V Toulonu se po dlouhé pauze radovala domácí Francie

08.06.2015, 11:22
Aktuality
Prestižní toulonský turnaj pro hráče mladší 20 let byl pro domácí Francouze od roku 2007 dočista zakletý - od tehdejšího konce jejich dlouhé šňůry čtyř vítězství v řadě ostatně les Bleus hned třikrát padli ve finále. Letos už si ale přeci jen spravili chuť...

Při absenci Brazílie, která ovládla poslední dvě edice toulonského turnaje, to pro Francii byla relativně snadná jízda. Ve skupině domácí ani jednou neškobrtla a se skóre 11:2 se vydala do finále proti senzaci z Maroka.

Ani tam potom Francouzi nezaváhali: jakkoliv velice brzy prohrávali, po gólech Habrana se Sparagnou se jim podařilo skóre obrátit a vedení následně i navýšit, přestože byl první jmenovaný střelec již v 66. minutě vyloučen.

Pro Maročany jde tak jako tak o velice vydařený šampionát; vždyť dosud v předešlých 42 ročnících turnaje v Toulonu žádná severoafrická reprezentace ani nefinišovala na bedně vítězů, natožpak aby si to namířila rovnou do finále.

Maročané navíc opanovali také závěrečný ceremoniál s předáváním individuálních ocenění. Cenu pro nejlepšího hráče šampionátu, kterou si v minulosti odnesli i takoví velikáni jako Shearer, Rui Costa, Henry či Riquelme, letos vyfasoval ofenzivní záložník Wydadu Casablanca Walid El Karti.

Nejlepším brankářem turnaje byl dále vyhlášen El Kartiho krajan i klubový spoluhráč Badreddine Benachour, zatímco na čele tabulce střelců finišoval spolu s Francouzem Crivellim také čtyřgólový Achraf Bencharki.

Teprve v kategorii "objev turnaje" se dostalo i na účastníka zápasu o bronz, dokonce rovnou toho poraženého. Angličané totiž sice kvůli dvěma penaltám podlehli USA 1:2, konkrétně Duncana Watmorea ze Sunderlandu ovšem může hřát alespoň taková cena útěchy.

Autor: Tomáš Daníček / mountakhab.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pouze kopiruje uces vachy

Reagovat
smazaný uživatel

Proc tak negativne? Co mas na hlave ty?

Reagovat
Petrinho17

Liverpool prave oznamil prichod Danny Ingsa

Reagovat
smazaný uživatel

Čo tam mali za výbery tie tímy? Skôr niečo z nižších súťaži alebo to najlepšie z hráčov z dorasteneckých/juniorských líg? Hlavne myslím to Francúzsko a Anglicko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele