VAN PERSIE VĚŘÍ V ÚSPĚCHY

12.05.2007, 10:32
Aktuality
Robin van Persie toho v letošní sezóně nenahrál tolik, jak si sám představoval. Nizozemský útočník si v lednu zlomil zánártní kůstku a neúspěšné počínání svých spoluhráčů ve zbylé části sledoval pouze z tribuny. O to více se těší na příští ročník...

Van Persie se zranil 21. ledna během utkání s Manchesterem United. Manažer Arsene Wenger ho nedoléčeného poslal na hřiště a tento tah se mu zprvu vyplatil. Právě nizozemský reprezentant totiž stovnal na průběžných 1:1, jenomže při došlápnutí nevydržela jedna z jeho zánártních kůstek a bylo zle. Lékaři okamžitě odhadli dobu rekonvalescence minimálně na tři měsíce a nakonec se nemýlili. I přesto je Van Persie s jedenácti góly stále nejlepším střelecem svého týmu.

"První dva týdny jsem nemohl dělat nic jiného, než sedět doma. Ta doba pro mě byla hodně těžká. Sledoval jsem hodně zápasů, jinak jsem si ale nemohl ani djít do kuchyně pro něco k pití. Všechno za mě dělali ostatní. Měl jsem spoustu času na přemýšlení o tom, jak vidím Arsenal, jak Arsenal vidí mě a jak se můžu zlepšit. O takových věcech by se mělo přemýšlet a když žijete ze dne na den, tak na ně myslet jen tak nepřestanete. Jste příliš unavení, ve fotbale je to vždy ´další zápas, další zápas, tento zápas je pryč, před námi je další´ a já jsem tohle bohužel neměl skoro čtyři měsíce," popisuje Van Persie dobu, během níž nemohl pomoci svým spoluhráčům.

Také Van Persieho zranění přispělo ke špatné sezóně Arsenalu. Ten byl na míle vzdálen boji o mistrovský titul, vypadl z Ligy mistrů i FA Cupu a ve finále Carling Cupu nestačil na Chelsea. Letošní sezónu tak opět zakončí bez zisku jediné trofeje.

"Měli jsme hodně smůly. Osobně si nemyslím, že by to bylo hráčskou kvalitou. Jsem si jistý tím, že pokud budeme hrát tak, jak chce trenér, Arsenal a většina hřáčů, tak budeme úspěšní. Možná už příští rok a určitě za dva, tak dlouho, dokud budeme držet pohromadě," věří Van Persie v úspěšná léta na Emirates Stadium.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

je jeden z mojich oblubenych, aj napriek tomu ze je to sebec ale dava goly....asi TH14 vidi po svojom boku radsej Adebayora, ale on ma este buducnost pred sebou a RVP je momentalne skvely strelec

Reagovat
HOST*nofan

Nevím jestli by to bylo s ním v Arsenalu o tolik lepší. Arsenal vždycky natlačí soupeře pomalinku na jeho půlku a tak si to sám sobě zkomplikuje. Tohle stačí změnit a je to.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele