Van der Sar se rozhodl, po sezoně ukončí kariéru

27.01.2011, 10:31
Aktuality
Poslední měsíce v roli profesionálního fotbalisty před sebou má Edwin van der Sar. Zkušený brankář v posledních letech působí v Manchesteru United, po letošní sezoně pak definitivně pověsí rukavice na hřebík a bude se věnovat rodině...

"Je čas věnovat se více rodině," řekl 40letý gólman pro www.sport-promotion.nl, tedy agenturu, která zastupuje jeho hráčská práva.

Van der Sarovi se myšlenka na definitivní odchod začala honit hlavou na konci roku 2009. Tehdy odcestoval za svou manželkou, která ležela v holandské nemocnici. Annemarie van Kesteren (36 let) začalo 23. prosince krvácet do mozku a musela být hospitalizována. "Ani si nevybavím chvíli, kdy přesně jsem se rozhodl. Řekněme jenom, že jsem na to myslel od chvíle, co Annemarie postihlo krvácení do mozku. Bojovala s tím a nakonec jsme se rozhodli pro další rok v Anglii a tím pádem v Manchesteru United. Ale během sezony jsem na to začal myslet znovu a ta myšlenka se stávala stále pravděpodobnější," řekl dále.

Van der Sar dříve chytal za Ajax a Juventus, na Old Trafford pak přišel v roce 2005, nastoupil k 245 zápasům za Manchester United a Red Devils pomohl k zisku několika titulů a v roce 2008 také k triumfu v Lize mistrů.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (307)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele