V nominaci na Zlatý míč nechybí Messi ani Ronaldo. Nejvíc hráčů má Liverpool

21.10.2019, 22:36
Aktuality
Časopis France Football zveřejnil nominaci na Zlatý míč za rok 2019. Mezi třicítkou hráčů nechybí Lionel Messi ani Cristiano Ronaldo, tedy nejčastější vítězové posledních let.

Oba dva se dostali do nominace na nejprestižnější individuální trofej už pošestnácté, což je pochopitelně rekord ankety.

Největší zastoupení podle klubové příslušnosti má vítěz posledního ročníku Ligy mistrů anglický Liverpool. Celkem se z jeho mužstva na třicetičlenný užší seznam dostalo sedm hráčů. Pět jmen dodal anglický šampion Manchester City, čtyři španělská Barcelona.

France Football zveřejnil také desetičlennou nominaci na Cenu Lva Jašina pro nejlepšího brankáře a Cenu Raymonda Kopy pro nejlepšího mladého hráče do 21 let.

Nominace na Zlatý míč:
Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Trent Alexander-Arnold, Sadio Mane, Roberto Firmino, Alisson, Mohamed Salah (vš. Liverpool), Bernardo Silva, Sergio Aguero, Riyad Mahrez, Kevin de Bruyne, Raheem Sterling (vš. Manchester City), Hugo Lloris, Son Heung-min (oba Tottenham), Robert Lewandowski (Bayern Mnichov), Karim Benzema, Eden Hazard (oba Real Madrid), Marc-Andre ter Stegen, Frenkie de Jong, Lionel Messi, Antoine Griezmann (vš. Barcelona), Dusan Tadic, Donny van de Beek (oba Ajax), Cristiano Ronaldo, Matthijs de Ligt (oba Juventus), Kylian Mbappe, Marquinhos (oba Paris St. Germain), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Kalidou Koulibaly (Neapol), Joao Félix (Atlético Madrid).

Nominace na Cenu Lva Jašina
Alisson (Liverpool), Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Ederson (Manchester City), André Onana (Ajax), Wojciech Szczesny (Juventus), Jan Oblak (Atlético Madrid), Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Samir Handanovič (Inter Milán), Hugo Lloris (Tottenham), Marc-André ter Stegen (Barcelona).

Nominace na Cenu Raymonda Kopy:
Mattéo Guendouzi (Arsenal), Jadon Sancho (Dortmund), João Félix (Atlético Madrid), Moise Kean (Everton), Samuel Chukwueze (Villarreal), Kang-in Lee (Valencia), Matthijs de Ligt (Juventus), Vinícius Junior (Real Madrid), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Andrij Lunin (Real Valladolid).

Autor: Jiří Fišara / lequipe.fr

Komentáře (110)

Přidat komentář
Whitemedia

Dejte to Llorisovi

Reagovat
smazaný uživatel

Ten szcesny je vtip, vzdyt neni nejlepsi ani v juve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wijnaldum? Ne že by mi nějak vadil nebo tak, ale vážně? Já si tak nějak nedokážu vybavit že by loni vyloženě exceloval s to jsem se vždy nejvíc koukl právě na Livec.

Reagovat
PP

ten mě pobavil.. Ještě s Karimem teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzína jsem přehlídnul...

Reagovat
Whitemedia

Benzema tam musí být, ten má na všechny nějaké informace

Reagovat
Hokaido

Osobně si myslím, že nominace Benzemy je letos oprávněná. Těch gólů dal snad dost a pokud se nemýlím, tak patřil mezi nejlepší hráče Realu.

Reagovat
Salfovic

To je tedy měřítko.

Reagovat
misinho7

akoze za minuly rok si to Karim naozaj zasluzi, nastrielal velky pocet golov

Reagovat
king23

Wtf? Jestli tam někdo má za real být tak Benzema. Letos bezpochyby

Reagovat
F.Torres

Nejlepsi hrac realu a 2 nej strelec PD je teda mega vtip nez neco zacnes psat, tak si zjisti nejprve informace

Reagovat
ttopi

Hele nic proti Benzemovi, branky dal a ať tam klidně je, ale proč tu obhajujete jeho nominaci taky tím, že "byl nejlepším hráčem Realu"? To je nějaká kvalifikační podmínka nebo co?

Reagovat
king23

Má smysl ti odpovídat?

Myslím, že je logické, že když je někdo nejlepším hráčem historicky (a dle UEFA i aktuálně) nejúspěšnějšího a nejbohatšího fotbalového klubu na světě, tak asi špatný nebude ne? Neříkám, že to hned musí něco znamenat o aktuálních výkonech toho hráče, ale nesnaž se tu tvrdit, že to není použitelné jako argument pro nominaci.

Reagovat
F.Torres

Neni to kvalifikacni podminka, ale spis zaruka neceho kvalitniho. Kdyz jsi nejlepsi hrac spickoveho klubu, tak v takove ankete jsi zaslouzene. Jeste navic to je druhy nejlepsi strelec jedne z nejlepsich lig. Tech srandovnich jmen v ankete je dost. Benzin naopak patri mezi prave ty, kteri tam jsou spravne. Pokud si to nekdo nemysli, tak jeho nazor. Tento nazor ovsem naznacuje, ze bud nerozumi fotbalu a nebo je zaslepen. Muzes si vybrat.

Reagovat
cokoliv

Asi jako když tam pravidelně bývali i podavači balónu z Madridu, protože vyhráli LM

Reagovat
Hokaido

A Kante tam není.

Reagovat
smazaný uživatel

no když je tam Mahrez co půl sezony proseděl

Reagovat
Mass

Reagovat
icka

Reagovat
martin.b

Záloha Liverpoolu je dost nenápadná, Gini měl velkou zásluhu na postupu proti Barce a v repre hraje stabilně. Moc mě napadá někdo další, komu se ve středu zálohy povedla sezona/rok víc (Kanté, Eriksen,???). Za mě tam ale jednoznačně chybí opory Man City Ederson, Laporte a Fernandinho.

Reagovat
db18

Jeho přínos je taky vidět spíš až v momentě, kdy tam neni.

Reagovat
Benfica

po rokoch celkom spokojnosť aspoň s nomináciou

Reagovat
marke7

Nějak mi tam chybí osvědčená dvojka Ramos a Marcelo.

Reagovat
smazaný uživatel

A Pique

Reagovat
Setwo

+ Modric

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Nevím, jací jsou brankáři v ostatních ligach, ale místo Llorise tam z PL měl být jednoznačně Kasper. Nebo Pope. Nebo Patricio. Nebo DDG. Nebo Leno. Nebo Pickford.

Reagovat
Benfica

Reagovat
martin.b

Těžko tam nominujou Popea, kterej odchytal za rok 2019 asi 10 zápasů. Lloris pomohl Spurs do finále LM, až na pár kiksů je pořád stálice. Nominace je ale zbytečně široká, až na 2-3 jména tam je snad každej...

Reagovat
Tochal

Až na 2-3 jmána tam každej, a proto tu každej píše dalších 5-7 jmen, který by tam bejt mohly...

Reagovat
martin.b

No tak brankáře z týmů mimo top 6 v PL fakt neberu vážně. Jakoby v tom seznamu někdy byl hráč, co nehrál evropský poháry, ale v domácí lize hrál dobře

Reagovat
smazaný uživatel

masopls

Reagovat
fenixLFC

leno urcite nie

Reagovat
johan14

VvD jednoznačne. Niet o čom špekulovať.

Reagovat
Pharrell

Messi vyhraje

Reagovat
Tywin Lannister

Co tam teda dela lloris wijnaldum a mahrez nechapu jen z jejich tymu by tam eriksen robertson a d.silva zapadali lip..ale jinak v pohode nominace cenim ze tam nedali neymara

Reagovat
martin.b

Gini je nenápadnej, ne moc produktivní, ale důležitej. Eriksen už jen za to co předvádí v nové sezóně spíš nee. Já bych tam dal radši víc obranců (Robertson, Laporte)

Reagovat
fenixLFC

robbo tam neskutocne chyba...

Reagovat
bobis21

van Dijk, Alisson, Sancho

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho...to je ten jak ho Bořil vygumoval ze hřiště?

Reagovat
dextroza_m

Tak ještě místo Alissona Bořil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Zark

Reagovat
db18

Lloris v nominaci na GB

Reagovat
dextroza_m

Messi, tady není o čem. Individuálně nad všemi.

Reagovat
ttopi

Ten Wijnaldum to je fór roku

Reagovat
martin.b

fór roku, co vás dostal do kolen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Smreky

Nevieš predýchať že tam nieje ten váš šašo Pique?

Reagovat
smazaný uživatel

Pique není náš, Pique je Španěl, nebo Katalánec,ale rozhodně to není náš Pique,Už jste s tím náš-váš u zahraničních klubů trapní.kdejakej Lojza z Horní Prdele si tu hraje na rodilýho madriďana

Reagovat
Gazdo

Svojmu menu si dostal tak a teraz sup do hajan

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
LFC & STEVEN 8
Reagovat
Luc-Luc

Mane !

Reagovat
smazaný uživatel

Cau chlapi, resite hrace v tymech , ale pocitaji se i mezinarodni uspechy a vykony.

Reagovat
smazaný uživatel

Nominace asi v pořádku...

Nikdo mi tam vyloženě nechybí

Reagovat
7C.Ronaldo

CR7

Reagovat
TheMally11

SR8

Reagovat
patas92

Messi, AINEC

Reagovat
Zizou

No jsem zvedav, jestli to urve Messi nebo van Dijk. Jina moznost asi neni. Jen myslim, ze by tam mohl byt asi i Kane. A Brazilci s titulem z Copy tam jsou jen tri.

Reagovat
Salfovic

Otázkou je, jestli budou chtít mrdky mediální mermomocí ukončit nadvládu M s R, pak by vyhrál van Dijk.

Reagovat
Salfovic

Kurva, já zapomněl ma Modriče

Reagovat
ttopi

Nevadí, to byl stejně úlet

Reagovat
ttopi

Je jasné, ža hlasování v anketě o nejlepšího hráče FIFA kterou vyhrál Messi je jiné, než v Ballon d´Or. Dokonce mám pocit, že z těch hlasovacích lístků z FIFA ankety bylo vidět, že Ballon d´Or by vyhrál VVD. Takže to tak asi bude. Nemám s ním problém, ale stejně bych to dal Messimu - podlě mě prostě je nejlepším fotbalistou planety.

Reagovat
Salfovic

Dokonce mám pocit, že z těch hlasovacích lístků z FIFA ankety bylo vidět, že Ballon d´Or by vyhrál VVD ???

Reagovat
technecium

Ballon d Or rozhodují novináři ne? A v té FIFA anketě byli novináři, hráči a trenéři ze všech zemí a mezi novináři by vyhrál VVD.

Reagovat
ttopi

Tak tak. Proto jsem psal, že systém hlasování u ubou anket je jiný. Tenkrát se to někde i psalo, že když se vzali v potaz hlasy těch, kteří hlasují v Ballon d´Or, vyhrál by to v tu chvíli VVD. Ale to ještě neznamená, že teď titéž lidé budou hlasovat stejně.

Reagovat
Salfovic

Hlavně ty množiny hlasujících novinářů ve FIFĚ a B d´Od nejsou totožné.

Reagovat
ttopi

To jistě ne. Ale když vezmeš v potaz nějaký obecný trend, tedy že u novinářů měl hlasy spíš VVD, tak se to předpokládat dá. Těžko si lze představit, že v Ballon d´Or budou zrovna hlasovat novináři, kteří ve FIFA awards možnost nedostali a zrovna budou všichni proti VVD.

Já tu výhru VVD trochu očekávám. Nabízí se to jako ideální možnost k narušení hegemonie Messiho s Ronaldem, pokud nepočítám loňskej přešlap s Modričem. Kdyby počkali až letos a dali to VVD, mělo by to asi větší váhu.

Reagovat
Zizou

No ono se to ale prece ocekavalo uz na Fifa awards, uz jen dle kurzu sazkovek. A stejne vyhral Messi. Ti hlasujici novinari jiste nebudou na chlup stejni. A treba se vsichni nakonec trochu zamysli nad tim, proc hraci a treneri hlasovali jinak. U me je to jasny Messi, protoze CR byl letos o neco slabsi od nej a zadny VVD by to dostat nemel, nebot absolutne neni na jejich levelu. Kazdopadne byl dominantni na svem postu, ale to jaky prinos pro tym ma maximalne produktivni utocnik oproti neprostupnemu obranci by melo byt jasne. Je to nevyhoda obrancu ale tak to je. Live se dostal daleko, ale hlavni podil na tom urcite nemel jen samotny VVD, ale tech hracu bylo o dost vic a da se rict, ze i trener mel ten podil dost velky. No jak hraje Barca bez Messiho bylo videt, kdyz byl zraneny. A co se tyce repre, tak tam je to urcite dost vyrovnanejsi. Ale Messi urcite nijak herne nepropadl. Vykonum v Barce se sice nevyrovnal, ale jeho herni standart je tak obrovsky, ze bude vzdy patrit k nejlepsim na hristi. Treba mu ale uskodi extempore s cervenou kartou a nasledne prohlaseni, jak byva taky nekdy zvykem. Vidim to pade na pade, ale nikdo jiny to urcite nebude.

Reagovat
ttopi

No dobře, očekávalo se to i předtím. Ale snad je rozdíl, když předtím se to očekávalo na základě nějakých prognóz, kdežto teď už bylo i vidět, jak novináři hlasovali.

Určitě to bude Messi nebo VVD. Ronaldo podle mě ani nepřijede když ví, že nevyhraje. Tyhle situace pro něj moc nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

A treba se vsichni nakonec trochu zamysli nad tim, proc hraci a treneri hlasovali jinak.

Vážně? Opravdu chceš obzvlášť po novinářích aby se zamysleli nad tím, že kapitáni a trenéři to dávají hlavně když mohou tak svým krajanům?

Ale to jaky prinos pro tym ma maximalne produktivni utocnik oproti neprostupnemu obranci by melo byt jasne.

Ano všichni si vzpomínáme na Liverpool bez VvD, hurá fotbal ve smyslu musíme dát víc gólů než soupeř = žádná trofej. Nebo se zeptej v Barceloně jaký to je mít top útok, ale děravou obranu.

Reagovat
Zizou

No zadne velke iluze si nedelam, ale treba se par jedincum rozsviti i jen treba z toho duvodu, jak ted hrala na zacatku sezony Barca bez Messiho. A k tomu poslednimu odstavci. Vzdycky budou nejhodnotnejsimi hraci utocnici, protoze je mnohem tezsi nekoho obejit nez nekoho ubranit. Navic Messi i s deravou obranou strili spoustu golu a rozhoduje zapasy, to VVD by asi tezko neco zmohl, kdyby se nedarilo utocnikum Live jako posledni sezony. V Liverpoolu si to proste sedlo uplne vsechno, kdezto Messi vycnival z Barcy sam.

Reagovat
smazaný uživatel

milner chybi?jedinej s manem a alissonem z live dava smysl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pospec7

co

Reagovat
technecium
Reagovat
Jan Horáček

Tady jsem náhodou narazil na zajímavý článek o tom, že hlavičkování je prý zdraví nebezpečné

https://www.bbc.com/sport/football/50124102

Reagovat
cala

Trápne a neobjektívne mi pripadajú tieto ankety nominácie

Reagovat
cala

.... prečo? V každej kategórii sú tam nezmyselné mená ktoré sa mi ani nechce tu vypisovať

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale letos se mi to nezdá tak mimo jako jindy možná

Reagovat
Kixi Syhimour

*mluvím o nominaci

Reagovat
Phillipinho

Nejlepsi brankar sveta teda neni v nominaci

Reagovat
juveforever

cen Lva Jašina by mal dostať Buffon. je že tam není ?!

Reagovat
smazaný uživatel

Guendouzi

Reagovat
smazaný uživatel

je v tom strasny bordel. dve zlate lopty, historicky sa to pocita jak pre boha? ako sa napriklad moze pocitat Messimu 6 zlata lopta ked ju ziskal v ankete v uplne inom rocnom obdobii?

Reagovat
martin.b

UEFA awards

Reagovat
martin.b

Jsou UEFA awards; The BEST FIFA awards a France Football Ballon d'Or. Aktuálně je to poměrně jednoduchý, každá asociace má své ocenění a jediný originální/tradiční zlatý míč vyhlašuje francouzský časopis France Football, který byl výjimečně pár let spojen s FIFA a ocenění se jmenovalo FIFA Ballon d'Or. Nepřehledný to může bejt jen proto, že nejlepší hráči hrají v Evropě, a proto se všechna ocenění motají vesměs kolem stejných hráčů.

Reagovat
Anacron

Řeší se to u každého článku. Nechápu jak to někomu může ještě nebýt jasný.

Reagovat
icka

Absence Kantého při nominování Mahreze či Wijnalduma

Reagovat
Stannis Baratheon

Že vás to tolik vzrušuje, tyhle individuální ceny. Ještě se nezapomeňte zhádat do krve kvůli tomu.

Za mě top strop Messi, ale že by mě uráželo když by to nevyhrál, to fakt ne, protože můj názor to nezmění a já zase nezměním výsledky.

Reagovat
krisa

jasně Messi. To že už to někoho sere, nebo unavuje, že vyhrávají furt ti dva (kromě loňského nesmyslu s Modričem) je sice možné ale Messi a Ronaldo nemůžou za to, že jsou o parník naloženým fabiemi před všemi ostatními

Reagovat
Spalovač šancí

Není důvod, aby se cokoliv měnilo, takže opět Modrič

Reagovat
smazaný uživatel

A jo, on tam není loňský hype Modrák!

Reagovat
eder

Pokud to vyhraje kdokoli jiný než Virgil van Dijk, tak to bude totální výsměch...

Reagovat
marke7

Dej už pokoj konečně.

Reagovat
tunkic

Mas nadelano co?!

Reagovat
Zark

K2>Virgil

Reagovat
C0br

jasně pro VVD

Messi přeci jen už od začátku května absentuje

Reagovat
Rattlesnake

za podzim se to nedává.

Reagovat
TheMally11

Ronaldo by měl dostat zlatý anál

Reagovat
smazaný uživatel

Absence ceskych hracu je k zamysleni

Reagovat
Salfovic

Snad se jedná jen o ojedinělej případ.

Reagovat
eder

Už to tak vypadá, že poslední česká jména na dlouhou dobu zůstávají Nedvěd, Baroš, Čech a Kaká...

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně vítěz van Dijk. Messi si za posledních 12 měsíců toto ocenění nezaslouží, hrál výborně v LL, ale v klíčových zápasech vyhořel. Navíc jeho podzim v této sezoně je velice slabý.

Reagovat
dextroza_m

Klíčový zápas jako jeden zápas na AR?

Reagovat
Petr20

A Modric měl loni výborný podzim, proto to vyhrál? a Ronaldo v 2016 měl výborný podzim proto to vyhrál? Navíc Messi byl 2 měsíce zraněný a teď když se vrátil, tak hraje celkem dost dobře. Když dostal Fifa The Best, tak to může ovlivnit novináře a dají mu to Ale podle mě to bude 1. Van Dijk, 2. Messi, 3. Mane.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele