V Malaze skončil portugalský kouč Ferreira

03.11.2010, 11:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK, Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (36)

Přidat komentář
rufus

Málaga má tragický výsledky hlavně doma. Z pěti domácích zápasů žádný bod. Venkovní bilance je celkem v pohodě.

A Pellemu přeju nějaký angažmá, v Málaze by to nemuselo být špatný, tým má slušný potenciál.

Reagovat
mike.84

omg jmenuje se nějaky portugalec jinak než ferreira ?

Reagovat
homeles8

Deco

Reagovat
smazaný uživatel

deco

Reagovat
Minister

Carvalho

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda, v Málaze totiž potenciál je. Čekal jsem od Ferreiry a jeho oveček mnohem více, zvláště když jsem sledoval ty jejich zápasy, v nichž prostě nikdy nebyli vysloveně horší. Zejména proti Seville jim scházelo hodně štěstí ... ... no co, jestli přijde Pellé, tak budu brát odchode Ferreiry jako přínosný...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě - neměla to být reakce, ale samostatný komentář.

Reagovat
Minister

samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

Proti nám byli vysloveně horší, dokonce bych řekl, že z těch pěti venkovních zápasů to byl zatím nejhorší soupeř. Obrana sice hraje pořád ve stejném složení, ale dohromady vůbec nefungují a nechávají mezi sebou velké________________mezery. A těm stoperům běhání fakt moc nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proti vám... to bych nebral jako rozhodující, proti vám je letos každej pomalej, zvlášť poslední měsíc, kdy si mamut s Kristínou udělali z La ligy soutěž sami pro sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

píše se Kristýna

Reagovat
smazaný uživatel

Jak u koho. Navíc tohle jméno se v češtině může snad psát tak i tak, ne? Jako Kryštof i Krištof.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodující ne, to si zahrají mezi sebou, ale i proti nám si můžu udělat obrázek, jak jsou na tom soupeři v organizaci hry a v nasazení. Proto jde Ferreira zaslouženě pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to určitě, akorát zápas s vma může bejt často zavádějící, vem si Depor, jejich probém obecně není děravá obrana, ale nemožná útočná hra. A proti vám dali jedinýho góla ze hry (do utkání s RCD) a dostali hned šest kousků tuším, ačkoliv jinak jsou vzadu dobří. To samé Racing.

Reagovat
smazaný uživatel

Racing jsem nepochopil, proč měli obranu vytaženou 40 metrů od brány a chytali nás tam do ofsjadů. Portugal už před zápasem říkal, že šanci mají minimální a podle toho se taky zachoval . Depor měl smůlu v tom, že jsme mu dali hned gól z rohu, pak byli úplně na dně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě. Každej zápas je jinej. Murcia naopak zalezla a vy jste najednou neměli prostor, tam to bylo o zakončení z dálky, tipuju, jako loni u nás, kde jsme vás doslova znemožnili tím, jak jsme se hecli a celej zápas dřeli jako šílení a vlastně vás nepustili do šance a střely z dálky Gorka pochytal. jenže tohle Málaga nikd nezahraje.

Ale chápu, cos myslel, ten tým musí podle kvality kádru x výsledků hrát naprosto bez koncepce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoupil náhodou Malagu před sezonou ňáký šejk?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, koupil. Katarský šejk Abdulláh bin Nasser, ale hned po svém příchodu společně s Ferreirou vyhlásil, že se pokusí do klubu přivést sice kvalitní posily, ale že se pokusí dát šanci i hráčům z dobrých mládežnických kategorií a že rozhodně nebude do Málagy pumpovat peníze bezmyšlenkovitě. Podstatné je, že splatil dluhy a Málaga se může opřít o pořádnou finanční jistotu ... něco podobného by potřebovalo i Levante, Mallorca (ta by podle mě šla okamžitě do pohárů, kdyby měla finanční jistoty)...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Na tý Majorce něco je. Jednak jí z tohohle důvodu letos poháry ukradli a druhak má vždycky v létě při výprodeji kompletního kádru a následném lepení takový štěstí, že to snad už nemůže bejt štěstí, ale umění. Majorka má podle mne nejlepší skauting na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je to pravda, já jsem to třeba nepochopil letos. Z toho loňského kádru tam nezbyl kámen na kameni a přitom v současnosti hrají opět tak, že to vypadá na Evropskou ligu. Hlavně jsou silní doma, i proto nechápu, že na ně pravidelně nechodí větší návštěvy. I když se dařilo loni, pořád byl poloprázdnej stadion. Mallorca je vskutku zvláštní tým ... letos mne osobně hodně překvapuje... a jsem rád, že je tam, kde je. Doma bude silná, venku bude rozdávat, ale na poháry by to při troše štěstí mohlo stačit... Jinak máš, tunaku, zřejmě pravdu v tom skautingu, jinak si to nedovedu vysvětlit...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, nemyslím, že letos budou na poháry. Například my jsme rozhodně silnější, jasně jsme je přehráli a i letos už nebudou tak suverénní, jako loni. Trochu se holt bojím, že to bude obligátní R-B-V-A-S-V - přitom V A S se tipovat nedá - a potom se my, Getafe a případně ještě někdo porveme o nicneřešící umístění

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíše se R, ale Real Madrid CF. Nerikam, ze to je velky rozdil, ale kdyz uz jsme hnidopichy, tak jimi budme poradne. Taky nemas rad, kdyz se rika Bilbao, anebo AC Miláno

Reagovat
smazaný uživatel

Říká ti něco pojem zkratka? Vidíš, konec konců jsi pochopil, o jaký klub se jedná. Když jsi to pochopil ty, myslím, že skoro každý. Pokud to někdo nepochopí, je mi to fuk, nemám, proč sním komunikovat.

Real Madrid CF prej. No to mě omej, fans fašunů si budou otvírat ústa

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no taaaak, jsi v tom nepochopil tu nadsazku?

A jacipak jsou R fasisti, vy teroristi?

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi jí nepochopil taky?

Já ti dám teroristy. Jako Gabčík s Kubišem, že?

Reagovat
smazaný uživatel

No, popravde tve prni radky, kde jsi se mi pojal vysvetlovat rozdil mezi zkratkou a tak mi jako nadsazka neprislo

Nicmene, Franco vesele hnije, zatimco terorismus ETA žije.....Ale kdyz se podivas na slozeni Realu, tak vidis, ze se doba zmenila:

Casillas: Kastilie (tady bych to bral)

Adan: Kastilie (tady bych to bral)

Pepe: Brazilec (tedy z kolonie)

Ramos: Sevilla (periferie z Vandalska)

Albiol: Valencie (periferie)

Arbeola: Dejme tome, ze Kastilie

Marcelo: z kolonie (Rio de Janeiro)

Mateos: Kastilie

Garay: Kolonie

Carvalho: z okresu Spanelska na vychode

Diarra: kolonie

Gago: kolonie

Lass: z Francie

Xabi: bask

Khedira: tezko urcit

Kaka: kolonie

Granero: Kastilie

Leon: z periferie

Canales: z Cantabrie (periferie)

Ozil: tezko urcit

Di Maria: kolonie

Ronaldo: vychodni okres Spanelska

Benzema: z zabiho kralostvi

Higuain: kolonie

Real ukazuje, jak jsou pro nej vsechny ostatni regiony vyznamne, ze jim dava dulezity prostor na hristi. Je jasne, ze zadnemu nadrazenemu chovani z centra nedochazi, protoze periferni regiony a byvale kolonie jsou positivne diskriminovany na ukor kastilskeho vykvetu.

Fasismus je mrtev, at zije terorismus. Proc ale bojuji proti positivni diskriminaci perifernich regionu?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to vidíš značně absurdně.

Terorismus bezpochyby JE dědictvím diktatury. JE bojem proti odkazu diktatury. A velmi dlouho trvalo, než parlament vůbec jen diktaturu označil za zločinou. Nějaké vyrovnání se s minulostí? Vůbec neproběhlo, v tomhle jsme tady v postkom mnohem dál, ačkoliv mají ŠP. náskok 15 let.

Proč? Protože problematika války a diktatury se týká prakticky každý rodiny & vrhá nechutný světlo na Británii a další západní mocnosti, které Hitlerovi umožnily udělat si ze španělského mlýnku na maso cvičiště, které wehrmachtu a luftwaffe umožnilo později naprosto zdecimovat jakýkoliv západní odpor, kromě vzdušného.

Čili... vyhráli ti zlí. Ačkoliv později nebyli až tak zlí, ale na regiony ano, proto ten odpor vůči centrální vládě, nedůvěra k ní. Vem si Cruyffa.

Já ti to povím takhle: pokud třeba albánský terorismus projde, proč baskický ne?

Osobně považuju za nejrozumnější řešení - pro Evropu - postupný rozklad národních států na regony (Skotsko, Toulouse, Baskicko, Morava - proč ne?) a zároveň centralizaci Evropy v jednu konfederaci. Přičemž regiony bude spojovat jazykově-kulturní zistupeň na bázi překonaných náodních států.

Já vím, že jsem idiot a tohle je eutopia.

Ale baskický terorismus je rozhodně mnohem složitější věc, než diktatura. Ačkoliv vyčítat Realu diktaturu je dneska idiocie a vím o tom, že Realu fandí a ceou dobu fandili i bývalíi republikáni, kteří mu fandli už před válkou a prostě si ho nechtěli s frankismem spojovat.

Každopádně se ale Real dá s diktaturou spojit mnohem spíš, než Athletic s askatasunou, tam žádná vazba neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Pockej, ja jsem se nechtel poustet do seriozni debaty ohledne puvodu a povaze baskickeho terorismu. Z toho me nemuzes obvinovat, kdyz jsem jako argument uvedl slozeni soupisky Realu.

Problematika appeasementu je take mnohem slozitejsi nez aby se dala shrnout vyrokem, ze je to chyba VB a FRJ, ktere nechali udelat ze Spanelska mlynek na maso. Appeasement vyrustal z preprecedentni zkusenosti prvni svetove valky, z obrovskych sturkturalnich problemu VB a FRJ, z obav zatazeni konfliktu do FRJ a mnoha dalsich.

Sve prispevky jsem daval do tak absurdnich souvislosti, aby z nich jasne vyplynulo, ze se delam srandu z toho generalizací, ktere tvrdi: Baskicko = terorismus. Real = Franco a fasismus. Ja vim, zes to taky myslel v teto rovine, ale pak jsi zacal rozvijet i dalsi seriozni myslenky.

Treba i tu o budoucnosti EU. Myslim si, ze to neni otazka ohledne budoucnosti EU, ale otazka ohledne budoucnosti statu, tak jak ho zname z 19. stoleti az dodnes. Svet se spojuje a zmenusuje, i kdyz geograficke vzdalosti jsou zachovany. Je jasne, ze nektere otazky nemohou byt reseny efektivne z centra, ktere lezi 5 000km daleko (viz ty oblasti, ktere jsi uvedl ty), ale zase existuji oblasti ktere neni mozne vyresit v malych kulturne pospolitych regionech. Mam za to, ze si toho je vedoma i EU. Prezentuje to svym heslem "Jednota v rozmanitosti".

Jedna se vsak o temata nesouvisejici tak uzce s fotbalem. V necem bych souhlasil, v jinem bych ti oponoval, ale nechtel bych tim obtezovat ostatni. O techle tematech mi ale nevadi se bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robbie

škoda hrál hezký fotbal až na ty výsledky moc kvalitní hráče ale nezískali

Reagovat
smazaný uživatel

Například od Eliseua se asi dalo čekat víc, nedávno Málagu táhnul, je v nejepších letech.

Reagovat
FC Porto FC

Toho trenera jsem nikdy neměl moc rád .André Villas Boas je nový Mourinho

Reagovat
cristiano.K.

Ferreira je dobrý trenér

Reagovat
smazaný uživatel

No, popravde tve prni radky, kde jsi se mi pojal vysvetlovat rozdil mezi zkratkou a tak mi jako nadsazka neprislo

Nicmene, Franco vesele hnije, zatimco terorismus ETA žije.....Ale kdyz se podivas na slozeni Realu, tak vidis, ze se doba zmenila:

Casillas: Kastilie (tady bych to bral)

Adan: Kastilie (tady bych to bral)

Pepe: Brazilec (tedy z kolonie)

Ramos: Sevilla (periferie z Vandalska)

Albiol: Valencie (periferie)

Arbeola: Dejme tome, ze Kastilie

Marcelo: z kolonie (Rio de Janeiro)

Mateos: Kastilie

Garay: Kolonie

Carvalho: z okresu Spanelska na vychode

Diarra: kolonie

Gago: kolonie

Lass: z Francie

Xabi: bask

Khedira: tezko urcit

Kaka: kolonie

Granero: Kastilie

Leon: z periferie

Canales: z Cantabrie (periferie)

Ozil: tezko urcit

Di Maria: kolonie

Ronaldo: vychodni okres Spanelska

Benzema: z zabiho kralostvi

Higuain: kolonie

Real ukazuje, jak jsou pro nej vsechny ostatni regiony vyznamne, ze jim dava dulezity prostor na hristi. Je jasne, ze zadnemu nadrazenemu chovani z centra nedochazi, protoze periferni regiony a byvale kolonie jsou positivne diskriminovany na ukor kastilskeho vykvetu.

Fasismus je mrtev, at zije terorismus. Proc ale bojuji proti positivni diskriminaci perifernich regionu?

Reagovat
smazaný uživatel

Omyl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele