V ITÁLII BUDE FOTBAL BEZ FANOUŠKŮ

05.02.2007, 21:23
Aktuality
V Itálii po dnešním pohřbu v pátek zabitého policisty opadají vášně, na řešení krize úplným zastavením fotbalu už se nemyslí. Hrát by se mohlo opět už tento víkend, ovšem na stadiónech, které nesplňují bezpečnostní kritéria, budou přihlížet jen prázdné tribuny.

Vše vypuklo v pátek, kdy po sicilském derby mezi Catanií a Palermem došlo v ulicích města k bitce mezi policií a domácími příznivci, v níž jeden z policistů, 38letý Filippo Raciti, přišel o život. Veškerý víkendový program byl odložen, tamní autority volaly po dlouhé přestávce. Ta se však nekoná, po dnešním Racitiho pohřbu, kterému přihlížela asi tisícovka lidí, padlo mírnější rozhodnutí.

"Nepustíme fanoušky na ty stadióny, které nesplňují současné bezpečnostní normy. Pouze bezpečné stadióny se otevřou fanouškům. I na ostatních se bude hrát, ale dokud nesplní normy, zůstanou jejich brány pro diváky zavřeny. Naše normy jsou účinné, pokud se dodržují," uvedl dnes italský ministr vnitra Giuliano Amato po dnešním setkání s šéfy fotbalového svazu (FIGC).

Podle listu Gazzetta dello Sport splňují bezpečnostní kritéria pouze čtyři stadióny v zemi - v Římě, Turíně, Palermu a Sieně. Bez diváků by tak mohlo zůstat i milánské San Siro, kde jsou doma AC i Inter.

Otázkou ještě zůstává, kdy se znovu začne hrát. Na dnešním mítinku byla nastíněna i další témata, která bude vláda projednávat ve středu na mimořádném zasedání. Do té doby zřejmě žádné termíny stanoveny nebudou. "Potom se rozhodneme, ale technicky je možné hrát už tento víkend," vyjádřil naději představitel FIGC Luca Pancalli.

Autor: Petr Starý / channel4.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*

...fuck off Seria A, to je total shit tato sezona, fuck off...

Reagovat
HOST*

přesně tak, slavná italská liga jde do sraček

Reagovat
smazaný uživatel

Ta troska v Sieně?

Reagovat
HOST*Host*NESTA

Salamunske rozhodnutie...to teda hej... Preboha, ale derby Inter - AS Roma bez divakov??? To sa uz nepamataju, ked hrala Roma bez divakov... absurdne... To teda neprida...

Reagovat
HOST*

bez diváků hrála naposledy v lize mistrů (ale je to nějaký ten rok zpátky).

Reagovat
HOST*ital

Solidní základ.Dokud nebudou na stadionech bezpečnostní opatření,hrát se tam nebude.Donutí to kluby,aby investovaly do bezpečnosti.Obecně bude asi nejlepší přenést odpovědnost na kluby,protože každý z nich má vliv na svoje fans,ale dohromady(svaz) nemají vliv prakticky žádný.

Reagovat
HOST*1860

tahle ezona je fakt uboha proserii A, bez tradicniho souboje Juve-AC, s hodne spatnejma fanouskama, nic moc fotbal, stejne by me zajimalo, proc jim trval tak dlouho, ze prisli na to ze stadiony tam nejsu bezpecne.. zavedeni bezpecnosti a navrat Juve muze zase italskej prvni fotbal vratit mezi nejlepsi fotbalovy ligy

Reagovat
HOST*Juvehnus

Bez korupce,je to hrůza co?Bože to jsou hlášky,ještě že tam ten korupcí prolezlej klub neni.

Reagovat
HOST*1860

jeste ze tam ostatni korupci prolezli kluby zustaly ty si fakt kkt

Reagovat
HOST*Ta mládež

ACM je tam,to je pravda,ale aspoň ten Juvehnus je pryč a kkt si řikej někomu jinýmu chlapečku.

Reagovat
HOST*1860

nejen ACM, co treba Fiorentina nebo Lazio? kkt rikam Juvehnusoj a pokud ses to stale ty, tak je mi lito ze se za svuj nazor stydis..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele