V lednu se budu muset nějak rozhodnout, uvědomuje si Giroud

23.11.2020, 20:59
Aktuality
Rychlým kvapem se blíží další přestupní termín a starou známou písničku začínají představovat spekulace ohledně odchodu Oliviera Girouda z Chelsea. Francouzský útočník opětovně tráví většinu času na lavičce náhradníků, což představuje nepříjemnost vzhledem k jeho místu v národním týmu, změnu dresu nevylučuje ani sám fotbalista...

34letý Giroud je terčem spekulací řadu měsíců a londýnskému klubu nakonec zůstal věrný loni, přestože neměl místo v základní sestavě a zájem o něho byl především v Itálii. Na jaře se následně vše otočilo, po koronavirové pauze začal Giroud nastupovat pravidelně, dával branky a obě strany ke spokojenosti všech prodloužily smlouvu o další sezonu.

Probíhající ligový ročník pro mistra světa už tak povedený není, zatím naskočil jenom do sedmi soutěžních duelů, odehrál 162 minut a dal jednu branku.

"Znepokojuje mě to. Myslel jsem si, že v Chelsea budu mít svoje místo, místo toho se ale můj čas strávený na hřišti hodně snížil. To se bude muset změnit, jinak je třeba se nějak rozhodnout," přiživil Giroud přestupové spekulace.

"Je třeba jednat uvážlivě, v lednu se budu muset nějak rozhodnout. Snad se rozhodnu správně, jednou se mi to už podařilo. Někteří neustále připomínají můj věk, ovšem já se po fyzické stránce stále cítím velmi dobře. Mám obrovskou chuť hrát a jsem čerstvý, stejně tak funguje dobře i moje hlava," nechal se dále slyšet někdejší hráč Arsenalu.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (79)

Přidat komentář
LH171186

Čekám brzo Tweet od Tvrdíka.....

Reagovat
Irek

Tak jako nevadil by mi v SKS :) pro ligu by to byla bomba, ale ruku na srdce, musel by ku*va hodně slevit ze svých fin.pozadavku

Reagovat
PP

Vyměníme za Luize s Willianem!

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, kolik k nim ?

Reagovat
icemike

To už se stalo

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by nahradit toho dřeváka Messiho

Reagovat
Spalovač šancí

V MC

Reagovat
smazaný uživatel

Za to ze ti nevyrost Leo nemuze;)

Reagovat
Neutron

Veru Leo nevyrost.

Reagovat
Counter

Zpátky k nám

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Je fajn, oblíbil jsem si ho. Ale Chelsea je momentálně zbytečný

Reagovat
Spalovač šancí

Čím méně hraje za Arsenal, tím více si váže repre a hraje v ní líp.

Reagovat
smazaný uživatel

máš recht

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
Seydou Doumbia

Montpellier

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Fairplay

Bude ho škoda, po všech těch náhradnících z řad Batshuayiuchů apod je Giroud prostě záruka. Nikdy nezklamal, naopak vždycky do toho dal všechno, hru oživil, hodně jsem si ho oblíbil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
kaapaa

Reagovat
icka

Reagovat
kvasha16

ako lavickovy hrac je fasa

Reagovat
Talker

Girouda bych v lednu nepouštěl. Nedává mi to prostě smysl.

Hrajeme Tammyho s Wernerem najednou, vypadá to, že se ustálila tahle sestava, kdy není Timo klasickým hrotem. Takže pouštět jedinou náhradu za Tammyho by byla strašná blbost a musela by přijít náhrada. Přičemž z Girouda dostaneme možná nějaké drobné.

Pokud chtěl odejít, měl to říct v létě - věděl, že konkurence narostla, věděl, že Tammy hrál minulou sezonu v základu první polovinu sezony. Teď není žádný benefit v tom ho pustit pryč. Naopak pouze negativa - jedno zranění, dlouhodobější výpadek formy Tammyho a najednou musíme lepit sestavu záložníky, Wernerem na hrotu nebo hrát bez útočníka?

Reagovat
Seydou Doumbia

Má Abraham na to dělat u vás útočníka číslo jedna dlouhodobě?

Reagovat
spider_8

Podle mě určitě.

Reagovat
Talker

Ono bude záležet na stabilitě výkonů a jestli dokáže to, co hraje teď, předvádět celou sezonu. Loni měl taky super start, ale v zimě mu došel dech.

Podle mého na to má, on nejen dává goly, ale i vytváří šance a celkově má pozitivní vliv na hru.

Reagovat
Fairplay

Vzhledem k jeho labilitě a relativně velké šanci, že v rámci systému na to doplatí minutami na lavičce bych nejradši využil nějakého blázna, co za něj dá 80 - 90 mega a pustil ho s nálepkou "supertalenta". Podle mého osobního názoru je to neskutečný risk to na něm stavět. Třeba Barca co je už dva roky nalomená k Lautarovi za 120, třeba by jim přišel vhod jako levnější alternativa.

Reagovat
Talker

Tak pokud nebude hrát, tak nám těžko někdo nabídne 80mega. To by bylo spíš třeba 40-50. Tuhle částku bys za něj dostal ve chvíli, kdy by byl základním stavebním kamenem, který má neotřesitelný základ a dá 25 golů za sezonu. Což se klidně může stát letos.

Ale v tu chvíli nastane otázka - má cenu prodávat hráče ze základu?

Reagovat
Fairplay

Narážel jsem na to tak nějak v narazce na loňskou sezónu, kdy snad v lednu měl cenu ještě vyšší tudíž jakmile alespoň trochu něco takového předvede, zabalit i s mašličkou a díky

Reagovat
spider_8

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on chce na EURO. U vas nehraje.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Měl to říct driv

Reagovat
Talker

Já mu přeju EURO, ale reálně si to měl rozmyslet v létě. Loni nám hodně pomohl na jaře, letos to může být potřeba taky.

Přišel Werner, je tu Tammy, věděl, že konkurence bude větší. Pokud chtěl mít větší prostor na hřišti, tak měl v létě říct, že chce odejít a našlo by se řešení. Smlouvu má do konce sezony a pokud si to vyloženě nevytrucuje, tak bych ho nepouštěl.

Reagovat
ajouki

Ono se asi blbě rozhoduje o odchodu z klubu, když ještě 1. 8. začínáš v základní sestavě finále prestižní klubové soutěže. V ten moment tě asi úplně nenapadne, že se za dalších 16 zápasů objevíš v základní sestavě jednou.

Reagovat
Talker

Já nevím, mně to přijde celkem logické.

Bylo jasné, že Tammy svoje šance dostane a velká posila jako Werner bude hrát taky. Navíc se týmu daří, dává goly a reálně není třeba to točit v tuhle chvíli - tým funguje výborně, vypracovává si šance, oba útočníci dávají goly.

Tipl bych, že 90% předpovědí expertů i fanoušků počítalo s Giroudem mimo základní sestavu - minimálně co já jsem viděl, tak to bylo většinou buď s Wernerem na hrotu nebo Tammym. Girouda jsem zahlédl jen párkrát zmíněného jako alternativu zkušenějšího hráče do ofenzivy.

Takže z mého pohledu bylo velmi naivní čekat, že bude na začátku sezony hrát pravidelně. Přijdou výpadky formy, zranění, karty - svoje šance dostane, ale bude jich méně, protože konkurence je letos větší.

Reagovat
ajouki

Existují i jiné varianty než hrát pravidelně a nehrát vůbec. Třeba hrát nepravidelně.

Reagovat
Talker

A kdo rotuje sestavou v době, kdy se týmu daří?Ze začátku se to točilo, zahrálo si v základu X hráčů, než se našla ideální sestava. Zahrávaly se posily. Zahráli si v základu všichni golmani, obránci, záložníci a kromě Girouda i křídla i útočníci.

Momentálně ta sestava šlape, vyhrává zápas za zápasem a všechno funguje. Útok střílí goly, máme jich nejvíce v lize.

A jak jsem říkal, tak Giroud šel do sezony s tím, že je trojkou. Bohužel pro něj, druhá volba (Tammy) chytil šanci a hraje skvěle. Kdyby hrál špatně a nedával goly, tak by Giroud šanci dostal. Bohužel pro něj jsme vypadli z LC a nemáme kde rotovat, protože zbytek jsou důležité soutěže.

To se může v průběhu sezony změnit, stejně jako loni. Stačí zranění, výpadek formy, špatné výsledky a dostane šanci. Ale v tuhle chvíli je nesmysl řešit, že nehraje.

Reagovat
ajouki

Co píšeš, tak je lépe uplatnitelné na úplně odepsané hráče jako je Emerson. U Girouda píšeš, že na něj Lampard možná bude muset v budoucnu spoléhat. Pak bych myslel, že mu najde nějaké minuty do rotace. Tak jako Jorginho nebo Azpilicueta.

Reagovat
Talker

Což třeba dnes dostal. Reálně nějaké minuty dostane, ale v současnosti to není prioritou, prioritou je vytvořit funčkní sestavu, která bude sbírat body.

Reagovat
salami

Tak se na to podivej z pohledu Girouda, nakonci minuly sezony byl jednicka a mel dobrou formu, docela Lampardovi zachranoval prdel. Ted prijde nova, prisel Werner, bylo jasny, ze to Girouda bude stat minuty, ale propadnul se az na trojku. Pak ale svitla nadeje, protoze Werner hraje zkraje a Giroud je teda dvojkou na hrot a stejne tam nejde ani na 20 minut, to je ten problem. Jemu podle me i vyhovuje, ze si nezahraje kazdej zapas, ale ze pri dvouzapasovym rytmu nedostane nic, to uz problem je.

Reagovat
Talker

Já chápu, že pro něj to je problém a že chce hrát na EURO. Ale pro nás by byl zas problém ho pustit v zimě. V létě vešla v platnost klauzule o prodloužení smlouvy. Měl si to rozmyslet v létě a vyřešilo by se to nějak ke spokojenosti obou stran.

Bohužel pro něj je ta soupiska široká a tudíž nemůžou všichni dostávat herní prostor ve všech zápasech - když se koukneme na sestavu, kdy byli (téměř všichni) zdraví, tak k dispozici jsou Giroud, CHO, Puli v ofenzivě, Jorginho, Kova, brzy Gilmour v záloze, Azpi+stopeři v obraně. Tj 10 hráčů na 3 pozice náhradníků.

Stejně tak i rotace do základu je problém, protože většinou rotuješ kolik? 2-3 hráče v zápasech, kde o něco jde? V tu chvíli tam jsou jiné priority - Azpi, stoper, Kovačič, Pulisic. Pak je teprve na řadě Giroud s ostatními.

Momentálně nepatří mezi těch 15 hráčů, kteří se dostanou do zápasu téměř každý zápas. Což neznamená, že se situace nemůže během pár dní změnit - stačí jedno zranění nebo výpadek formy a najednou bojuje o roli jedničky na hrot. Ve chvíli, kdy vypadne více hráčů (klidně v obraně či záloze), tak najednou dostane větší prostor i Giroud, protože nebude možnost hrát je.

Reagovat
icka

Reagovat
spider_8

Bylo by dobré, kdyby ještě do konce sezony zůstal. Takhle je to ideálka mít Tammyho na hrotu, Wernera vlevo a Girouda na lavičce. Kdyby v zimě bez náhrady odešel, tak by buď Tammy musel hrát zase všechny zápasy a nebo se na hrotu střídat s Wernerem. A ten se mi tam moc nelíbil. Takže by bylo ideální Girouda zase trochu zapojovat, klidně bych ho dal do základu už zítra proti Rennes.

Btw moc nechápu, proč by měl chtít odejít zrovna do Interu nebo Lazia. Oba mají jasnou jedničku v útoku a třeba v Interu bude těžko nastupovat v základu s Lukakem.

Reagovat
Talker

Tak ona je i otázka, co bude Lampard dělat, až bude mít k dispozici kompletní ofenzivu. Zatím mu tam vždycky někdo chyběl - nejdřív Ziyech, teď Havertz a Pulišič. Ono to vypadá, že z Pulišiče roste nový Robben. Neustále mimo.

Já doufám, že na hrota hrát budeme, protože bez Tammyho to vypadalo tak nějak všelijak, ale je možné, že se to zas změní, protože z té čtveřice Ziyech-Tammy-Werner-Pulisic někdo sedět na té lavičce asi musí. A pokud náhodou ne, tak tam bude muset sedět někdo z dvojice Mount/Havertz. A pokud ani ti ne, tak budou na lavičce všichni ostatní záložníci.

Reagovat
patas92

Vyměníme za Coutinha

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by si nezahral !!!! Jina volba?

Reagovat
icka

Jedine Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Arsenal nebo zpět do Francie

Reagovat
smazaný uživatel

za B asi bude spravne .....Marseille?

Reagovat
Nikikrew

Vrat sa kludne ku nam, po zime obnovime deadly kombinaciu Ozil + Giroud, horsie uz to predsa byt nemoze

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to uz je v Arsenalu velka krize

Ale fakt,ze uz horsi byt nemuze

Reagovat
Nikikrew

Njn ale Giroud je prave hrac, na ktorom Mesut nazbieral najviac assistencii a povedzme si, ze ta kombinacia bola docela uspesna a zaroven aj uzasna.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si pamatuju tak Ozil je v nemilosti ne?

Navic neverim,ze Frank pusti Girouda v zime a ani se mi nechce verit,ze byste jej chteli zpatky.

A i verim,ze se zvednete. Na LM to sice nebude,ale EL byste mohli uhrat.

Reagovat
Kluivert9

Máš úžasnou paměť.

Reagovat
Nikikrew

Verim, ze tam najdes mensi trolling z mojej strany

Reagovat
smazaný uživatel

Aha.... ja uz se ve vas nevyznam.

Reagovat
PH8

Jdi zpět do Montpellieru, tam ještě uděláš parádu a tamní fanoušci ti to nezapomenou.

Reagovat
John Obi Mikel

V zimě odejde do Itálie, bude chtít být rozehraný na Euro. Frank vůbec nerotuje a Werner+Abraham(+Havertz) mu budou na hrot stačit. Když tak se vrátí Batman z Palace.

Reagovat
Walter_Sobchak

Konečne hráme futbal na urovni tak sa ani nedivim že Frank chce hrat s touto 11-tkou zatial čo najviac. Ale dneska v LM by mohli minimalne Giroud a Odoi nastupit v zaklade.

Reagovat
Heisenberg

Pojď zpět, koupíme k tobě ještě 8 ofenzivních záložníků (půlce z nich prostřelíme nohu) a oslík bude moci zas spalovat šance.

Reagovat
AngryPrd

Pod do AC! Ako backup pre Ibru budes paradny.

Reagovat
Csaplárova past

V Chelsea prostě momentálně nemá šanci ani jako žolík a nevypadá to, že by snad byl potřeba ...

Reagovat
jk

A nakonec byl potřeba už večer

Reagovat
Csaplárova past

Famózní střídání

Reagovat
Svatej

A Hojbjerg má teda moc pěkný čísla.

Reagovat
Hokaido

On byl už v Sotonu asi nejlepší „tackler“ na světě. Problém u něj je/byl, že po zisku míče ho musí okamžitě odevzdat nejbližšímu spoluhráči, nebo to zajebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost.

Reagovat
icka

To uplne neni pravda.

Reagovat
FUnk

nejlepsi nakup posledni doby....

Reagovat
kakinho

Zajímavý čísla. Škoda že tam není Souček, docela by mě zajímalo tohle statistické porovnání s ostatníma, přece jen je to podle mnohých, zde diskutujících, nejlepší DM na světě.

Reagovat
kvasha16

pekne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele