteří uživatelé přispívali více (je jasné, že jde o mereho a GATTUSA) a někteří naopak méně...

Takže hodně dárků a žijte blaze.

FORZA INTER!

Reagovat
fantomas

Obyčejně vycházej kolem čtvrtý, co sem tak koukal, takže nejspíš budeš kopírovat...

Reagovat
Jajinek

co už...každopádně Tobě taky šťastný a veselý...

Reagovat
fantomas

Nápodobně. A začni zas na jaře myslet na EL fantu, at je to na čele zajímavější.

Reagovat
Jajinek

pokusím se, ale je to škoda. Měl jsem už poměrně solidní náskok, ale poslední dvě kola jsem to prostě vůbec nestíhal. To první se ještě uhrálo samo setvačností. To druhé, vzhledem k tomu, že už polovina týmů měla jisté postupy, prostě bez změn v kádru a střídání rozumně uhrát nešlo. Ale tak moje chyba, měl jsem si udělat čas. Každopádně na jaře se zase pokusím, ještě to není ztracené

Reagovat
smazaný uživatel

Veselé Vánoce CALCIO

Reagovat
terry

Blucerchiati zpátky do Serie A!

Reagovat
Jajinek

no tak Tobě ty krásné Vánoce popřeju ze srdce rád!!!

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

až na Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji a tobě též

Reagovat
nevros

Veselé Vánoce, hlavně pro Goonery a některé sympatické fanoušky United.

Reagovat
smazaný uživatel

ako pozerám, tak gunneri tu majú z PL snáď najväčšie zastúpenie, ešte s mufanmi.

Reagovat
nevros

A je to dobře, nechci tu číst ty žvásty fanoušků čukotky a $ity

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawiel_afc

Reagovat
smazaný uživatel

Šťastné a veselé Vánoce přeju všem i když nikdo si to vůbec nezaslouží

Reagovat
Puskas

Pokoj a dobro všem, nejen na Vánoce.

Reagovat
smazaný uživatel

Townsend se o 5000. branku deli se Suttonem, neznalku

Reagovat
fantomas

Nehodilo se mi to do krámu..

Reagovat
smazaný uživatel

Útočník Liverpoolu Luis Suarez se stal fotbalistou roku v anketě televizní stanice Sky Sports, a to i přesto, že fanoušci Reds obvinili Sky Sports, že anketu zmanipulovala.

Prostě borec

Reagovat
smazaný uživatel

To je spis ostuda, ze to vyhraje nekdo, kdo v lize je sotva pul sezony a krome par ufnukanejch ksichtu, simulaci a nastrelenejch tycek nam toho moc nepredvedl v porovnani s ostatnima.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Predvedl ale to ze co se techniky tyce tak se mu muze rovnat jen par lidi v cely soutezi.

Reagovat
terry

Takovej Luiz ho strčí do kapsy.

Reagovat
Il Architetto

Ty si ňouma fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuhle techniku ma i Taarabt a taky mu nikdo zadnou cenu nedal

Reagovat
kiwwi

a tu by si podla seba urcite zasluzil

Reagovat
fantomas

Stejně jako angažmá v Realu a nákou pořádnou národnost...

Reagovat
smazaný uživatel

hrubas ho má rád?

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tam je "seba", sorry, neviem čítať, prečítal som "teba".

Reagovat
fantomas

Ani nevíš jak..

Reagovat
j_mrazik

Chtěl ho místo Scholese, ale QPR ho prostě nepustilo.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, nerobte si srandu z toho, že som analfabet.

Reagovat
smazaný uživatel

Fergie mel nabidnout vymenu za Vidice, ale uz je senilni, tak ho to nenapadlo

Reagovat
fantomas

Jj, to jo. Škoda, že PL nekope nákej freestyler, ten by to asi vyhrával rok co rok potom a všechno by bylo v pořádku...

Reagovat
smazaný uživatel

najlepšiu techniku má Sesegnon

Reagovat
Puskas

A co má technika společné s kvalitou hry?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nevros

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Bayern +

Ja bych to dal Parkerovi.

Reagovat
Wat

Nehraje špatně, ale byla by to stejná fraška jako v případě Suáreze... Tu cenu by měl prostě dostat nekdo z dvojice v. Persie/Silva...

Reagovat
66pepo66

Reagovat
nevros

Nepochopitelný, jouda Suaréz dá 9 gólu za rok, RvP útočí na rekord, dal jako 2. nejvíc gólu v historii Premier League.

Aspoň kdyby to byl sympaťák, ale on je to takovej vocas.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě uplně o hovně webová anketa, což už tady píšu potřetí, kterou stačí chytře rozeslat a vyhrál by to klidně i N'gog.

Reagovat
smazaný uživatel

Šťastné a veselé přeji! Hlavně, ale fanouškům Calcia(ať už milanisti,interisty nebo juventíni) ale samozřejmně i ostatním a děkuji EF za pravidelný přínos aktualit a novinek:) Forza Milan!

Reagovat
smazaný uživatel

*interisti

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký Hlavně štaštné a veselé a fotbalově halvně do červené části Manchestru a k Wolves.

Reagovat
smazaný uživatel

West Brom have lost all of their five Premier League games on Boxing Day

Reagovat
Alessandro24
Reagovat
vocasisko

Pěkný vánoce všem co mě nemají rádi a taky všem, kteří mě nesnášejí.

Reagovat
smazaný uživatel

aj tebe, to si sám vymýšľal?

Reagovat
vocasisko

to si piš

Reagovat
Puskas

Stačilo napsta první tři slova, víc ses nemusel namáhat

Reagovat
smazaný uživatel

24 – The number of Premier League wins for Manchester City in 2011. Štastné a Veselé

Reagovat
fantomas

Dost suchá statistika.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, takova nevanocni

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Buon Natale!

a speciálně Milanistům, FORZA CALCIO!

Reagovat
Bayern +
Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, to musí Terryho pekne srať, že okrem neho tam sú len samé "black cunts" a jeden Rom.

Reagovat
Bayern +

Jj, mne to taky napadlo, ze pro nas Evropanu by bylo vhodnejsi, kdyby po JT tam byl treba Cech, Ivanovic, Lampard, ... Malouda cert vem, misto Africanu.

Reagovat
terry

Ten Romeu je prostě takovej nesympaťák.

Reagovat
vocasisko

nejlepší záložník Chelsea a jeden z nejlepších záložníku PL

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, staci se nedivat

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Wat

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě ne

Reagovat
Infi

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Bayern +

Nu..co je z Barcelony sympaticke?

Reagovat
Arbiter

jejích prohry?

Reagovat
vocasisko

tak to si toho moc neužíváte, když jejich počet po každé sezóně spočítáte na prstech od ruky

Reagovat
Bayern +

Jejich vysledky mi nevadi, spis to pitomy chovani..

Reagovat
Erdovec

jejich postoj k Mourinhovi

Reagovat
Kenneth

Je to odchovanec Barcelony, tam moc sympatáků nenajdeš.

Reagovat
vocasisko

za to v Moudridu se s něma roztrhl pytel

Reagovat
Wat

Nemáte si co vyčítat.

Reagovat
Kily

vesmír je stále v rovnováze

Reagovat
Kenneth

Nevím jak v Moudridu,ale v Madridu se s nima pytel roztrhl.

Reagovat
smazaný uživatel

* Romelu

Reagovat
Arbiter

O Lukakovi se nebavíme To je sympoš

Reagovat
terry

Oba dva, když už to musí bejt.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

No co, nemůžu mít každýho hrát. Hraje dobře, ale mně prostě sympatickej neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro me je zase jeden z nejsympatictejsich od vas, zajimavy.

Reagovat
Bayern +
Reagovat
smazaný uživatel

Nj, Silvicka. Ď.

Reagovat
torcida

som jediný kto zo srdca neznáša Vianoce? celý rok sa k sebe správame ako hovädá a zrazu na Vianoce je všetko ok a každý je milý, že mi je z toho na Z extrému do extrému. Čo tak to spriemerovať a správať sa normálne celý rok? Navyše v telke chodia tie storočné rozprávky ktoré som už videl 1255 krát.

Reagovat
Kubin1989

Dobrý článek :), šťastné a veselé vánoce všem!

Reagovat
fenixLFC

stastne a vesele vianoce vsetkym hlavne ale fan liverpoolu ale aj normlanym fandom dalsich klubov BTW v clanku je ze chelsea prehrala s liverpoolom ked vyhravala co si pamatam tak skore otvoril maxi,sturridge vyrovnal a glen rozhodol...

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

?? co sa ti nezda??

Reagovat
fantomas

Nic, to bylo spíš na mě.

Reagovat
Erdovec

Reagovat
Josifek

Rovněž přeji části zdejších uživatelů snažících se zde alespoň trochu kultivovaně a erudovaně diskutovat (né, tobě opravdu ne FIlipe12) šťastné a veselé Vánoce (pro sebe a podobné milovníky Vánoc spíše rychlé, krátké a bezbolestné )

Reagovat
torcida

Reagovat
fantomas

Ale čekal sem hořící stromeček..

Reagovat
Usty

Šťastné a veselé Vánoce, co nejvíc spokojenosti a co nejmíň starostí Vám přeji! :)

Reagovat
smazaný uživatel

za článek. Šťastné a veselé všem, hlavně těm v sekci PL.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XngYF0UiZ-M

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední trofej co Fergie potřebuje. já sem rád že takovou ťafku dostali, na hře je to hodně znát.

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Wat

Dával jsem to výš.

Reagovat
smazaný uživatel

Odpusť

Reagovat
Kepy_FCB

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pylujR4pBcw

'Have a very Merry Christmas

and a Happy New Year,

We're FC United,

We're still fucking here!''

Reagovat
kiwwi

Reagovat
66pepo66

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Balotelli picked up a truant and drove him back to the school to sort out the problem between the boy and the pupil who had been bullying him

Reagovat
fantomas

Tam je skoro všechno úplně dokonalý.

Reagovat
terry

Já měl 5 bodů, ale nepochopil jsem to.

Reagovat
kiwwi

6/10

Reagovat
fantomas

Já to dělal z prdele a nakonec na 2 body ...měls vybírat ty, co sou správně.

Reagovat
terry

Já to bral podle toho, co mě nejvíc pobavilo.

Reagovat
fantomas

Právě no.

Reagovat
smazaný uživatel

6/ 10

Reagovat
vodka

ty vole 9/10 jenom to s maminkou sem neuhodl...

Reagovat
smazaný uživatel

Last christmas I gave you my heart, but the very next day your body rejected the transplant and you died. Vesele Vianoce vsetkym...specialnejsie neskor,ked sa trosku preberem

Reagovat
vodka

Veselé Vánoce a na půnoční nezapomeňte zapálit svíčku... http://alturl.com/duhdv

Reagovat
Bayern +

OT: http://www.youtube.com/watch?v=mhGVOtRp1UI&feature=relmfu

Jaky by to byly Vanoce, aby Supermario nic nepokazil?!

Reagovat
kiwwi

http://youtu.be/uCQkEgrAEtg

Stastne a Vesele

Reagovat
Swarley

díky za počteníčko fantíku a pěkný svátky

Reagovat
Kaze

Tak sem přispěji také a popřeji veselé vánoce a šťastné oslavy a přípravy na rok nadcházející, popřeji elitě EF, troglodytům a koneckonců i gloryhunterům, ať z toho vyrostou.

Reagovat
smazaný uživatel

Po přečtení fantomasova komentáře, když přál jmenovitě určitým fanouškům arsenalu, hned mě napadlo, že udělám to samé, jenže mi potom došlo, že tady většina fanoušku Chelsea jsou jenom volové Možná když jenom tak matně vyjmenuju někoho, tak Ustyho a Talkerse, jinak doopravdy nevím. Ale jelikož jsou vánoce, svátky klidu a míru, dneska mám rád opravdu všechny bez vyjímky a VŠEM Vám přeji veselé vánoce

Reagovat
Wat

Masopust přece!

Reagovat
Kaze

vitasrp, Talkers, terry, $trike Lampard, Arbiter + speciální případ Masopust.

Reagovat
fantomas

Miky???

Reagovat
Wat

Reagovat
j_mrazik

Miky je takovej bi-curious.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Že tam nejsi ty, tomu se nedivim...

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň na vánoce mi nechte, že sleduju víc týmů

Reagovat
fenixLFC

zabudol si na najvacsieho a podla mna za najlepsieho fan chelsea na tomto portali-vitasrp

Reagovat
smazaný uživatel

ano, toho musím ještě přidat, pravda

Reagovat
smazaný uživatel

ano, toho musím ještě přidat, pravda

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

dlhe a nuda

Reagovat
kiwwi

tak stastne a vesele sviatky prajem vsetkym sympatizantom Man United

Jingle bells,

Chelsea smells,

City go away,

Arsenal sucks,

Liverpool yack,

United all the way!

Reagovat
smazaný uživatel

Jingle bells

Jingle bells

Jingle all the way

Oh, what fun to see

United win away.

Reagovat
smazaný uživatel

nechybí ti tam něco?

Reagovat
smazaný uživatel

Oh what fun it is to see,

United win away - oh!

Reagovat
smazaný uživatel

wow, to je kreatívne!

Reagovat
kiwwi

vedel som, ze to ocenite

Reagovat
fenixLFC

to si dlho vymyslal ze?

Reagovat
kiwwi

nie, opisal som to z webu LFC

Reagovat
fenixLFC

takze kreativita nula bodov..co ine by sme ale mohli cakat

Reagovat
Biozdenda

no popravdě. Aj trochu jo

Reagovat
smazaný uživatel

šťastné a veselé, fandom a sympatizantom Raya Vallecana

Reagovat
kiwwi

ty egoista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
suldik

parádne čítanie chalani. Ako pravidelný čitateľ Eurofotbalu a hlavne sekcie Premier League (aj keď diskutujem menej než málo, čo by som rád zmenil) ďakujem autorom, tvorcom ale aj diskutujúcim za super články a väčšinou zmysluplné diskusie...A prajem pekné Vianoce a šťastný Nový rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Šťastné a veselé přeju, speciálně ale všem fanouškům Baníku Ostrava a Bayeru Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

300. Pro bramborový salát

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

neznasam ho, no co

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež ho nesnášam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nemamvasrad

Reagovat
Kily

koštoval jsem už odpoledne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jen od maminky/babičky

Reagovat
Bayern +

Reagovat
fantomas

No tak to pochopitelně.

Reagovat
smazaný uživatel

od dědy

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Wat

Reagovat
C0br

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Kaše...

Reagovat
kiwwi

OT: ake mate chody na stedry vecer?

my: oplatky s medom, bobalky (opekance) s makom a mliekom, jucha s hubami (to je ta kysla stava s kapusty), kapustnica, hrach (privarok) a ryba so zemiakmi

Reagovat
Kily

voda, chleba, sůl, PJ zase neposlal výplatu

Reagovat
jv

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Heh, tak to sem asi dostal tu tvou...

Reagovat
herbage

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

oplátky s medom, mliečna šošovicová, šalát s kaprom a koláče podľa vlastného výberu samozrejme aperitív, druhý aperitív, varené víno...

Reagovat
smazaný uživatel

hrachová polívka, smažený tofu a bramborovej salát

Reagovat
smazaný uživatel

smažený tofu je velká chuťovka no

Reagovat
Bayern +

To samy, akorat bez hrachu a k rybe je salat.

Reagovat
kiwwi

salat robime aj my, ale mne mama robi zvlast opekane zemiaky

Reagovat
Bayern +

Jj, uz vidim vys. Ja, kdyz jsem byl maly, to taky nechtel, ted je salat pro me parada!

Reagovat
kiwwi

kazdopadne dnes mam prvykrat v zivote len 2 chody: kapustnicu a rybu, pretoze som prec z domu a viac sa mi nechcelo varit

Reagovat
herbage

kapustnica je výborná, ale dlouho jsem jí u vás nejedl, protože jsem myslel, že je z kapusty

Reagovat
vodka

kapusta = zelí, ne?

Reagovat
alcantara

kapusta=zelí

kel=kapusta

Reagovat
vodka

no, aha, u nás je kel kel a zelí se říká aj kapusta...

Reagovat
kiwwi

to som si spomenul na jednu prihodu, ked vychodniari dosli do Ceska, isiel si jeden kupit baggetu a horovi: poprosim vas bez pařadajek a více kapousty

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

kapusta je hnusnejsi zeli

Reagovat
smazaný uživatel

polévka, ryba s bramborovým salátem, cukroví, perníky, ryba se salátem, cukroví, pivo, svařák, půlnoční, pivo, svařák

Reagovat
Losinho

pivo, hrachová polívka, pivo, losos s bramborovou kaší, pivo, rumové kuličky, pivo

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, to ste na tom s tými tradíciami pekne, my máme kapustnicu, kapra so majonézovým šalátom a konec. Potom už do seba chceš len koláče, aké chceš.

Reagovat
kiwwi

vychod no, tam sa tradicie dodrzuju...a to este u rusnakov maju macanku (to by som menil z hrach ) a niektori este aj pirohy (na slano)...to uz je ale masaker 7-8 chodov

Reagovat
kiwwi

hej a uplne by som zabudol...

Feed the scousers, let them know it's Christmas time

Reagovat
smazaný uživatel

to kopání mezi váma a scouserama......

Reagovat
kiwwi

to plati aj pre teba, aj pre kazdeho!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Podobné video natočili i pro chudáky fandy Realu

http://www.youtube.com/watch?v=fiygJBWIPdk&feature=player_embedded

Reagovat
kiwwi

ty si teraz normalne rozdvojena osobnost...mas krmit aj byt krmeny

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem opatrný a díky Barce nikdy nestrádám!

Reagovat
miky10

Šťastné a veselé všem, obzvláště pak těm, co mají rádi nejlepší ligu na světě - PL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele