V Maroku spali u hotelových bazénů

09.09.2023, 17:26
Aktuality
Následky zemětřesení v Maroku (© AFP)

Kongo a Gambie se zlobí, že kvůli zemětřesení v Maroku nebyl odložen jejich zápas kvalifikace o postup na africký šampionát, který mají odehrát v neděli na neutrální půdě v Marrákeši. I toto město v pátek v noci zasáhlo zemětřesení, jež si zatím vyžádalo přes 1000 obětí.

Hráči Konga a Gambie strávili noc venku u svých hotelových bazénů poté, co pohoří Velký Atlas zasáhlo zemětřesení o síle 7,2 stupně a zničilo i budovy právě v nedaleké Marrákeši. Podle agentury Reuters se jednalo o nejhorší otřesy v zemi za více než šest desetiletí.

Trenéři obou týmů uvedli, že jejich hráči byli z celé události traumatizovaní, ale dozvěděli se, že se zápas uskuteční podle plánu. Rozhodující duel skupiny G se má hrát v Marrákeši kvůli tomu, že Gambie nemá stadion splňující mezinárodní standardy.

"Bylo nám řečeno, že náš nedělní zápas se musí hrát. Je trochu divné, že utkání Maroka odložili, ale naše ne," řekl Reuters kouč Gambie Tom Saintfiet. "Byli jsme venku nějakých 13-14 hodin. Hotel je zničený, ale snad dostaneme pokoje v přízemí. Nejlepší by bylo ale zápas zrušit, protože nálada mezi hráči je pochopitelně pochmurná a všichni jsou trochu vystrašení," dodal.

Trenér Konga Paul Put uvedl, že jeho hráči vyvázli bez zranění. "Jsme v pořádku, ale stále v šoku. Je těžké udržet koncentraci na zápas. Museli jsme spát venku u bazénu. Bylo to strašidelné a i teď je pro nás situace komplikovaná," řekl.

Africká fotbalová konfederace se k případnému odložení zápasu nevyjádřila.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele