V Itálii zrušili trest pro agenta hvězd Raiolu

14.06.2019, 22:11
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (62)

Přidat komentář
cr7sux

například Pogba, jehož prodeji se Manchester United údajně nebrání

Reagovat
Jandak

však nebrání.. jen at jde..

Reagovat
cr7sux

Brání

Reagovat
kilobyte

Nebrání, ale zlobí nám fax.

Reagovat
JuventusFC1897

Hyena nic viac

Reagovat
Jandak

no vyžraný je pěkně asi mu to nese..

Reagovat
dave30

Proč hyena? Protože dokáže zprostředkovat miliardové obchody a má za to provizi? Podotýkám oficiální provizi, kterou zdaní. Na rozdíl od jiných lobbistů(v různých odvětvích), kteří si nechají dobře zaplatit, někoho uplatí a zbytek stejně nepřiznají... Je to prostě špičkový manažer, který si svou práci nechá dobře zaplatit. Stejně jako špičkový advokát, nebo IT manažer. Pokud by ho hráči nechtěli, tak s ním nepodepisují smlouvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
BrainBlender

Jenže tenhle špičkový manažer se zajímá jen o ty provize s přestupu. Každá jeho ovečka je spojována s přestupy. Místo toho, aby řešil situaci Lukaka nebo Pogby, tak hledá kam by mohli odejít a aby to bylo za co nejvíc

Reagovat
dave30

Smlouva s hráčským agentem se podepisuje na maximálně 2 roky. Klidně ji hráč může podepsat jen na jeden přestupní termín. Záleží, o co tomu hráči jde. Jestli chce pouze přestoupit, nebo kompletní servis i mimo sportovní stránku. Pokud by to bylo jak píšeš, tak s ním již žádný hráč smlouvu nepodepíše, nebo neprodlouží. Proč tedy k němu chodí stále ti špičkoví hráči?

Reagovat
Svatej

Zas na druhou stranu je tu otázka, do jaký míry to dělá pro dobro svých klientů...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dave30

Jak píši výše. Kdyby byli hráči nespokojeni, tak s ním nepodepisují (neprodlužují)...

Reagovat
Svatej

Tam těch důvodů k podepsání může bejt přece spousta. Furt je to někdo, kdo ti dokáže raketově nastartovat kariéru a procpat tě i do klubů, na který třeba nemusíš mít a ještě za to dostaneš zaplaceno. Navíc si umím představit, že už jen z jeho jména se mladým klukům rozklepají kolena, protože vědí, že s ním vstupují mezi vyšší dívčí.

Ale může se taky stát, že už v nějakým top klubu spokojeně hraješ a agent jako on tě prostě dokope k přestupu někam, kde si můžeš v sportovním ohledu i pohoršit. Pro agenta je finačně výhodnější, aby hráč pendloval mezi kluby, než podepisoval prodloužení smlouvy.

Reagovat
DelPiero137

presne tak

Reagovat
Ranoth

ty pracujes pre dobro svojho sefa alebo nato aby si mal scoho zit ?

Reagovat
skteel

pro dobro šéfa

Reagovat
Svatej

Hloupá otázka. Ne každý zaměstnání existuje za účelem osobního zisku. Jeho práce by ve svý podstatě měla znamenat pomáhání jiným s orientací ve dospěláckým světě, nalezení správných kontaktů a zprostředkování veškerých papírování a jednání, ale pořád v co nejlepším zájmu klienta, ne sebe samotnýho. Nemá mproblém s tím, že si agenti našl izpůsob, jak z toho velkolepě rejžovat, ale furt se nemá přecházet ta hranice toho, že jde především o ty hráče.

Reagovat
Neutron

a to dobro znamena co? Ze dany hrac hra v time kde sa to paci fanusikom?

Reagovat
Svatej

Kde se to páčí především hráčovi, nezávisle na nátlaku právě takovýho agenta, kterej má na realizování přestupů přirozenej zájem.

Reagovat
Rudnevs

Se podívej v televizi, jaký jsou tam tlustý, a proč? Protože se maj!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to bude znamenat příchod De Ligta.

Reagovat
ED91

Do Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Do Live

Reagovat
cink

Inter 19/20 berte to s nadhledem

http://startingeleven.co.uk/user-formation/280192

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pistacik11

Nemal by céčko skôr Handa?

Reagovat
cink

Podle mě ho mít nebude, ale necháme se překvapit. Mohli by ho dát skriniarovi, i tyhle věci jsou faktorem k tomu, aby chtěl zůstat resp. se navýšila jeho cena při případném prodeji.

Reagovat
RadekVonCZE

Vypadá to skvěle! Ale místo Lazara asi Moses, jenže Lazaro je mladší. Akorát Politano by mi scházel.

Reagovat
cink

Politano určitě bude mít svou roli on může hrát z obou stran i v utoku.

Reagovat
cink

Hlavně pryč s brozovicem, i když on by jako zatazenejsi cdm mohl fungovat lépe než když je na něm tlak na rozdávání balónů. Já ho fakt nemám rád, ale to ani naingolana. Uvidíme jak to dopadne. Hlavní je že je liga mistrů. Snad dostaneme anglicky tým ať to mám blízko z Londýna.

Reagovat
Whitemedia

On Conte chtěl Brozovice do Chelsea, i když to teda nebyla jeho první volba, takže spíš očekávám, že si ho nechá

Reagovat
H.N.T.

Tady si furt vsichni mysli jak je spatny tak ti nejlepsi za nim asi jdou z nejakeho duvodu

Reagovat
dave30

Reagovat
CHONG

Určitě je to schopný agent a umí vyjednat pro své klienty výborné podmínky, akorát je to všechno jenom o finanční stránce, pro tu sportovní moc cit nemá, viz jestli de Ligt opravdu půjde do PSG na místo do Barcelony...

Reagovat
H.N.T.

Ale agent tu je pro financni a obchodni stranku. Hrac je tady na sport. A proc ma hrac agenta? Aby nemusel resit financni a obchodni stranku je to naprosto logické, ti chlapi chcou kopat do mice, a ne resit cifry smlouvy a spekulace. Dobry agent je ten, ktery za nej vse vyresi. Nekde nahore jsem cetl argument o nespokojenych hracich a prestupech na kterych “rýžuje”... ale tak hrac je nespokojeny, rekne to agentovi, a ten to zaridi. Tenhle chlap proste dela svou praci velice dobre, seznam jeho klientu mluvi za vse.

Reagovat
dave30

A ten de Ligt je nesvéprávný? Takže pokud bude chtít hromadu peněz, půjde do PSG. Pokud to má nastavené jinak, tak půjde jinam. Vždy na té smlouvě musí být podpis hráče...

Reagovat
Svatej

je mu 19, takže má už přirozeně morální status i zkušenosti Ghándího, takže neexistuje šance, že by bylo možný ho zlákat udělat rozhodnutí, kterýmu pořádně nerozumí a není v jeho nejlepším zájmu.

Reagovat
dave30

Jsi jeden z těch, kteří tady popisují sportovní agenty jako největší zlo ve sportu. Uvědomuješ si, že podpis hráčské smlouvy je úplně normální právní úkon (v jeho případě stamiliónový až miliardový) a hráči si agenty najímají proto, aby je při tomto úkonu zastupovali? Na druhé straně stolu sedí také právníci, kteří zastupují a hájí zájmy klubu. A pokud by ten hráčský agent myslel jen na své zájmy, tak dopadne jako podnikatel, který myslí pouze na svou kapsu a nemyslí na rozvoj své firmy. A to se nebavím o mimosportovních aktivitách, které tyto manažerské agentury zajišťují (většinou se jedná o menší či větší manažerskou firmu, není to o jednom agentovi). Někteří hráči si bez agentury ani nevytřou pr..l, zajišťují jim od bydlení, přes sponzory až po možnosti investovat. Kdyby dotyčný na toto všechno kašlal a myslel pouze na svůj zisk, tak nikdy nebude mít ve svém portfoliu takové hráče.

Reagovat
Svatej

?!?!

Počkej, jaký zlo fotbalu? Kde je popisuju jako největší zlo, nebo vlastně obecně jako zlo? Několikrát jsem v týhle diskuzi zdůraznil to, v čem jsou agenti potřební a žádný takovýhle hejty tu na ně nerozjíždim, tak si mě buď s někým pleteš, nebo nevím, z čeho jsi to vyčetl.

Reagovat
dave30

Už jenom to, co píšeš pod tímto článkem. V podstatě píšeš o tom, že agenti hledí pouze na své zájmy a tlačí hráče k přestupům (někdy nesmyslným). Neříkám, že se takový agent (agentura) nenajde, ale tací velice rychle skončí. Pokud někdo nepracuje v zájmu svého klienta, tak se to velice rychle rozkřikne a má smůlu. Můžeš udělat chybné rozhodnutí (samozřejmě neúmyslné), ale kdo těchto chyb dělá hodně, tak na tomto trhu nemá šanci. Takže chce to hledět na jejich práci jako na každé jiné podnikání s tím, že nikdo (téměř nikdo) nechce zmizet z tohoto lukrativního trhu dobrovolně tím, že bude preferovat pouze své zájmy.

Reagovat
Svatej

To tvoje ''v podstatě'' jsi zvolil teda dost přesně, protože něco takovýho by sis z mých příspěvků mohl domyslet jen s určiou dávkou fantazie.

- Příspěvek 9:46 čistě házím normální otázku do pléna bez nějakýho osočování agentů.

- Příspěvek 12:53 hypotetická teorie o tom, co se s agentem může stát ( a to ještě celou první polovinu příspěvku věnuju jejich přednostem )

- Příspěvek 13:09 neříkám nic o zlu agentů, ale přirozenej fakt vycházející z předchozího příspěvku. Agenti ze zřejmých důvodů mají zájem o přestupy, to snad nemusim ani vysvětlovat.

- Příspěvek 13:10 už byl čistě sarkatisckej a ani s fantazií nemohl být výhradně mířenej na agentský zlo, ale na problematiku toho, že je naprosto jednoduchý zamotat mladýmu klukovi hlavu. Spoléhat na to, že je někomu 18, tak je schopnej racionálně uvažovat u miliardových záležitostech ovlivňujících chod celý jeho kariéry a tím i potenciálně jeho života je dost naivní.

Takže ne, pokud tu není ještě nějakej jinej příspěvek, ze kterýho jsi to vyčetl, tak nevím, kde jsem mohl naznačovat, že agenti jsou zlo fotbalu a že v podstatě hledí na své zájmy. Píšu, že to tak dělat můžou a v tom je potenciální riziko pro jejich klienty.

Reagovat
Svatej

interpunkce i stavba vět mi tam dost lítá, píšu to v rychlosti

Reagovat
dave30

No a já ti jen popisuji, proč to tak dělat nemůžou. Protože by to byl jejich rychlý konec. Když někdo může dělat něco špatně tak to ještě neznamená, že to tak dělá. Připomíná mi to známé - "všeci kradnů".

Reagovat
Svatej

No a krom toho mi vkladas do úst jen tak mimochodem i něco, co jsem nenapsal, o to mi šlo ..

A jen proto, že jsi o takových případech osobně neslyšel, to neznamená, že se to neděje.

Reagovat
dave30

Ale vždyť i já píšu, že tací mohou být. Stejně jako v kterékoliv lidské činnosti i zde se najdou "černé ovce". ale to určitě nebude případ Raioly.

Reagovat
Svatej

No to je moc pěkný, ale pořád to nevysvetluje to, co jsi psal - že tu agenty považuju za zlo. Dokonce ani jmenovitě o Raiolovi jsem osobně nic takovyho nepsal..

Reagovat
dave30

12:53: Ale může se taky stát, že už v nějakým top klubu spokojeně hraješ a agent jako on tě prostě dokope k přestupu někam, kde si můžeš v sportovním ohledu i pohoršit. Pro agenta je finačně výhodnější, aby hráč pendloval mezi kluby, než podepisoval prodloužení smlouvy.

Takto prostě dobrý agent nemůže pracovat a Raiola je špičkový agent...

Pro agenta (agenturu) je mnohem výhodnější pobirat od spokojeneho hráče 10-15 let "servisní popatek" (+- 5% z platu) + zajímavá procenta z domluvených sponzorů (klidně 30%), než jednorázově vyinkasovat větší částku za přestup, který nevyjde a hráči to pokazí kariéru.

Reagovat
Svatej

Dostanem se nějak k tomu, kde jsem teda ty agenty popsal jako zlo, nebo to už uznáš?

No hele na týhle úvaze mi teda příjde uplně všechno špatně.Abych to teda dokázal, tak si projedem teoretickou úvahu přímo na Raiolovi. Doufám, že když se s tím tak budu srát, tak mi na to alespoň odpovíš.

Máš 21letýho Pogbu v Juventusu s novým kontraktem na 69 000 liber týdně. Teď dostaneš možnost hráče dokopat k přestupu, což rozdělí budoucnost do dvou možností.

1)

Pogba bude minimálně tři roky dostávat 69 000 týdně, než podepíše novou smlouvu. O tom, že dostane 280 000, jako má v United, si může vzhledem k jejich platový politice nechat zdát, ale ať nežeru, tak po prodloužení bude brát řekněme 200 000. Ty bude využívat další tři roky, po kterých dostane znovu prodloužení a vytáhne to i díky inflaci a poptávce potenciálních kupců třeba na 250 000 ( i tady už pochybuju, že by se do toho Juventus pouštěl vzhledem k jejich přístupu při bojování o setrvání hráče ).

Budu trochu línej a řeknu, že třeba ve 32 letech dostane 3letej kontrakt se snížením na 150 000.

Vezmeme opravdu jen plat bez nějakých reklam ( k tomu se ještě vrátím ) a máme pro Pogbu výdělek 120 819 000 Ł.

Z tý částky by teda Raiola měl 6 040 950 Ł

2)

Pogba ti odejde do United hned, dostane tam nástupní plat 280 000, kterej má tak nějak teď. jsem už línej dál počítat, tak dejem tomu, že dodrží 5 let, odejde do Realu nebo zůstane v United, kteří mu plat zvýší na 300 000. Tenhle plat si udrží do 32 let, kde dostane znovu 150 000.

Pogba si za tu dobu vydělá 186 150 000 Ł.

Raiola z tý částky bude mít 9 307 500 Ł. Tady ale číslo nekončí. K tomu si připočti přestupový bonus, který dostal od United a Juventusu.

Díky přestupu k United 44 307 500 Ł. ( Hypoteticky - po přestupu do Realu by si vydělal další podpisovou bombu a vytáhl to až na celkovou částku 80 mega, díky kterým jsme už na 13ti násobku (!) první varianty ). Čísla jsou vcelku jednoznačný.

A nakonec tu máme přirozeně reklamy. Pogbova marketingová cena se přestupem k United zvedla téměř o dvojnásobek a s dalším přestupem by se zvedla znovu. I když si vezmu zase tvoje číslo, tak 30% z dvojnásobku (trojnásobku po přestupu) původní hodnoty je zase víc, než kdyby zůstal. Podstatně víc.

Suma sumárum - Za žádných okolností by na tom Raiola nebyl líp, pokud by Pogba zůstal.

Reagovat
dave30

1. Omlouvám se ti - nikdy jsi neprohlásil, že agenti jsou nějaké zlo.

2. Vše ostatní co popisuješ je z mého pohledu na agenty úplně jinak, než z tvého. Pro mě je agent (agentura) službou pro hráče. Oni jsou tu pro dobro hráčů a ne obráceně. Ty to máš postavené trochu jinak. Proto se nikdy neshodneme.

3. Nedělejme ze sportovců nesvéprávné bytosti. Vím, že u hodně mladých to může být problém (tam musí zafungovat rodina), ale když se tady bavíš o 26letém Pogbovy, tak ten už by mohl sám vědět, co je pro jeho kariéru (možná peněženku - záleží, jak to má nastavené) lepší. A na smlouvě musí být vždy jeho podpis.

4. I když naše názory na danou problematiku nebyly zrovna shodné, tak oceňuji, že diskuse probíhala věcně a hlavně slušně (což zde není úplným pravidlem).

Reagovat
Svatej

1. Díky a omlouvám se, že jsem s tím tak prudil.

2. Hele právě to se snažim říct celou dobu a proto jsem tě tak otravoval s prvním bodem. Já to vnímám úplně stejně, jen si uvědomuju ty potenciální rizika jejich práce. Jsem si vědom toho, jak důležití jsou vzhledem k tomu, že si dneska někteří fotbalisti sami ani nedovedou koupit rohlíky ve večerce. Taky ale vidim ty možnosti toho, jak nebezpečně se dá jejich práce zneužívat. Agent ti kariéru často rozjede do nebeských výšin, kam by ses bez něj neměl šanci dostat, ale taky má moc klienta vykořisťovat, nebo tu kariéru svou hamižností uplně zničit.

3. Hele co se týká tý nesvéprávnosti, tak tam jsem narážel opravdu jen na De Ligta, Pogbu jsem použil čistě pro příklad srovnání těch peněz. Každopádně, když už u něho jsme, tak i u Pogby by to mohlo sedět, protože jsem se bavil o 21letým Pogbovi, ne o tom současným.

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že mladej člověk po 18ce může mít v hlavě naděleno jak chce, ale pokud se dostane do takový situace, je skoro nemožný pro takovýho člověka bez zkušeností uvažovat racionálně a ta náchylnost k tomu, že si zadělá na průser při podepsání papíru pod tlakem, kterej přichází ze všech stran, je obrovská.

4. Souhlasim, je to trochu raritka Za to ti děkuju

Reagovat
dave30

Úplně poslední - slibuji.

Pogba když přestupoval z Juve do United měl 23 roků, to je ale vedlejší. Nějak mi ale uniká, proč jsi uvedl tento příklad? Udělal snad Raiola něco v jeho neprospěch? To, že na tom vydělal více, než kdyby Pogba zůstal v Juve je věc druhá, ale já si myslím, že tento krok Pogba Raiolovi určitě nebude vyčítat. Proto jak říkám. Nejprve zájem hráče a potom můj prospěch. A to, že se přestup někdy nepovede - některé věci prostě nezařídí ani všemocný agent.

Ještě jednou díky a čau.

Reagovat
Svatej

V pohodě, krátíš mi dlouhou a mrtvou neděli v práci.

Tím, že tu řešíme dvě témata ( Motivace agentů vydělat víc díky prodejů hráčů x svéprávnost mladíků ) se to snadno dalo zamotat, ale Pogba byl právě ten první případ, kterým jsem se snažil dokázat, že agentova motivace je jasná = víc přestupů, víc peněz. Že se to dalo tak hezky provázat nebylo v původním plánu.

A jen teda k tomu prospěchu hráče - Pogba si na jednu stranu nepochybně přilepšil finančně. Jeho značka vyletěla do vesmíru, je v klubu, kde mu platí mnohem víc a je na očích veřejnosti, ale sportovně od tý doby moc nevyrostl a tu LM by možná vyhrál, kdyby v Juve zůstal, mezitím co v United je to s trofejema při nejlepším dost podprůměrný... Ale ne, on rozhodně není případ hráče, kterej by na agentovi trpěl i navzdory tomu. Věřim každopádně tomu, že těch hráčů prostě bude hodně, jen je v podsttaě nemožný se k jejich příběhům dostat, protože už jen tím, že se slavnými nikdy nestanou, se jejich příběh nebude nikde objevovat..

Reagovat
dave30

To jsou prostě taková kdyby... Chci jen dospět k tomu, že drtivá většina agentů pracuje ve prospěch hráče. To, že to mají královsky zaplacené je věc druhá. A to je možná to, co většině lidí vadí a i já bych si dovedl představit nějaké zastropování těchto částek.

Reagovat
Svatej

Si myslim, že by se takový stropování obcházelo stejně jako FFP

Je to vcelku jasný. Já si sám nemyslím, že u těch už opravdových top hráčů je nějaká šance, že by si agent troufl udělat nějakou prasárnu, když už jsou tak vysoko a hrozilo by při sebemenším šlápnutí vedle ohrožení agentský kariéry. Otázka je, co se děje s tou střední a nižší vrstvou, která nikoho nikdy zajímat nebude.

Vem si, že některý přestupy jsou prostě hotový nezávisle na vůli hráče. Máš třeba na netu krásnej článek Kaloudy na bezfrází, nebo i pár let starej případ Thiaga Silvy, kterej sám zdůraznoval, že není žoldák a chtěl v AC zůstat, ale kluby mu nedaly na vybranou. Pokud se něco takovýho děje na meziklubový úrovni, tak prostě nedokážu stoprocentně důvěřovat tomu, že se to nemůže dít i na tý agentský. Přirozeně jsou to ale furt jenom teorie, málo informací se nakonec dostává na povrch a ve výsledku se veřejnost skoro k ničemu nedostává

Reagovat
dave30

Ještě jedna odbočka (když už máš ten čas ).

Bavíme se tady o hráčích, kteří nějaký ten milion neřeší a opravdu se můžou soustředit na svou kariéru. Ale mnohem více je těch, kteří chtějí přestoupit především kvůli financím. Podívej se na Šurala...Kdyby mu Sparta dala alespoň polovinu toho, co měly ty přeplacené "hvězdy", tak zůstal ve Spartě a asi by žil (vím, je to dost přitažené za vlasy). Ale co jiného motivovalo takového hráče k přestupu do zcela průměrného tureckého klubu? Nějaká hráčská kariéra to určitě nebyla a Zíka na tom asi také až tolik neměl...

Reagovat
Svatej

Je to šíleně specifický no, obrovský mnosžtví transférů jsou v tomhle ohledu v podstatě nezařaditelný mezi výhry jednotlivců, výhry všech, nebo naopak prohry všech.

Reagovat
skteel

Odbornici z EF by to delali lip jak on

Reagovat
KingMaster13

Svině jedna!!! Prodal nám Pogbu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele