Vágner Love: Do zimy se soustředím na CSKA

12.09.2010, 16:32
Aktuality
Útočník CSKA Moskva Vágner Love se během reprezentační přestávky vrátil do Brazílie. V poslední den svého pobytu doma poskytl internetové stránce globoesporte.com obsáhlý rozhovor.

Od návratu do Ruska jste ve čtyřech utkáních vsítil dvě branky a u dvou asistoval. Litujete ještě, že jste se vrátil do Ruska, nebo vám úspěšný start pomohl zahnat smutek?

Chtěl bych hrát spíše ve Flamengu, nikdy jsem netajil toto přání, ale různé okolnosti jsou mnohem silnější než mé přání. Teď už se musím soustředit pouze na svůj současný klub, nabrat nejlepší formu a předvést se v Evropské lize. A v zimě budu řešit otázku, zda se vrátím opět do Brazílie. Vím, že nemám moc velkou šanci, s Rusy se jedná špatně hlavně kvůli skutečnosti, že tam mám ještě tři roky smlouvu.

Rusko se chystá přejít na systém podzim - jaro, aby synchronizovalo ligu s evropským kalendářem. Jak reagujete na tuto novinku?

Normálně. Jediným problémem je, že na podzim a na jaře je v Rusku velmi chladno.

Mnoho let hrajete na vysoké klubové úrovni. Máte v plánu zkusit změřit své síly v nějakém evropském velkoklubu? Nebo chcete hrát doma v Brazílii? Nemyslíte si, že bylo na odchod z Flamenga brzy?

Máte pravdu, když jsem opustil Palmeiras, netušil jsem, co mě v Rusku čeká. Tehdy jsem více přemýšlel o tom, jak zajistit svou rodinu. Díky bohu, že nejhorším problémem pro mě bylo velmi chladné počasí. Takže nelituju toho, že jsem v Rusku strávil pět let. Samozřejmě bych chtěl změřit své síly v západní Evropě. Možná v zimě odejdu do Německa nebo Francie. Ale teď jsem připraven dát všechny své sily pro úspěch CSKA.

Během svého úspěšného vystoupení za Flamengo jste byl jedním z hlavních kandidátů pro národní tým Brazílie. Čekáte na pozvánku od nového trenéra národního týmu Maria Menezese?

Moc rád bych se chtěl vrátit do týmu. Doufám, že Menezes nebude ignorovat ruskou ligu. Zdejší Brazilci mají velmi dobrou sezonu, mohou skutečně velmi posílit národní tým.

Ale vy hrajete na pozici, kde je pravděpodobně největší konkurence. O místo budete muset bojovat i se svým bývalým spoluhráčem z Flamenga Adrianem...

Proč by trenér reprezentace nevsadil na duo, které hrálo tak dobře za červenočerné? Adriano je jeden z mých nejlepších útočných partnerů v celé mé kariéře.

Návrat ke klubové stránce. Co vám brání, abyste prodloužil kariéru ve Flamengu? Často říkáte, že ne vše závisí na vás.

Otázka přestupu obecně málo závisí na mě. V CSKA trvali na mém návratu a všechny pokusy Flamenga o prodloužení hostování byly neúspěšné. Zástupci Flamenga několikrát letěli do Moskvy vyjednávat, ale požadovanou částku červenočerní nemohli zaplatit.

Jste pořád se čtyřmi góly nejlepším letošním střelcem Flamenga. Proč útok po vašem odchodu a odchodu Adriana moc nefunguje?

Ano, vím o této skutečnosti. Myslím, že kdybych neopustil Flamengo, pokračoval bych v brankových hodech. Současná dvojice útočníků si podle mého názoru moc nerozumí. Deivid a Diogo se ale zlepšují každým zápasem a už brzy uvidíte krupobití gólů v sítích soupeřů. Oba jsou útočníci vysoké úrovně, vědí, jak dát branku a to je nejdůležitější.

Chcete něco říct fanouškům Flamenga?

Buďte trpěliví. Určitě se vrátím do týmu červenočerných. Slibuji.

Autor: David Kubáň / sport-express.ru

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ta fotka pasuje já bych se taky chytal za hlavu,kdybych chtěl pryč a měl ještě smlouvu na 3 roky

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby radši vzal roha čím bude v EL CSKA slabší tím líp

Reagovat
kubys

Ať si v zimě odejde, ale to vám nic nepomůže...

Reagovat
smazaný uživatel

to je pozdě.

Reagovat
kubys

A?

Reagovat
Filipow

Reagovat
FC Porto FC

Máte pravdu, když jsem opustil Palmeiras, netušil jsem, co mě v Rusku čeká. Tehdy jsem více přemýšlel o tom, jak zajistit svou rodinu. Nešel za fotbalem ale za prachama....

Reagovat
Filipow

Prachy = zajištění peněz pro rodinu.

Reagovat
smazaný uživatel

nezijes v jeho pomerech tak nesud

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nemam pravdu?

Reagovat
Mr.Jindros

A to je samozřejmě velmi špatné v dnešním zlém zkaženém kapitalistickém světě.

Reagovat
smazaný uživatel

No a ? V jeho věku by šel do Ruska takřka každý, navíc nemohl tušit co je to Rusko, CSKA je velký klub...

Reagovat
smazaný uživatel

za takovýdle kecy,bych mu hned napařil pokutu.a nebo rovnou vyrazil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Do Francie? Kam?

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille ? Monaco ? Bordeux ?

Reagovat
milan78

PSG

Reagovat
domingo

Plno, plno, regres (bude chtít do Bordeaux, kterýmu se nedaří?)... do PSG by to byla největší kravina, ale ani bych se tomu nedivil, oni tam jsou občas divní.

Pak by ho zaplatil Lyon, ale ten má už teď dva hroty na vysoké úrovni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele