Van der Vaart přestupuje do Realu Madrid

04.08.2008, 13:36
Aktuality
Krátce po špatné zprávě o zranění Wesleyho Sneijdera přichází pro fanoušky Realu Madrid i zpráva dobrá – svůj přestup z HSV do hlavního města Španělska totiž na vlastních webových stránkách potvrdil Rafael Van der Vaart.

Přestup nizozemského reprezentanta byl na spadnutí již několik dní, spekulace ještě zesílily poté, co se hráč nezúčastnil vzájemného souboje mezi Realem a Hamburgerem SV. Přesná cena zatím není známa, nicméně se spekuluje o částce deseti milionů eur.

Deník Marca právě tuhle cifru označil za nejvyšší, kterou je prezient Calderón ochoten nabídnout. Německý klub sice nejdříve požadoval milionů třináct, avšak vzhledem k tomu, že by Vaart byl za rok k dispozici za pakatel, jsou v Hamburku nuceni ze svých požadavků polevit.

Dlouho se zdálo, že se Real Madrid zaměří v létě pouze na zisk Cristiana Ronalda, trenér Bernd Schuster dal ovšem několikrát jasně najevo, že k dalšímu růstu potřebuje tým posílit i na jiných postech. Tato potřeba se stala ještě více akutní, když se v přátelském utkání těžce zranil Wesley Sneijder, jehož absence může být až půlroční.

A i když kluby zatím mlčí, 25letý záložník už považuje přestup za uzavřený: "Všichni ví, že zahrát si ve Španělsku bylo vždy mým velkým snem. Ten se nyní stal skutečností a já udělám vše proto, abych týmu pomohl k zisku trofejí."

Bývalý kapitán HSV ve svém otevřeném dopise také nezapomněl poděkovat všem fanouškům za jejich přízeň: ”Jsem nesmírně šťastný, že jsem mohl oblékat dres Hamburgeru. Žádný jiný klub ani fanoušci se k vám nebudou chovat tak dobře. Mockrát jim za to děkuji a nikdy na ně nezapomenu.”

Příchod Van der Vaarta do Realu jen potvrzuje změnu ve výběru posil ve Španělsku. Vaart se totiž stává již pátým Nizozemcem v bílém dresu, zatímco za konkurenta z Barcelony nehraje ani jeden – kdo by si to před pár lety pomyslel...

Autor: Petr Kilian / marca.es

Komentáře (365)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele