V SEVERNÍM IRSKU JSOU PROTI KONTUMACI

04.06.2007, 14:12
Aktuality
Kvalifikační utkání o postup na ME 2008 mezi Dánskem a Švédskem stále nezná svůj výsledek. Zápas byl krátce před koncem předčasně ukončen kvůli nespokojenému domácímu fanouškovi a zřejmě bude kontumován ve prospěch Švédska, tato představa se ale nelíbí zástupcům Severního Irska...

Švédové v utkání vedli již 3:0, Dánsko sice dokázalo vyrovnat, přesto byli hosté krůček od vítězství. Chvíli před koncem udeřil Poulsen do oblasti žaludku Rosenberga, rozhodčí Fandel na pokyn svého asistenta záložníka Sevilly vyloučil a nařídil pokutový kop.

To neunesl jeden z domácích fanoušků, který rozhodčího napadl. Fandel po dohodě se svými asistenty poslal oba týmy do kabin a zápas předčasně ukončil. O osudu utkání tak rozhodně UEFA a očekává se, že se přikloní na stranu země "Tří korunek" a zápas kontumuje v jejich prospěch.

"Podobné situace by se ve fotbale stávat neměly. Co mě ale překvapilo, že rozhodčí poslal hráče za hřiště. Měl počkat, až se vše uklidní. Není tu žádná záruka, že by Švédové penaltu proměnili a nemyslím si tak, že by měli být odměněni výsledkem 3:0. Zápas by se měl opakovat za zavřenými dveřmi. Nejlepším výsledkem pro Severní Irsko by pochopitelně byla remíza a vypadalo to, že zápas remízou skončí," nastínil svůj pohled na celou záležitost prezident Severoirské fotbalové asiciace Jim Boyce.

Severní Irsko je zřejmě největším překvapením probíhajících bojů o postup do Rakouska a Švýcarska. Ostrovní země vede kvalifikační skupinu F a jejím velkým rivalem je právě Švédsko. To na Severní Iry v tuto chvíli ztrácí jeden bod a jakákoli ztráta z Dánska by tak na ostrovech velmi zamlouvala.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

trošku jsem to čekal..

Reagovat
Slejdy

jn..sem zvedavy na verdikt..

Reagovat
Radin

stejně těch pět minut aji s nastavením mohl nechat dohrát

Reagovat
HOST*1860

tj, rozhodcimu se stejne nic nestalo, myslim, ze byl spis nasranej, ptze vypadal jak fackovaci panak, tak chtel udelat dulezityho.. stalose vubec nekdy, ze by rozhodci kvuli tomuhle prerusil nakej zapas?

Reagovat
HOST*nofan

To je přeci jasný, že to byl konec hry. Dostat pěstí před 50 000 lidí, to musí bejt hrozný. Kdyby každej po něm hodil mincí nebo zapalovačem, tak ho ukamenujou. Takže Dáni se nemůžou divit - ani fanošci ani fotbalisti - jsou to spíše boxeři než fans či fotbalisti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele