V nominaci Polska na Čechy je Lewandowski, schází Milik

11.11.2023, 16:39
Aktuality
Robert Lewandowski (© AFP)

V nominaci Polska na zápas evropské kvalifikace s českým týmem a přípravné utkání s Lotyšskem nechybí největší hvězda Robert Lewandowski. Pětatřicetiletý útočník Barcelony se vrátí do národního mužstva po dvou měsících, v říjnu kvůli zranění scházel.

Trenér Michal Probierz naopak do nominace, čítající 25 jmen, překvapivě nezařadil jiného ofenzivního hráče Arkadiusze Milika z Juventusu. Znovu chybí také zkušený záložník Grzegorz Krychowiak hrající saúdskoarabskou ligu. Ze základní sestavy z úvodního vzájemného duelu s Čechy, v němž Poláci v březnu v Edenu na startu kvalifikace prohráli 1:3, nejsou v nominaci obránce Michal Karbownik a záložníci Karol Linetty s Krystianem Bielikem.

Probierzovi svěřenci přivítají český tým ve svém závěrečném utkání kvalifikace 17. listopadu ve Varšavě a o čtyři dny později nastoupí v přípravě proti Lotyšsku. Poláci figurují ve skupině na třetím místě a k přímému postupu na šampionát v příštím roce v Německu jim nemusí stačit ani vítězství. Česko má utkání k dobru a bez ohledu na výsledek z Varšavy by ho poslala na závěrečný turnaj výhra v následném domácím duelu s Moldavskem.

Nominace:

Brankáři: Marcin Bulka (Nice/Fr.), Lukasz Skorupski (Boloňa/It.), Wojciech Szczesny (Juventus/It.).

Obránci: Jan Bednarek (Southampton/Angl.), Pawel Bochniewicz (Heerenveen/Niz.), Matty Cash (Aston Villa/Angl.), Tomasz Kedziora (PAOK Soluň/Řec.), Jakub Kiwior (Arsenal/Angl.), Patryk Peda (Spal/It.), Bartlomiej Wdowik (Bialystok), Mateusz Wieteska (Cagliari/It.).

Záložníci: Adrian Benedyczak (Parma/It.), Patryk Dziczek (Gliwice), Przemyslaw Frankowski (Lens/Fr.), Kamil Grosicki (Štětín), Jakub Piotrowski (Ludogorec Razgrad/Bulh.), Bartosz Slisz (Legia Varšava), Damian Szymaňski (AEK Atény/Řec.), Sebastian Szymaňski (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Pawel Wszolek (Legia Varšava), Nicola Zalewski (AS Řím/It.), Piotr Zieliňski (Neapol/It.).

Útočníci: Adam Buksa (Antalyaspor/Tur.), Robert Lewandowski (FC Barcelona/Šp.), Karol Šwiderski (Charlotte/USA).

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Modi6

Lewandowski tam měl nebejt.

Reagovat
oli9

Je to jedno, Poláci hrají celkem tužku takto budou hrát klasicky vše na něj

Reagovat
bartes

je jenom otázkou času, kdy se Poláci proberou. Ta kvalita tam je. Klidně můžeme dostat rychtu 4:0. Jsme na to ideální soupeř v ideálním rozpoložení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele