Vágner Love se po roce vrátil do CSKA Moskva

16.01.2013, 23:48
Aktuality
Vágner Love se definitivně vrátil do CSKA Moskva. Osmadvacetiletý útočník před rokem z ruského klubu odešel do Flamenga, brazilský klub ale nebyl ruské straně schopen zaplatit dohodnutou přestupovou částku. Ve staronovém působišti Vágner Love podepsal kontrakt na tři a půl roku...

"Brazilský útočník Vágner Love dnes podepsal smlouvu s CSKA Moskva. Dohoda platí na tři a půl roku a nejlepší střelec novodobé historie klubu bude hrát s číslem 9," stojí v oficiálním prohlášení moskevského celku, který momentálně vede ruskou ligu o dva body před Machačkalou.

Vágner Silva Nascimento u Armějců působil v letech 2004 až 2011 a za CSKA vstřelil ve 180 soutěžních zápasech 87 branek. Se svým osudovým klubem dvakrát vyhrál ruskou nejvyšší soutěž a v roce 2005 také opanoval tehdejší Pohár UEFA.

Autor: Petr Vaněček / pfc-cska.com

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vítej zpět na starém kontinentu, lásko

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Flamengu i CSKA ho fanoušci zbožňují . Spolu s Carvalhem nejlepší legionáři, co kdy hráli v Rusku.

Vítej zpátky, Vágnere .

Reagovat
stas87

danny sa ku nim nezaradil?

Reagovat
smazaný uživatel

Danny je výborný fotbalista, ale Vágner s Carvalhem byli, respektive Love je, o level výš.

Reagovat
stas87

tak love je jasny ale danny moze carvalhovi myslim smelo konkurovat

Reagovat
smazaný uživatel

Carvalho mi stylem hry i kariérou připomíná Ronaldinha. Když oba byli v top formě, tak museli nadchnout každého, neskuteční míčoví kouzelníci . Danny si drží dlouhodobější výkonnost, ale fotbalové myšlení, kopací techniku, dribling, schopnost rozhodovat velké zápasy prostě nemá na takové úrovni.

Reagovat
Pipo123

Carvalo vyletel a mal "len" skvelé obdobie nie ? Po odchode už sa mu toľko nedarilo

Reagovat
smazaný uživatel

Carvalho byl největší hvězdou brazilské repre do 20 let, když získala titul mistrů světa v roce 2003. Pak přestoupil do CSKA, kde si zpočátku zvykal, ale potom se stal v Rusku fenoménem. Udělal pro CSKA Pohár UEFA, ve finále proti Sportingu zařídil všechny 3 branky. Sezóny 2005 a 2006 byl hvězdou ruské ligy. Kličky, které v zápasech dělal, snad nikdy Rusové neviděli. Podle mě hráč s větším talentem v Rusku nikdy nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Carvalho bol nasypany

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA titul

Reagovat
smazaný uživatel

ten jeho pseudonym je fakt otřesný,,a může být jak chce dobrý fotbalista ..což je

Reagovat
smazaný uživatel

Originální.

Reagovat
JacoBee

Takze pocitaji s odchodem Doumbi-i

Nebo nepocitaji s Necidem

?

Reagovat
smazaný uživatel

necid má mít nabídnutou novou smlouvu ikdyž se tomu sám divím

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je byznys. Chtějí, aby se jim peníze do něj investované (minimálně) vrátily zpět. Pořád má perspektivu.

Reagovat
smazaný uživatel

Necida bych poslal na hostování, aby se po vážném zranění rozehrál. Navíc CSKA chce přivést ještě Matiase Suareze z Anderlechtu - i navzdory tomu, že přišel Vágner.

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbia v lete do Neapola

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA má pořádně našlapané mužstvo . Pamatuju si, že v minulosti měli Armějci strašně nevyrovnanou sestavu. Byly problémy na krajích obrany, na křídlech, uprostřed zálohy, jednu dobu v útoku...Teď konečně vidím stabilitu, na všech postech skvělí hráči. Udržet tohle mužstvo pohromadě a příští sezónu to vidím na velký úspěch v Lize mistrů . Posuďte sami...

V brance má jisté místo Akinfejev, záda mu kryje spolehlivý Čepčugov.

V obraně je KONEČNĚ na stranách kvalita, pryč jsou časy krajních beků Šemberase a A.Berezuckého . To byla hrůza. Teď je napravo šikovný pravý bek Mario Fernandes, který přišel před sezónou z Gremia a vede si dobře . Na druhé straně obrany hraje Ščennikov, odchovanec CSKA. Dynamický hráč, který skvěle podporuje útok. Nutno ale dodat, jak Fernandes, tak i Ščennikov ještě mají dost prostoru pro zlepšení, stoprocentní výkony to nejsou. Abych nezapomněl, tak na lavičce je ještě spolehlivý univerzál Nababkin, který si i díky zranění Ščennikova zahrál více než dost.

Asi největší slabinou týmu je střed obrany, Ignaševič s Berezuckým jsou ve vzduchu nepřekonatelní, ale chybí jim rychlost. Na ruskou ligu to sice stačí, ale zápasy s top celky z Evropy jsou pro mě určující. Přeci jenom oba mají 34, respektive 31let. Věřím, že vedle Ignaševiče bude dostávat více prostoru mladý Vasin. Ten přišel před 2 lety z Nalčiku, ale i vinou zranění se zatím výrazněji neprosadil, každopádně dobrých ruských zadáků je málo a věřím, že dostane šanci .

Obrovskou posilou byl střední záložník Rasmus Elm, podle trenéra Sluckého je jedna z nejvydařenějších posil v historii klubu a já s nim souhlasím. Hlavně v druhé polovině podzimu exceloval, prosadil se snad ve 4 zápasech v řadě. Tvorbu hry měl Elm na starost společně s Hondou. Japonec letos předvádí asi nejlepší výkony od svého příchodu do Ruska, jeho bilance 7 branek a 7 asistencí je toho důkazem. Nepostradatelný hráč pro CSKA. Dalším šikovným záložníkem je mladý Litevec Cauna (jeho primárním postem je střed zálohy, ale může nastoupit i na kraji), mě osobně velmi překvapilo, jak rychle se prosadil do sestavy. Další povedený nákup, z Rigy přišel za pouhých 500 tisíc eur. Černou práci zodpovědně plní další Švéd Wernbloom. Za zápas vybojuje plno míčů a spolehlivě je předá tvořivějším hráčům .

Z levé strany často nastupoval Dzagojev, herně mu nemám co vytknout, ale za jeho disciplínu bych ho nakopal do koulí. Na podzim byl dvakrát vyloučen (!) a jednou stál kvůli čtyřem žlutým kartám. Takže přišel o 6 zápasů kvůli své blbosti . Pravá strana patřila Tošičovi, tento šikovný driblér podával celý podzim stabilní výkon. Nějak nezářil, ale svoje si vždycky odehrál. Na lavičce pak čeká na příležitost věčně zraněný Fernandez a můj oblíbenec Sekou Oliseh, který je pro mě takový druhý Balotteli. Velký talent, ale nevalný přístup k fotbalu...

No a teď k útoku...Kdo čekal, že po odchodu Vágnera Lovea a zranění Doumbii nastane problém, tak se šeredně mýlil. Ahmed Musa vzal zodpovědnost na sebe a hraje fantasticky . Loni se ještě zastřeloval, vyčítala se mu slabá produktivita, ale letos na podzim stihl 8 branek a dalších 7 jich připravil. Po Eto´ovi je druhým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže!

A teď, když se vrátí Doumbia a Vágner Love, tak to bude fantazie . Oba jsou útočníci světové třídy a trenér Sluckij bude mít jen příjemné starosti se složením sestavy. Musa se může přesunout na pozici levého křídla, Sluckij bude mít možnost měnit rozestavení, možnost rotace, klíčoví hráči budou mít v závěrů soutěže, kdy se bude lámat chleba, dostatek sil. Na druhou stranu těch hvězd v ofenzívě CSKA je nebezpečně moc, aby si vzájemně nelezli do zelí. Snad to bude klapat, pokud ano, má CSKA jeden z nejsilnějších a nejtalentovanějších týmů v Evropě.

Když bych měl vybrat tři nejlepší hráče CSKA na podzim, tak to budou Musa, Elm a Honda.

Předpokládané sestavy CSKA:

(4-2-3-1) Akinfejev - Fernandes, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Cauna (Wernbloom), Elm) - Dzagojev (Tošič), Honda, Musa - Doumbia (Vágner Love).

(4-4-2) Akinfejev - Fernandes, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Tošič, Elm, Honda, Dzagojev - Doumbia, Vágner Love (Musa).

Reagovat
cetto

No a co teprv až se uzdraví Necid...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych mu doporučil přestup do menšího klubu v ruské nebo kterékoliv kvalitnější lize, ideálně asi Německo. Před zraněním mu to celkem střílelo, udělal si jméno, zájem o něj bude. V CSKA nemá šanci - Vágner Love, Doumbia, Musa...To prostě není v jeho silách .

Reagovat
cetto

Já stále věřím, že je to náš nejtalentovanější útočník a ofenzivní repre čtyřlístek z kraje Pilař (Krejčí) a Vydrou, podhrot Kadlec a hrot Necid by mohl patřit za pár let při ideální konstelaci hvězd a při podpoře všech svatých mezi to nejlepší, co běhá po evropských reprezentačních trávnících. Ale je fakt, že Necid ted asi nemá s CSKA šanci, takže odchod vidím jako jediné možné řešení. A snad i v CSKA budou rozumní a dojde jim, že toho pro ně může v budoucnu ještě mnoho odehrát, ale nesmí tedkom strávit rok a půl na tribuně, musí hrát i za cenu toho, že ho budou muset pustit ke konkurenci na hostovačku.

Reagovat
tulen

Vydra na kraji nie je asi najlepsi napad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Co Mamajev? To byl taky velkej příslib do budoucna, navíc odchovanec...

Reagovat
smazaný uživatel

Mamajev si letos v té velké konkurenci moc nezahrál. Ale určitě se s ním musí počítat, měl by ale zlepšit práci s míčem a nestřílet nesmyslně z 50 metrů.

Reagovat
GEGE

Reagovat
Shevchenko

Pěkné

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné shrnutí, jen bych si nedovolil souhlasit s tou nejtalentovanější sestavou v Evropě. Tu bude mít vždycky Ajax, momentálně se tím může chlubit i Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Tak nevím, kolikrát jsi CSKA viděl, ale jestli je CAuna povedený nákup, tak jsme pozorovali naprosto jiného hráče.

Reagovat
Tomanatura

CSKA uz jsem delsi dobu nevidel a nekteri hraci mi moc nerikaji, ale nejradeji bych to videl s Vagnerem na podhrotu (teda pokud je pravda, ze uz nijak extra nebeha), jelikoz uz ke konci sveho angazma v CSKA spise ridil finalni fazi. Vlastne ta tva sestava 442 by se uplne krasna dala hrat jako 4231, Doumbia delo v utoku, Vagner volnejsi desitka, Dzagojev hrac do koncovky, Tosic ci nekdo jiny roztahovac hry, Honda box-to-box, Elm rozehravac na 5 metru. Mne by se to tak libilo.

Reagovat
Elliasson

Byl bych rád, kdyby se zrovna CSKA příští rok prosadilo v Lize Mistrů. O to víc si toho klubu vážím, že v něm hrají moji oblíbenci jako Sergej Ignaševič a Rasmus Elm.

Reagovat
cetto

Chlapi ráno mi držte palce. Už jsem myslel, že ani tejden a půl intenzivního šprtání mi v tý mezinárodní ekonomii nepomůže, když jsem cvičný testy dělal v průměru na 40%, ale před deseti minutama jsem na něco přišel a jakoby se mi to naráz všechno spojilo, takže snad to do rána nevyprchá!!!

Reagovat
smazaný uživatel

asi za tím...budou love...YEEEAAAAAHH

Reagovat
smazaný uživatel

Vágner Love

Reagovat
Milan.B

Váágner Love má rád lóve

Reagovat
smazaný uživatel

Vagner Love (2x) nemá rád, se Slutskim je kamarád,

ruské dívky na něj letí, v Rusku má již spoustu dětí.

Jeho agent proto praví, že to je ten důvod pravý,

proč se on do Ruska vrátil a Flamengo překabátil.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Pecka....Necid musí čumět jak po*raný dítě

Reagovat
poz3n

Kde sakra ty Brazilci berou ty jména? Jakože jak si to proboha vybírají?

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA pry jedna o jeho hostovani v Alanii Vladikavkaz.

Reagovat
smazaný uživatel

v Alanii a čo by tam robil ???

Reagovat
smazaný uživatel

Hral fotbal - co by?

Reagovat
smazaný uživatel

ja viem ale to fakt ten Necid nemá na viac ako na Alaniu mohli by ho uvolniť do takého Mainzu,Freiburgu a podobne aspoň

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je snad clanek o Necidovi? O nem tu nikdo nemluvi...

Reagovat
smazaný uživatel

trochu sa tu nad tebou rozoberala repre ČR tak mi to z toho vyplynulo ospravedlňujem sa takže dokonca Love aj keď už je zrejme zvyknutý chodiť po hosťovaniach tak by som tomuto kroku absoultne nerozumel predsa len je to stále skvelý útočník a okrem Doumbiu tam nikoho podobnej kvality nemajú Musa má síce formu ale či si ju dokáže udržať je otázne

Reagovat
smazaný uživatel

Gazzajev říkal, že je to naprostý nesmysl . Jedna z největších blbostí, jakou jsem kdy četl . Z Brazílie přiletěl ve skvělé kondici i formě.

Reagovat
smazaný uživatel

jj preto som si aj najprv myslel že píše Keržak0v o Necidovi pretože Vágner Love v Alanii mi vôbec nešlo do hlavy tak som si to prepojil s Necidom ale aj Necid mi príde že má na lepší klub ako Alania

Reagovat
smazaný uživatel

A já se zase těším, až Chelsea koupí Bonyho, vole

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea nyní koupí k Dembovi do útoku ještě Álvara Negreda z FC Sevilla, letní metou pak bude zbavení se Torrese za slušnou cenu a pak vykoupení El Shaarawyho ze smlouvy, kterou má uzavřenou s AC Milan.

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
bruchy

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej fake

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

Abramovič sní o útoku Bony - Love

Reagovat
Arne

Tak co odborníci... Že Vágner podepsal, jste věděli týden nebo měsíc?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele