V Nizozemsku byl nejlepší Alves

04.09.2007, 22:34
Aktuality
Nejlepším fotbalistou loňského ročníku nizozemské Eredivisie se podle očekávání stal Afonso Alves. Brazilský útočník ve službách Heerenveenu zastínil hvězdy Ajaxu, Alkmaaru a PSV Eindhoven a cenu si vysloužil především díky svým přesným zásahům...

Alves sice měl v průběhu sezony problémy s kolenem a včetně play-off tak odehrál "pouze" 31 zápasů, přesto suverénně získal korunu pro krále tamních střelců. Počet gólů na Brazilcově kontě se nakonec zastavil na čísle 34 a jenom těsně mu uniklo vítězství v anketě o Zlatou kopačku určenou pro nejlepšího kanonýra Evropy.

Alves se letos zatím neobjevil v sestavě svého klubu, což má dva důvody. Po účasti na Copa America se do přípravy zapojil později a stále nabírá fyzickou kondici. Podle informací nizozemských médií má pak spory s vedení Heerenveenu, které ho nedávno údajně odmítlo uvolnit.

26letý fotbalista za sebou v anketě o nejlepšího hráče Eredivisie nechal duo z mistrovského PSV Eindhoven. Druhý skončil Phillip Cocu, třetí pak Alex. Eindhoven se však jednoho triumfu přece jenom dočkal, a to zásluhou Ibrahima Afellaye, který si domů odnesl ocenění pro nejlepšího mladého hráče. Týmem roku se díky triumfu na evropském šampionátu stala nizozemské reprezentace do 21 let, cena za zásluhy pak připadla současnému trenérovi ruského národního týmu Guusi Hiddinkovi.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Marv

kde je andyho jednicka (1.)

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
M11

ciha na 100.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no čumím na ten obrázek a říkám si za co to ten Ronaldo hraje?!

Reagovat
M11

Reagovat
HOST*Madridista

Ronaldo by mel ten dres o dost plnější

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

pardon ale tohoto vůbec neznám....

Reagovat
HOST*celyzhavy

Preview: Kuznětsová - Szavay a analýza Davyděnko - Haas + tiket dne a další články viz. http://www.celyzhavyruleztipy.wz.cz

Reagovat
smazaný uživatel

keď si CELYZHAVY tak vypadni na nejakú inú stránku a tam sa vytešuj

Reagovat
HOST*

sc heerenveen

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele