V Málaze stále věří v pohárovou Evropu

21.05.2009, 08:17
Aktuality
Málaga je zřejmě nejpříjemnějším překvapením letošního ročníku španělské nejvyšší soutěže. Z podceňovaného nováčka se vyklubal velmi dobře pracující tým hnaný ofenzivním kvartetem Duda - Baha - Luque - Eliseu. Evropské poháry se však po porážce v Gijónu už zdají být jen vysněnou metou.

Ambiciózní a poměrně mladý prezident andaluského týmu Fernando Sanz již střádá plány na nadcházející sezónu, stále však ve skrytu duše živí naději na Evropskou ligu: "Kvalifikování se do Evropské ligy bude velmi obtížné, ale stále zde je matematická šance postoupit,” řekl bývalý skvělý hráč Realu Madrid.

Perspektivní tým vedený trenérem Antoniem Taipou, jenž nabyl uznání až v Málaze, ztrácí dvě kola před koncem La Ligy na tandem Valencia - Villarreal takřka nedostižných pět bodů, takže je případný postup do Evropské ligy v rovině naprosté utopie.

Hráči si i přesto od svého prezidenta vysloužili bezmezné uznání: "Musíme být k hráčům féroví a vyhodnotit, jak tým v letošní sezóně hrál. Musíme být hrdí na jejich úspěch,” pěl chválu na své mužstvo přezdívané Boquerones syn většinového vlastníka klubu Lorenza Sanze.

O výše uvedenou čtveřici hráčů je v evropských luzích a hájích zájem. Ať již mluvíme o francouzských klubech PSG či Marseille, mnoha anglických mužstvech a v neposlední řadě i týmech ze Španělska, Tapiovi hoši jsou žádaným zbožím. "Léto je dlouhé, ale již střádáme plány na příští sezónu," blíže nespecifikoval situaci okolo možných odchodů hráčů. Vyslyší hráči vábení jiných klubů, nebo zůstanou, jak ještě před několika týdny tvrdili?

Málaga CF patří mezi poměrně nové kluby, neboť byla založena v roce 1994. La Ligu poprvé okusila v sezóně 1999/2000, na což navázalo dalších šest sezón. Andaluský klub následně překal dva roky v Segundě, aby se letos vrátil famózním způsobem. Dlouhé týdny bojovala o Evropskou ligu, několik kol si vyzkoušela, jaké je to být na příčkách zajišťující postup do Ligy mistrů. Nevyrovnané výkony však uťaly Boquerones vaz, evropské poháry jsou již jen vysněnou metou. Perspektivní mužstvo však má na to prohánět o mnoho známější kolegy, bude záležet jen na tom, jestli se uskuteční výprodej nebo stabilizace kádru.

Autor: Jiří Lapáček / goal.com

Komentáře (66)

Přidat komentář
Kaze

Kéž by tak dobře dopadli i Hoffenheim s Hullem

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga simatický tým !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, sympatický celek

Reagovat
smazaný uživatel

Fernando Sanz

Jednou snad prezident Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

No já moc nevěřím ani nedoufám..

Reagovat
smazaný uživatel

malaga, depor a valladolid jsou moc sympaticke tymy, ktere by byly schopne velmi dobre reprezentovat spanelsko v poharech, i bych jim to pral, bohuzel pro ne, je tam kvartet atletico, sevilla, villarreal a valencia a na tyto ctyri tymy zatim opravdu nemaji.

Reagovat
smazaný uživatel

k těm sympatickým týmům bych ještě přicdal Almeriu, Gijon

Reagovat
smazaný uživatel

ty ale nehraji o pohary, ja jsem jmenoval pouze ty, kteri o ty pohary hraji nebo hrali

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je těch týmů vskutku více. Určitě je škoda, že se nehraje Intertoto Cup, letos by přes něj Málaga nebo Depor jistojistě přešly. Byla by to nádhera, musíme ale doufát, že se budou dobře prezentovat v LM Barca, Real, Sevilla a nejspíš i Atléti a v Poháru UEFA nejspíš Valencia s Valladolidem (Depor ale má velkou šanci, převelkou jestli vyhraje!). Nesmím zapomenout na Athletic, černého koně soutěže... Tam bude hrát spíše srdce a tradice, než kvalita, i když jsou Lvi sakra perspekvitní tým.

Reagovat
smazaný uživatel

prave, taky me to mrzi to intertoto, depor s malagou bych v poharech videl moc rad. jinak s tou uefou, jenom si asi prohodil nazvy villarreal a valladolid

tech tymu je tam opravdu vic, bilbao pujde hodne nahoru, od toho ten boj o pohary behem takovych dvou sezon ocekavam, santander sel s zigicem dost nahoru a pristi sezonu taky cekam, ze se tam primichaji (i kdyz santander zrovna moc nemusim)

Reagovat
smazaný uživatel

Santander dost možná Nikolku prodá do Anglie. navíc Racing... na to imo nemá. To je neustále solidní průměr, nic víc.

My jsme chtěli jít nahoru už letos, nakonec to s poháry vyšlo před pohár.

Záleží na tom, jak dlouho budou týmy jako Liverpool a Bayern hrát přetahovanou o naše hráče.

Stejně je naivní myslet si, že by Javimar šel vysedávat na Anfield Road a llorente na Nou Camp, Iraola může mít u Allianzu leda tak pojistku

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak z dlouhodobýho hlediska má šanci například spíš Betis, než Almería a Málaga.

Reagovat
smazaný uživatel

O Almeríi bych rozhodně neuvažoval. To spíše ten Betis, jak říkáš, Málaga snad jen, jestli udrží kádr. Osasuna nemusí mít taky špatný tým, a propo Vallladolid taky nehraje druhé housle!

Reagovat
smazaný uživatel

betis taky urcite, bohaty klub s tradici, uvidime jen, jestli to zase nejak nepomrvi nepovedenymi velkymi prestupy. osasunu bych na pohary preci jen nevidel...

je velika skoda, ze to intertoto zrusili, protoze by bylo neuveritelne zajimave sledovat boj o nej, takhle ma tech sest poharovych mist ve spanelsku prakticky jasne obsazeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel to tak skutečně vypadá. Pochybuju, že se příští rok někdo vklíní do šestice Barca, Real, Sevilla, Valencia, Atlético a Villarreal. Možná by to mohl zvládnou Depor, ostatní pro mě budou překvapním. Ale zase záleží na letní přípravě a pohodě po začátku, může se stát, že jeden z favoritů půjde trošku níže a někdo se vyšvyhne jako letos Málaga...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Depor, no. Villareal... já nevěřím tomu, že se dlouho udrží na špici. Postihne je odchod Pellegriniho i fakt, že mají přece jen slabší kádr i ekonomické možnosti.

Sevilla... byl bych velmi rád, kdyby zmizela v propadlišti dějin. Nesnáším jí, abych řekl pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych Villarreal nepodceňoval. Přece jen vytvořil Pellegrini parádní základnu, na které se může dobrý manažer dostatečně vyřádit. Určitě však bude chybět jeho záběr v Jižní Americe, protože v tom byl Pellegrini vynikající a Ponorce tím prospěl.

Ať je to jak je to, až na to ticho na stadionu je to vcelku sympatický celek. Co se týče Valencie, Realu Madrid a Atlética, myslím, že by měla všechna tato mužstva posílit snad jen defenzívu, sehnat kvalitního defenzivního štíta (Real popř. Atléti) a hlavně obránce!

Reagovat
smazaný uživatel

Ee, tady právě Real až tak problém kupodivu nemá, def. štíty má výborné hned dva a stopery tři nebo čtyři.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale Lass ani Gago pro mě nejsou odpovídajícími hráči....

Reagovat
smazaný uživatel

A koho teda? Battagliu?

Reagovat
smazaný uživatel

Makelelé ... já si ho neodpustím jmenovat. Nevím, kdo by byl třeba v Primeře odpovídající defenzivní štít. Z Barcelony nikdo nepůjde, Vale, Sevilla, Atléti nic... Snad jedině Senna, ale ten asi do Realu nepůjde.... Toho, tunaku

Reagovat
smazaný uživatel

Senna je za Zenitem... a Tymošuk ze Zenitu je taky za Zenitem, jde do Bayernu.

Battaglia? Nevím, asi ne. Navíc má prej zlou ženu, co ho stále nutí vracet se, když někam vyrazí.

Takže toho Suchýho, ne? (Kdyby měli všech pět pohromadě, tak třeba Flaminiho )

Reagovat
smazaný uživatel

lass je na def. stit do spanelska velmi dobrou volbou. jinak senna neprijde, makelele uz ma karieru skoro za sebou...

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorky už před Pellegrinim zkusili vykoupit celou Boku, imo v tomhle budou chtít pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

presne, villarreal se nejakou dobu na te spicce udrzi, je otazka kdo ta pripadne prijde misto pellegriniho a do jake miry bude v jeho dile pokracovat nebo do jake miry to rozesere...

my def. stita tolik nepotrebujeme, snad tam uz od pristi sezony bude dostavat vice a vice prostoru camacho, ten ma potencial byt jednim z nejlepsich defenzivnich stredaku sveta.

jinak real ten def. stit nasel v podstate v lassovi...

Reagovat
smazaný uživatel

zato Villareal ho bude potřebovat, jestli teda Eguren nezačne ukaazovat, že naděje do něj vkládané nejsou liché.

Reagovat
smazaný uživatel

Atlétiko musí posílit především obranu. Možná si už všimli, že z Ujfiho by mohl být slušnej pravej bek, podobně z Heitingy... ale nejsou to dobří stopeři.

Navíc je otázka, jak se vyrovnaj s tím, že Maxi i Simao už mají svůj věk a že Forlán i Agüerro jsou pořád žádaným zbožím.

Valencie je na tom podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak s atleticem nesouhlasim, ujfalusi na praveho beka ve spanelsku nema ani nahodou, ve spanelsku musi krajni beci podporovat utok a na to on nema vubec zadne dispozice, nejvetsim jeho nedostatkem je rychlost, na stoperu nehraje tak zle, treba proti valencii zahral velice dobre. heitingu spis na praveho beka, taky ho tam posledni dobou resino parkrat postavil, potrebuje se ted akorat rychle adaptovat na na novou pozici, pak bych v tom nevidel problem. s posilenim obrany souhlasim, hodil by se minimalne jeden kvalitni stoper s vudcovskymi schopnostmi (muj sen je coloccini) a jeden az dva krajni beci, jeden kvalitni hotovy (uzasny nakup by byl podle me srna, ale to je dost nepravdepodobne), jednoho mladsiho, nadejneho, do budoucna. to, ze maxi je starnouci jsi vzal prosimte kde? je to rocnik 81, takze je momentalne v nejlepsich fotbalovych letech. simao uz trochu starne, postupem casu vice ztrati rychlost, ale zatim staci, tak nevidim problem. navic nalevo tam mame dobudoucna jurada, ze ktereho vyroste (doufam) skvely hrac, jeste nezapominejme na reyese, doufejme, ze se v benfice trochu rozehral. pripadne je tam vynikajici zaskok v podobe luise garcii.

forlan a aguero nikam neodejdou! aguero sam rekl, ze jeste par let v atleticu urcite vydrzi a pokud se budou hrat liga mistru nebo alespon pohary, tak bychom ho jeste par sezon udrzet meli. kdo spis starne, tak to je forlan (i kdyz mu to strili jak za mlada), je mu 30 a utocnici nehraji tak dlouho, v jeho pripade se odchodu taky nebojim, i kdyz zase na druhou stranu, je mozne, ze by si po nevydarenem angazma v manchesteru chtel jeste treba jednou vyzkouset opravdovy velkoklub (kterym moje milovane atletico zatim bohuzel neni). kazdopadne bychom az nej dostali tucne odstupne, vedeni ho za min nez 25 mega neproda, za to bychom uz nekoho sehnali. i kdyz jeho nahradit by bylo sakra tezke.

Reagovat
smazaný uživatel

Reyes no to si děláš legraci.

Maxi imo chřadne. Letošní sezóna mu hrubě nevyšla. Uvidíme za rok, ale mám dojem, že může patřit k těěm hráčům, kteří po 25 odcházejí.

Ujfaluši proti Valencii jasně ukázal, že je nejlepší pravý bek ve vašem kádru. Možná není tak rychlej, ale to u něj není rozhodující. Útok podpořit určitě dokáže, navíc výborně centruje. Vždyť sakra už ve Fiorentině na tomhle postu hrál.

Pro Heitingu není RB v žádném případě nová pozice, protože tam léta hraje v repre.

Collocini a Srna by byly dobré trefy!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že se Argentinec navrátí? Jestli, tak tipuju Deportivo.

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu, ze s maxim to jde trochu dolu, mrzi me to, ale furt je to dobry tahoun, v klicovych okamzicich umi zahrat, i kdyz je fakt, ze vsichni asi od nej cekali vice.

reyes, minula sezona byla des a hruza, ale v benfice se prej rozehral, tak uvidime. jestli pristi sezonu opet neprokaze ze na to aspon trochu ma, tak je mu cas udelat pa pa.

heitinga sice prabeho beka hraje v repre, ale ne klasicky u nas

ujfalusi je zvlastni pripad, sice na pravem beku hral u fialek a velmi dobre, ale italie a spanelsko je trochu jine kafe. italie je defenzivnejsi a pomalejsi. proti silnejsim souperum je ujfi na ten pravej kraj idealni, protoze dozadu si to svoje odvede a dobre, ale proti slabsim by musel brousit lajnu a hodne utocit a to on by proste podle me neubehal, ale na stoperu je pravda, ze taky dost chybuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš asi pravdu, že proti slabším se hodí někdo víc útočný ve stylu RWB Alvése. Ale na druhou stranu, takového hráče můžete mít nalevo, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

tak nalevo to prave mame takhle, je tam antonio lopez, kterej je spolehlivej dozadu a i vymysli neco dopredu, je rychlej, skvely centry, pro me jasna jednicka nalevo, navic odchovanec. pak je tam jeste superofenzivni pernia, kterej ale nikdy nenavazal na svoji uchvatnou sezonu z getafe (tenkrat jsme za nej slozili hroznej majlant), ten je dozadu tragickej, ale dopredu velice dobrej, v ofenzive platnejsi nez lopez.

prave napravo bych koupil darija srnu, ten je docela ofenzivni, v obrane si taky vi rady, muze zahrat oba kraje i zalozniky, proste super.

rozhodne je jasny, ze v lete prijde minimalne jeden krajni bek, mozna i dva, jednak jako nahrada za seitaridise (treba i nejakej mladsi) a jednak jako posila na pravy kraj (pevne doufam, ze i vedeni vidi, ze tam nas tlaci bota a nenakoupi zas nejaky utocniky nebo kridla)...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, na Srnu můžete myslím zapomenout, Šachťor je pro vás MOC velká ryba.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevim, zase by ho mohla lakat lepsi liga, je otazka jestli ho zlaka ale atletico

kazdopadne jsem to zminoval jako vysnenou posilu, vicemene neralnou

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že on je v podstatě srdcař Šach´toru a odcházet teď v tý euforii? nevím. zase už je tam šest let a jestli si chce zkusit lepší soutěž, teď je správnej čas.

Reagovat
smazaný uživatel

prave, on ten klub sice miluje a nekolikrat se nechal slyset, ze by neodesel, aby kdyby mu nabidli smlouvu ManU nebo real madrid, ale zase myslim, ze casem se mu bue chtit dokazat neco taky nekde jinde, preci se sachtarem nekolikrat domaci liga, domaci pohar, ted uefa, je tam kapitan a nepostradatelny hrac, aspon by se loucil na vrcholu...

Reagovat
smazaný uživatel

...ani kdyby...

Reagovat
smazaný uživatel

No ale je to pokrok - z 2. ligy na průběžné 10. místo...

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem myslel tu Almeriu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, jak se Almería vypořádá s odchodem Negreda, a že mi přijde téměř jasné, že odejde. Najít náhradu bude, dle mě složité, ačkoli Uche Kalu není špatný útočník, ale potřebuje dostat balón. Je to takový bijec, který Negreda dobře doplňoval. Co je tam dál za útočníky nevím...

Když teď koukám na transfermarkt.de, s úžasem zjišťuju, že tam hraje Esteban Solari

Reagovat
smazaný uživatel

tak malaga jeste lip, novacek a boj o pohary

Reagovat
smazaný uživatel

Příjemné překvapení. Vnesla takový Luft do zaběhnutých pořádků, a tak to má být!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za rok bude ráda za udržení.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud se bude konat ocekavany vyprodej, tak je to dost mozne. ale druha sezona je pro novacka vzdycky tezsi nez ta prvni...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Málaga imo svůj stín nepřekročí, ačkoliv má určitě dobrej potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti hráči by na to měli, ale klub jistojistě nemůže čelit nabídkám ostatních klubů. Věřím, že Málaga příští rok nesestoupí, že by to bylo ale na poháry, to si říci netroufnu. Snad jen, kdyby nikdo neodešel a vhodně se posílilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Malaga má větší zkušenosti s 1. ligou než Almeria - tím jsem si jist.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to máš samozřejmě pravdu. Počítáme-li Málagu jako Málagu CF (rok založení 94), tak se objevila v La Lize celkově 8x, což je hnedle 4x více, než loňský úplný nováček z Almeríe...

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou informace.

Reagovat
smazaný uživatel

A počítáme-li Málagu jako nástupce Málagy CD, je to dokonce 14x víc.

Reagovat
smazaný uživatel

imho toho Intertoto cupu zas takova skoda neni, stejne to moc tymu nikdy nezajimalo .)

"Tam bude hrát spíše srdce a tradice, než kvalita"...hele Lapízi na tuto soutez mame kvality az az a navic jeste nejakou dokoupime

Reagovat
smazaný uživatel

to intertoto, ja bych se radsi koukal v poharech na zapas depor-west ham (tymy co by se tam dostaly z intertota) nez na nejakej keflavik-elfsborg, ktery tam budou diky platinimu ted spis...

Reagovat
smazaný uživatel

to neni pravda, koukal jsem na ty predkola a je to docela naslaply...takovyhle tymy se tam imho nedostanou...i kdyz Elfsborg je mozna lepsi nez cesky tymy

Reagovat
smazaný uživatel

tak samozrejme, ze jsem to prehnal, ale mely by tam byt vice tymy z horsich lig na ukor tech z intertota...

jn, s ceskym fotbalem je to ted hodne zly

Reagovat
smazaný uživatel

co se tyce ostatnich klubu, byl bych rad kdyby nekdo pokracoval ve fascinujici praci Tapiy v Málaze, ale nevidim to moc realne...Betis je takovej zvlastni pripad, ty loni utratili sileny prachy a bylo jim to v podstate k nicemu....nejvetsi underperformeri Primery za posledni roky a nedivil bych se kdyby v tom pokracovali...

bude zajimavy pozorovat jaky dopady bude mit na spanelsky kluby financni krize, resp. jejich zadluzenost...od toho se taky bude odvijet zbytek...nicmene pokud se podivam na Betis, tak ani ty penize nejsou to nejdulezitejsi

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, ale Valencii jejich dluhy limitujou a to velmi. Další kluby na tom můžou bejt podobně. Nevíte někdo, jak je na tom finančně Zaragoza?

Reagovat
smazaný uživatel

S ohledem na to, že musí zaplatit nějakejch 12 mega Šachťaru Doněck, tak to taky nebude veselé

Reagovat
smazaný uživatel

spatne, jeste ted musi platit za toho matuzalema, ale furt asi lip jak netopejri...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to asi jo...

Zajímá mě to proto, že ze Zary chceme koupit Herreru.

Reagovat
smazaný uživatel

zavisi na tom, jestli postoupi do primery, pokud ne, tak to s nima bude hodne spatny

Reagovat
smazaný uživatel

kez by se tak stalo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Postoupí. Ale moc mě to netěší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele