Van Persie je hrdý na vyrovnání Henryho rekordu

23.12.2011, 17:38
Aktuality
Útočníkovi Robinu van Persiemu se ve středečním duelu proti Aston Ville povedlo nesmazatelně zapsat do historie Arsenalu. Díky úspěšně proměněné penaltě vyrovnal klubový rekord Thierryho Henryho v počtu vstřelených gólů v jednom kalendářním roce.

Výbornou formu chytil nizozemský kanonýr už v jarní části loňského ročníku, kdy konta soupeřů zatížil hned osmnácti přesnými zásahy. Podobně ale pokračoval také letos. Dosud zaznamenal šestnáct gólů, díky kterým se aktuálně zastavil na obdivuhodném čísle 34, čímž se dotáhl právě na Henryho. Ten byl podobně úspěšný v roce 2004.

"Je to velká čest vyrovnat Thierryho rekord, protože on byl zřejmě nejlepším hráčem v historii Arsenalu. Dosáhnout toho, čeho on, je zvláštní. Jsem opravdu hrdý," prozradil spokojený van Persie.

"Myslím, že mi hodně pomohlo, že jsem nechyběl v žádném zápase a většinou odehrál celých devadesát minut," pokračoval hlavní tahoun Arsenalu, který má možnost atakovat také ligový rekord Alana Shearera, jenž během jediného roku zaznamenal 36 branek. Na Arsenal totiž letos čekají ještě dva zápasy. Doma přivítá Wolverhampton a QPR.

Van Persie ale zároveň nezapomněl zdůraznit, že větší cenu pro něj budou mít vždycky týmové úspěchy. "Střílení gólů není mým hlavním úkolem. Hlavním úkolem je totiž vyhrávat zápasy a pomáhat týmu, aby se mu dařilo. Fotbal je více než jen střílení gólů," uzavřel van Persie.

Autor: Tomáš Honajzer / sportinglife.com

Komentáře (309)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele