V italské nominaci je poprvé Berardi

04.10.2015, 11:00
Aktuality
Nominace Itálie na kvalifikační zápasy o postup na ME 2016 proti Ázerbájdžánu a Norsku:

Brankáři: Buffon (Juventus), Padelli (Turín), Sirigu (PSG).
Obránci: Astori (Fiorentina), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Darmian (Manchester United), De Sciglio (AC Milán), Florenzi (AS Řím), Ranocchia (Inter), Santon (Inter).
Záložníci: Bertolacci (AC Milán), Montolivo (AC Milán), Parolo (Lazio), Pirlo (New York City FC), Soriano (Sampdoria), Verratti (PSG).
Útočníci: Berardi (Sassuolo), Candreva (Lazio), Eder (Sampdoria), El Shaarawy (Monaco), Giovinco (Toronto FC), Insigne (Neapol), Pellè (Southampton), Quagliarella (Turín), Zaza (Juventus).

Autor: Tomáš Pavlík / italianfootballdaily.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co tam dělá Insgine opravdu nevím. Navíc není Gabbiadini. A Santon? Že by to byl v současnosti hráč hodný nominace, to se opravdu říct nedá. O permanentním lavičkáři Ranocchiovi, který za 6 ligových kole odehrál 71 minut, ani nemluvě.

Aspoň že Conte povolal Quagliarellu. To je jediné plus na celé nominaci. Jinak bída.

Reagovat
Deki

Nevím, proč by tam Santon být neměl. Stabilně podává dobré výkony. Ranocchia je teď ještě větší výsměch, než když u nás hrával v základu. To souhlas, ale stejně hrát nebude. Že ti ale není divný Sirigu jako dvojka. Kolik že toho letos odchytal?

Reagovat
smazaný uživatel

Santon je stabilně průměrný. A když už se oháníš tím, že Ranocchia stejně hrát nebude, pak nevím, proč řešíš Sirigua. Intersti v současné době nemají v reprezentaci absolutně co dělat. Santon měl být v reprezentaci, když hrál ještě za Newcastle a ne teď.

Reagovat
Deki

Tak řešíš Rana, že tam nemá co dělat, protože nehraje a já jen namítnul, že je to stejný případ jako Sirigu, jehož nominace ti už asi přijde ok. Větou, že Interisti nemají v reprezentaci co dělat, jsi to zabil úplně. Jak jsi vloni na ty tři zápasy rozdýchával třeba Osvalda?

Reagovat
smazaný uživatel

Sirigu sedí, ale pořád je to brankářská špička. Ranocchia sedí a pořád je to průměrný lofas, na kterého takřka celé zdejší osazenstvo Interu nadává. Cítím tu pokrytectví. Ty si asi sedíš na vedení, chlapče. Napíšu ti to capslockem, třeba to zvládneš tentokrát přečíst správně. INTERISTI V SOUČASNÉ DOBĚ NEMAJÍ V REPREZENTACI ABSOLUTNĚ CO DĚLAT.

Reagovat
smazaný uživatel

Pri sucasnej forme juve by tam nemala byt ani polovicka juve hracov, ale to asi tiez nevidis. Capslockom ti nebudem nic pisat, snad si to pochopil. A Santon v momentalnom vybere talianska je pravom.

Reagovat
smazaný uživatel

Při současné formě Juve? Předpokládám, že své rádoby chytré tvrzení stavíš na výsledcích. Uniká ti ale skutečnost, že Buffon je světovou špičkou, což dokazuje zápas co zápas. Barzagli je ve skvělé formě. Bonucci s Chiellini, byť nejsou ve své nejlepší formě, stále jsou s ohledem na výkony nejlepšími italskými obránci a strčí zbytek obrany do kapsy. Problém Juventusu není obrana, ale záloha s útokem. Zaza? Určitě bych ho nepovolával, ale nemáš de facto žádnou jinou alternativu za Pellého, který je v Conteho hře s jedním hrotem, který sklepává míč pro hráče z druhé vlny. A vzhledem k tomu, že pro Conteho je nyní 433/4321 rozhodující, tak to někým musel za Pellého pojistit. Pakliže je podle tebe Santon v nominaci právem, pak ta nominace stojí za jednou velkou vyliž kapsu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na Buffona som ani zdaleka nenarazal. Pravidelne tu v poslednom case vypisujete ako je mimo Chiellini a Zaza odohra par zapasov a tiez komentare tipu "naco prisiel ... " a zrazu pride repre zraz a buchate sa do prs aki su to super hraci. Najprv s porozumenim precitaj co som napisal a potom pis kto chytre nieco tvrdi. Polovicka juve hracov z 5 je 2 az 3 nemusel si vypisovat vsetkych. Plus svoje chytre tvrdenia mam hlavne z tvojich resp. vasich komnetarov z nevyhratych zapasov ... a nieco som aj videl samozrejme. Santon je kvalitny bek, nemyslim si ze conte ma na vyber moc kvalitnejsich bekov ako je santon.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo se bouchá do prsou? To mi laskavě řekni. Nikde nevidím, že bych se tu já bouchal do prsou za Chielliniho se Zazou.

Chiellini? I když jeho rozehrávky často vedou k chybám, pořád je to jeden z nejlepších obránců v lize. A to, že na něho nadáváme, na tom nic nemění. Pořád je to po Barzagli druhým nejkvalitnější italský obránce v Serii A, který hraje. Jsem jeden z jeho největší kritiků. Přesto mi ukaž na italského stopera, který je mimo Barzagliho a Bonucciho v lize lepší než on. I tak říkám, že hraje daleko pod své možnosti a kritiku si zaslouží.

A Zaza? Sám jsem ti napsal, že bych ho nepovolával. Ale napsal jsem ti důvod, proč je v nominaci. A já tu hovořím sám za sebe, ne za Juventiny. Zazův příchod jsem nikdy nekritizoval, to si klidně projdi všechny moje komentáře, máš-li chuť si to jakkoliv ověřovat. Od začátku mu držím palce a jak vidno, tak i právem. Sice sedí, ale za těch pár minut, co zatím odehrál, předvedl o level vyšší výkony než celý slavný Mandužkić. I tak bych Zazu nepovolával, ne teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu nejde o to ze ci je Chiellini jeden z najlepsich ita stoperov, aj ked je sice momontalne mimo a ani ako sa dari Zazovi. Ale ide tu o to ako dehonestujes hracov ineho timu, len preto ze su z interu a reagujes na ostatnych ako keby si ty trenoval a denno denne videl tych hracov hrat. Mimochodom ak je Zaza v nominacii tak, take iste pravo byt tam ma aj Santon. To ze je tam Rano je fail, ale tak co uz furt ho tam conte vola to je jeho problem, ale zhadzovat popri nom aj Santona je trosku odveci. Sám vies ze momentalne je madzukic totalne mimo az na par zableskov, takze neviem ci je to vhodny porovnavaci bod. A Zazu by si ani nespomenul az dokym som nereagoval ze tam neba byt polka juve, takze tak. A prave ked je pre conteho rozhodujuce 433 tak Santon tam ma co robit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedehonestuju hráče jiného týmu. Ty máš jenom problém, že se opírám do hráčů Interu, kteří nemají v reprezentaci co dělat. Kdyby byli z Říma, tak neřekneš ani popel a nereaguješ.

"len preto ze su z interu " - jestli si myslíš, že mám nějakou zášť vůči Interu, a proto si tu otevírám ústa na hráče z Interu, tak jsi dost prostoduchý... v reprezentaci nedělám rozdíly, je mi jedno, odkud hráč je, proto jsem měl rád i Materazziho, kupříkladu... ale pokud chceš být paranoidní, a vidět za kritikou hráče Interu od Juventina něco osobní, pak prosím, to je tvoje zaslepenost

Proč bych měl Zazu vzpomínat? Neměl jsem důvod Zazu zmiňovat. Proč? Protože tam je z nějakého herního a taktického důvodu. Řekni mi tu alternativu, která tam má být místo Zazy Santon se tam objevil jen tak, z ničeho nic, přičemž výkony na to v současnosti nemá. Já tu alternativu místo Santona hodím. Kde je Criscito? Ptám se já. Ten tam má být, ne Santon. Chápu, že Antonelli měl zdravotní problémy a zase se vrací do hry, jinak by tam jistě byl daleko spíš než Santon. Nemluvě o další x hráčích, kteří nebýt zraněních, jsou tam daleko spíš než Santon. Ale držme se současnosti. Upřímně, Santon tam teď je jen do počtu, stejně jako Ranocchia. Budu se opakovat, ale když byl v Newcastlu, podával slušné výkony, za které měl být nominován.

"reagujes na ostatnych ako keby si ty trenoval a denno denne videl tych hracov hrat" - to nemůžu mít svůj vlastní názor? Musím být jako ovce a zastávat se nějakých oblíbenců? Říkat, ten trenér to ale hezky postavil, snad vyhrají? To sem pak nemusíme chodit diskutovat. Jestli máš problém, jak na tebe reaguju, tak se mnou nediskutuj. Já tě do toho nenutím.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem či si to spravne pochopil, pises furt keby, keby, keby. Bavime sa o momentalnom stave ita repre. V ktorom je Santon pravom takym istym ako aj Zaza. A ohanat sa Criscitom ktory memntalne nehrava je na uvazenie to uz aj ten Rano je v pohode. Neviem preco furt posudzujes formu hracu snad z minulej sezony, alebo z poslednych par rokov, ked sa bavime o sucasnom stave. Neviem ci je to v mode vypisovat nebyt ovcou, pritom tymi ovcami su tí ktori to sami vypisuju. Tvoj nazor ti nikto neberie, ale ti neakceptujes nazor inych, hladas len chybu, alebo nieco sporne co by si mohol vyvratit v nazore druhych. Tak ako mas ty svoj nazor na vec tak ma aj niekto iny, bez ohladu na to kto je aky odbornik, lebo nemas ani len šajnu kto sa ako do coho vyzna. A mimochodom je dost diskutabilne co znamena "vyznat sa "

Inac moj oblubenec je Rano, ale ako som uz napisal nema tam co robit a ma hodne daleko aj od zakladu v interi. Tu alternativu ti napisem v tvojom zmysle ak ches, takze balo by tam mohol byt rossi keby nebol zraneny, Toni mal skvelu sezonu furt ma co ponuknut.

Nema cenu sa bavit v podstate o nicom. Kazdopadne Conteho vybery su dost diskutabilne. Ale este som nevidel idealny vyber, kazdy ma svoje kone. Nevidim na tom nic zle ak by nahodou skusil dat zahrat na azerbajdzan santona.

Reagovat
smazaný uživatel

*ty

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, bavíme se o momentálním stavu reprezentace. Proto ti říkám, že Santon tam je úplně stejně do počtu jako Ranocchia. To je fakt, s kterým se musíš smířit. A neposuzuju formu hráčů z minulé sezóny. Bavím se o současnosti. O minulé sezóně řeč nebyla. Akorát jsem zmínil Santonovu formu z minulosti, protože tehdy měl na to být v reprezentaci díky výkonnosti, zatímco teď tam je do počtu.

Názory druhých akceptuji, ale nesouhlasím s nimi. To jsou dvě naprosto odlišné věci. Pokud je nechápeš, pak nevím, proč spolu vůbec diskutujeme.

Mluvil jsem o alternativě k Zazovi, tedy k Pellému, respektive Quagliarellovi. Tím má být Rossi? Aha. To je jako říct, že alternativou k Pirlovi je Sturaro. Balotelli není v reprezentaci z důvodu svého chování. Toni tam není kvůli věku.

Já nevidím důvod Santona vůbec stavět, pokud se někdo nezraní. De Sciglio s Darmianem zahrají na obou krajích a Florenzi je ve skvělé formě. Nechat hrát Santona "jen aby si zahrál" je bezpředmětné a nedůležité. Ale aspoň si zápis o nominaci, když už nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako si zahral minule de silvestri tak si moze zahrat aj Santon, proti AZE. Je jasne ze na zaklad tam ma niekoho ineho proti Norsku. A sam si si odpovedal preco je nominovany. Kedze uz dlhsie podava stabilne vykony a ostatni su bud zraneni alebo mimo formy. Zopakujem ti este raz Santon nehra nejak exelente ani to nieje novy Maldini to dobre vies, ale v sucasnej situacii je tam pravom aj ked bude s najvacsou pravdepodobnostou ako nahradnik.

Nikto ti neberie aby si vsetko prikyvoval. Vyjadrit svoj nazor je samozrjmost, ale to akym sposobom to podas uz je dost rozdielne ..., zjavne to neches pochopit.

K tomu Zazovi, keby boli zdraví ostatní vedeli sa spravat a boli vo forme tak tam niez nie je. Samozrejme teraz tam je pravom.

Myslim si ze Santom bude v buducnosti dost dolezitym clenom repre, ak pojde spravnym smerom a budu ho obchadzat zranenia. Casy ked za repre hravali pipo, vieri, del piero, totti, maldini, nesta a spol su prec, treba si zvyknut trosku na iny standard dufam ze iba docasne. A tak isto treba brat ohlad na to ze hrat za klub a za repre su dost odlisne situacie. Je dost hracov ktori za klub hraju lepsie ako za repre, alebo opacne.

Reagovat
smazaný uživatel

De Silvestri je hlavně hráč, který by tam měl hrát stabilně. To je první volba, když jsou všichni zdraví. Z levých obránců je nejlepší, když nepočítám univerzálnost Darmiana, který zahraje na obou stranách. A Santon sice může zahrát na obou stranách, ale pochybuju, že kdy vůbec dostane na Darmianův level. Tomu zatím všichni koukají na záda s pořádným odstupem.

To je jen o té interpretaci textu, což je individuální. A pokud se to někoho dotýká, pak je to jeho problém, protože ten dotyčný je tím, kdo si nějakým způsobem interpretuje. To je zkrátka potíž textů.

Santon může být v reprezentaci důležitým, pokud začne hrát jako v Anglii. Pak by to bylo super a mohl by konkurovat ostatním. Ale pokud zůstane současná situace delší dobu, pak zleva bude hrát Darmian a zprava Florenzi, protože v současnosti jsou nejlepšími krajními beky Itálie. Santon má velký potenciál, ale zatím ho nenaplňuje jak by mohl.

To se stane jednou za 20/30 let, kdy se sejde taková generace hráčů, které jsi vyjmenoval. Myslím, že toho se ještě dlouho nedožijeme, bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to skoda no, teraz sa tu kvazi hadame ci je lepsi Zaza, Pelle, Ballo ci nebodaj fakt uz dost stary Toni oproti tomu Vieri, Del piero ci pipo. A porovnavat ci v momentalnej sitouaci je o fuz lepsi Santon, Criscito ci de sciglio alebo de silvestri je dost smutne, ked si clovek pozrie supisku z pred 10-15 rokov.

V podstate su este mladi, ale to iste som si hovoril o Ranovi a Criscitovi, ten mal podla mna uricite naviac, ale cas pomaly leti a chlapi maju uz pred 30kou. Skoda ze pomerne vela ita talentov nenaplnilo svoj potencial z rozlicnych dovodov. Neostava nic ine uz len fandit aj keby tam hral neviem kto.

Reagovat
smazaný uživatel

Caps lockem ti nic psát nebudu, verim, ze umis cist i bez nej,ale pokrytectvi tu citim jedine od tebe. Myslim, ze ta nominace odpovida, Conte asi tomu fotbalu rozumi nastesti trosku vic nez ty

Reagovat
smazaný uživatel

Pokrytectví v jakém slova smyslu? To mi vysvětli, děkuju. Conte tomu rozumí, ale nikdo jiný se k tomu nemůže vyjádřit? Tohle je jeden z nejtupějších argumentů, jakým se člověk může ohánět. "Mlč, však on tomu rozumí lépe než ty." Opravdu argument hodný uznání. Ono vlastně nejde ani o argument jako zvolání do prázdna.

Reagovat
smazaný uživatel

No dneska se naplno ukázalo, jak tomu asi rozumis, kdyz tvuj zminovany Insigne, ktery tam nema co delat, dal dva fiky. Vyjadrit se muzes, ale jak vidis, trener kvalit jako Conte, bude mit asi lepsi usudek, jak sestavit tym nez my. Chapu, ze by jsi mu rad poradil, ale asi to zvladne i bez tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi ale nepochopil tu pointu, proč nechápu, že je v nominaci Insigne. Nikoliv kvůli výkonům, ale kvůli typologii. Insigne hraje pod útočníky, což v reprezentaci nemá šanci hrát, když Conte hraje buď 433 nebo 352. Insigne je v tomhle ohledu zabitý a jeho výkon půjde diametrálně dolů, oproti klubu. Když ho Conte zkoušel na křídle, tak hrál tragicky. Ono jenom koukat, jak dá dva góly a nedat si dohromady souvislosti je skutečně kumšt. Ale pokračuj. Víc slepců jako ty a bude tu opravdu fajn. Když Conte řekne, že nepotřebuje klasickou desítku a nehraje na ni, pak je Insigneho nominace, oné desítky, poměrně nepochopitelná. Insigne se do Conteho fotbalu nehodí, stejně jako se tam nehodí Giovinco. Oba podávají dobré výkony, ale na jiných pozicích. Já ve svých ohledech beru názory trenéra dost v potaz, vycházím z nich. Ale asi je mi prd platné sledovat každý reprezentační sraz, každou Conteho tiskovku a jeho názory, když pak přijde chytrolín jako ty a opravdu mi to natře

PS pro saskina: Teď je to z mé strany arogantní výsměch vůči panu Reedee a jeho názor skutečně neakceptuju. Jen aby byla jasná interpretace mého příspěvku.

Reagovat
smazaný uživatel

K Osvaldovi. V barvách Interu byl nominován dvakrát.

Na Norsko spolu s útočníky: Mattia Destro (AS Řím), Stephan El Shaarawy (AC Milán), Sebastian Giovinco (Juventus), Ciro Immobile (Borussia Dortmund), Pablo Osvaldo (Inter), Simone Zaza (Sassuolo).

Nutno dodat, že z toho výběr tam byl nejlepším útočníkem.

A pak ještě na Ázerbajdžán s Maltu s útočníky: Mattia Destro (AS Řím), Sebastian Giovinco (Juventus), Ciro Immobile (Dortmund), Pablo Osvaldo (Inter), Graziano Pellè (Southampton), Simone Zaza (Sassuolo).

Opět, nejlepším útočníkem výběru. Conte ho ovšem ani v jednom případě neposlal na hřiště.

U vás dal za za 12 ligových zápasů (571 minut, v přepočtu něco málo přes 6 zápasů čistého času), 5 gólů, a posbíral 3 asistence. Když byl na hřišti, patřil k nejlepším. Jednoznačně do reprezentace patřil. Nebylo jediného důvodu být proti jeho nominaci. Naopak měl daleko víc hrát v Interu.

Reagovat
Deki

jo, dobrý, tak aspoň tady se shodneme...

Reagovat
smazaný uživatel

A tobě by matka měla dát zákaz internetu!!!

Reagovat
mastakillah

Reagovat
olis

tak Insigne momentalne podava dobre vykony, Gabbiadiniho tiez nechapem

Reagovat
mastakillah

Nezlob se na mě, ale Insigne s momentální formou je tam zaslouženě. To stejné platí o absenci Gabiho. Bohužel moc nehrává, tak radeji dat šanci jinym.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlobím. Ale Insigne tam nemá co dělat. Conte nehraje na čistou desítku, sám říkal, že takového hráče nepotřebuje. A povolávat naráz Insgineho s Giovincem zkrátka a dobře nedává smysl. Gabbiadiniho absence, co nejkomplexnější italského útočníka současnosti, je vinou Sarriho, to je pravda.

Bude hrát s Pellém na hrotu a Berardim/El Shaarawym/Candrevou/Ederem na křídlech. Nominace Insigneho nedává z hlediska přínosu pro tým žádný smysl. Povolat kvůli třem povedeným zápasům pro mě není argumentem, pakliže je pro Conteho hru k ničemu. A Insigne z křídla je bída. Pokud by hrál pod dvěma útočníky, pak neřeknu ani popel. Ale takhle je tam na hovno. Stejně jako Giovinco. Jednou věcí je nominovat na základě výkonů, druhou věcí je mít pro ty hráče na hřišti prostor.

Reagovat
mastakillah

To není o povedených zápasech, ale o kvalitě hráče. Insigne tu kvalitu má, ikdyž jsem na něj mnohokrát sám nadával. Když přijde třeba na posledních 20 minut, tak to může být právě on, kdo udělá zlom v zápase. A takový hráči jsou v mužstvu potřeba. Toho Gabbiho je škoda, že tam není. Na druhou stanu se Contemu nedivím, chce tam hráče, kteří hrávají. On přijde vždycky až do rozběhnutého zápasu, kde to pak mnohdy z jeho strany není ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

Ranocchia odehrál 71 minut z 540 možných, je to podle tebe hráč, co by tam měl být? To měl tedy povolat i Gabbiadiniho. Sarri ho dusí, což absolutně nechápu. Kdekoliv by v základu od prvních minut byl za hvězdu. Insigne je dobrý, to nepopírám, ale odvolávám se na Conteho změnu taktiky. Insigne je rád na míči, což zkrátka není pro současnou hru reprezentace dobře, když máš ve středu hřiště Pirla s Verrattim a hraješ to po křídlech. Jak říkám, z toho důvodu nechápu ani Giovinca. A hlavně, Insigne nemá v reprezentaci oporu, jakou mu dává Higuaín. Ten Insignemu hodně pomohl a díky Pipitovi jeho výkon roste. Nevidím to z Conteho strany jako šťastný tah.

Reagovat
mastakillah

Ranocchia je tam dafakto do počtu. Conte ho má už vyzkoušeného to je snad jediná věc, jak si jeho povolání vysvětlit. S tím Gabbim je to složité. Bohužel ten náš útok bez něj momentálně funguje lépe, jak s ním. Však ano, nikde neříkám, že na Lorenzovi musí stát celá taktika repre. akorát když zápas nepůjde podle plánu, tak to může být ten zlomový hráč, který to otočí. V tom vidím velkou výhodu jeho povolání.

Reagovat
smazaný uživatel

To mohl vzít do počtu daleko spíš Morettiho nebo Tonelliho. Gabbi si odchodem do Neapole nijak nepomohl. Škoda, že ještě nevydržel v Sampdorii. Že nehraje je špatně, protože Itálie potřebuje hráče jako je on. Při pravidelném vytížení je schopný stát se útočníkem No. 1. To je ono, u Lorenza nevidím, že by se mohl stát zlomový hráčem. Něco jiného je mít k ruce Pipitu, a něco jiného Zazu nebo Pellého. Insigne pro mě není rozdílovým hráčem do reprezentace, co to v rozhodujícím momentě oživí, rozsekne, zásadním způsobem ovlivní. Stejně tak Giovinco.

Reagovat
Largo

Za těch pár zápasů, co jsem Insigneho viděl, je to naopak jeden z mála hráčů, co si nominaci zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen nevěřím, že ho Conte dokáže patřičně využít. U Insigneho opravdu neřeším výkonnost, ale jak zapadne do Conteho hry. Výkonnost můžeme řešit u zmíněných hráčů Interu. Včera Santon tragický a Ranocchia stále na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hele je kluky z USA...

Reagovat
smazaný uživatel

13:23 Berardi se zranil během rozcvičky

Domenico Berardi se dostal do italské reprezentace pro nadcházející kvalifikační zápasy o postup na ME 2016, na premiérový start v národním týmu si ovšem dost možná bude muset počkat. Útočník Sassuola si během rozcvičky před dnešním zápasem s Empoli přivodil svalové zranění a čeká ho podrobné vyšetření. (football-italia.net)

Očekávám dodatečnou nominaci Gabbiadiniho/Vazqueze.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele