Van Bommel hodlá zaútočit na pozici Serie A

05.02.2010, 20:12
Aktuality
V letošní sezóně se vůbec poprvé stalo, že všechny bundesligové kluby v pohárové Evropě přežily zimu, a Mark van Bommel by toho rád náležitě využil. Kapitán Bayernu dává německé nejvyšší soutěži za cíl přeskočit v žebříčku podle pohárového koeficientu italskou Serii A...

"Bundesliga si v Evropě vylepšila pozici. Nyní musí být naším cílem vzít Italům čtvrté místo v Lize mistrů. Myslím si, že bundesliga je nejen atraktivnější, ale také sportovně silnější než Serie A," prohlásil nizozemský záložník.

Jak se věci mají, chce van Bommel ukázat již v polovině února, kdy Bayern v prvním osmifinále prestižní klubové soutěže hostí Fiorentinu. "My jako FC Bayern můžeme jít proti Florencii v Lize mistrů příkladem," dodal dosud jediný zahraniční kapitán v historii mnichovského klubu.

Podle něj stoupající atraktivitu soutěže dokládá i nedávný přestup jeho krajana Ruuda van Nistelrooye, jenž se upsal HSV. "Hvězdy v zahraniči postřehly, že bundesliga je momentálně zajímavější než kupříkladu Itálie. Teď jen potřebujeme dobrý rok k tomu, abychom je v žebříčku přeskočili," dodal.

Autor: Petr Vaněček / dpa

Komentáře (311)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele