Van Bronckhorst po roce končí v Číně, kvůli rodině se vrátí domů

03.12.2020, 11:01
Aktuality
Svou první a zároveň poslední sezonu na lavičce čínského klubu Guangzhou R&F za sebou má Giovanni van Bronckhorst. Nizozemský kormidelník nabídl rezignaci a představitelé asijského celku mu vyhověli, důvodem ke skončení byla absence členů rodiny...

Někdejší kapitán nizozemské reprezentace v průběhu aktivní kariéry hájil barvy Barcelony, Arsenalu nebo Feyenoordu a v rotterdamském klubu začínal i svou trenérskou činnost. Do Číny zamířil v lednu, svou rodinu pak naposledy viděl v březnu.

"Tohle byl obtížný rok nejenom pro mě, ale i pro všechny ostatní. Ačkoli spolupráce s klubem, hráči a dalšími zaměstnanci byla velmi dobrá, je zde jeden důvod v podobě absence rodiny, kvůli němuž se chci vrátit domů," vysvětlil své rozhodnutí.

"Jsem velmi šťastný, že mi vedení vyšlo vstříc a rezignaci přijalo. Bylo to těžké rozhodnutí, se všemi tady mám velmi dobré vztahy a práci s hráči jsem si doopravdy užil. Ale rodina je pro mě na prvním místě," dodal.

Letošní sezona čínské ligy kvůli pandemii koronaviru začala o pět měsíců později a Guangzhou R&F nakonec obsadil jedenácté místo. Včera klub ukončil i své působení v poháru, ve čtvrtfinále nestačil na Shandong Luneng.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Ferguson6

Naspäť do Feyenoordu po konci Advocaata?

Reagovat
Vasil

Reagovat
Kocour v botách

Vyděláno, tak sbohem a šáteček

Reagovat
smazaný uživatel

Rodiny s dětmi.

Reagovat
Spalovač šancí

a večeře

Reagovat
TheMally11

Číňanky se mu snad nelíbí?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Líbí, vždyť sám je šikmookej

Reagovat
Mass

Indonézan

Reagovat
REPLIKATOR

Nahrabal si, tak se může vrátit.

Reagovat
smazaný uživatel

Vytahnout R&F (resp. stahnout) na 11. pricku + vypadnout ve 1/4 finale poharu, ani se nedivim ze rezignaci vyhoveli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele